2

Anmeldelser og kommentarer: 2

 1. Gæst

  Her er et uddrag om gyldenbessen fra sommerbeboernes encyklopædi:
  Dette mens usædvanligt for vort land bær stammer fra den vilde gyldne ribs (Ribes aureum), vokser i det vestlige Nordamerika. Der er en stærk voksende busk med dyb og stærk rodsystem og burokrasnymi eller sorte spiselige bær. I en kultur siden begyndelsen af ​​det XIX århundrede. I Rusland, den første den gjorde opmærksom Michurin at ved at kimen til de amerikanske sorterne 'Krandal' bragte flere sorter, herunder 'sætteplante Krandalya', som blev en af ​​pionererne inden for moderne sorter. I 1930-1940 som en gylden solbær fordringsløs til jordbundsforhold og tørkeresistente planter blev opført på listen af ​​afgrøder til læhegn steppe i Sibirien, det nordlige Altai kant og Kasakhstan. Men snart det sprede sig, allerede som et bær planter i de sydlige regioner i Rusland.
  BIOLOGISKE EGENSKABER.
  Gyldne ribs - løvfældende busk 2-2,5 m, med stærke rødder i jorden til en dybde på ca. 1,5 m blade er alternative, om 5 cm i længde, bredde 6 cm blomster er gyldengul - .. Således navnet på formularen, duftende, opsamles i børste længde 3-7 cm. globulære bær, sort eller lilla-brun, diameter 6-8 mm. Den gyldne vinmark blomstrer i maj. inden 15-20 dage, frugtsætning i juli.
  VOKSENDE. Currant golden er hurtig stegning og højt udbytte, vinterhardhed, tørke og varmebestandighed, modstandsdygtighed over for skadedyr og sygdomme. Bladene kan modstå temperaturer på op til 40 ° C uden forbrændinger, og senere blomstring undgår skader på blomsterne
  og æggestokke returnerer foråret frost. Denne vinbær kræver næsten ikke pleje, bortset fra trimning, som i solbær. Da planten er krydsbestøvet, er det ønskeligt at have flere sorter i haven, hvilket vil forbedre pollinationskapaciteten betydeligt og dermed øge udbyttet.
  Reproduktion. Guldkornet kan forplantes med grønne og lignificerede stiklinger, ved at dividere busken, ved rodskud og endda af frø (i avlsarbejde).
  FORM OG GRADE. Der er mange former og sorter gyldne solbær, hvoraf de mest kendte er 'Venus' (sorte bær) 'Lyaysan' (gullige bær). "Shafak '(dyb røde bær), såvel som nye sorter oprettet i Barnaul, Siberia Forskningsinstitut for Havebrugsproduktion i navnet MA Lisavenko -' Gift of Ariadne'. Sibiriske sol '' Barnaul '' Levushka '' Valentine 'Ida', 'Dar Altay'. Sidstnævnte kan dyrkes i alle regioner i Rusland.
  BRUG. Goldencurrant er højt værdsat som en prydplante og er meget udbredt i urban landskabspleje. I efteråret erhverver sin løv første orange-rød, og derefter lilla-carmin farve. Ikke mindre værdifulde er denne vinrød og som en bærafgrøde. Dens duftende frugter er præget af et højt indhold af biologisk aktive stoffer (vitaminer C, E, P, caroten, pectiner, organiske syrer). De indeholder også jod og andre mikroelementer. I sammenligning med ribben sorte i bær er der flere sukkerarter og mindre syrer. De er velegnede til frisk forbrug og til forarbejdning på syltetøj, syltetøj, compotes, vin, til tørring og frysning.

  svar
 2. gæst

  De fleste gartnere formerer bessen med stiklinger. Men i dette tilsyneladende simple spørgsmål er der en hemmelighed. Jeg forsøgte mange muligheder og kom til en meget interessant konklusion.
  Du må ikke plante stiklinger på et skyggefuldt sted, selvom det er her, at de hurtigt tager rod. I fremtiden vil buske dyrket af sådanne stiklinger være mindre produktive, og bær - surt smag. Det er en anden sag, når du planter stiklinger på et solrigt sted. Bærene er garanteret at vokse store og søde, der vil være masser af dem på bushen.
  Stiklinger kan høstes i løbet af sommersæsonen. Det bør vælge modne skyder tykkelse på ca. 1 cm. Typisk bliver de taget i processen med trimning buske aftages fortykkelse voksende inde tråde. Fra deres midterste sektion er skåret segmenter med 5-7 nyrer. De umiddelbart kan sættes i en blanding af sand og tørv (1: 1), dække 5-liters plastflaske uden en bund, og vandes regelmæssigt. I efteråret senge har at skjule fra de kolde rådnet kompost og gran grangrene.
  Hvis stiklinger høstes i efteråret, så skal de holdes på et køligt sted indtil februar, og derefter sætte på rooting i vandet.
  I maj kan planterne, der allerede har dannet rodsystemet, plantes i jorden. Jorden skal først løsnes og hældes. Stiklinger placeres i jorden i en vinkel på 45 grader, og toppen er dækket med en plastikpakning eller plastflasker uden bund.

  svar

Forlad feedback, kommentarer