18 anmeldelser

 1. Natalia Morozova, Moskva-regionen

  okulturim rosehip

  Indtil midten af ​​august forsøger jeg at afslutte spiren af ​​roser. Jeg planter en kultivar på en dogrose med et sovende øje.

  Jeg høster stiklinger om morgenen: Jeg skærer de årlige blomstrende skud af sorter af planter med to eller tre udviklede knopper. Jeg fjerner torner og blade og efterlader kun bladene. Jeg pakker stiklingerne med en fugtig klud.

  Jeg forbereder bestanden: Fra rosebærbuen øser jeg jorden op, så dens rodhals er synlig. Jeg renser dette sted fra jorden med en våd svamp.
  Fra den midterste del af det forberedte håndtag skar jeg nyren af ​​med en skærmkniv (et stykke bark på ca. 3 cm lang) med en okulær kniv. Jeg renser skjoldet fra det øverste lag af cortex.
  På hundens rodhals rejste sig fra den side, hvor solen ikke falder, jeg foretager et T-formet snit med en skarp kniv, bøjer barken og indsætter skjoldet med øjet. Transplantatet og bestanden skal være tæt forbundet (udskæringen på buskens rodhals skal være lig med størrelsen på skjoldet).

  Jeg pakker vaccinationsstedet med plastfolie, så nyren forbliver åben. Jeg udfylder rodhalsen på dogrosen med fugtig jord, så vaccinationerne ikke er synlige.
  Før de første frost er dækstensbusken dækket med tørv til en højde af 25 cm og dækket med tørt løv. Det følgende forår (i slutningen af ​​april) fjerner jeg husly, fjerner selen fra vaccinen og skærer den vilde vækst ud. Derefter skar jeg rosebusk lige over den podede nyre (0,5-1 cm), hvor jeg dækkede stedet for udskæringen med en havevar. Til topdressing i næsten-stilk cirkel lukker jeg op en kompleks mineralgødning (30-50 g pr. 1 kvm).
  Anastasia VOROBYEVA, Novosibirsk

  kulturnyi-shipovnik

  svar
 2. Vladimir

  Til forebyggelse af forkølelse ved hjælp af rosehip (rynket rose). Alt er værdifuldt i denne plante: blomster (kronblade), frugter, blade, rødder.
  Allerede i oktober begynder jeg at drikke vitamin te: 1 st.l. knust tørrede frugter hældt i en termos 1 Art. kogende vand, insisterer på 15 minutter.

  Hvis du ikke har denne busk, skal du sørge for at plante den nu - om efteråret. Jeg anbefaler stærkt frugter vinter-hård sort Yubileyny. Høst fra bushen - 0,8-1,2 kg. Frugter er store (4-6 g), modnes i august-september. De kan tørres, tilsættes til syltetøj, compotes, geléer.

  svar
 3. Evgeny Fedoruk

  Langt tænkte, hvordan man bedst beskytter stedet nær skoven fra vildt og husdyr. Vi besluttede at udstyre en hække fra en storfodret hundrosen. Og tabte ikke! Som følge heraf modtog de uigennemtrængelige fordybninger, som ikke kun beskytter, men også dekorere territoriet. Derudover er hofterne meget nyttige, og sikringen selv kræver ingen vedligeholdelse.
  Rosehip er lettere at udbrede ved rodafkom. Men hvis du har brug for mere end et dusin kimplanter, er det bedre at bruge frø. I august, med den behagelige busk samlet en håndfuld af umodne frugter. Uden udskille kernerne ud, læg dem på en plade i rummet til modning. I midten af ​​oktober af den allerede rådne frugter og frø identificeret, uden tørring, plantede dem i haven gennem 1-2 cm rille dybde på omkring 3 cm (afstanden mellem rækkerne - 15 cm).

  I foråret var der skud. God-for-ingenting: vanding, løsning og ukrudt. Ved efteråret planten højde var 15-20 cm Venstre dem til at vokse endnu et år, men den mest "plantet på en træstub" stærk forår -. Skær i en højde på 4-5 cm fra jorden til forbedre forgrening. I efteråret af det andet år af anlægget blev udvidet i højden ved m 0,5. Landed buskene under ledningen væk 1 m fra hinanden og vandes (en spand vand på 5 frøplanter).

  svar
 4. Oksana Zinchenko

  Vi har en hund rose i mange år. Jeg vokser det af hensyn til nyttige bær, fordi de har et højt indhold af C-vitamin. Men for at bevare ascorbinsyren skal den tørres korrekt ved høj temperatur (+ 80 .. + 90 ° С). Ascorbinsyre er en forbindelse, der let oxideres og oxiderer sine enzymer.
  Ifølge den kemiske struktur er enzymer proteiner. Og ved en sådan høj temperatur ødelægges proteiner, og ascorbinsyre forbliver intakt. Men det er vigtigt, at varmen er i begyndelsen af ​​tørringen, og den kan færdiggøres ved en temperatur på + 50 ... + 60 ° С.

  svar
 5. Marina Zuy, Pskov

  Jeg ønsker at plante et sommerhus fra en busk af vilde hunderoser, som jeg fandt i skoven. Grene og blade på den - med en smuk grøn glans, frugterne er saftige, store. Hvornår og hvor bedst at transplantere denne plante? End at fylde en landing pit? Vil det ikke føre sig aggressivt til kulturelle buske, især til roser?

  svar
 6. Matvey Vasilyevich Bondarchuk, Belgorod

  Alle jeg ved, bryg en dogrose i en termosflaske. Men jeg gør et middel til hæmorider anderledes.
  Slib tørt kaffe i kaffekværnen, måle spiseskefulde af hundrosen og honning i andelen af ​​1: 2, total 3 st. l. til en halv liter kogende vand. Infusion udføres bedst i en simpel gryde (så i hundenrosen bliver flere nyttige stoffer bevaret). Jeg venter på en dag, og så drikker jeg alle dele i løbet af dagen. Skibets tilstand er meget god.

  svar
 7. Denis YASNITSKY, byen Smolensk

  Jeg planlagde at lave en hæk fra en rosehippe, men så besluttede jeg at erstatte den med lilla. Men spild ikke de samme tornbuske! De lagde dem i haven, og transplantationen passerede næsten uden tab.
  Nogle af buskene blev transplanteret om foråret, og nogle i efteråret, når der ikke er nogen aktiv sap flow. Plante huller gravede i forvejen og faldt i søvn i dem på en spand humus. Transplanteret i overskyet vejr. Dug ud buske alvorligt skåret for at reducere byrden på det skadede rodsystem.

  De første uger efter transplantationen blev planterne godt vandede (der var ingen regn). Ofte løsnede trunks. Rosehip, transplanteret i efteråret, isoleret med savsmuld og burlap. Da vinteren optøede, skovede sneen op, rejste kluden og løsnede savsmulden. Mere end 80% af de transplanterede buske rodede på et nyt sted.

  svar
 8. Victoria DERNOVA, Samara

  I min forhave vokser to buske af hund med hvide blomster. De tilhører en velkendt sort - rosen er rynket (Rosa rugosa).
  Buske i denne art er ikke for høje, men meget frodige, helt dækket med lyse grønne, skinnende, let bølgede blade (dermed navnet - rynket). I begyndelsen af ​​juni afslører de mange store lyse blomster. Blomsterne af Rosa rugosa er normalt intense mørkrosa. Men der er også en form med hvide kronblade.
  Snehvide blomster med en stor gul kerne lyser bogstaveligt på baggrund af lyse blanke blade. Måske er det denne pragt, der gør hunden mere attraktiv end nogle slags roser.
  Efter afslutningen af ​​den første bølge af blomstring og dannelsen af ​​frugt fortsætter de enkelte blomster til at blomstre indtil efteråret. Frugterne er også smukke: store, discoide, blank-orange, med en lang periantkrone. Nogle af dem tager jeg af og tørrer om vinteren, nogle går afsted på buske til skønhed. Før falder ud, bliver løvet gul-rødt, hvilket også er meget smukt.
  Og hvad med den blomstrende busk er duften! Oliebærende roser i vores nord vokser ikke, og distriktets sort roser lugter svagt. Fra de blomstrende rosenhår strækker lugtesporet sig til et dusin meter.
  Omsorg for et rosehip er det nemmeste. Det er ubesværet til jorden, det vokser godt på både tørre og fugtige steder, det tolererer let vinteren. Det vigtigste er, at stedet skal være solrigt, ellers vil blomsten være svag.
  Det eneste problem er beskæring og periodisk udtynding af buske. Dogrose grenene er tæt dækket med skarpe torner. Men jeg er bevæbnet med en beskytter med lange håndtag og læderhandsker. Jeg klare denne opgave. Derfor har jeg altid en smuk og velholdt hundestok - faktisk er en stor lidenskab skyldig!

  svar
 9. Galina MARKINA, Zlatoust

  Jeg elsker aromaen af ​​en blomstrende rosehip, den lyserøde farve af sine kronblade. Og dens frugter, der ikke minder imponerende, høstes og bruges til medicinske formål.

  På vores dacha steg hunden som et levende stikkende hegn. For at gøre dette, har vi placeret planter i en afstand af 1 m fra hinanden. I det enkelt afgrøde denne kløft øges til 2 m. Root vækst vokser hurtigt, så du skal grave en smal grøft på forhånd, sætte dem i plader af skifer eller andet lignende materiale, for at begrænse vilde rose.

  Denne busk kan lide solrige steder, men tolererer ikke vandmasser. Når jeg landede, hældte min mand og jeg sand, aske og lidt kompleks mineralsk gødning ind i gruberne. Nu bidrager jeg ikke med nitrogen, men kun mulchbuske om foråret i humus.
  Som svar på sådan pleje får jeg vitamin bær, som øger immuniteten. Vækst af dogrose hjælper med at styrke skibene, forbedrer lever og maves arbejde.
  Da jeg var syg i barndommen, gav min bedstemor mig en sådan afkogning. Hældt i kogende vand (350 ml) vaskede hofte af vild rose (15 stk.), Tæt dækket med låg, kogte frugten på en lille ild 10 min. Derefter fjernede jeg gryden fra ilden, dækkede den med et håndklæde og insisterede 12 h. Denne infusion min bedstemor gav mig 3 om dagen. Nu behandler jeg også mine børn med rose hofter, men jeg bruger termoer til madlavning.

  svar
 10. Irina Vasilievna Kozlova, Dolgoprudny, Moskva-regionen.

  Rosehip frugter har medicinske egenskaber, men er der nogen fordel af andre dele af denne plante?

  svar
  • Irene

   Faktisk er gavnlige egenskaber ikke kun hofterne, men også dets blade og blomster. Fra de allerførste, stadig meget unge folder og kronblade, kan du forberede berigede teer. På grund af deres medicinske egenskaber og smagskvaliteter overgår de sædvanlige te. For at lave en sådan drink, skal du blot udfylde kronblade
   og efterlader med kogende vand i 40 minutter. Brew bedre i en porcelæn tekande. Tørre blade er ganske lette: først skal de drukne i emaljepotter i flere timer og tørres derefter og sprede et tyndt lag i skyggen. Kronblade skal tørres umiddelbart efter indsamling i skygge eller i et godt ventileret rum.

   svar
 11. Pechenuk ID. Ufa

  Jeg vil plante en frugtbar hundrose på stedet, så skønhed og godhed vil være der. Fortæl mig hvilken en skal vælge.

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Rosehip rugose (Rosa rugosa) -low (op til 1,5 m) busk. Reparationsformularen har samtidig op til efteråret frosts hvide eller lyserøde blomster og frugter. Udbytte - til 4.5 kg bøsning {højere end kanelsyre rose). Grade "Titan" -myasistye sursød frugter med en gennemsnitsvægt på 3.5 slags "Globus" - store frugter gennemsnitlig vægt g 3.5 på lange frugt stilke. Hefterne høstes fra august til oktober. Indsamlingsdatoer afhænger af fasen af ​​planteudvikling, klimatiske forhold, vejr. Rugoza-roseens frugter modner ikke samtidig, det tillader deres selektive samling. De er ikke egnet til tørring, de bruges frisk. Rosehip, tørret med sukker: Frisk frugt skåret, rengøres af frø og hår, skylles grundigt. Nedsænke i kogende vand (2-3 minut), gennem en sigte eller hakket i en blender. Puré blandet med sukker (1: 1), opvarmet til 70-80 "C, omrøringen dekomponeret i sterile beholdere og derefter steriliseret i kogende vand.

   svar
 12. Sergey NIKONOV, Belgorod

  På en eller anden måde læste jeg en artikel om de gavnlige egenskaber hos hundrosen og fik på tanken om at dyrke den i landet.
  Det meste af alt, der var problemer med dyrkning af kultur. Jeg kørte briar langs grænsen af ​​stedet i foråret - for ham er det den bedste tid til plantning. For at få en god hæk, stod buskene tæt - i en afstand på lige over 1 m. Gruberne til frøplanter lavede en dybde på 0,5 m og samme diameter. Til genopfyldning forberedte han en blanding af jord, kompostmasse, kaliumsulfat (50-60 g) og superphosphat (200-250 g). Saplings før plantning trimmet: På hver venstre 3-4 af den tykkeste stanglængde 10 cm. Rødderne blev dyppet i vand fra ler og aske. I pits anbragte planterne, så rodhalsen var lidt under jordens overflade.
  I dag er omsorg for rosehip i grunden reduceret til fjernelse af gamle grene. Jeg ser at der ikke er mere end 20-25 grene i bushen. Dette er nok for en tæt hæk, og for en god høst.

  svar
 13. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Kvass fra en dogrose
  0,5 kg frugt vask, fjerne frø, chop og blandes med 800 gram sukker tilsættes en liter vand 5, 10 g gær, og et udsnit af rugbrød. Bland blandingen til gæring på et varmt sted. Efter fremkomsten af ​​skummet brug bryg perkolatet, hældes i flasker og lad for en dag til at "modne" ved stuetemperatur.

  svar
 14. I. Ermolaeva Belgorod region.

  For flere år siden købte vi et hus i landsbyen. I forhaven var der en gammel stor bus af hundrosen, plantet af de tidligere ejere. Han var glad for mig med en lille høst af store bær 1 kun én gang. Det næste år ophørte bushen af ​​en eller anden grund til at bære frugt og snart døde. Men jeg besluttede at plante nye frøplanter af dogrose - det er sådan en vidunderlig nyttig bær! Derudover er dogrose helt uhøjtidelig. Men det betyder ikke, at du slet ikke kan følge ham. Jeg har været glad for havearbejde i lang tid, derfor at passe på, at hund rose kom op med kærlighed.
  Først og fremmest opstod spørgsmålet: hvor skal man sætte? På et sted på grænsen til naboerne tabte vi helt hegnet. I stedet for det plantede jeg rosehipplanterne - så bliver det en hække. Desuden var stedet meget velegnet, såsom disse planter som: Veloplyst, køkkenhave, frugtbar. Umiddelbart efter sa-! zhentsy "satte sig" i hullet vand og spildt 'blev dækket med jord med kompost i halve, jeg skære hele overjordiske del, efterlader stubbe på 10 cm over jorden zamulchirovat ansøgninger.
  Da hunden rose kan plantes om foråret og efteråret, oplevede jeg det ikke og slap det i september. Mine buske alle, ligesom soldater, dristigt lidt om vinteren. Derefter var jeg i årenes løb overbevist om, i hvilket omfang dogrose er ubehageligt i pleje. Alt, hvad der kræves, er at løsne jorden, udtyndes buske, vand det i tørre perioder, det er nødvendigt for bær i første omgang. Stadig meget vigtig beskæring. Under ingen omstændigheder bør fortykkelsen af ​​planten tolereres! Jeg bemærkede det med
  udbyttet af buske er reduceret, men ikke meget signifikant. Jeg tror, ​​at planten skal skære hvert år. Jeg forlader normalt på 10-12 skud af forskellig alder. Og disse tilbage i foråret forkortes jeg i en højde af 60-100 cm, hvilket styrker forgreningen om sommeren. Og 5-6-sommergrene slettes generelt, men frugterne på dem er allerede markant mindre.
  Baseret på erfaring, kan jeg trygt sige: Foryngende beskæring forlænger frugt, og betydeligt!
  At fodre hund steg bedre fra det fjerde år af livet. Jeg bidrager i foråret til 2 kg kompost under hver buske - og det er det!
  Hvad angår reproduktion: dogrose kan formeres af frø, men det er en ret lang proces. Det er bedre at udgrave og plante rodafkom (normalt er de dannet i fjerde år af livet).
  Min briar buske gør aldrig alvorligt ondt. Men i tilfælde af angreb har bladlusen deres egne metoder. Vi har meget celandine på stedet. Jeg tørrer det og gnider det i støv, som jeg "støder" hver buske. Det er bedre, hvis bladene er våde. Du kan stadig fortyndes i 10 l vand jeg st. skeen 70% eddike essens - bladlus ligesom en vind blæser.
  Hvert år ved sommer- og efterårssving giver mine buske en vidunderlig høst af medicinske mørke-røde frugter. Jeg vil også tilføje, at jeg længe har glemt hvad en dyr købt te er. Fordi der måske ikke er noget mere nyttigt og smagere end te fra en dogrose! Lad være med at være doven, plante denne plante nødvendigvis: her er du og hægen og skønhed og vitaminer i overflod!

  svar
 15. Zinaida Sysoyeva, byen Lodeynoye Pole

  Hvorfor valgte jeg rynkede hofter til min have? Fordi en smukkere, nyttig og uhøjtidelig plante stadig skal søges!
  Grow buske er ikke svært. Det er modstandsdygtig over for frost, kolde vind, tørke, uundgåelig for jordbund. Det eneste, han ikke kan lide, er skygge. Og hvis du planter buske på kanten af ​​stedet som en hæk, så kan hegnet ikke engang bygges!
  Rynket rosehip formeres af frø. De har en tykk og stærk skal, og de skal sås til vinteren, så de spiser i det tidlige forår. Ved plantning buske, grave en grøft med en bredde på 0,5-0,7 m og en dybde på 30-40 cm, fylde den
  frugtbar jord og plante de planter med et interval 0,7-1 m. Hyben hurtigt ganger de dybereliggende skud, og der er behov renden for at plante rødderne sprede det langs hegnet og "kravlede" til området eller vej.
  I det første år nåede plantene en højde på 30 cm, den anden var op til 1 m og begyndte allerede at blive bidt. I det tredje år var det allerede frugtbærende buske med en højde på omkring 1,5 m.
  Rynkede hofter - en absolut champion i indholdet af C-vitamin blandt andre sorter. Blomstrer og frugter busken til det sene efterår, så for sæsonen samler jeg op til 4 kg frugt!

  svar
 16. Maksime

  I oldtiden i Rusland blev vildrosenes hofter værdiansat bogstaveligt i vægt af guld og udvekslet til sable pels og fløjl. Nu er disse juveler tilgængelige for alle: hvis du vil - i skoven samles, og hvis du vil - og i din have.
  Næsten før skole var jeg overbevist om, at tornerne -
  kaldenavn er en sirup i en gennemsigtig flaske, som min mor købte til mig på apoteket. Jeg husker, jeg argumenterede endda med en ven om dette emne. Han fortalte mig: "Rosehip er en vild rose og vokser i skoven!" Og jeg sagde til ham: "Nej! Det er sød sirup! Hans mor giver mig en teske hver dag! "
  Nu vokser denne baby behandler i min dacha. Nu ved jeg, at sirupen blev lavet af hofterne, hvor der er mange forskellige vitaminer. Nyligt lært at planternes rødder og blade også er helbredende.
  Jeg høster hunden steg i september, og endnu tættere på oktober. De opsamlede frugter renses af affald, vaskes med koldt vand, spredes i et lag på et bagplader. Samtidig opvarmer jeg ovnen til 200 ° og slukker straks gasen. Derefter sætter jeg hundrosen i den for at tørre.
  Når ovnen er afkølet, fjerner jeg bagepladen, jeg opvarmer den igen til samme temperatur og returnerer dogrose til dens plads. Så jeg gør det flere gange, indtil det tørrer helt.
  De tørrede hofter opbevares i glas, tæt tilstoppede krukker. Suffices for hele året. Ksta-
  Jeg bruger det ikke kun som et vitamin, men også til behandling af mavesår, som koleretisk og diuretisk.
  Til forebyggelse og med gastrisk eksacerbation forbereder jeg sådan infusion. Jeg tager en håndfuld frugt, slib dem i en mørtel, sov i en termos og hæld kogende vand. Jeg gør det til natten, og om morgenen er infusionen klar. Behandlingsforløb - 2-3 uger 3 gange om dagen for 0,5 glas til 30 min. før du spiser.
  Til mine børn giver jeg hjemmelavet lækker fra friske frugter i stedet for apoteksirup. Rens dem grundigt fra frø, læg dem i en krukke, falder i søvn med sukker og bland godt. Formlen er: for 1 kg kød af hofter - 2 kg granuleret sukker. Denne juvel opbevares i køleskabet.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.