4 anmeldelser

 1. Alina VESELOVA, Moskva

  Da jeg kom til at besøge min ven, tænkte jeg, at hun plantede nye blomster på hytten: med fluffy sølvblader og blomstrer af lilla blomsterstande. Men det viste sig, at dette er en stakhis. I efteråret behandlede min ven mig til knuder af denne plante, svarende til langstrakte muslingeskaller. I kogt form ligner de artiskok og i råmøtter. En del af knolde jeg forlod for at lande.
  Stachis vokser lige godt både i solen og i penumbraen. Det vigtigste er at beskytte ham mod vinden. Kulturen har brug for frugtbar jord, hvert 2 år skal det transplanteres til et andet sted, da stakhis stærkt udtømmer jorden. Tilbage til den gamle haveplante kan kun være efter 4 år.
  Jeg plantede stakhis i begyndelsen af ​​maj. Jorden før dette blev gravet og befrugtet med humus af 1,5 spande på 1 sq. M. m. Så lavede jeg riller med en dybde på 15 cm i en afstand af 40 cm fra hinanden. Foldede knastene i fadene med intervaller på 30 cm. De faldt i søvn med jord, vandede og udslettet med kompost.
  I midten af ​​sommeren kørte buskerne keder sig. Tre gange om året fodrede jeg dem med en opløsning af Mullein (1: 10). I september høstede jeg den første høst. På hver plante var 2-3 et dusin knuder. Jeg dækkede stakhis sengene med opvarmningsmateriale og gravede ud knolerne efter behov indtil de første frost. Derefter blev de resterende knolde begravet i perlerne, indtil foråret plantede.

  svar
 2. Irinchik

  Stakhis sølv
  Stachis (uld) er uldet - et flerårigt urteagtigt rhizoom med en højde på op til 60 cm. Lacustrine-opushepye-blade giver det specielt udsmykning. Blomster i sygeplejersken-september. Frø modner i august-oktober. Honningen.
  Råd for dyrkning af stachis
  Han kan lide åbne solrige steder. Egnet godt drænet løs, neutralt eller lidt surt, moderat frugtbart jord. Med rigeligt lys og dårlig jord, planternes blade
  Pleje består af moderat vanding i tørt og varmt vejr, fjernelse af blomsterstængler i knoppestadiet. Med alderen er bushens centrum blottet, så om foråret kan den gamle del af planten skæres med en skarp skovle, hæld på dette sted humus og sæt et par unge stikkontakter. Former ved frø ved at dividere busk og stiklinger. Frø sår om vinteren eller foråret i børnehaven til en dybde på 0,5-1 cm. Planterne transplanteres næste forår på et fast sted. Voksne buske er delt i forår og sen sommer-tidlig efterår. På stiklinger bruger de nedre dele af stilkene, for at fremskynde rooting, anvendes rotstimulerende midler (dette sker i begyndelsen af ​​sommeren).
  Med pine i maven
  1 tsk over jorden (tør) hæld 1 st. kog, insister 2 timer, afløb. Drikke på 2-3 st.l. 3-4 gange om dagen indtil relief.

  svar
 3. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Kære gartnere! Hjælp med knolde Stahisa.Hochu razvesti.Govoryat, han er nyttig at diabetikere. min adresse akulova_natali@mail.ru/
  Hilsen Natalia K!

  svar
 4. Galina

  Stachys Sieboldii (Stachys sieboldii) er stadig en sjælden men kraftig vegetabilsk plante for os. Det vil først og fremmest interessere personer, der lider af diabetes, fordi de biologisk aktive stoffer indeholdt i nodler af stachis, har en positiv effekt på kulhydrat og lipidmetabolisme. Kulhydrater i denne grøntsag er ikke stivelse, som i andre knolde, men med en særlig tetrasaccharid - stachyose - med en insulinlignende effekt. Men til alle andre er denne nyttige grøntsag også anbefalet. Nødderne af planten bruges til mad, som i kogt form smager som blomkål og asparges. De er originale i udseende: malede i perlefarve og ligner en perlekæde. De unge blade er også spiselige i stachis (de tilføjes til salat).
  Generelt er denne flerårige plante, men i vores klimatiske forhold vokset som en årlig. Tilstrækkeligt til at plante kun én knude, og faldet væk under hver busk du grave mere end hundrede nye "børn". Stachis vokser godt i tørt skraverede steder på lys og løs jord. Anlægget er ikke bange for kulde, så du kan begynde at plante allerede i slutningen af ​​april. I betragtning af den lange vækstsæson (130-150 dage), med plantning er bedre ikke at forsinke. Grave op senge på mærket en række intervaller 60 cm, afstanden mellem tilstødende planter - 20 cm, dybde indstilling - 5 se høst i slutningen af ​​september .. Webstedet kan straks graves og genplantes med stakos om vinteren. De opbevarer høsten på samme måde som kartofler. Knolde kan begraves i jorden i en lukket beholder - så i foråret vil du glæde dig selv med friske sprøde grøntsager.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.