5

Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. Tatyana EREMINA, Vologda by

  Fra en forholdsvis mellemstore pærer Gladiolus vokser fra en fan af lange blade, og derefter en kraftig spike Nogle sorter består af to dusin enkelte blomster! Selvfølgelig er der behov for hjælp til sådanne rigelige blomstrende planter. Men ligesom alle pærer, gladiolus kan ikke tåle store mængder af organiske bogmærker - det dramatisk mindsker modstandskraft over for sygdomme. Derfor må flere gange i sæsonen gøre gødskning.

  For rigelig blomstrende gladioli under spirende skal fodres med kaliumfosforgødninger
  En af de vigtigste er på tidspunktet for spirende, når blomsterne allerede er blevet synlige, men er endnu ikke steget helt. Samtidig foregår udskiftning og vækst af erstatningspæren. Derfor er det nødvendigt
  at introducere kaliumfosforgødninger, som aktiverer rødderbejdet og fremmer udviklingen af ​​knopper. Ved 1 kvm. m bruge en opløsning af 3 kunst. l. superphosphat og 1 st. l. kaliumchlorid i 10 1 vand.
  Hvis bladene er blegne, så kan du tilføje lidt kvælstofgødning, men uden det indlysende behov for at gøre dette bør det ikke være. Men den fulde mikroelementgødning, især på fattige jordarter, vil være gavnlig - blomsterne bliver mere levende. Det kan tilføjes sammen med de vigtigste top dressing, og kan være om et par dage. Bemærk, at gødningen skal udføres den næste dag efter regn eller rigelig vanding, for ikke at forbrænde rødderne.

  svar
 2. Valentina RYAZANOVA, Syktyvkar

  Gladiolus med en "bælte"
  Gladiolus elskere ved, hvor offensiv det er, når i stærke vinde falder blomster ned eller endda bryder.
  Du kan selvfølgelig binde hver plante til sokkelen, men det er besværligt og ikke meget æstetisk. En anden mulighed er at skabe en beskyttet vindmølle, for eksempel at plante omkring lav barberbuske.
  Men jeg gør det mere simpelt: Jeg strækker de vandrette trellises.
  Det er nok at trække garnet i flere rækker mellem pinde placeret på siderne af højderne. Både højden af ​​pinnene og antallet af tråde rækker afhænger af gladiolets størrelse. Så brækker jeg rebet i halvt og vikler hver plante med "otte". Denne metode af strømpe er næsten usynlig og forkæler ikke blomst havenes udseende.
  Jeg planter også nogle gladioler langs hegnet. Yderligere understøttelse er ikke nødvendig for at installere, det forbliver kun at binde blomster direkte til nettet. Jeg forsøger at gøre dette, indtil planterne ikke er for store og ikke får farve. Og så blomst haven ikke strækker sig "i røret," jeg lander landet i tide og se, at gladioli får nok sollys.

  svar
 3. Tatiana

  Gladiolus er yndlingsblomster af enhver art, men mange gartnere skynder sig ikke at plante dem på stedet, fordi de kræver en stor indsats for deres skønhed.
  Rengøring, forebyggende behandling, tørring og opbevaring af pærer er en temmelig kedelig proces. Ofte på høststadiet tænker mange dyrkere på timingen. Hvornår graver du gladioli ud til opbevaring? Aldrende pærer har sorter af tidlige og midterste periode af blomstringen sker via 30-40 dage efter blomstring i slutningen - via 50. På baggrund af disse data er det muligt korrekt at bestemme den tid, der kræves for pærer, der skal deponeres til opbevaring. Desuden bør det erindres, at "gladiolus med lilla, røde blomsterstande skal grave op først, da de hurtigt miste deres immunitet over for svampesygdomme, hvor kan forårsage stor skade under opbevaring.

  svar
 4. læser

  Jeg er 65 år gammel. Jeg bor i permafrostzonen og har ikke mulighed for at plante noget om vinteren. Derfor glæder jeg mig over det lille, jeg har. Jeg elsker blomster meget. Jeg plante kun frøplanter, da der ikke er nok varme dage til deres blomstring. Og her løb jeg ind i uopløselige problemer. Først: hvorfor gladiolen efter et år eller to bliver den samme farve? Og det andet: Hvorfor går jeg ind i blomsten, dør jeg asters?

  svar
 5. Læseren (nitsa)

  Til gladioli var slanke

  I en måned før plantning skal du placere skrællede løg eller babyer på en flad overflade på et varmt, tørt og solrigt sted.
  Det bedste sted for plantning er beskyttet mod vinden, godt oplyst og fugtet, men ikke vandtæt.
  Plant planterne efter opvarmning af jorden til + 8 ° ved en dybde på 10 cm.
  Juster jorden, lav en rille med tilstrækkelig dybde, hæld et lag sand. Plant planterne i tilstrækkelig afstand fra hinanden. Strø med sand, så jord.
  Gladiolus befrugtning udføres 4 gange: efter udseendet af 2 bladet, efter 4 bladet, efter udseende af blomsterstanden, efter blomstring og skæring.
  Rigelig vanding af disse blomster er nødvendig. En gang om ugen 2-3 spande af vand ved 1 sq. M. m, efter at løsne jorden.
  En passende støtte til blomster er et metalrør, en pind, et træhegn, en ledning.
  Nina Bezmenkov

  svar

Forlad feedback, kommentarer