21

21 anmeldelser

 1. Oleg NILOV, byen Orsk

  Jeg vokser et par sorter af blomkål. Hvert år sætter frøene af blomkål Mohvir-74, og alligevel har denne klasse ikke ladet mig falde. Produktivitet er altid fremragende. På frugtbar jord med god pleje kan diameteren af ​​hovederne være op til 25 cm! På mig nåede den maksimale vægt 1 kg 350
  Sort Express var tilfreds med sin tidlige modenhed. På trods af at hovedet ikke er så stort - 300-500 g, er de meget velsmagende.
  Yako sorter af blomkål dyrkes 2 gange per sæson - om sommeren og om efteråret. Harvest får jeg allerede i 2 måneder efter plantning af kimplanter i jorden. Hovedmasse - op til 850
  Hvis du er forsinket med såning af tidlig blomkål, vil sen-modning slags Consist hjælpe med. Det tolererer perfekt små efterårsfrost. Hvis du vil bringe et strejf af eksotics til plantningslandene, så blomkålen, hvis hoveder vil være af forskellige nuancer.
  Lilac har siciliet lilla, Graffiti F1, Lilla, Lilla dronning. Orange hoveder giver: Yarik F1, Cheddar F1, Sunset F1, grøn - Shannon, Wagon, Maserata grøn
  Forresten, for at modtage frisk blomkål selv i det sene efterår, kan det tages til kælderen til dyrkning. For at gøre dette skal du tage umodne planter og omhyggeligt transplantere dem ind i kælderen. Der kål modnes perfekt og vil ikke lide af frost.

  svar
 2. Vera Azhmyakova, Moskva

  I den sidste sæson mislykkedes blomkål: Bladene voksede enorme, mere end en meter, og blomsterne dannede sig ikke til frost. Hvad er årsagen og hvordan man undgår denne gang?

  svar
  • Champignon E.S., Grodno

   Der kan være flere grunde.
   ■ Forkert sortvalg.
   ■ Høj lufttemperatur (temperatur over + 22 grad, påvirker dannelsen af ​​hovedet negativt) og tørke i den første halvdel af vegetationen. Derfor, under dannelsen af ​​roset af blade og bindingen af ​​kål, er ekstra vanding nødvendigt.

   svar
 3. Taisiya Valentinovna SPITSYNA, Minsk

  Blomkål jeg vokser høje, og æggestokkene vises ikke. Hvorfor? Taisiya Valentinovna SPITSYNA, Minsk

  svar
  • Taisiya Valentinovna SPITSYNA, Minsk

   Årsagen kan være, at du tager frø af en sen sort, så det er værd at forsøge at plante tidlige sorter. Hvis det ikke hjælper, så er der problemer med landbruget.
   Generelt er blomkål en temmelig lunefuld plante. Det er ekstremt smertefuldt at udholde et stop i væksten. Dette sker, når du planter kimplanter på et permanent sted, med rødderne tager tid til at slå sig ned og begynde at fodre ovenstående del. Derfor råd: transplantér frøplanterne sammen med en jordklods.
   Det er også vigtigt, ved hvilken temperatur planterne vil blive plantet. Køling på dette tidspunkt kan føre til dannelse af små hoveder. Pas også på, at kål ikke vokser på de steder, hvor kold luft stagnerer.
   Blomkål tolererer absolut ikke tørke. Hvis der i den periode, hvor hovedene skal binde, mangler dagens 3-4-planter fugt, så skal de ikke regne med høsten. Når der ikke er mulighed for at nippe kål hver dag, skal du i det mindste blanche jorden under plantager.
   Og sørg for at fodre planterne. Første gang det er ønskeligt at lave næringsstoffer gennem 10-12 dage efter transplantation, skal du bruge en opløsning af Mullein. Efter en anden 1,5-2-uge, fodrer Mullein med tilsætning af aske. Efter samme tidsperiode skal kålene foderes igen med samme "skål".
   Bemærk at blomkål ikke tåler sure og tørvede jordarter. Hvis du ikke har en anden mulighed, skal du sørge for at lave lime i efteråret.

   svar
 4. Alexander

  Jeg plante en bred vifte af Gnome, jeg kan godt lide det meget: den har en lille roset sokkel, og hovedet er godt, stort. Men du er nødt til at plante på et åbent sted, så vil alt vise sig.
  I samme spørgsmål spørger S. Sargsyan (landsbyen Kirovo, Odessa-regionen) om valnødden. Jeg ville ikke sætte ham i haven. Lad mig give et eksempel fra personlig erfaring: vores naboer vokser et træ tættere på
  vores side. De vokser ikke under et træ, da der er en masse jod i møtrikens blade, og det kommer i jorden med regnvand. Nå, det faktum, at de ikke har noget at vokse er deres problem. Men vi har alle kirsebærbuskene på siden af ​​møtrikken, og selv fennikel vokser ikke! Jeg lægger ét blad i en krukke vodka, så det viste sig apotek i jod. Her og drage konklusioner, har du brug for det eller ej.

  svar
 5. George

  Hovedet bliver lille, når en cruciferous loppe har beskadiget skydevækstpunktet i en voksen plante. Hvis skadedyret allerede angreb broccoli på podlingsstadiet, så er hovedblomstret ikke dannet overhovedet, og afgrøden er dannet på grund af laterale, naturligt, mindre blomstrer.
  En af de største fejl - forkert valg af sort eller hybrid -
  for eksempel sen-modning broccoli til en region med en kort sommer. Som et resultat, når hovedet lige begynder at blive bundet, kommer frost og kold snaps. I det midterste bælte, Sibirien, i den nordlige del af landet, bør sådanne sorter placeres i et drivhus, fortrinsvis opvarmet. Og så i midten af ​​efteråret bliver planterne hældt stærke, store hoveder.
  Når man vælger en sort, skal man huske, at midter modning og sen sorter ikke er
  Giv en høst i varmen, især på baggrund af mangel på fugt. At bedrage planter, anbefales broccoli spirer til at holde flere dage til hærdning ved lav (ca. 10 °) temperatur. Køleplanter accelererer dannelsen af ​​hoveder og i løbet af sommeren plantning af broccoli.
  Overskud af kvælstof og et underskud af molybdæn hæmmer også dannelsen og væksten af ​​hovedet af denne kål. Derfor, ikke nidkær med mineralske kvælstofgødninger. Gylle er ønskeligt at gøre under den foregående kultur, og regelmæssig (en gang om ugen og en halv) rod og på blade af befrugtende mikroelementer skal udføres allerede på podiet af frøplante.

  svar
 6. Gæst

  Fra farvet kålbroccoli varierer i diameter (10-12 cm) og hovedstruktur: Den består af formede knopper af violet eller grøn farve. Efter afskæringen af ​​den centrale blomstring begynder planten at forgrene og giver nye blomstrer til sideskuddene. De skal skæres i tide, ellers vil kålen forfalde og blomstre.
  Jeg kan lide modningen sorten Tonus (80 dage fra fremkomsten af ​​spiring) og midtvejshybriderne af Calabresis og Marat. De kan sås på den åbne jord under filmen i begyndelsen af ​​maj. I den varme sommer på dette tidspunkt for såning kan afgrøden dog ikke danne sig. Derfor foretrækker jeg at lave mad spirer, der i 3-4 alderen blade er plantet under ordningen 35 × 60 cm.
  Klippet broccoli forsvinder hurtigt. Men i køleskabet, pakket i en plastikpose, kan det ligge op til 10 dage. Det er kun nødvendigt at afkøle hovedet før pakning.
  Frø før såning sat i en gaze, behandlet med ca. 20 min 1% opløsning af kaliumpermanganat (0,5 50 g pr ml vand) og grundigt vasket med rindende vand. For at fremskynde fremkomsten af ​​frøplanter sætter jeg gasbind med frø på et varmt sted (28 °).
  Jeg graver forsigtigt i en lund, introducerer en kompleks mineralsk gødning til kål. Do brønde i en række med mellemrum 30 cm, og afstanden mellem rækkerne 50 cm, jeg bringe dem i hver form og en dybde på 1 cm shoyu 2-3 frø.
  Jeg vandrer sengene og dækker dem med folie. I fasen af ​​det første ægte blad, tynde frøplanter og fodre dem med infusion af kyllinggødning. Når det andet ægte blad vokser i broccoli, forlader jeg kun en plante i reden og giver igen en befrugtning. Det er vigtigt, at vanding er regelmæssig, men moderat, ellers vil kål blive syg. Med truslen om invasion korsblomstrede jordlopper, kål flue, larver af kål hvide sommerfugl skovle eller drys fitoverm eller cue-ball-sibatsillinom (så kan du høste nogle få dage). Skær hovedet til den første frost. En stærk kold snavs gør broccoli stiv og smagløs.

  svar
 7. Vladimir

  Broccoli er godt, fordi du kan høste i lang tid. Men kålen, der vokser i solen, går hurtigt til at blomstre. Derfor tager jeg aspargekålpladsen i penumbraen for at få store første blomstrer og en god anden afgrøde. Sørg for, at når dette voksende betydning kål sorter har funktioner (for eksempel stort hoved giver velsmagende hybrid Maratom) kimplanter alder (plantning planter 5-6 blade), moderat regelmæssig vanding og gødskning mikronæringsstoffer. Indtil jeg sprøjtede med gødning med molybdæn og bor, dannede broccoli ikke et hoved.

  Når dagen bliver lang, blomstrer aspargesen. Hendes hoved er bundet, når dagen er kort. Derfor forbereder jeg frøplanter i begyndelsen af ​​marts (i april jeg plante i en hotbed) eller i juni (så den største vækst af broccoli falder i august og september). Der er sorter af broccoli og med en neutral reaktion på dagslysets længde, for eksempel Fiesta. Hvis det er sået i slutningen af ​​april eller begyndelsen af ​​maj, kan hovederne skæres fra juli til stærke frost.
  Af den måde:
  Asparges vokser godt ikke kun i haven, men også som en dill-samoseyka - langs hegnet. Det sparer plads i haven. Du skal bare lave frøplanter hjemme.

  svar
 8. Vladimir

  For få år siden fik jeg frø af italiensk kål. Det viste sig, at denne uhøjtidelige grøntsagshave, især i sammenligning med hans farvede søster. Men hun har stadig brug for forhold. For at forlænge høstperioden, såes frøene i flere gange med intervaller på to uger (den sidste - i begyndelsen af ​​det tredje årti i juni). Før plantning af broccoli, jorden
  Jeg fyldes med kompost (1 1 spand på m), kompleks gødning (3 Art. Skeer), aske (et glas på 1 1 kvm). Frøplanter er plantet tidligt nok (bedre broccoli vokser og udvikler sig på 17-18 °, bringer forårsfrost ned til minus 5 °), i begyndelsen af ​​maj, men kun i tilfælde jeg dække med plastflasker hver spire. I en lille vanding om morgenen og om aftenen (når manglende fugt leder krakket og gul), løs og bioklip jorden omkring kål knopper pritenyat fra gaze solen. De første grønne hoveder med en diameter på 15 cm modner i slutningen af ​​juni. Efter en uge og et halvt på siden af ​​hovedet vokse spirer, og det samlede udbytte er lidt over 2 kg pr plante. Hvis vi i første omgang placerede italiensk kål på senge, nu bruger vi den til grænser til blomsterbed.

  svar
 9. Vladimir

  Voksende broccoli, tage hensyn til, at hun, ligesom alle kål, kan ikke lide sur jord og vokser bedst i de "aviser" (lagt ud på sengen af ​​avisen, drysset dem med jord, laver brønde rigeligt kaste med vand og drys aske efter omplantning). Mellem broccoli planter planter jeg selleriplanter. Når kålen giver seneste skud, jeg trækker ud planterne i det åbne og selleri begynder at vokse.

  svar
 10. Gæst

  Unge skud af broccoli skåret, da de dannede små hoveder, og blomsterne har endnu ikke åbnet. Startende med den centrale flugt når han bliver en længde på omkring 10 cm sideskud ryddeligt med stilk længde 8 cm og re-vokse tilbage ung -. I to måneder hver 4 dage. Det vigtigste er, at kål ikke falder under varmen og tørken. Under disse forhold fryser den og begynder kun at udgøre hoveder i september.

  svar
 11. gæst

  FØRSTE ERFARING skuffet, men graver i litteraturen, fandt jeg ud af, at broccoli elsker at "spise". Nu jeg fylde lejet af kompost og to gange pr sæson befrugte kål calciumnitrat (30 g / m) og komplekset gødning med sporstoffer (10 g / m). Hovederne skæres til forkølelse, så de ikke kan opløses.

  svar
 12. Vladimir

  For et par år siden forsøgte jeg at dyrke broccoli fra importerede frø. På trods af den øgede pleje af planter dannede grønne hoveder lidt, og de imponerede ikke på størrelsen. Nu forkæler jeg min familie med lækkerier fra middelhavsretter om sommeren og vinteren. Hemmeligheden bag succes er simple-making frøplanter og bruger frø af en zoneret sort. Krøllet hoved.

  svar
 13. Vladimir

  Succesen med at vokse broccoli er i korrekt forberedelse af kimplanter.
  Blandingen lave mad til hende fra jorden, tørv og humus i forholdet 2: 2: 1. Desinficere frø i varmt vand (50 °), og efter podning barkflis sand (som forhindrer udviklingen af ​​sortbensyge). Indtil spiring temperaturen holdes på ca. 22 °, og derefter reducere den til 12 °. Kasser med kålvand moderat og dagligt luftet. Stiklinger neddypninger i separate kopper til 8-th dag og 12-th dag befrugte broccoli ekstrakt af superfosfat (125 10 g per liter varmt vand), fortsæt til quenching planter - står for
  terrasse. Frøplanter er plantet permanent i slutningen af ​​april til midten af ​​maj (i 40-døgnens alder). Jeg forbereder hullerne på forhånd. Rigelig vandkål og mulch en tør kompost eller haven jord. Almindelig pleje - ukrudt ukrudt og løsende rækker.

  svar
 14. gæst

  BROKKOLI forsoner med dårlig jord, er ikke bange for kulde eller varme, og alligevel lykkedes det kun i andet år, da jeg forberedte frøplanterne. Frø er plantet med forventning om at det kan plantes i haven i anden - begyndelsen af ​​det tredje årti af maj. Rækker før plantning af kål rigeligt vanding, planter efter plantning jeg holder under et ikke-vævet cover eller film på buer. I mellem rækker sår jeg koriander (koriander), og langs rækkerne planter jeg et par buske af marigolds - disse duftende planter kører af kålfloden. I midten af ​​juni fjerner jeg huslyet. To gange inden skærehovederne spiser jeg kål med infusion af gæret græs, aske og dobbelt superphosphat. Jeg samler høst før den første frost. At lave suppe og garnere en lille blomsterblomst i køleskabet (ikke længere end et par uger), og resten fryser jeg om vinteren.

  svar
 15. Vyacheslav

  Blomkål fodret (præ-vanding) en første gang gennem 2 uger efter omplantning til permanent infusion mullein (1: 5) eller hønsegødning (1: 10), hælde
  for hver plante ifølge 1-1,5 l. 2 uger senere - mineralske gødninger: 20 g superphosphat, om 10 g urinstof og potaske gødning på 10 liter vand. På tidspunktet for at binde hovederne, sporstoffer
  2 g ammoniummolybdat og bor på 10 L vand). Til konstant opretholde jorden let alkalisk (pH 6,5-7,5), ved roden af ​​hver plante en gang om ugen 2-3 hældt på 0,5 l dolomit opløsning (1 teknikken. Til 10 l vand), eller calciumnitrat (3 til 10 l spiseskefuld vand).

  svar
 16. Catherine

  Hvordan fodrer blomkål?

  svar
 17. Natalia

  Ved den almindelige gartner før den oprindelige broccoli er normalt ikke tilfældet. I denne forstand var blomkål langt mere heldig - hun levede allerede på en velkendt måde næsten enhver grøntsagshave. Men der er næsten ingen forskel mellem dem, i det mindste hvad angår dyrkning.
  Min bekendtskab med broccoli fandt sted i et supermarked - jeg købte en lille (dyr!) Farverig co-changchik til testning. Kunne lide det. Til smag syntes kålen at ligne farve, kun ædelere.
  Jeg besluttede at teste det i haven. På frøudtynding købte jeg frø af en mellemstor sort og nogle få tidlige pakker. Afgrøder er planlagt til marts.
  SEDIMENTÆRE KLÆDER
  Som de nøjagtige oplysninger om plantningsreglerne ikke havde, for eksempel tog almindelig kål og såede frøene direkte i frøplanter uden forberedelse og blødning. Frøplanter dækket med en film og sætte i varme og komfort.
  Frøplanter optrådte hurtigt - om en halv og en halv time. Først i alle kasser voksede kålen på en venlig og sjov måde. Men på tidspunktet for landing i jorden var eksemplerne på de tidlige sorter af øjne ikke tilfredse, i modsætning til deres medium-modne modstykker. Sidstnævnte viste sig at være robust og slank.
  PLACERING I HAVET
  Alle kål vokser på mit privilegerede sted - med direkte adgang til solen og væk fra haven træer og buske.
  Jordbunden i haven er ikke meget frugtbar og adskiller sig ikke let, så det er nødvendigt at lette og fodre det hvert år med humus og sand. Og under landingen i hvert hul tilføjer jeg en håndfuld af begge.
  På tidspunktet for landingen i jorden (begyndelsen af ​​juni) så alle broccoliplanterne fint ud - nogle buske
  voksede til 30 cm i højden og øget luksuriøst løv.
  Sengene brød igennem 60 cm og hullerne markeret på dem i en afstand af 40 cm. Planterede frøplanter med en stor jordklods for ikke at forstyrre rødderne.
  Da jeg så, at broccoli med succes havde taget rod, spredte jeg lidt mere humus under den.
  FOSPHORISK DIET OG MEGET VAND
  To uger efter plantning var det tid til at fodre. Jeg valgte en kompleks gødning med et fremherskende indhold af fosfor og kvælstof - de populære sporstoffer i broccoli. De har brug for det mest, især i perioden med dannelse og vækst af kålhovederne. Under hver busk hældte mindst 1 liter næringsopløsning.
  Fra tid til anden løsnede hun jorden, vandede det generøst og sprøjtede ofte på bladene. Vandprocedurer byder på enhver kål, derudover er der en hyppig koldtørringskræmmer af hendes bladlus - en berømt elsker, der nyder kålblade.
  Broccoli voksede langsomt, omtanke, men kraftigt og grundigt. Sandt i blødt blader skyndte blomsternes hoveder sig ikke. Hun begyndte endda at bekymre sig lidt, men en dag alle mine
  ulvene fløj væk - kål begyndte at "blomstre", dag for dag øger størrelsen af ​​sit usædvanlige blomsterhoved.
  Jeg sukkede med lindring. Det er gjort. Siden det øjeblik, med fodringsbegivenhederne, blev det gjort væk med, hvad angår vedligeholdelse, var der kun regelmæssig vanding tilbage.
  Snart inviterede haven med en tidlig broccoli mig til at høste. Jeg kan ikke sige, at det er fremragende, men jeg havde nok til de nuværende kulinariske behov.
  Men den mellemrange sort var tilfreds - hovedet blev stort og smukt. Hovedkålen "kontingent" nåede en vægt på ca. 1,5 kg, og et hoved gik til en rekord og nåede næsten ikke 3 kg.
  En kedelig broccoli, der er dårligt opbevaret i frisk form - maksimalt en uge uden at gå på kompromis med hovedets elasticitet og farve. Derfor er det nødvendigt at være engageret i en frost - lige efter et stykke adskiller jeg hovederne på blomstrer - og på pakker. Så om vinteren behandler jeg mit folk med forskellige retter med denne kål.
  Jeg håber, min erfaring vil i høj grad udvide listen over beundrere af broccoli. Vokse det er ikke svært, du skal bare tage sig af den tidlige plantning. Men for vores sundhed er denne kål uvurderlig.

  svar
 18. Natalia

  I Vesten er broccoli højt respekteret, da det betragtes som en god kilde til vitaminer, især C-vitamin, samt mange vigtige sporstoffer (kalium, natrium, fosfor, jern, svovl). Og brug broccoli bedre uden salt, fordi det har et ideelt forhold mellem natrium og kalium.
  Fra erfaring vil jeg sige, at de vokser broccoli nøjagtigt
  samme som blomkål. Det er forståeligt, for i princippet er denne plante en slags blomkål. Først efter at hovedhovedet er skæret i bladernes axler, dannes yderligere hoveder, og derefter flere og flere nye. Faktisk er hovedet en klynge af knopper, så de skal skære, før blomstringen begynder. Og det sker som regel hurtigt nok. Derfor er det meget vigtigt ikke at gå glip af det rigtige øjeblik. I modsætning til blomkål kan broccoli dyrkes i solen og opretholder god jordfugtighed. Som enhver anden kål foretrækker broccoli lys, frugtbar jord. Fugtigheden af ​​jorden er også vigtig: fugtstagnation kan påvirke det foully, og en mangel fører til en forsinkelse i dannelsen af ​​hoveder, udover at de bliver små, vil du ikke få en god afgrøde mere. Planter af broccoli bør ikke hældes, men regelmæssigt dækkes med humus eller friskskåret ukrudt (uden frø og rødder). Til disse formål vil en makrel, mælkebøtteblade, skrånende kornplanter passe. Strålen sprøjtes med jorden fra oven, og kålen vandes under roden. Husk på, at broccoli til en sådan gødning kaldes meget skarp vækst i blade.

  svar
 19. Irene

  I flere år har jeg været ved at vokse blomkål. På mange måder er plejen for hende den samme som for hendes hvide "søster". Seyu frø til frøplanter, holly, værner frøplanter, plantet i åben grund, løsner, vand, foder. Ja. en masse problemer, men afgrøderne er behagelige, og der er altid en sort på bordet.
  Til blomkål bedre strik og hovedet var større, fodrer jeg nødvendigvis planterne på senge 2-3 gange pr. Sæsonopslæmning. Endnu en gang (sidste) - microfertilizer. Jeg køber ofte færdiglavet mikrofertilizer i tabletter, men. Hvis jeg ikke lager op, klarer jeg med borsyre (på 10 1 varmt vand 5 g borsyrepulver).
  Under varme solstråler kan kål stoppe med at vokse. Derfor, under dannelsen af ​​hovedet, pritenyayu det, bryde 2-3 ydre ark og indpakke dem op. Det viser sig en slags husholderske.
  Jeg ønsker at henlede opmærksomheden på en af ​​de største fejl i dyrkning af blomkål - uregelmæssig vanding. Selv kortvarig tørring af jorden ødelægger kimplanter, og "tørre rationer" kan ikke kompenseres for voksne planter selv med rigelig vanding i fremtiden. Jeg vand regelmæssigt, hver plante får 1L vand. Omkring jorden danner jeg denne måde. så vand glider ned til rødderne.
  Blomkålen har mange fjender: lopper, kålflugter, bladlus, hvide, kålmøller. Allerede i flere år har jeg skræmt af disse skadedyr, plantning af tomater og selleri ved siden af ​​kål senge (skadedyr kan ikke lide deres lugte). Alle gartnere rådes til at plante disse planter ved siden af ​​dem, og også som sæler: Metoden er enkel, og resultatet er fremragende.
  Og at ramme friske grøntsager på bordet og om vinteren, om efteråret, før begyndelsen af ​​frost, blomkål med underudviklede hoveder jeg dråbevis med rødder i kælderen i sandet, hvilket placerer den lodret ved siden af ​​hinanden. Bare nødt til at sørge for, at temperaturen ikke var lavere end 3-4 C. Gradvist øge hovedet. Selvfølgelig er de ikke så store som er senge, men anstændige: nogle vejer 600-800 af
  Blomkål bør dyrkes, fordi den er meget velsmagende, nærende og sund.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.