Anmeldelser og kommentarer: 8

 1. Svetlana Filippovna Ibrahimova, Moskva

  Det er ikke det første år jeg planter dahlias i min have, jeg elsker deres store, lyse hætter, der pryder mine blomsterhave siden midten af ​​juli. Først plantet i slutningen af ​​maj-begyndelsen af ​​juni knolde, som opbevares i køleskabet, uden spiring. Men mine ger-gins blomstrede i bedste fald kun i midten af ​​august. En ven rådede først til at dyrke knolde og plante dem allerede med spirer i begyndelsen af ​​juni. Hvis jorden fra efteråret ikke befrugte, så to uger før plantning tilføjer jeg superfosfat eller aske, blander dem med jorden. Afstanden mellem knolde skal være mindst 1 m, sæt indsatsen næste. Unge planter dvale, lukker den første internode.

  svar
 2. LF MILOSERDOVA, Tambov-regionen

  Indtil for nylig, de georginer jeg ikke var interesseret, jeg elskede kun de blomster, der står i vaser. Men nu overbevist: i vasen livet af georginer er til 7-10 dage, hvis en kamp for at brænde snittet eller vand til at smide en aspirin.
  En gang i haven af ​​en velkendt kvinde så jeg en dahlia Pink giant. Det er bare et naturens mirakel, jeg blev straks forelsket i ham, kunne bare ikke se mine øjne væk. I efteråret gav min ven mig nogle knolde. Da jeg ikke vidste noget om dahlias på det tidspunkt, så for vinteren satte jeg knolde i en plastikpose og faldt dem ind i kælderen. Herefter roede jeg mig og drømte hele vinteren, som om sommeren blomstrer en usædvanlig blomst.
  Og i april gik hun ned til kælderen, tog pakken ud og var forfærdet: der var et rod af rotte knolde. Jeg havde endda tårer i mine øjne, jeg søgte efter en sådan sort i butikken i lang tid, men fandt det ikke. Jeg var nødt til at gå igen med en bue til en ven, og hun gav mig igen et par knolde. Mange tak for hende! Selvfølgelig holder jeg dem helt anderledes nu. Om vinteren falder jeg i søvn med savsmuld i en kasse, sænker den ned i kælderen og fem
  Måneder af opbevaring flere gange, jeg kontrollerer deres tilstand. Hvis de tørrer op (i dampvarmerørens kælder), spred jeg sne på savsmuld. Hvis der er rot, så skåret til et sundt sted, og jeg drysser skiven med aske. I slutningen af ​​marts bringer jeg knolde til lejligheden og sprøjtes med vand flere gange om dagen. Når spirerne fremstår med en skarp kniv, opdel dahliaerne i dele. Jeg lander i et pund i maj, når jorden opvarmer op til + 10 °. Jordstængler har en god skud op til 10-15 cm Nu har jeg flere typer af georginer :. Giant Pink (lyserød) 20 cm i diameter blomst, det er den største. Rebecca World er meget interessant. Da det blomstrede, viste blomsterne sig at være af forskellige farver, jeg har aldrig set noget lignende. Blomsters diameter er 12, se Moskva Lights - blomsterdiameter 15 cm, antik grade, lyse rød med hvide spidser. Evelyn - pom-ponny blomst, meget delikat hvid med en lilla touch. Blommens diameter er 10-11. Se meget smukt i buket. Jeg er stolt af mine dahliaer. Og når jeg bringer en buket fra haven, beundrer selv mændene!

  svar
 3. Iraida Vladimirovna Alkhimova. Dubna, Moskva-regionen.

  Dahlias er så glade for varme, at selv milde frost kan forkæle de mørke knolde. På råd fra svigermor i begyndelsen af ​​september driver jeg buske. Højene skal være højden af ​​15-20 cm. Og i slutningen af ​​september graver jeg alle knolde, så snart bladene er frosne. Stængler før udgravning skæres i en højde af 10-15, se for øvrig, at grave dahliaer kun er nødvendige ved smalle gravegafler for ikke at beskadige dem.

  svar
 4. Danila KOLOBANOV, Kharkiv

  Hvordan og hvorfor pause dahlias?
  Hvis en mand tager sig af en blomsterhave, så bliver det nødvendigvis godt med ham. En
  alle hvorfor? Ja, fordi vi ikke er bange for at bryde eller skære den forkerte gren. Og med nogle blomster er det den eneste måde at gøre det på. Det er ubarmhjertigt at fjerne alt unødigt, på trods af at de er ømme. For eksempel med dahliaer. Hvis planten bruger sin energi på unødvendige greens, knuses blomsterne, knolde bliver værre lagret, og sorten vil gradvist degenerere. Så pasynkat - nødvendigvis! Umiddelbart, da jeg plantager dahliaer i det åbne område, skar jeg med sideskærerne af en skarp snegler,
  Gi så tæt som muligt på stilkene, men ikke røre dem. Stegebørn, der ikke ser ud fra knolden, men i bladernes axils, knuser forsigtigt min hånd. Som nye grene vises, sletter jeg dem uden at tænke. Skiver sprinkles altid med aske. Ideelt set bør hver buske kun have 3-4 kraftige stængler.
  Hvis dahliaen vokser ikke fra en knol, men fra en stiklinger, så vil 1-året for blomstrende selv 2-3-stængler være overflødig for det. Jeg forlader kun 1 central, og sletter resten. Men i 2-th år er det tværtimod bedre at lægge flere stængler.

  svar
 5. Ekaterina KORYTSKO, Minsk region

  Boks - på frøene
  Hovedhemmeligheden ved den kontinuerlige blomstring af årlige dahliaer er den rettidige fjernelse af frøkasser dannet på stedet af falmede blomster. Når jeg går forbi blomsterbedet, skar jeg simpelthen af ​​alle kasser.
  Men hvis du har brug for frø til såning næste år, forlader jeg den allerførste frøkasse på de stærkeste og sunde planter, så de kan modnes. Jeg binder en kasse med en farvet tråd eller et bånd for ikke at ødelægge det ved et uheld. Og før ankomsten af ​​frost, eller når kassen begynder at udfolde, slår jeg den væk og sætter den på den solrige vindueskarm.

  svar
 6. Natalia Karkacheva

  Frø i stedet for knolde eller Dahlias fra frø

  Dahlias blomstrer fra anden halvdel af sommeren til det sene efterår. Jeg kan godt lide disse høje kongelige planter med tykke stængler og store tunge blomster. Men bevarelsen af ​​knolde af disse blomster er ret besværlig besættelse. Og i nogen tid har jeg intet sted, ingen tid, ingen sundhed for dette. Det er godt, at mange små dværg- og miniaturearter i de sidste par år er blevet udklækket, hvoraf mange kan dyrkes af frø.
  Samtidig er der ingen grund til at grave ud og opbevare alle knolde i løbet af vinteren og om sommeren at binde til giganternes poler, der falder under vindens tryk.
  Jeg plejede at dyrke dahlias fra frø. Jeg husker det første dukkede op i mine sjove gutter. Efterfølgende optrådte Rainbow, Mephistopheles og Salute.
  Jeg sår den i kasser i marts. Skudd vises i 10-12 dage. Dyk, når der er to ægte ark, plantning en plante i engangsbrug. For 2-3 dage før plukningen sprøjter jeg frøplanterne med en svag opløsning af kaliumpermanganat.
  I maj plantes dahliaer i beholdere og på en blomsterbed. De første tre dage efter plantning i den åbne jorden vandt vand og pritenyayu fra direkte sollys. Og når de selv går på vækst, især og ikke forkæle. Afhængig af plantningsstedet kan dahliaer have forskellige størrelser af blomsterstand og bush højde.
  Jeg hælder i moderation på lige fod med andre blomster. Jeg fodrer med kompleks gødning. Weaving ukrudt, podvyavlennuyu græs stablet under dahlias, væk fra bagagerummet, for ikke at udsætte det for at rådne. Så fugtigheden holdes bedre, og det er nødvendigt at luge mindre.
  Her. " måske, og alle forlader eller pleje. Men selv med sådanne minimumsudgifter fra juni til september garanteres rigelig blomstring af effektive blomsterblomstrer. Smukt og uhæmmet.
  I en beholder plejer jeg at plante dahlias af en slags. Men hvis plantene er multi-
  th, derefter i henhold til 2-3 karakterer. I dette tilfælde forsøger jeg at samle dem op efter blomsterens højde og farve. Du kan kombinere sorter med forskellige farver af blomster, men det samme i form og struktur. De mest miniature dahliaer jeg bruger til at dekorere vaser.
  Frø jeg indsamler årligt. Hvis frøene opbevares i et rum af georginer, er spiring sats opretholdes 1-2 år, hvis i køleskab (ved en temperatur på op til + 3 -3 "> - de 3-4 år.
  PS Årlige dahliaer danner også små knuder i efteråret, som mange gartnere graver ud, vaskes, tørres og sendes til opbevaring. Men jeg gør det ikke af kendte grunde. Og hver sæson har jeg nok frø med interesse.

  svar
 7. Olga Torshina

  Dahlias vinter!
  Jeg kan godt lide dahlias meget, men der var problemer med opbevaring af knolde. Når jeg læste råd fra en kæreste af disse smukke mænd og besluttede at prøve. Resultatet er positivt.
  Nu graver jeg kun dahliaer efter den første frost. Knoldene vaskes grundigt, de tynde rødder skæres af, jeg vedhæfter mærket og efterlader det i tre dage på et køligt, skyggefuldt sted, så der dannes et korklignende beskyttelseslag på overfladen af ​​knolde. Hvis du forlader knolde i solen, mister de hurtigt fugt og begynder at tørre.
  For at undgå infektion med svampesygdomme deler jeg ikke dahlias om efteråret, men opbevarer dem hele, forbehandlet med et fungicid.
  Der lægges særlig vægt på importerede "lunefulde" sorter! For eksempel danner Terry Hawk eller Mona Lisa tynde knolde, som er meget vanskelige at holde. Sådanne skåret i deleki og dyppet hver i smeltet paraffin - dette vil bevare fugt og beskytte knolde mod sygdomme.
  Alt plantematerialet opbevares i kælderen ved en temperatur på + 4 ... + 6 deg. Vokset i en papkasse. Unsealed Jeg sætter i træ kasser og jeg hælde tør savsmuld eller sand: så de tørrer ikke ud.

  svar
 8. Alexander

  For to år siden, efter at have gravet dahlia, fandt jeg på knudernes rødder med nyrer og forlod planterne til opbevaring. Om foråret blev de overvintrede årlige dahliaer plantet sammen med flerårige dahliaer. De normalt er plantet på følgende måde: i plantning huller til at hælde en blanding af træ aske og sand, alle blandet med jord, lave små gravhøje, knuder lægge på dem, falder i søvn oven på jorden og rigt vandes.
  Jeg var overrasket over, at de årlige dahliaer steg hurtigere end stauder og blomstrede to uger tidligere. Buskene viste sig storslåede, smukke.
  Dahlias sommer brugte deres chance for at overleve og takkede mig for den storslåede blomstring.
  På mit websted plante jeg forskellige sorter af dahliaer. Voksen og enårige. Tidligere, som mange andre dyrkere, kastede de deres falmede buske i efteråret i kompostbunken. Det viser sig forgæves ...

  svar

Forlad feedback, kommentarer