31

31 anmeldelser

 1. Andrei MATKIN, Novopolotsk.

  Plomme elsker at tilfældigt væve grene - med tiden bliver kronen tykkere, nye skud vokser ikke. For at forhindre dette skærer jeg træet hvert år inden starten af ​​vækstsæsonen.
  I marts forkorter en frøplantning, der er plantet i efteråret, den centrale stilk 2/3 af jorden. I juli skar jeg væksten af ​​grene til 20 cm fra basen. I de efterfølgende år, igen om foråret, fjerner jeg alle de krydsende og forkert voksende sidegrener.

  Den centrale leder skæres årligt 2/3 fra jorden, indtil planten når en højde på 2-3 m. Som kronramme forlader jeg 5-6 stærke grene. Jeg dækker alle sektioner med havevar.
  Så snart frugterne af et voksent træ er hakket, og skuddene kun tilføjer 10-15 cm vækst om et år, er det tid til at forynge blommen. Først fjerner jeg tørre, syge, gamle og slappe grene, jeg rører ikke friske skud. Jeg forkorter knoglerne - jeg fjerner væksten i de sidste 3-4 år (jeg skar den af ​​over en nyre beliggende på ydersiden af ​​grenen). På stedet for de fjernede grene opstår unge skud. Af disse forlader jeg de to stærkeste på hver shoot, resten rengør jeg midt på sommeren.

  Vigtigt! Afbryd beskyttelse mod aldring i 3-4 år, så træet ikke har stress.

  svar
 2. Nikolay ELKIN, byen Vladimir

  Hvis blommer ikke bærer frugt
  Mit forhold til blommer varede ikke længe: Træerne voksede og blomstrede, men der var ingen frugt. Jeg var nødt til at tage dem alvorligt. Først og fremmest erstattede jeg nogle af træerne med kimplanter af forskellige sorter. Plomme har brug for en pollinator, men ikke alle sorter passer sammen. Derfor jo mere de er på stedet, desto bedre er bestøvningen.
  Ved plantning af nye blommer opdagede jeg, at rodhalsen var på jorden eller lidt lavere. I gamle træer med en stærkt begravet nakke bliver jorden raked, da dette også kan forårsage dårlig frugtning.

  Om efteråret begyndte han at foder plommer med træ og græsagtige aske (500-600 g til 1 kvadratm-kroneprojektion). 1 gange i 2-3 år hælder jeg over den rottede gødning: 4 kg per 1-firkant. Nu er jeg med høsten hvert år!

  svar
 3. Margarita Nikolayevna, Saratovregionen, Krasny Kut

  For nylig er nogle slags orme blevet plantet i blommen. Hvordan slippe af med dem?

  svar
  • OOO "Sad"

   Disse er larver af blomme møl - en lille grå sommerfugl med brune pletter. Larver om 1,5 cm lang har en rødlig farve. De gnaver massen, der dræner rundt om stenen. De kan også spise frugter af pærer, abrikoser, kirsebær blommer, æbler, kirsebær, ferskner.
   I kampen med blommemøllen, virkningen af ​​at sprøjte træerne med en opløsning af "Carbophos" (20 g per 10 L vand). Den første behandling skal ske i slutningen af ​​maj, inden udseendet af larver. Anden gang sprøjtes træerne efter to til tre uger. Sidste gang "angrebet" på møllen udføres i juli for at ødelægge skadedyrene i anden generation.
   Af folkemidlernes retsmidler kan man anbefale infusion af unge fyrretræer og gran. Et glas råmateriale hældes i tre glas vand, væsken sættes på et mørkt sted i en uge og blandes regelmæssigt. Inden sprøjtning af et halvglas afløb af koncentrat, fortynd 1 1 vand.
   En effektiv foranstaltning mod skadedyr er pålæggelsen umiddelbart efter blomstrende blommer på deres kufferter af fangede bælter.
   Forebyggelsesforanstaltninger er indsamling og destruktion af wormy carrion, rensningen i efteråret af den døde hud af barken, hvorunder larverne dvale. Med samme formål udføres jordens jord under kronen.

   svar
 4. Valentina

  Om den frosne blomme

  Efter testen ønskede hun heller ikke at bære frugt normalt. Men da jeg allerede havde været bekendt med beskæring frugttræer, så efter endelig overbevist om, at træet ikke kommer til at tage på sindet, besluttet at hjælpe ham med det - tog tidlige forår beskæringssaks og begyndte at skære formgivning.

  Først skar den centrale leder ud og først begyndte at danne kronen i form af en skål. Af alle de grene, der voksede valgte jeg de tre stærkeste, rettet udad i forskellige retninger og adskilt fra hinanden på omtrent samme afstand. Resten skærer ud på ringen. Steder skiver smurt med haven dampe.
  Jeg vil bemærke, at alt dette arbejde blev gjort i et trin, fordi filialerne var årlige. Du, kære Irina, må muligvis bryde operationen i to faser for ikke at forværre træet voldsomt: nogle af de ekstra grene skæres i år, resten - i det næste. Prøv at danne en stamme på samme tid, efterlad de øvre grene på stammen af ​​træet.

  Hvis du har tid til at trimme før aktiv sap flow, kan du få en høst i år.
  Arbejdet skal udføres i tørt vejr ved en lufttemperatur over 0 °. Jeg ønsker dig held og lykke og højt udbytte!

  svar
 5. A. Makafidin, Chelyabinsk Region.

  Hvorfor afgiver plumens træer noget lim?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Kamedetechenie er reaktionen af ​​plantevæv til påvirkning af ugunstige tilstande. Gum er dannet som resultat af opløsning af celler, deres membraner og består af forskellige sukker isoleringer. Hovedårsagerne til frigivelse af tyggegummi:
   ■ Overtrædelse af landbrugsmaskiner til dyrkning af afgrøder;
   ■ ugunstige vinterforhold: frysning, frostspræk, solskoldning;
   ■ overskydende kvælstofgødning
   ■ unødig og overdreven beskæring af træer;
   ■ mekanisk beskadigelse af bunken på kufferten og grene. Enhver mekanisk skade, hvis den når kambiumet, kan forårsage gummeret, og de svampe- og bakterieorganismer, der kommer ind i tyggegummi, dykker ind i plantevævet, øger skaden.
   Kontrolforanstaltninger
   1. Grav jorden op i rækker og trunker, anvend gødninger uden at overdrive doserne af nitrogen.
   2. Bland stammen og skeletafdelene med lime om efteråret og igen om foråret for at forhindre frostbitter og solskoldning.
   3. Klump blommen rettidigt og korrekt, og sørg derefter for at dække skiverne og helbrede sårene.

   svar
 6. Elena Verchenova, Ulyanovsk

  Hvorfor plommen falder af
  I to på hinanden følgende år har blommen blomstret tidligt, men den vokser lidt, da den begynder at falde af. Jeg fodrede træet med frisk mullein og urinstof, forarbejdet til bud budding og efter samme resultat. Hvad skal man gøre for at redde frugten?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Plomme, specielt sene sorter, lider ofte af oviposition. Dette skyldes det faktum, at lægningen af ​​det næste års høst og dannelsen af ​​høsten i indeværende år falder sammen. Anlægget kræver en ensartet fugtning af rodsystemet og optimal ernæring. Påvirkningen af ​​pollinering af æggestokkene skyldes også bestøvning. Hvis blomstringsperioden var ugunstig
   vejret, insekterne bragte ikke pollen, og en fuld ovarie kunne ikke fungere. Situationen kan afhjælpes ved at bringe agroteknikken i overensstemmelse med planternes krav og behandle planterne med stimulant-my-adaptogenerne. De mest tilgængelige er "Epin-ekstra", "Zircon", humates. Du kan prøve og forberedelse til æggestok vækst - "Buton", "Ovary", "Partenocarpin" og andre.

   svar
 7. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Min kone og jeg er meget glad for blommer, så plum træer besidder de bedste steder i vores have. Og at selv de gamle træer giver en god høst, om foråret arbejder jeg omhyggeligt med dem.
  Jeg plejede at bo i Kuban. Der beskæres blommer i efteråret. Flytter nordpå gjorde han det kun om foråret. Jeg arbejder som regel i marts, indtil aktiv sap bevægelsen begyndte. Ved vask, nåede en højde på 2,5 * 3 m, afbrød toppen og et par meget store sidegrene at træer ikke vokser op, og i bredden. Ved meget gamle træer i 3 år sletter jeg det meste af skeletbrædder og afskår unge grene ca. halvdelen. Det er uønsket at skære alle skeletafdelingerne på en gang. For et træ vil det være for stort et slag, og en god høst fra en sådan plomme vil ikke blive opsamlet i lang tid.
  I foråret fodrer jeg de gamle blommer. Træstammerne udfældes 10-15 kg kompost, træ aske 350 g, om 100 g superphosphat, og derefter formen. Med sådan pleje giver "gamle mænd" udbytte ikke værre end "ungdom".
  Nikita ZELENSKY, Yaroslavl

  svar
 8. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Sidste år planlagde jeg at høste den første store høst fra min unge blomme. Men der var det! Jo tættere på høsten, desto mindre frugt var på træet. Selvfølgelig regnede jeg ikke med stykkerne, men det forekommer mig, at halvdelen af ​​vasken præcis smuldrede. De frugter, der forblev på grene, så ret sunde ud og viste sig at være meget velsmagende. Af hvilken grund kunne plumfruerne falde?

  svar
  • Pavel DRONOV, Nizhny Novgorod

   Ethvert frugttræ regulerer dets frugter og vil give lige så meget høst som den har tilstrækkelig styrke og en tilførsel af næringsstoffer for at modne frugt. Træet kasserer en del af æggestokkene, og afgrøden er ca. 30% af det oprindelige antal farver. Dette er en naturlig proces, en fysiologisk nedgang. At generere tilstrækkelige mængder af ovarier vask, og i de fleste sort blomme samobesplodny det kræver pollen fra en anden sort. Derfor anbefales det på stedet at have i det mindste 2-3 slags blommer. Høsten kan blive påvirket af det regnfulde vejr under blomstringen - aktiviteten af ​​pollinerende insekter i sådant vejr reduceres, hvilket resulterer i dampe. Desuden at falde ud af æggestokkene kan føre mangel på næringsstoffer (især kalium og fosfor), overdreven eller utilstrækkelig vanding (blomme dislikes befugtning og tørring af jord) og forkert valgt kvalitet, ikke egnet til din klimazone - i dette tilfælde drænet kan være at hævde.

   svar
 9. Vakhap Mingazov, Kazan

  Forårsvandet kan rense jorden, men mange frugttræer tolererer ikke deres stagnation. Jeg bemærkede, at blommer vokser på en bakke, føler sig bedre end dem, hvis kufferter er oversvømmet.
  Plum træer elsker rigelig vanding under stegning dage, men stagnation af vand (om foråret eller efter længerevarende regner) virker på dem dødelig. Røntens rotsystem er ikke meget dybt, og når flodplainen oversvømmes, flyder luften ikke til det. Det samme gælder for havtorn.
  For at redde disse træer, jeg gravede træstammer på skråningen af ​​rillen, satte drænrør, dækkede dem med murbrokker og bragt op i en grøft, gravet mellem min nabo og jord. Derfra går vandet ind i landet.
  I æbler i lavlandet del af området omkring omkredsen af ​​landing pit boret boret jeg et par huller på 1 -1,5 m dybde, hældes grus på bunden, og derefter fyldt med sand.
  På et sted, hvor der ikke er nogen steder at dræne vandet, byggede jeg en dam. I foråret pumper jeg overskydende vand derfra. Og jeg plantede en pil nu - det er en rigtig naturlig pumpe, det trækker helt ud fugt ud af jorden.

  svar
 10. Nadezhda Semenovna Zhilina, Morshansk. Tambov-regionen

  Plum tolererer ikke grundvandet, men på samme tid kræver det jordfugtighed.
  De fleste af træets rødder ligger lavt - kun 0,2-0,5 m fra jordoverfladen. Samtidig er der på dybden af ​​0,2 m sammen med små rødder også tykke skelet. Dette skal tages i betragtning ved behandling af stumpcirkel. Heldigvis har plum rødder en stor evne til at regenerere. Hvis i foråret du såre dem, så om sommeren vil der være hele "skæg" af nye.

  svar
 11. Galina

  Fortæl mig, hvad du skal gøre i år, rådner blommer.

  svar
 12. Konstantin Razumovsky

  Hvis plommen angribes af savlen
  En af de farligste skadedyr af blomme er blommens såmfly. Dens larver dvale i en kokong i jorden. I slutningen af ​​april bliver de til voksne insekter, trænger ind i æggestokken og ødelægger frugterne.
  For at bekæmpe dette skadedyr under svulmningen af ​​nyrerne, læg en film under træet og ryste det, insekterne vil falde på kuldet. Indsamle dem og ødelægge dem
  Udfør den anden rystning under dannelsen af ​​blomster - før de blomstrer. Tredje - efter blomstringen af ​​blomster. Denne metode hjælper med at modstå både larver og bladlus. Og selv imod disse blade-spise skadedyr vil hjælpe hvidløg infusion. At forberede det, hakkekød skrællet hvidløgsfed, den resulterende opslæmning blev anbragt i en krukke, hæld vand ved stuetemperatur i et forhold 1: 1. Efter at have insisteret på et varmt sted for 10 dage, rør infusionen, spænd den, hæld den i en flaske og forsegl den. 100 g af den opnåede vare, fortynd 10 L vand og drys bladerne, indtil knopperne er åbne og efter høst.

  svar
 13. Olga KARPENKO

  For flere år siden plantede blommeplanter. Og da denne kultur har brug for pollinatorer, når træerne er blevet stærkere, besluttede jeg at lave vaccinationer for en nærtstående pumpe - kirsebærpommes for nogle af dem. En række kirsebærplomme plukket op dem, der kan producere store frugter, dessert og rigelige.
  Vaccinationer blev udført i foråret, da frugtbevægelsen begyndte i træerne. En stiklinger høstet i efteråret. Jeg holdt dem i en kølig kælder, omkring en tredjedel fast i vådt sand.
  Vaccination for pålidelighed foregik på to måder. Allerede i marts blev han vaccineret i en splittelse. Til dette formål flere grene diameter 3 4 cm-cut-i 30 35 cm fra stænglen og opdele midten af ​​lidt om 3 cm. Hver kant indsat spaltes af stiklinger. De var med to skrå skiver fra modsatte sider. Stiklinger lidt flyttet til midten, så de er mere i kontakt med træet og mindre - med bark. Graften blev pakket med elektrisk tape.
  I april gjorde han podninger "til barken". For at gøre dette, tog jeg op tykkere grene end første gang. Efter trimning skærer jeg barken i længderetningen på begge sider. På flere stiklinger med 2-3 lavede nyrerne lange skråtskæringer på den ene side. Stiklinger dybere ind i snit og snit
  hun indpakket bandagen med elektrisk tape. Enderne af grene og stiklinger blev behandlet med havelak. Lidt senere bundte jeg vaccinationsstederne med tykt papir - så "brillerne" viste sig. Jeg fyldte dem med en fugtig, løs jord. Dette fremskyndede overgrowth af sektioner på grene, reduceret risikoen for infektion der.
  Snart begyndte de fleste af stiklinger at vokse aktivt. Men de kunne blive brudt af en stærk vind. For at forhindre dette i at ske,
  han rensede "brillerne" og bundet de tynde plader til vaccinationsstederne. Da stiklinger voksede, bundet de dem til disse plader. Jeg fjernede "dækene" såvel som båndet om foråret og straks sat under understøttelsens unge grene.
  Allerede gennem 3-4 blev det podede træ rigeligt frugtbart. Frugterne viste sig at være store og søde. Jeg er tilfreds med resultaterne af vaccinationen!

  svar
 14. Gæst

  Personligt sætter jeg pris på blomme som en behagelig smag og nyttige egenskaber af dets frugter og for relativ uhøjtidelighed. Sammenlignet med andre stenfrugter, tolererer plommen godt koldt, er det ikke lunende til jorden og giver sædvanligvis allerede 4-5 år efter plantning. Men selvfølgelig kræver en bestemt tilgang til dig selv.
  I mit område har følgende sorter vist sig godt.
  • Anna Shpet. Begynder at bære frugt på 5-th år. Fra et træ er det muligt at fjerne op til 100 kg saftige, lækre frugter. Det er en vinter-hård, tørke-resistent sort.
  • Støget grasse. Medium resistent sort, fruiting fra 5-th år. Produktivitet - op til 100 kg. Giver sød mørk lilla frugter af mellemstørrelse, egnet til både desserter og billets.
  • Altanka's Relcod. Frugt begynder på 6 år. Giver store grøngrønne frugter med rødme - op til 100 kg fra et træ.
  • Stanley - en sort med en gennemsnitlig vinterhardhed, udbyttet er på 5-th år. Træet er selvbefrugt, med rigelig frugt giver. De kan let omdannes til en prune af høj kvalitet.
  Som regel er blommer selvfrugtfulde. Derfor plante jeg flere træer af forskellige sorter. Forresten er en sådan sort nyttig og selvbærende sorter.
  Jeg byggede plumhaven om foråret, en uge efter jorden
  helt optøet. Placering valgt uden oversvømmelse, høj status af grundvandet, depressioner og andre uregelmæssigheder, og væk fra andre træer: blomme voksende nære naboer ikke favorisere.
  Scheme plantning -. 4 × 3 m gruber for kimplanter jeg gravede forhånd hævet fra jorden blandes med humus. Ved plantning spores til roden kraven af ​​kimplanter var ca. 5 cm over jorden, og rødderne dækket med jord stramt. Under hvert træ hældte 2-3 skovle af vand.
  Træstammer i radius 0,5 søvn m tykt lag af savsmuld omkring 10 cm. Vises ukrudt slettet, men midtergangen gav overgroet med græs. Periodisk jeg slå det, når det voksede til 15 cm. Nyslået græs tilbage som barkflis.
  De første 2-3 kimplanter blev understøttet af pinde. Jeg kørte dem i 15-20 cm fra træet og bundet med en blød klud for ikke at skade barken.
  I løbet af sommeren fjerner jeg 4-5 gange rotskuddet: plommen giver den i store mængder. Jævnligt løsner jeg jorden rundt om træerne, 3-5 en gang en sæson vand dem. Unge blommer til vanding modtager 5-6 skovle af vand, frugtbærende - 8-9. Efter vanding er den nær-stamme cirkel mulket med savsmuld eller overgroet græs.
  Ved starten af ​​efteråret er min opgave at samle og ødelægge tørt løv og løv, lave gødninger og grave op i nærkammen.
  En gang i 3 befrugter jeg plumhaven med hestegødning fra beregningen af ​​8-10 kg pr. 1 sq. M. m. Mineral gødning jeg bringer med samme periodicitet. Fra 1 til 4-året efter landing på 1-pladsen. m giver 70 g ammoniumnitrat, 40 g kaliumsalt, 150 g superphosphat. På 5-th år og yderligere portioner stiger omkring 2 gange.
  Hvis efteråret er tør, vandrer jeg træerne godt. Også i denne periode sprinkler jeg kronen med Bordeaux væske og urinstof mod skadedyr - strengt i overensstemmelse med instruktionerne vedlagt forberedelserne.

  Beskæring træer om foråret. Lov med pistolen til skelet grene på træet var 5-6 at de voksede i en spids vinkel, og rummet i mellem lagene var omkring 40 cm. Og det må erindres, at de øverste grene altid skal være tyndere end den nederste.
  Sørg for at fjerne brudt til vinteren, patienter, der vokser inde i kronen eller gnider hinanden. Plomme er præget af fortykkelse af kronen, så jeg lægger særlig vægt på udtynding. De venstre unge skud bliver forkortet med ca. en tredjedel.
  Når du fjerner grene med en diameter på 2 cm eller mere, behandler jeg straks sektionerne af sektionerne med oliemaling, så ingen infektion kommer ind i dem. Jeg arbejder kun med et skarpt værktøj - det gør mindre skader på træet.

  svar
 15. Vadim

  De sotede aflejringer på frugttræer er resultatet af bladlusens liv. Og du skal kæmpe direkte med dette skadedyr, og ikke med sooty touch.
  Kontrol: profylaktisk sprøjtes med insekticid (. BI-58, Karate eller lignende, i henhold til instruktionerne) Have umiddelbart efter blomstring, og derefter gentage behandlingen ved en masse udseende bladlus.

  svar
 16. Daria

  Hvordan skal man håndtere den sotede belægning, der dækkede blommens blade og grene?

  svar
 17. Victoria

  Sidste år var sommeren ekstremt sjælden. I haven brød grenene af æbler, pærer, blommer og kirsebær. Jeg havde endda at sætte rekvisitterne.
  Men en ung blomme sprængte stadig, og en stor gren med bær faldt til jorden. Hvor beklager det var, ikke formidle i ord.
  Så siger mit barnebarn, de siger, du skal sætte fløde i en vase. Vi lo, og så troede det en god ide. De tog en stor tønde, hældte vand ind i det og satte en brudt gren.
  Så takket være det skarpe barnebarn, og vores blommer er fuldt modnet. De spiste til dump og kogt syltetøj. Så tag vores erfaring om bord. Velhavende høst!

  svar
 18. gæst

  Fallende æggestokke kan opstå på grund af mangel på fugt i foråret og i første halvdel af sommeren. Plomens rødder ligger lavt fra overfladen og kan ikke ekstrahere fugt fra jordens dybe lag. Når et træ er tørke, modtager træet ikke nok næringsstoffer, og æggestokken falder. I tørt vejr skal plommen være vandet - ifølge 4-6 spande af vand på et frugttræ.
  Den anden grund kan være underfeeding af træet. Før blomme blomstrer er det nyttigt at fodre organiske eller mineralske gødninger fortyndet i vand. Mullein fortyndes 1: 8-10, fugleklatter -1: 15. Af gødning er bedst at bruge kalium- eller calciumnitrat (1 til 10 spiseskefuld vand). Under et ungt træ gør 20-30 l, for en voksen - 40-60 l.
  Endelig kan frugterne af blommen blive beskadiget af larverne af blommens savløv. Ved tæt undersøgelse af faldne frugter på
  hver af dem kan opdage et sort hul. At bevare udbytte, flere dage før blomstring træer behandlet med en tilladt insekticid :. Novaktionom (13 ml) Akhtar (1,2-1,4 g) fufanonom (10 ml), etc. Denne mængde narkotika opløst i vand 10 l. Sprøjtning gentages umiddelbart efter blomstringen. Nicholas

  svar
 19. gæst

  Plomme blomstrer godt, men skyller rigeligt frugt, når ikke modenhed. Dette fænomen ses i midten af ​​maj - første halvdel af juni. Hvad skal man gøre mod denne sygdom?

  svar
 20. gæst

  Plomme blomstrer godt, men skyller rigeligt frugt, når ikke modenhed. Dette fænomen ses i midten af ​​maj - første halvdel af juni. Hvad skal man gøre mod denne sygdom?

  svar
 21. Anna

  Plomme blomstrer godt, men skyller rigeligt frugt, når ikke modenhed. Dette fænomen ses i midten af ​​maj - første halvdel af juni. Hvad skal man gøre mod denne sygdom?

  svar
 22. Anna

  Plomme blomstrer godt, men skyller rigeligt frugt, når ikke modenhed. Dette fænomen ses i midten af ​​maj - første halvdel af juni. Hvad skal man gøre mod denne sygdom?

  svar
 23. læser

  Skilte bladlus på kirsebær og blomme. Eddike tager det ikke, kogt citrusskal med sæbe - intet resultat. Bestøve rød peber, parfumeret indsamling af gummi, gamle uld, tagdækning, tør hestegødning - noget hun er ikke bange. Hvidløg, malurt, mælkebøtte, tobakspollen - der er ingen brug. Kemi på webstedet, jeg bruger ikke. Hjælp
  slippe af med bladlus.

  svar
 24. læser

  På grund af den kompakte størrelse af det nye 'Azura' sink træ er det ideelt til dyrkning i en lille have. Det kan dyrkes som et halvstempletræ eller endda som en busk. Sorten er også god, fordi planterne er i stand til at modstå den farlige sygdom forårsaget af hajvirussen.
  Allerede efter 2-3 år efter plantning, i august, vil du kunne samle aromatiske blommer med hele kurve. Frugter kan spises friske, lave mad fra dem en duftende compote eller læg dem i tærter.

  svar
 25. Læseren (nitsa)

  Desværre har du ikke angivet, hvordan bladene af de syge kirsebær og blommer kiggede, hvad er plantens generelle tilstand. Og det er vigtigt at etablere en korrekt diagnose. Men ifølge kendte tegn er det næsten sikkert at bestemme årsagerne til sygdommen.
  Sandsynligvis blev plum ramt af en sygdom forårsaget af svampe af slægten Monilia. Med nederlag moniliose blomstrer træerne og binder frugt, men med starten af ​​deres vækst fremstår de første problemer. For det første udvikles små brune pletter på overfladen af ​​frugten, som hurtigt vokser. Så er der store grå-hvide puder. Frugter rådner, rynker, tørrer op. De fleste forfaldne frugter falder af, men nogle bliver til sorte faste mumier, der kan henge i lang tid på træet.
  Patogener dvale i form af mycelium på mumierede frugter. Koldt, fugtigt vejr med hyppige regn og tåge, især under blomstrende haver, bidrager til sygdommens intensive udvikling og spredning. Risikoen for sygdom øges efter milde, våde vintre. Infektion opstår, når den er i kontakt med syge frugter og gennem såret på huden. Bjælkeblade og andre skadedyr, der gennemsyrer frugtens hud, åbner infektionsporten og overfører sporer fra syge planter til sunde.
  For at beskytte frugttræer fra moniliasis umiddelbart efter at sygdommen er opdaget, er det nødvendigt at fjerne og ødelægge rottede og mumificerede frugter. Faldte frugter og blade er også indsamlet og ødelagt. Sprøjtning fra svampesygdomme udføres tre gange - før blomstringen, efter den og en måned efter den anden sprøjtning. Påfør 3% opløsning af Bordeaux-væske eller 1% opløsning af kobbersulfat. Under blomstringen og modningen af ​​frugter kan kemiske behandlinger ikke udføres!
  Til forebyggelse anbefaler vi først og fremmest at kæmpe med skadedyr. Stængler af frugt og prydetræ skal rengøres af død cortex og hvide sen efterår eller (og) tidlige forår. Når du lægger en ny have, så prøv ikke at placere den i lavlandet. Den fortykkede plantning og de forladte trækroner bidrager også til udviklingen af ​​sygdomme.
  Kirsebær blev ramt af en holey patchiness (klyasterosporiosis) af stenfrugt. Det er også en svampesygdom, der påvirker alle antenne dele af planter. Brune pletter vises på bladene, så tørrer de op, huller dannes. Løvet ser lacy ud. Berørte blomster smuldrer. På frugterne i stedet for nederlaget tørrer kødet op til selve knoglen. Fra de ramte skud og frugter følger tyggegummi.
  Forebyggelsesmetoder er de samme som for moniliasis og for alle svampesygdomme. Det er meget vigtigt at ødelægge alle plantesteder. Behandling af syge planter kan være kobbersulfat, Bordeaux-væske, lægemidler Kartotsid, Integral, Topaz og andre tilladt til brug i husstandsplot.

  svar
 26. Læseren (nitsa)

  Året før sidste blomstrede mine blommer for første gang, men de dannede æggestokke blev gule og faldt ud. I efteråret fodrede jeg planterne med kaliumchlorid og fosforgødning, introducerede aske og afstødt maling. Sidste år gentog historien sig selv. Kun om efteråret, da løvet fløj rundt, så jeg på træerne et par frugttræer med en diameter på 2 cm og meget solidt. Hvad er der sket med plommen og hvordan man gendanner frukten? Sidste år var en god høst af kirsebær, men næsten alle bærene var med hulrum, i bunden af ​​hvilken der var en sort prik.
  Hvad kan det være?

  svar
 27. gæst

  Hjælp med at identificere skadedyret
  Min have er allerede 10 år gammel, men det skete for første gang. På
  blommer og kirsebær var der noget skadedyr, og jeg kan ikke forstå hvilken. Ægletræer og pærer er ikke smittede. Naboer løfter deres hænder: de har få frugt, ingen skadedyr. På grenene fremkom kugleformet vækst, svarende til kokoner. Hvis du crush dem, er der noget væske inde. Sandsynligvis modner noget skadedyr. Hænderne fjernes let, der er ikke noget spor tilbage på barken. Hvem kan dette være og hvordan man skal håndtere det? Jeg vil ikke vente til parasitterne lukker og begynder at ødelægge mine træer.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.