Anmeldelser og kommentarer: 3

 1. Larisa MAKSIMENKO, Orel

  End at erstatte sand
  I bøger om blomsteravl anbefales det at anvende grovkornet rent sand, når der laves jordblandinger til kageplanter. Jeg bor i byen, jeg kan ikke forberede en stor mængde passende sand. Fortæl mig, er det nødvendigt at tilføje det til jordblandingerne eller kan det erstattes med noget andet?

  svar
  • Alexander Rastorguev, en blomsterhandler med erfaring

   Brugen af ​​sand til forberedelse af jordblandinger blev anbefalet hovedsagelig tidligere i de gamle tider, hvor traditionelle jordblandinger bestående af sådanne komponenter som turfy jord, blade, tørv mv blev brugt til dyrkning af indendørs planter.
   Forfatterne af bøgerne anbefalede at tilføje sand til næsten alle landblandingerne, fordi det gav dem løshed og vandpermeabilitet. Især mange (op til 50%) - i frøplanter, saftige planter beregnet til dyrkning, og også til rodning af stiklinger.
   I de senere år har spredningen blandt spredere spredt, at når man komponerer jorden, især lys, bliver sand ikke nødvendigvis tilføjet dem. Faktum er, at jordblandinger med en masse sand dårligt holder fugt: den har nul hygroskopicitet og fugtbevarelse forekommer kun med hele massen af ​​partikler. På grund af den hurtige udtørring kræver sådanne jordblandinger hyppig vanding. Næringsstoffer, især kvælstof og kalium, vaskes hurtigt ud med hyppig vanding sammen med vand, der går på pallen.
   Gode ​​erstatninger til sand er for øjeblikket vermiculit og perlit. De har i modsætning til sand evnen til at absorbere og opbevare vand og næringsstoffer, der er nødvendige for plantevækst, og give dem planter, når de oplever en mangel i dem.
   For nogle husplanter kan hydrogel være meget nyttig. Indførelsen af ​​kun få af sine granulater i jordblandinger kan redde indendørs planter fra behovet for hyppig vanding.

   svar
 2. Rimma

  Jeg stoler ikke på butiksjordblandinger. Jeg foretrækker at gøre dem selv fra miljøvenlige komponenter bragt fra dacha.
  Praktisk for alle planter er en blanding af humus, tørv, græs, savsmuld og aske egnet (4: 2: 2: 2: 1). Der er nok næringsstoffer i det, og aske forhindrer råtning af kimplanter fra over-
  lazhneniya. Kun for agurker, græskar, kammuslinger af græsplæne, tager to gange så mange. Forbereder en blanding til peberfrugter, ægplanter, tomater, physalis, stigning i 2 gange en del tørv. Og til salat, selleri, kål er det ønskeligt at anvende grovkornet sand i stedet for tørv.

  svar

Forlad feedback, kommentarer