Anmeldelser og kommentarer: 10

 1. Nina

  Jeg er ikke træt af at nyde blomstringen af ​​hederne. Sandsynligvis fordi jeg ventede længe, ​​når de virkelig viser deres skønhed. Og årsagen var, som det viste sig, kun en, men en vigtig fejl, som jeg tillod i deres voksende.

  Faktum er, at jeg altid plantede buske i efteråret. Det var på dette tidspunkt - blomstrende! - de vises til salg Planteret i en åben, solrig, læst fra vindpladsen. Forsigtigt forberedt jorden. Vi har det svært, ler, fordi du var nødt til at skabe tørvet sandet, lys, sure lag (30 cm) af sand, tørv og fyr kuld (1: 3: 2, pH 4,5-5,5). Det er vigtigt ikke at glide rodkraven ved plantning. Men på trods af min indsats overlevede planterne ikke altid.

  Hvis du planter buske i oktober, har de ikke tid til at slå rod godt i jorden.
  Nu ved jeg allerede, at de nye plantager i de tidlige år kunne spare det obligatoriske dæk med deres spunbond. Og jeg knapt skitseret på dem tørre blade, uden at lægge vægt på, at lyng overfladisk rodsystem og rødder, især de unge, fryse lidt. Nu vokset op, selv under de buske i slutningen af ​​september spidse tørv, hvis du bryde ud frosten tidligt og sne endnu. Og jeg gemmer hederne et eller andet sted i midten af ​​november, når jorden virkelig begynder at fryse.

  Min konklusion
  Nu planter jeg kun lyng om foråret. I løbet af den vegetative periode danner de rod, opbygger et stærkt rodsystem og vigtigst af alt, følelsen af ​​vinterens tilgang, klarer at færdiggøre processerne for modning af skud i tide. Og det er en garanti for at vinteren bliver vellykket, og i næste sæson vil jeg beundre det charmerende lilla lyserøde skuespil!

  svar
 2. Anna Dorozhkina, Kursk

  Planteret lyng på foråret i et dejligt solrigt sted. Han visnede sig hurtigt - en ven sagde, at det var han i den varme sol udbrændt. Jeg vil gerne prøve igen at plante, denne gang i penumbraen. Er det muligt at plante lyng i efteråret? Hvad er den mest gunstige jord til ham?

  svar
 3. Nikolay ERMIKOV, Bryansk

  Heather for en god søvn

  For at slippe af med søvnløshed, høster jeg hver sommer. Jeg afskåret unge skud med blomster og land i skyggen. Så skal jeg male og opbevare den i en papkasse. Med nervøse overbelastninger hæld 1 kunst. l. tørre råmaterialer 0,5 l kogende vand og kog på lav varme 15 min. Insistere, indpakket, 3 h. Så spænder jeg og drikker som te i løbet af dagen. Gradvis nervøsitet falder tilbage, det er let at falde i søvn.

  Ud over den infusion, jeg forbereder en salat: salat blade knuses, en fjer løg, klædt med yoghurt og tilsæt lidt salt. Denne ret bidrager også til en fredelig søvn.

  svar
 4. Mikhail NAUMOV

  Vi reproducerer lyngen

  Division af jordstængler.
  Dette er den enkleste og hurtigste måde. I begyndelsen af ​​juni er buskene drysset med tørv, så rodhalsen er nedsænket i jorden ved 4-5 mm (som følge heraf vil der opstå en aktiv opbygning af nye rødder).

  Ved slutningen af ​​sommeren graves forsigtigt ud af planterne. Når du deler bushens rødder, skal du ikke ryste dem ud af jorden, skære i lige store dele.
  og. For at få underkjoler, modnet skud i forsommeren drys tørv på 5-6 mm og fæstne kramperne i jorden. Om et år har disse skud allerede et godt rodsystem.
  Sørg for at adskille den resulterende frøplante fra moderplanten og transplantere den til et permanent sted.

  svar
 5. Svetlana POTEMKINA, Pskov

  Forplantning af lyngen er let!
  "Zest" af vores hjemmeside er en stor blomst seng med dekorative heder. Jeg har samlet en ret anstændig samling med blomster af lyserøde, lilla, røde og hvide blomster. Under gunstige forhold er lynglyngen ret uhøjtidelig, bor i et sted i lang tid og danner frodige elegante gardiner. Det vigtigste er, at jorden under dem skal være sur, der hovedsagelig består af tørv, sand og overbydes savsmuld.
  Naboerne spørger mig ofte om plantemateriale. Jeg er glad for at dele med dem, yngle lyng med efterårslag. Ofte ligger de gamle grene ned og vokser til jorden, der frigiver rødder. Det er næsten klar til udplantning, skære nok tråd saks fra moderen busk grave og forankret del. Hvis spontan lagdeling ikke, i slutningen af ​​sommeren, du har brug for at bøje moden flugt, fastgjort til jorden med en gaffel og drys det på grønsværen 1-2 cm. Et år senere, vil stammer være klar til omplantning.
  Stærkt overgroede gamle buske kan multipliceres og forynges ved division. At gøre dette er også bedre i efteråret, i september - begyndelsen af ​​oktober. Buske grave helt forsigtigt ryste jorden og skåret, så på hver delenki var flere punkter i vækst. Jeg skar gamle stængler.
  For vinteren bør de unge plantager være bedre dækket med tørv, savsmuld, faldne blade. Om foråret skal bladene skrabe af, og tørv kan kun efterlades ved at børste unge skud ud af det.

  svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Meget populær i Europa er lyng for vores producenter stadig meget sjældne. Men denne dekorative plante er i stand til at dekorere og omdanne enhver have, og passer også perfekt ind i hjemmet.
  Heather - elsker af mosejord, som i deres natur er sure, fattige i forskellige mineralske stoffer og meget fugtige. Den optimale tid til at plante i det åbne land er efterår (september-oktober) og forår (april-maj). Gruber er fyldt med tørvemos. Den kan erstattes med en blanding af almindelig jord eller tørv med sand og faldne fyrnåle eller savsmuld (3: 1: 2). I jordsubstratet er det muligt at tilføje svovl (100 g til 1 m3). Egnede og gødningsmidler baseret på syrer og mineraler, som kan spredes rundt om busken (fodring med tiden opløses i jorden).
  Subtiliteter af landing
  Ved plantning lyng slaboroslyh sorter i substratet tilsættes 20 30 g nitrophosphate og horny g mel, stærk voksende - liderlig g mel 30 50 g nitrophosphate og. Afstanden mellem planterne - 0,3 0.4-m grupper eller 1 sq udfældet 6-8 tilfælde en energisk sorter og 12-15 svagt stigende. Plantning Dybde - 25-35 henviser strengt til niveauet af roden kraven.
  Saplings er bedst plantet på åbne solrige steder. På ler IP
  kornet jord kræves dræning af sand og knust tegl lag i 5-10 cm. Umiddelbart efter plantning, planterne rigeligt vandes (5-6 liter pr bush).
  Vand regime
  Heather er dårligt udviklet rodsystem: dets rødder er korte, vokser ikke dybt. Af denne grund kan planten ikke selvstændigt opnå en tilstrækkelig mængde fugt fra jorden. Men jorden under lyngen skal altid være fugtig. Vand anlægget i
  gennemsnitlig en gang om ugen i tørt vejr - oftere. I dette tilfælde skal vandet surgøres. For eksempel æble eddike (100 10 ml pr liter vand), citron- eller oxalsyre (1 teskefuld på 3 L) og endda elektrolytisk opløsning for batterierne (50 10 ml per liter).
  overvintring
  Når frosten er begyndt (men ikke før!), Skal lyngen være dækket af skovl, og jorden omkring den skal være dækket af lapnika. I det tidlige forår, når sneen falder ned, er planten afskåret - de døde hoveder fjernes. Busken vil give unge skud og ikke blive til en formløs kost. Heather vokser hurtigt nok. Når plantene har nået 2-alderen og bliver stærke, kan de opdeles i separate buske. Med god pleje lever lyngen op til 40-45 år.
  Mulching vil bidrage til at holde fugtigheden: Efter at have sprinklet rundt om busken skal du fylde det med et tykt lag (ca. 5 cm) med fyrretræer, granbark eller lille savsmuld.
  Vi holder afstanden!
  Hvis du planter lyngplanterne tæt på hinanden, vil plantens rødder blande hinanden. Transplantationen kan være katastrofal for lyngen.

  Mikhail NAUMOV, førende agronomist for Botanisk Have, Gorki

  svar
 7. Claudia Shustova. Minsk region

  Sidste forår kom lyngen ud meget fra vinteren. Unge skud stod mørkt, uden blade, dækket af en grå blomst. Hvordan kan jeg undgå problemer i foråret?

  svar
  • Claudia

   Mest sandsynligt var det grå rot, det rammer hyderne oftere. Årsagen er høj luftfugtighed og jord. Lider planter plantet på steder, hvor sneen ikke sneer i lang tid, vandet akkumulerer om foråret. Ofte bliver hederne syge, som var beskyttet om vinteren, men med en overtrædelse. Du kan gemme dem, når temperaturen bliver negativ, men også jorden. Ellers vil varmen, der kommer fra den, opvarme luften under afdækningsmaterialet. Det vil skabe nøjagtigt de betingelser, som svampe elsker så meget.
   Ved de første tegn på sygdommen skal planterne behandles "Topaz".

   svar
 8. Elena PROKOPENKOVA, agronomist-floriculturalist

  Hebraisk heath - oversøiske klokke
  Denne eksotiske fra Nordamerika fortjener stor opmærksomhed hos blomsterkulturerne. Calcium blomstrer rigeligt om sommeren og det tidlige forår. Midt i blomstringen er dens store klokker samlet i store klaser.
  landing
  landingsplads skal vælges med lidt skygge fra træer eller buske, selv om det kan være solrigt, men underlagt regelmæssig vanding og beskyttelse mod vinden. Calcium tolererer ikke tunge lerjord og stillestående fugt. Derudover er det meget krævende på jordens ernæring og på dårlige jordarter blomstrer det ekstremt dårligt. Til normal vækst er kun sur jord egnet, selv svagt sur er ikke egnet. Derfor, i plantehullet tilsættes bladmuld, tørv og nåle i et forhold 3: 2: 1. Vand bør være lidt forsuret vand, ellers vil næringsstoffer ikke blive absorberet.
  reproduktion
  Formering af calmia ved vegetative og frø metoder. I det første tilfælde er det mest almindeligt at bruge offshoots eller root afkom. Stiklinger benyttes sjældent, da processen med rooting stiklinger tager for lang tid.
  Frø af roen modner i anden halvdel af oktober. De har brug for stratificering i 2-2,5 måneder. Efter såning af frø er plantet gennem 3-4 uger. I det første år vokser planterne så langsomt, at de næsten ikke når 3-4 cm ved slutningen af ​​sæsonen.
  Hvis små planter føler sig fri, så dykker de ikke
  det er nødvendigt. Det næste år, når planterne er i vækst, kan de begynde at fodre. Samtidig bør koncentrationen af ​​gødning være halvdelen af ​​den anbefalede.
  Når unge planter begynder at grene, kan de transplanteres i separate beholdere. Og kun i 4-5 år er det tid til at plante til et permanent sted, og den første blomstring kan kun forventes i en alder af 5-6 år. Men venter er det værd.

  svar
 9. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Kender du ordet "fejemaskine"? Tror du, at dette ikke eksisterer? Du tager fejl! Dette ord kaldes en blomsterbed fra lyngen! Du vil sige, at de fleste familiemedlemmer ikke sover godt i vores breddegrader? Men som i enhver regel er der undtagelser, så for vores hårde vintre er der vedvarende arter. Den mest vinterhårdfør betragtet lange, tidlige sorter, som blomstrer i august og er dekoreret med blomsterbede til sent efterår. Kun et par af hans hårdførhed giver Erica myasokrasnaya (til Erica sagpea), som i tempererede områder blomstrer i det sene efterår - tidlig vinter (i det centrale Rusland - April). Af den måde, planter af denne type er blandt de få, der kan vokse på jord med svagt sur eller neutral reaktion. Relativt godt tåle frost under en sne baldakin fire-Erica og daboecia Cantabriske, eller irsk Heather, men de blomstrer om sommeren, fra juni til september. At der i snowless vintre, behøver vores helte ikke podmerzli, i november, er de stadig ønskelig husly grangrene. Vigtigt: Alle planter i denne familie skal skære konstant efter blomstring. Hvis dette ikke er gjort, er bushen i bunden hurtigt bared og dens dekorativitet er reduceret.

  svar

Forlad feedback, kommentarer