5 anmeldelser

 1. Inga Semenova, Ivanovo

  Vi forbereder gåsbær til vinteren

  I efteråret graver jeg jorden under buskager af stikkelsbær, så alle skadelige biller og orme er i kulden øverst og kan ikke senere beskadige blade og bær. Derefter befrugter jeg busken. Tørre spredt om bagagen af ​​stikkelsbær 30 g superphosphat, 20 g kaliumsulfat og 100 g aske. For at befrugte opløst og absorberet i jorden, hæld under bushen 30 liter vand. Det vigtigste er at gøre dette før frosten. Ellers vil rodsystemet fryse, og busken forsvinder.

  Jeg glemmer ikke om efteråret beskæring af grene, selv om jeg ikke kan lide at gøre dette på grund af skarpe rygsøjler. Jeg sætter nogle sweater på og 2 et par handsker på hver hånd, først da tackler jeg pruner. Jeg afskår alle de grene, der kryber langs jorden, og fjerner gamle og tørre. Ideelt set bør bushen kun være nogle få sunde grene til vinteren, men jeg er så ynkeligt så bush, så jeg rører ikke de unge skud, jeg forlader for fructification i det næste år.

  svar
 2. Ludmila

  I min have bragte gamle stikkelsbær buske næsten ikke frugt. Buskene selv forvandlet til vilde bælgfugle. Der var ingen årlige skud. Mine slægtninge ønskede at opdrætte planterne, men jeg besluttede at kæmpe for dem.
  I oktober-november skåret de to ældste skud (valgt af tykkelse og mørk farve) helt til jorden. Så fjernede hun de snoet, vandret voksende og forstyrrende skud. De hængende grene blev forkortet halvvejs, så den øvre ydre nyre voksede lodret eller lidt til siden. Hun arbejdede i lærred vanter for at beskytte hende mod torner. Efter beskæring løsnede jorden under den stærkt tynde buske til en dybde på 5-8 cm og blev dækket af kompost (1-buket pr. Bus).
  I det tidlige forår blev der tøet sne med fodboldgødning med kvælstofgødning (20 g per 1 sq.m). Inden hævelsen af ​​nyrerne hældte hun varmt vand. Planterne gik aktivt i vækst og blomstrede.
  Om sommeren, i aftenens varme, under hver buske hældte på 2-3 skovle af vand, jordede jorden med tørret græs. Umiddelbart efter blomstring fodret en fuld mineralgødning Universal (20 g pr. 1 sq.). Ved efteråret var unge skud skudt ud af jorden - fire af dem forlod de mest magtfulde, og resten blev fjernet. I den følgende sæson gentages fodring igen de ekstra etårige skud. Som følge heraf glæbbær glæder sig med store og saftige bær, hvor udbyttet stiger hvert år!

  svar
 3. Vera LIPAI, byen Uzda

  Stikkelsbær, som ikke er prikket
  I vores familie vælger jeg kun bær af stikkelsbær - de har alle skylden for torner. Jeg er hjulpet i denne sag af gamle læderhandsker. Og det gør jeg stadig: Jeg vedlægger en stor tøjpind og holder fast på grenen - så jeg høster afgrøden uden at skrabe.

  svar
 4. Valentina Chizhevskaya, Veliky Novgorod

  Jeg har engang læst, at det er bedre at plante hellebær i slutningen af ​​sommeren eller i det første årti af september. Er dette korrekt?

  svar
  • Galina Artemievna Elnitskaya, byen Slantsy

   Dette er korrekt overhovedet. Stikkelsbær - "hawks": i foråret fra bærbuske begynder det at vegetere først. Og i efteråret falder han først i søvn - i slutningen af ​​september (nogle gange tidligere) står buskene uden blade, ikke kun fordi de spises af pulverlak.
   Så selv før Bush plantet gik ind i en tilstand af vinterdvale, er det nødvendigt, at den kan slå rod. Om, hvor det blev plantet stikkelsbær, sagde en masse, og ikke kun os, blot vi minde om, at i de ikke svær jord skal begrave busk på 5, på tæt - på 2-3 cm.
   Unge buske er plantet med en lille hældning i forhold til bushens imaginære lodrette akse. Og med trimningen vente til foråret - "rediger" nyligt plantede stikkelsbær buske skal straks, så snart sneen smelter.

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.