7

Anmeldelser og kommentarer: 7

 1. N. PIROGOV, byen Stary Oskol

  Ved du, hvordan du skal afgøre, om du er klar til at blive til betning eller ej? Plukk det op og sæt dine arme rundt om det. Hvis han ikke mister sin form, så er han klar!

  For at gøre surkål velsmagende, skal du vælge den rigtige klasse. På et tidspunkt, hvor der ikke var så mange sorter på hylderne, plantede næsten alle værtinderne til saplingkål en række Slava, han var meget populær. Nu blandt mange andre sorter på standen i butikken, er det ikke umiddelbart fundet, men jeg råder dig stadig til at se. På trods af fremkomsten af ​​nye høsthybrider er Slava stadig i spidsen i min saltede rating. Det andet og tredje sted, jeg ville give til Moskva og Hviderusland. Denne kål har en meget regelmæssig rund form og hvide blade, og vigtigst af alt - disse sorter er meget sukkerholdige, kål til sur bør nødvendigvis indeholde sukker mindst 4%, så vil det være saftigt og smag godt.
  Jeg fremhæver også sådanne sene og mellemste sorter: Wintering 1474, Braunschweig 423, Losinoostrovskaya 8, Sugar Loaf, Winter Gribovian 9; fra hybrider - Geneve F1, Menza, Katyusha F1, Table F1.

  Jeg tager ikke mindre end 1 kg til indkøb. Faktum er, at de ikke har tid til at modne, akkumulere nok vitaminer og sporstoffer, og uden dem vil der ikke være nogen god gæring. Jeg holder øje med stubben, den skal være hvid og ren.
  Men dette er ikke alt, agrotechnics spiller også en vigtig rolle!
  Jeg ved, at landmænd, der jager store kålhoveder, begynder at fodre hende med nitrat. Bladene vokser virkelig i misundelse - gigantiske, som krus. Men kålene løsner sig, og surkålen er blød. Derfor råder jeg dig aldrig til at overskride gødningsgraden, og hvis du skal fodre, er det bedre at erstatte saltpeter med azofosca eller naturlige organiske gødninger.

  svar
 2. Nadezhda Vladimirovna Mishina, byen Yartsevo, Smolenskaya obl.

  Sæson af kål sur er i fuld gang. Jeg var en ekspert på området, og en stor fan af denne delikatesse autoritativt erklære, at ikke alle gode til bejdsning kål. At der vil være al den vinter fest, modtage, og det er nødvendigt at dyrke specielle sorter en god kål,. Nogle ligger længe, ​​og de kan være sure indtil vinteren. Så, god til bejdsning kål 1035 Glory (tidlig gæring) Overvintring 1474, god gammeldags Moskva senere, Sugarloaf, Dobrovodskaya, Hviderusland (ideel til surdej af hoved kvartaler), den smukke Tyurkiz.

  svar
 3. Alla Mihailovna

  I vores familie var alt surt for kål: bedstemor, bedstemor og mor. Min mand havde også erfaring. Men så gik det på en eller anden måde væk, det blev glemt. Min mand og jeg konsulterede og besluttede at gøre det igen, især da priserne i butikkerne nu bidder - vi skal holde op på vores bestemmelser om vinteren. For at genoplive denne familietradition vendte hun sig til sin bedstemor - hun viste mig alt og fortalte mig. Det viser sig, at for surkål ikke er egnet til al kål. Du kan ikke bruge tidligt. Den sidste arbejder også ikke: meget groft. Passer kun til medium-modnesorter med tætte, men ikke tykke, saftige blade. Her er de ideelle til en surkål. Så til høst har vi nu en separat seng - med tilbud. Den mest elskede er den 'hviderussiske 455'.

  svar
 4. Elena Anatolyevna Zhabakova

  Kålpræparater kan gøres hele vinteren: vi lærte os selv at opbevare denne grøntsag, og handel tilbyder lederne af gode kommercielle kvaliteter.
  Selvfølgelig er pølse en favorit i mange århundreder. Jeg forbereder det i flere receptioner. Faktum er. at før vinteren var mere kølig, og du kan
  var uden skade at holde "kvasshenka" på balkonen. Men nu kan temperaturfaldet simpelthen ødelægge hele mængden af ​​høstet kål - det er perekisayet. Derfor synes jeg, at den bedste måde er at syr denne grøntsag i portioner og opbevar den i køleskabet og læg den i to liters dåser. Fra tre liter har de en mindre højde, hvilket gør det nemt at placere dem på køleskabets standardhylde. Det holder en konstant temperatur tæt på nul, hvilket i virkeligheden har brug for surkål.
  Derudover tilbereder jeg en kan kål på recept, som engang blev bragt fra Bulgarien. Alle listede ingredienser kan fremstilles i enhver forhold. Sådan gør du det.
  Kål skal finhakket. Skrællede gulerødder - slib på et stort rivejern. Herefter skal du tage den søde peber (helst rød), fjern frøene fra den og skær i strimler. Derefter sætte de hakkede grøntsager i en gryde, drys med spidskommen og salt og forsigtigt gnid det med hænderne, så sørg for at saften er tildelt.
  Ovenfor skal du lægge en passende størrelse træcirkel eller en inverteret plade og læg undertrykkelse (en sten eller en gryde med mindre diameter fyldt med vand). Fra tid til anden piercerer vi kål med en skarp pind for at frigive de gasser, der dannes.
  Efter ca. tre dage, overfør det færdige produkt til en glasburk (eller flere, hvis volumenet er stort). Det er bedst at sterilisere krukkerne i kogende vand og rulle dem op. Resultatet er en smuk og lækker trefarvet snack.

  svar
 5. Tamara SHEVCHENKO, Bratsk

  Tidligere sagde de: "September lugter af æble, og oktober - kål." Jeg husker, min mor viste sig altid at være sprød, kraftig - godt, meget velsmagende! Mor saltede hende i novemberferien i en stor tønde, så frøs, og jeg kunne godt lide at have en kål lidt optøet, men stadig med isbiter. Da jeg blev voksen, lærte min mor mig alle tricks.
  Til pickling er kun medium modning eller sen-modningskål egnet, som skal "strippes" til et hvidt blad. Kål (baseret på 10-liter spand - omkring 3 stik) Jeg ren off de øverste blade, og afbrød rådne sted, vaskes i rindende vand og spredt ud til tørre. Gulerod (1 på hovedet -. 1 stk) mine, rense, gnide på en mellemlang rivejern og spredes i en separat skål.
  Skinnende kål og løs, spred den løst i en emalje spand. Top en bunke revet ristede gulerødder, 2 knivspids dillfrø, 2-3 knust laurbærblade og en håndfuld salt. Først blander jeg alt sammen, og så begynder at tørre kålen, indtil saften kommer frem. Koblingsvolumenet falder omkring 2 gange, det vil sige op til en halv skovl. Derefter skifter jeg alt i en 20-liter grydepande og et stykke efterfølgende portion. Når panden er fuld, lukker jeg den med et omvendt låg af mindre størrelse og på den - undertrykkelse. Jeg har en sten, der vejer omkring 10 kg til dette formål. Hver 12 h. Jeg løfter trykket, piercerer kål på flere steder for at komme ud af gassen. og fjern skummet. Jeg prøver kål. Efter 2-3 dage, når det ophører med at være bitre, står jeg på balkonen til frysning.

  svar
 6. Natalia

  Kål med antonianske æbler
  Den bedste kål til souring er medium-modne og sen-modnesorter. Friable, krakket, grøn Jeg tager ikke.
  5 kg kål, 3 ct. l. salt (med et dias), 1 et glas tranebær, 300 g gulerødder, 200 g Antonovo æbler.
  Kål shinkuyu, blandet med salt. Bunden af ​​glasburken er sprinklet med et tyndt lag rugmel, jeg dækker det med hele kålblad og jeg fylder krukken med kål, jeg dækker det med kålblad. I kålen tilføjer jeg gulerødder, antho-
  Nova æbler, tyttebær. Fra oven på arket lægger jeg en træcirkel og på den en belastning, i hvilken jeg normalt bruger en krukke vand. I denne form er kål 2-3 dage. Når kål begynder at starte saften, tager jeg Xnumx-2 gange om dagen ud tryk og frigiver gasser. Til dette gennemborer jeg kål på flere steder. Jo dybere piercing, jo bedre.
  Efter 2-3 dage klemmer jeg kålen og spred den over de steriliserede krukker. I den resterende saltlage tilsættes jeg sukker, bland det og hæld det over krukkerne. Jeg sender det til køleskabet eller skabet på balkonen.
  Tre dage kål
  Min kål er "crunchy" og saftig. Salt den i 3-liters dåser og påfyld igen efter behov. Du kan med kartofler eller i surkål suppe.
  Det vil tage: 2 kål, gulerødder (jeg tager 4 pc'er, så kålen bliver lys), 5 glas sukker, 1 cm. l. salt, 1-1 / 2 l koldkogt vand.
  Kål shredded tynde strøer. Gulerødder gned på riveren i lange strimler (du kan hugge). Alle blandes og fyldes med en blanding af 3-liters dåser. Hvert lag er rammed. Jeg fylder krukken lige over "skuldre". Top med salt og hæld kål med kogt vand. Jeg sætter krukken i en skål (i tilfælde af at fermenteret kåljuice smider ud). Jeg dækker med et serviet og forlader for en dag. Derefter tilsætter jeg sukker til krukken og holder i endnu to dage. Efter dette
  "Fast" kål er klar. Jeg lukker dåsen og renser den i køleskabet. Jeg synes det er meget praktisk.
  Sauerkraut med honning
  Efter at jeg har skåret kål fra sengen, står jeg den for 2-3 om dagen, så smelter den ikke i stykker.
  Du skal bruge: 2-2,5 kg kål, 2-3 stk. gulerødder, 2 laurbærblade, 2 cm. l. salt, 2 cm. l. honning, 4-5 ærter af sød peber, varmt vand til hælde.
  Kål shinakuyu. Gulerødder gnider på et stort rivejern. Jeg blander med kål. Jeg fylder dåsen tæt med blandingen, peber og løvblad på siderne. Når banken er fuld, i midten laver jeg et hul til bunden. Jeg sætter salt i det og sætter honning. Jeg hælder dåsen til toppen med varmt vand. Næste dag gennemborer jeg kål til bunden med en træpind, frigiver jeg gassen. Jeg forlader i tre dage. Derefter sætter jeg det væk på et køligt sted.

  Diverse
  Du skal bruge: 10 kg kål, 0,5 kg af tomater, 0,5 kg peber, 1 zucchini, 2 lederne af hvidløg, 6 Morkovin, persille, dild, salt.
  Tilbered saltlage til kål: I 1 l kogt vand opløses 70 g salt. Forbered alle de grøntsager til surdej: vaske kål, hakke, gulerødder, tomater, squash og peber fint chop. Lay out lag: et lag med kål, tomater med courgette og peber. Tilsæt greens, dill og hvidløg. Hæld derefter den tilberedte vægt af grøntsager med saltlage. Luk beholderen med en klud og læg den på et varmt sted i flere dage. Efter 3 dage sætter kålet på et mørkt sted. Blandet klar!
  Enkel beregning

  Til souring på 10 kg kål skal du:
  • salt-250 g;
  • gulerødder - 200-300 g;
  • æbler - 500-700 g;
  • bær af tranebær eller tranebær - 150 g;
  • karvefrø fra 20 til 30;
  • Løvblad - 2 g;
  • frø af koriander -1 tsk.

  svar
 7. Gæst

  For at gøre surkål ikke dækket med skimmel, hælder jeg den på toppen med et tyndt lag peberrodsvand. Jeg gør det sådan: min peberrodrødder, jeg sender dem gennem en kødkværn og hæld kogende vand for en dag. Alt, det enkleste mirakel middel er klar.
  Og nu om, hvordan jeg laver rødvin jelly. Jeg forvise bær gennem saftpresser, tilsæt sukker i saften i et forhold 1: 1, rør godt, kog 3-4 min. og hældes i krukker. Enkel og meget velsmagende!
  Jeg kom til at tale om, hvad der akkumuleres i enhver dacha - om gamle plader. At kaste dem væk er en skam, men
  på bordet for at tjene - allerede ligesom og uanstændigt. Jeg fandt en anden brug for dem: Jeg spreder bundene op omkring jordbærbusken direkte på bagsiden med deres nåle og halm.
  Kom komfortabelt og sødt: og bærene er rene, og ukrudtet gør ikke plage og vand bekvemt.
  Og jeg læser også, at fra et gammelt støbejernbad kan du lave en bekvem lille kælder. Vi lavede en hyggelig lille dam fra den. De gravede en pit, så badebøjningerne sænkede i det ville være lige over jordoverfladen. Og i bunden af ​​denne "kedelhane", på det sted, hvor badet er installeret, er det drænet af vand, så det ikke strømmer under bunden (og så bliver der fugt). Vi tog en 30-centimeterafsnit af et betonrør med en diameter på ca. 15-20 cm, gravede den lodret i jorden og fyldte den med brosten.
  Det viste sig sådan en lille septik (forresten blev badekanterne også dækket af sten til skønhed). Det er alt sammen. De sænkede badet i hulen, plugte afløbspluggen og fyldte det med rent vand fra brønden. Det er meget bekvemt at passe på sådan en dam.

  svar

Forlad feedback, kommentarer