3

3 anmeldelser

 1. Sofia Klimenok

  For flere år siden bragte hun fra udstillingen knaller af gladioli. Hvert år graver jeg ud pærerne, der er blevet opdateret i løbet af sommeren, og de er større, men de blomstrer værre. Hvorfor? Hvordan man ikke mister sorten og formerer planten?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Ikke alle forstår, at unge knaller blomstrer bedre snarere end store med en stor bund - gamle. Blomsterhandlere, der har dyrket gladioli i mange år, er klar over, at den vigtigste produktive periode i løbet af disse blomsterløg varer 3-4 år. (Undtagelsen er adaptive sorter.) Derefter skal sorterplanter fornyes fra babyen. Men du kan bremse aldringen af ​​knallerter og få fuld blomstring i 7-8 år.

   Hvordan gør man det?
   Kormer fra det andet og tredje dyrkningsår skæres i to dele. Skærestedet er belagt med trækul (du kan bruge en aktivt kultablet) eller strålende grønt, og skiverne tørres.
   Derefter plantes de skårne halvdele på den sædvanlige måde. Men der er en vigtig nuance. Knopper i pærerne udvikler sig ujævnt - den centrale er bedre forsynet med næringsstoffer og vokser hurtigere end de laterale. Derfor vokser halvdelen af ​​knallerne med den centrale knopp mere aktivt, blomstrer tidligere og giver en masse babyer af høj kvalitet, der er egnede til videre dyrkning. Desuden er det store, stærke planter med alle sorterskarakteristika vokser ud af det.
   Halvdelen med en lateral knopp udvikler sig langsommere, blomstrer lidt senere. Men giver også et fuldt øre med store blomster. En stor erstatningskorm vokser også fra denne halvdel. Men subtiliteten er, at det er umuligt at samle en baby fra en sådan plante - den er kompromisløs for yderligere reproduktion.
   Tamara LAZAREVICH, samler af gladioli.

   svar
 2. Elena SAVETA, landsbyen Konstantinovna, Mykolayiv regionen.

  Til gladioli stod længere i vasen, klippe først planterne, da kun på den første nedre blomst åbnet på peduncle. De resterende knopper blomstrer i lange dage. At stramme et snit er ikke nødvendigt, også fordi der ved blomstring af en snor spiser næringsstoffer. Hvis gladiolus er skåret i begyndelsen, vil pæren akkumulere næringsstoffer, og dette vil gøre det muligt for planten at overleve vinteren med succes.
  For det andet skal du ikke skære stammen, men forsigtigt bryde den og forsøge ikke at beskadige bladene. For ikke at trække stammen med pæren i den rigtige højde, indsæt en skarp kniv i den, og blæk forsigtigt blomsterknallen, drej
  ham fra side til side. Glem ikke at desinficere kniven før brug for ikke at inficere de virussygdomme, som disse blomster er meget følsomme over for.
  For det tredje, skær gladiolen tidligt om morgenen, når de er godt mættet med fugt. Blomster, skåret om eftermiddagen, blomstrer hurtigt og visner.
  Og den sidste. Klippet gladioli lægger sig ikke vandret, men straks sættes i en vase. Skær peduncle opdateringen under vandet og glem ikke at fjerne de lavere blomster som det vil.
  Overholdelse af disse regler vil du beundre buket gladioli til 2 uger.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.