Anmeldelser og kommentarer: 14

 1. Larissa

  Ikke alle blomsterhandlere plantage callas - mange tror at disse skønheder er meget lunefuldt. Min erfaring, håber jeg, vil give nybegyndere tillid. I april spiser jeg knolde derhjemme ved + 15 ... + 18 hagl. Til forebyggelse af sygdomme behandles plantemateriale med en opløsning af fungicidet Maxim (ifølge instruktionerne). Jeg tager potten lidt mere end knoldens størrelse, plant den ikke dybere end 4 cm (så knoldene ikke rotner). På åbent terræn transplanterer du en jordklods, når den daglige lufttemperatur forbliver stabilt ved + 18 hagl. Så udfolder callasene hurtigt 2-3-bladet og smider derefter blomstestænglerne ud.

  Før plantning gødes jorden godt - jeg graver 1-10 kg kompost og 15-40 af kompleks mineralgødning til at grave i 50 sq. Denne mad er nok til hele sæsonen.
  Om sommeren, hvis jeg pludselig mærker skadedyr på callahs, behandler jeg planterne med Fufanon.

  svar
 2. Tatyana Gorchakova

  Hvad skal jeg overveje, når jeg plantager callas i haven?

  Og hvor er det bedre at dyrke det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Under naturlige forhold vokser callas langs floder og omkring vandlegemer på tunge ler eller silty jord. I haven dyrkes knolde normalt, som udvikler sig godt og blomstrer på løs, lammende jord, hvor sand og torv tilsættes leret i lige store mængder. Torvsubstratet beskytter også knolde mod råtning.
   Før jorden jord Cullen, marts-april dyrke det derhjemme ved + 15-18 grader (men ikke under + 10 deg.). For at gøre dette tager potterne lidt mere end knoldens størrelse. Dybden af ​​plantning er ikke mere end 4 cm, ellers er det rod på grund af manglende luft. For at beskytte mod mulige sygdomme skal planten behandles med "Maxim".
   Hvis det er muligt, kan du dyrke callas i drivhuset. For det første udvikler de inden for en måned et rodsystem ("hvide ledninger" er placeret næsten på overfladen). Så vises blade.
   På min personlige erfaring var jeg overbevist om, at det er bedre at dyrke garden callas i containere. På det åbne område er der en vækst af rhizomet på bekostning af blomstringen. I et begrænset rum (jeg bruger beholdere med en diameter på 20-22 cm) blomstrer planten mere rigeligt.

   Det er vigtigt at overvåge fugtigheden af ​​jorden. Overskydende vand i beholderen kan føre til henfald af knolde. Jeg sætter de dyrkede planter på et solrigt sted, når lufttemperaturen er sat til + 18 grad. Ved lavere callas simpelthen ikke udvikle. Og med det optimale udfoldes de hurtigt 2-3-arket, og derefter vises peduncles.
   Det er på dette stadium, at de bliver fodret med flydende gødning (med en mindre andel kvælstof, som med det overskydende antal skrumpler falder, bladene deformeres). I løbet af sæsonen kan du bruge to eller tre ekstra befrugtning.
   Før transplantation tilsættes kompost (10-15 kg / m2) og 40-50 g komplekse mineralgødninger under graven. Dette vil være nok for hele sæsonen.
   Desuden skal jorden skylles af "Fitosporin" til forebyggelse af rådne. Beskyt planter fra skadedyr - bladlus, edderkoppemid - hjælper "Fufanon" (ifølge instruktioner).
   Hver knol med god pleje kan danne op til 15 blomster. Cutting call koster mere end en måned. Derudover er hun et godt barometer. Hvis dråber af vand ophobes på bladets spidser, betyder det, at det snart vil regne.

   svar
 3. Valentina MIRONOVA

  I lang tid turde jeg ikke starte en "farvet" calla, før jeg fik et par knolde. Sørg for at planten slet ikke er lækker og blomstrer med minimal pleje, har erhvervet sorter af andre farver.
  Blossom calla i slutningen af ​​maj. Den første bølge er den rigeligste, så er der et par mere om sommeren. Planten er imidlertid dekorativ og uden blomsterstand. Store hjerteformede blade er dækket af hvide pletter, som er støbt i solen af ​​"perler".
  INDHOLD HELE ÅR
  I midten af ​​marts plante jeg knolde (normalt allerede med spirende spirer) i frisk jord, og ikke fordybe toppe. I lyset bliver skuddene grønne og vokser hurtigt. Hvis foråret er varm, så i slutningen af ​​april tager jeg ud potter med callas i haven for hele sommeren. Planter tåler ikke varme, så jeg placerer dem i skyggen af ​​træer, jeg ofte vand, sprøjter bladene. I regnvejr renser jeg under et baldakin. Jeg fodrer 2-3 en gang om året med "Kemira" eller organisk gødning.

  I efteråret reducerer jeg vandingen og stopper derefter helt med vanding. Bladene bliver gradvist gule og dør, knoldene modnes. I november, uden at grave ud, fjerner jeg calla i kælderen, hvor de hviler ved + 14-15 grader. To eller tre gange om vinteren fugter jeg lidt jorden omkring knolde, så de ikke tørrer ud. I slutningen af ​​februar vises skarpe lysskud - et signal til landing.

  Kun i potter
  Jeg forsøgte at lande callas til sommeren i det åbne område, men så nægtede det. Om efteråret, når planterne skal gradvis forberedes til hvile, er vejret uforudsigeligt. Mens det er nødvendigt at reducere vanding, kan de oplade regnen, og knolde vil fortsætte med at vegetere. Som følge heraf har du ikke tid til at modne og dårligt vinter. Nu vokser jeg bare callas i potter.

  svar
 4. Anna ZOTKINA

  Når callas blomstre, forbipasserende forbi og bede om at dele hemmeligheden med at dyrke disse smukke blomster.
  For at fremskynde blomstring i slutningen af ​​marts eller begyndelsen af ​​april, knoldene i blød i en halv time i en svag opløsning af kaliumpermanganat, og er plantet i små potter på 2-3 cm dybde. 1-2 vandes to gange om ugen. Callas spire 2-4 uger.
  De dyrkede planter i maj transplanteres til haven på stedet, hvor i eftermiddag er der en skygge. Normalt jeg "bosætte sig" på hortensiaer. Jeg uddyber knolde på 5-10 cm, afstanden imellem dem er 30-40,
  Ved plantning introducerer jeg 30-40 g kompleks mineralgødning på 1 kvm. Vandet godt med vand, løsnet jorden, og så fugtiger de første 2-uger ikke.
  Fed hver anden uge - 60 g superfosfat og 40 g kaliumsulfat i 1 m (indlejret i jord, vand). Jorden under calla mulching tæt ud af kaffemaskinen.
  I september udgraves knolde uden at vente på frost. Jeg skyller og sætter det på et køligt sted, indtil bladene og rødderne er visnet, som jeg så skåret af, og sæt knoldene i papirposer og opbevar dem på bunden af ​​køleskabet.

  svar
 5. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Nogle houseplants blomstrer om vinteren (azalea, callas, orkideer, senpolia, ci-
  Clam, Hippeastrum og mange andre), de er bedst opbevares i et køligt rum med en temperatur på + 16 ... + 18 ° C, og fremhæve tid til at fodre en opløsning af komplet gødning hver anden uge. Hvis ikke klar, kan du gøre det selv: for denne blanding 2 g ammoniumnitrat, superfosfat og Mr. 2,5 0,5 g kaliumsalt opløses i 5 liter vand og vand planterne.

  svar
 6. Elena Timofeeva

  Jeg købte en calla fra Elliot's hænder. De sagde, at de kun kan plantes i haven om foråret. Hvor og hvordan man skal holde indtil denne gang? Hvordan man plejer calla efter plantning?

  svar
  • OOO "Sad"

   Nu calla hvileperiode, så du er nødt til at sætte knoldene i en kasse, en kasse fra under skoen, og opbevares på et tørt, men køligt sted eller i køleskabet - i hvert fald indtil midten af ​​februar-begyndelsen af ​​marts. Så nogle af dem jeg plantet i en beholder med tørv blanding (tørv og jord ark, sand 2: 1: 0,5), sat i en lys loggia, regelmæssigt vandes før blomstring. Det er muligt med fremkomsten af ​​stabil varme lige i beholderen til prikopat på et bekvemt sted af blomsterbed.

   Den anden del af knolde forbliver i køleskabet indtil midten af ​​maj. Jeg plante dem allerede med spirer på en solrig plaster ved dacha i huller dybt om 10 cm, jorden skal være godt drænet. Lander i et stykke ly fra tilbagevendende natfrost. Jeg vandrer rigeligt. Hver anden til tre uger fodrer jeg den flydende gødning til jordbærblomsterne (ifølge instruktionerne). Jævnligt jord jorden med aske. I september graver jeg planterne ud, tørrer dem, renser dem af blade, jord og - for hvile.
   Inna Morozova

   svar
 7. Irina Yaremenko

  På stuen calla nogle gange begynder bladets tips at tørre ud, de er farvede, så bliver bladene gule og falme. For bedre vækst og blomstring arrangerer jeg en "badedag" til planten.
  Efter den sædvanlige vanding er potten med calla pakket med polyethylen, dækker grundigt grunden, og i badeværelset udsætter jeg den overliggende del under et varmt brusebad (vandtemperaturen er ca. + 50 grad).

  Efter en sådan chokterapi ophører bladene med at blive gule og falde af. Og for at forhindre udseende af edderkoppemider før "badhus" gnider jeg bladene med en svamp med skum fra shampooen.

  svar
 8. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Efter den første frost på jorden graver jeg ud knoldene af callas - gør det omhyggeligt, fordi de er saftige og skrøbelige.
  To uger tørrer jeg knolde på verandaen, og når bladene tørrer op, fjerner jeg dem, jeg renser knoldene fra rødderne.
  Hvis jeg bemærker et eller andet sted rådne, fjern det forsigtigt og behandle sårgrøn (du kan også drysses med knust aktivt kul).

  Derefter indpakkes hver forberedt knold individuelt i tykt papir og sætter alt i en papkasse.
  Du kan også gemme knolde af callas i sphagnum. Men i hvert fald fra tid til anden er det nødvendigt at kontrollere knolernes status. Alle detekterede rotter blev fjernet, og sårene blev behandlet med grøn og kul.

  razmnojenie-kall

  svar
 9. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Efter den første frost på jorden graver jeg ud knoldene af callas - gør det omhyggeligt, fordi de er saftige og skrøbelige.
  To uger tørrer jeg knolde på verandaen, og når bladene tørrer op, fjerner jeg dem, jeg renser knoldene fra rødderne.
  Hvis jeg bemærker et eller andet sted rådne, fjern det forsigtigt og behandle sårgrøn (du kan også drysses med knust aktivt kul).

  Derefter indpakkes hver forberedt knold individuelt i tykt papir og sætter alt i en papkasse.
  Du kan også gemme knolde af callas i sphagnum. Men i hvert fald fra tid til anden er det nødvendigt at kontrollere knolernes status. Alle detekterede rotter blev fjernet, og sårene blev behandlet med grøn og kul.

  svar
 10. Alina Ermenko, Saratov

  Kæresten sagde, at callas kan dyrkes ikke kun hjemme, men også i en blomsterhave. Er dette en slags speciel calla eller kan du transplantere dine kæledyr?

  svar
  • OOO "Sad"

   Normalt til plantning i blomsterhave anvendes calla nodules - dette er Calla Remannah og Calla Eliotte.
   Kalla Remanna - lav, op til 70 cm, med smalle blade, der dør om efteråret, og om vinteren går planten ind i en hvilestilling. Farve skalaen af ​​"slør" (et dækark - i den sædvanlige etiopiske calla er han hvid) - pink, lilla, rød-pink.
   Calla Eliotta har interessante store blade, i form som ligner hjertet. Blomstenes inderside er gul, og ydersiden er gulgrøn. Plant højde op til 50
   Plant callas i maj i svagt forsuret drænet jord. Nodler i lang tid øger rodmassen - fra 2 uger til en måned. Sted under landingen er bedre at vælge i penumbra, ellers vil bladene brænde ud i solen. Vanding er nødvendig, men moderat. Dump knolde i september.

   svar
 11. Tatyana Iosifovna Krayeva. Rybinsk byen.

  Mange gartnere vokser en calla - både som en have og som rumkultur. Men næsten ingen ved, at denne plante er i stand til at forudsige vejret. Det reagerer på indfaldet af regn, afvigende, ligesom pilen af ​​et barometer. Hvis sløret er tæt mod blomsterstanden eller dets punkt er spids lodret - forventer solrigt vejr. Hvis sløret flytter væk fra blomsten i en ret vinkel, vent på regnen. Jo mere afbøjet bladet, jo tidligere regner det.

  svar

Forlad feedback, kommentarer