Anmeldelser og kommentarer: 14

 1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  En lille umodne Mulberry bær vil bidrage til at fjerne et angreb af halsbrand.
  Moden frugt er effektiv i forgiftning, egnet som et naturligt desinfektionsmiddel.
  Perezrelye bær virker som afføringsmiddel og diuretikum.

  svar
 2. Tatiana Nemich, Mariupol.

  For nogle år siden plantede vi stiklinger af en cultivar til den vilde morbær.
  To år senere af de tre podede frøplanter blev det bedste udvalgt, hvor kronen allerede begyndte at danne sig. Har transplanteret på et konstant sted - i en forhave foran huset på et åbent solsted. Manden begyndte gradvist at danne kronen: det var vigtigt for os, at frugterne kunne blive flået af sted på jorden. Stammen af ​​vores moerbærtræ blev forgrenet i tre hovedafdelinger, hvorigennem mange unge skud voksede til sidst. I foråret fjerner manden alle gamle (frugtbare
  sidste år) grene og efterlader de yngste fra de yngste, så lavt som muligt på jorden, for ikke at lade træet vokse opad (resten også skærer ud).
  Mulberry har overfladiske rødder, så vi ikke graver jorden under træet. Kulturen er undemanding til jorden, tolererer godt tørke og lette frost, lider ikke af sygdomme og skadedyr. Under favorable forhold bor 200 år!

  svar
 3. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Så jeg besluttede at plante mulberryplanter i hvid og sort på mit websted. Jeg købte den i en internetbutik og ved ikke, hvad jeg får. Jeg ville meget gerne have et moerbærtræ i lang tid, men jeg kunne ikke købe alt og jeg købte det ... Jeg venter, når mine træer vokser og dine anbefalinger kommer til nytte. Tak.

  svar
 4. alla

  Har jeg brug for en hvid honning sort til at sætte en anden karakter i silkeorm?

  svar
 5. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Er det muligt at udbrede mulberry ved stiklinger i foråret? Hvis ja, hvordan? Og hvordan dækker man druerne til vinteren? Og jeg vil udskifte morbær til sorte hindbær eller tyggegummi.

  svar
 6. Victor Ivanyuk, Moskva

  Fra forældrene fik man et plot, hvor der vokser frugttræer og bærbuske. Gartneren fra mig er stadig ubetydelig. Fortæl mig, hvornår og hvordan skal man skære morbær? Jeg ved ikke, hvilken side man skal nærme sig fra ...

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   I de naturlige forhold på mellemstrimlen danner mulberry en ret kompakt og ikke for tæt krone, og behøver derfor ikke nogen særlig speciel skæring til den. Fødselsstedet for mulberry-træet er dog langt syd for Moskva, og træer dyrket i mellembåndet fryser ofte efter alvorlige vintre. Derfor er hovedproblemet med mulberry beskæring reduceret til foråret (før bud åbningen) skåret af frosne, og som følge heraf for tidligt ældre, syge grene.

   svar
 7. Vasily TARASENKO, Krasnodar Territory

  Uhøjtidelig morbær
  Siden barndommen husker jeg smagen af ​​sort og hvid morbær. De voksede op i en lund nær mit hus. Da jeg fik en dacha, faldt straks disse træer for at minde mig om min barndom.
  Til plantning valgte han begyndelsen af ​​efteråret, så plantene kunne slå rod før vinteren. Han plantede to morbær-sorte og hvide. Afstanden mellem dem lagde 6 m. Gruber til frøplanter gravede en dybde på omkring 50 cm og 70-80 cm i diameter. Træet var dækket af jord blandet med humus og godt vandet, stammene var dækket af små savsmuld.
  Om foråret vandede han ofte plantene, indtil han blev overbevist om, at de havde taget rod. På 4-th år begyndte at udføre formningsskrot. Over tid fjernede toppen af ​​træer, så de var ikke for høje. Dette ville gøre høst vanskelig.
  Mulberry uhøjtidelig, så når træerne bliver ældre, omsorg for dem, jeg bragt til den eneste vanding i den varme årstid og 2-3 løsne træstammer i en sæson. Frugterne af den sorte morbær lejet, når de mørkere og begynder at blive let adskilles fra grenen. Hvid - efter at de får en lilla nuance. Af den måde, mulberry i min familie spiser kun frisk. De er de mest nyttige.

  svar
 8. læser

  Måske er årsagen til skaderne på plantens rødder majens larver eller mol. Prøv at ændre landingen, mens du ikke glemmer at morbær - en dioecious plante, haven har brug for en mandlig og kvindelig form.

  svar
 9. Vera Bachinskaya, Kharkiv-regionen

  For tre år siden plantede morbær, som voksede smukt. Sidste år (i foråret) genoplivede de knopper, der levede. Hvad er årsagen?

  svar
 10. gæst

  Jeg vil gerne fortælle om mulberry-sorten Khartut. Denne smukke træagtige plante, derudover er flerårig - lever op til 300 år.
  "Big here" eller "big berry" - det er navnet Hartut oversat fra engelsk. Og det er ikke overraskende: plantens frugter er store nok - 4-5 cm i længde og 2-2,5 cm tykk. Farven på bæren er sort, og den lyse røde tætte saft er sød med behagelig surhed, det ligner kvaliteten på Cahors at smag.
  Mulberry er lette kærlighed, godt tolererer tørt varmt vejr, er ubehageligt for jordbunden (men foretrækker frugtbar, godt drænet). En anden fordel ved Hartut er frostmotstand: Træer vokser med succes efter frysning af skud i svære vintre. Jeg formerer silkeormen ved at podede på to-, treårige frøplanter eller ved stiklinger, hvilket gør det muligt hurtigt at opnå en frugtbærende plante med de på forhånd kendte frugtkvaliteter.
  I maj afleder jeg skæringen med 2-3 nyrer af enhver tykkelse,
  (fra 3 mm til 1,5 cm). Når det behandles med rotstimulerende midler, bliver barken nær det nedre stykke nedbrudt i en uge, og der vises en kraftig callus. Den rodede stjæle er plantet i en krukke med 0,5-1 l i et let substrat. En måned senere tager jeg anlægget til dacha og transplanterer det på det åbne område (der bor i den private sektor, kan klæde morbær lige ind i jorden). Og på toppen trækker jeg en mini-teplichku fra filmen, indefra, blegner den med lime, så solens direkte stråler brænder ikke bløde frøplanter. Hyppig vanding vil skabe høj luftfugtighed og vil lette hurtig rodning af stiklinger. I efteråret fjerner jeg filmen. Og i foråret næste sæson bliver planterne transplanteret til et permanent solrigt sted. Samoplodnaya mulberry allerede på 3-th år efter plantning begynder at behage bær, giver yderligere gode høst.

  fordel
  ■ Mulberry indeholder vitaminer C, A, B, kalium, calcium, jern, magnesium og mange andre nyttige stoffer.
  ■ Mulberry er et vidunderligt middel til at øge immuniteten og modstanden af ​​kroppen til forskellige lidelser.
  ■ Plantens frugter har en blodrensende egenskab, normalisere den forstyrrede metabolisme.
  ■ Bær anbefales til fedme, optisk nerveatrofi; de har antipyretiske, antiinflammatoriske
  og beroligende aktiviteter.

  svar
 11. Vadim

  De mulberryplanter, der er mest tilpassede til et bestemt områdes klima, kan opnås, hvis de vokser fra frø.
  Vi tager meget modne bær, forsigtigt gnider dem i en lille mængde vand, adskiller frøene, som derefter vaskes flere gange i varmt vand, så der ikke er rester af papirmasse. Derefter tørrer vi dem, placer dem i fugtigt sand og send dem i en uge til køleskabet til stratificering. Fra tid til anden sprøjtes sand med vand.
  Derefter såes frøene til en dybde af 1 cm i en æske fyldt med en blanding af frugtbar jord, tørv og sand, taget i lige store mængder. Alt for ofte såning er ikke nødvendigt, intervallet mellem planterne skal være mindst 2 cm. Boksen er strammet med polyethylenfilm.
  Fra tid til anden skal kassen frigøres
  fra filmen til ventilation og vanding. Når kimplanterne vises, skal beholderen omplaceres til det letteste sted, hvilket forhindrer forlængelsen af ​​skudene. Når de når en højde på 4-5 cm, kan filmen fjernes fuldstændigt. Efter dette skal planter fodres med en svag infusion af mullein (1 tsk til 1 l-vand, insistere i tre dage). Med sådan ernæring skal fremtidige kimplanter leveres månedligt.
  Ved efteråret er planterne stærke nok til at blive plantet på det åbne jord. For at de ikke lider af frost, skal plantene være beskyttede.

  svar
 12. Daria

  For at få frøplanterne, skære endnu ikke lignified skud af længde 10-15 cm, hvormed bladene er afskåret halvvejs. Til rooting den mest egnede jord, der består af to dele af græsplænen og en del tørv og sand.
  Før plantning af stiklinger er det ønskeligt at sætte på 10-12 timer i en opløsning af "Kornevin". Over boksen med jorden, hvor stiklinger skal placeres, er det nødvendigt ved at konstruere et simpelt skelet at strække polyethylenfilmen eller at dække hver kvist med en plastflaske med en skåret bund. Temperaturen i sådanne huse skal ligge inden for 22-28 grader. Dagligt er det nødvendigt at sprøjte jorden med vand fra forstøveren og dermed opretholde den høje fugtighed, som fremtidige planteplanter har brug for.
  På et permanent sted kan rooting stiklinger plantes om efteråret. Før vinteren skal de være godt dækket af gran lapnik.

  svar
 13. Under

  Ved køb af en haveplot besluttede jeg at dyrke morbær. Og tilstedeværelsen af ​​en forladt silkehave på kanten af ​​landsbyen gjorde målet mere opnåeligt.
  Korte søgninger førte til to træer med store og søde frugter: på en-hvid, på den anden - sort. I begyndelsen af ​​foråret, da plus-temperaturen blev etableret, forsøgte jeg at plante mulberry træer ved at kopiere (navnene på de kulturer jeg ved er ukendte). Ingen af ​​vaccinationerne blev taget. Senere, da mulberterne blev afsendt, udførte han to transplantater med metoden til at udfolde sig med udvinding af træ under øjet. Begge inokulationer skød rod, man lykkedes endda at vokse en gren på 3 nyrer indtil slutningen af ​​sæsonen. Det næste år i foråret forsøgte vi igen at indgyde metoden for copulation, men resultatet var ligner det tidligere-
  Nyttigt. Derfor forsøgte jeg det ikke. I samme sommer udførte han en serie af osculation (omkring et og et halvt dusin). Der var kun tre. Men i observationsprocessen bemærkede han: i anden halvdel af sommeren begyndte unge skud af vilde dyr (nemlig vaccinationer) at vokse intensivt og øge diameteren. Som følge heraf viser det podede øje sig at være udsat og dårligt.
  I sidste sæson blev forårsåbning udført i slutningen af ​​april og begyndelsen af ​​andet årti (da skorpen blev let adskilt fra træet). Resultatet af andet sigt (i modsætning til den første) tilfreds alle 100%. Andrey Gavryuk, Kremenchuk

  svar

Forlad feedback, kommentarer