9 anmeldelser

 1. Olesya Ruchkina, Tula

  Når jeg vokser rosmarin på vindueskarmen, bruger jeg aldrig gødning, så grønne ikke akkumulerer nitrater. Jeg fodrer planterne med honningvand (1 skefuld pr. 0,5 liter vand).
  Rosemary kan dyrkes af frø eller formeres af stiklinger. I begge tilfælde bruger jeg den universelle købte jord.

  Før såning vand jorden med honning vand, så frø, mulch top jord, jeg dækker med polyethylen og vente på spirer. Så planterne skal dykkes, men jeg kan ikke rigtig lide det, så oftere bruger jeg stadig den anden reproduktionsmetode - stiklinger.
  Ved 5 sætter jeg stiklinger i honningvand og forbereder 3-liter potten til plantning. I bunden hælder jeg på 1 / 4 mængden af ​​potten af ​​ekspanderet ler, så jorden. Jeg hælder honningvand og stikker i jordens stiklinger. Jeg beskærer deres toppe, således at kræfterne går til udviklingen af ​​rødderne og ikke til stammenes vækst. Stiklinger rod i løbet af 2 uger.

  svar
 2. Ekaterina SAMOILOVA, Moskva Region

  Jeg havde ikke planer om at vokse rosmarin på vindueskarmen. Sået det på frøplanter med andre grøntsager i marts til efterfølgende landing i haven. Fyld bakken med jord, fugtet den fra forstøveren, plantede frøene og dryssede lidt over jorden. Overdækket med stretchfilm. På et varmt sted syntes spire sig ret hurtigt. Filmen blev fjernet og begyndte at dække skuddene med et plastik låg fra kagen, fugtede regelmæssigt afgrøderne fra sprøjtepistolen.

  I slutningen af ​​maj plantede jeg frøplanter i en sommerbolig. Ved efteråret havde planterne udviklet sig godt, og om efteråret, så de ikke døde om vinteren, gravede jeg dem ud, plantede dem i rummelige gryder og bragte dem til en bylejlighed.

  Rosemary er en fotofil plante. Så det ikke strækker sig, sæt det på den solrige vindueskarm, til tider knibning, så planten bedre kunne buske. Nu er krydderi altid lige ved hånden!

  svar
 3. Dmitry Kharkevich, Bryansk

  Jeg elsker krydrede urter, og især - rosmarin. Jeg så flere frø i den købte jord. Efter et par uger er der skud, sætter jeg kassen på en lys vindueskarm, og hver dag sprøjter jeg planten med varmt vand. I en måned transplanterer jeg kimplanterne i mere rummelige beholdere. I jorden for løshed tilføjer jeg vermikulit.

  Om foråret tager jeg rosmarin ud til landhuset og planter det i drivhuset. Et par gange i løbet af sommeren fodrer jeg ham med en opløsning af Mullein (1: 12), løsner jorden og vandet med varmt vand. I september passerer de rosmarinbuske tilbage til gryderne og vender tilbage til vindueskarmet i lejligheden. Sprigs beskåret, forlader 5-7 cm, og rosmarin frigiver nye skud.

  svar
 4. Victoria SUBBOTYNA, Bryansk regionen.

  Rosemary - Middelhavet krydderi, som på disse steder er tilføjet til næsten alle retter. Planten selv er meget sød: en lav, frodig busk med smalle blade, der ligner lidt dragon. Kun rosmarin blade er hårde, lidt læderagtige, med en sølvfarve.

  Planten elsker sol og varme, derfor er det ikke altid muligt at dyrke det under vores forhold i haven. Men du kan vokse hele året rundt i en gryde. Her er du og friske krydderier til stede, og indretningen af ​​interiøret.
  Rosemaryens rødder er meget spredende, så han kan ikke lide transplantation, og gryden vil have brug for en ret voluminøs, bedre ler. I bunden er det nødvendigt at hælde et lag udvidet ler, småsten. Også i jorden er det nødvendigt at tilføje knust
  knust sten, sand. Torv er nødvendig for løshed, men dets surhed skal kompenseres ved indførsel af aske eller kalk. Den ideelle jordreaktion er neutral eller svagt alkalisk.

  Den enkleste måde er at udbrede rosmarin med rodede stiklinger. Jeg var nødt til at vokse kimplanter først og derefter transplantere den i en gryde. Frøene vokser ikke godt, de skal først holdes i lyset og derefter lidt dæmpet i jorden. Men nogle spire jeg voksede, men et par år voksede de fra anstændige buske. I hjemmet afhænger forventet levealder. Anlægget har brug for varme, ingen udkast, regelmæssig vanding. Og meget lys! Om sommeren kan det udsættes for direkte sollys, og om vinteren er det nødvendigt at belyse.

  svar
 5. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Jeg vil gerne dele metoden med at vokse min elskede staude busk - rosmarin. Min første oplevelse var at plante frø, da jeg ikke fik en enkelt spire. Jeg var meget ked af det, men jeg opgav ikke! Det næste forsøg var en lille stilk, og det viste sig, at det ville være enklere at tænke på ingenting.
  I gryden med jorden købt i butikken, plantet en stilk, hældes i konstant vand og dækket det med en krukke. Et eller andet sted i en og en halv time tog han rod og nye blade optrådte. Min glæde var ubegrænset! Så snart det varme vejr kommer, plantes jeg rosmarin på dacha og nødvendigvis tørre unge skud. Bare glem ikke at tage ham hjem til vinteren - det vil ikke overleve vores frost. Jeg tilføjer krydrede kviste til forskellige krydderier, marinader til shish kebab, og generelt rosmarin er perfekt kombineret med fisk og grøntsager.

  svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Rosemary Jeg betragter en meget dekorativ plante - under blomstringen er bladene generøst sprinklet med sarte blå blomster. Og med den rigtige pleje vil et krydderi af mange år glæde sig over skønhed og høst i mange år.
  Voks rosmarin på flere måder: Gennem kimplanter, stiklinger, stiklinger og bush division. Jeg vil fortælle dig mere om plantemetoden. I begyndelsen af ​​marts sås frø i en blanding af græs, sand og humus. I fase 3-4 af disse brochurer dyppes kimplanterne i tørvepotter. Jeg flytter til et fast sted i begyndelsen af ​​juni.
  Som alle "sydlige gæster", rosmarin foretrækker solrige, beskyttet fra vinden steder med let alkaliske jordbund. Derfor skal der tilsættes lime, kompost og sand før landing i jorden. Planten transplanterer transplantationsbrønden.
  At pleje er fordringsløs rosmarin: i begyndelsen af ​​blomstrende buske er at lave en Mullein infusion fortyndet i forhold 1: 5, vand planterne. Efter vanding eller regner forsvinder det nødvendigvis. I efteråret skærer jeg buskene lidt, så de ikke ekspanderer. For vinteren skjuler jeg, t. med vores vinter vil du ikke gætte. Hvad bliver vejret, og rosmarinens frysning overlever ikke.
  Men hvis du vil have friskgrønt at være ved hånden, kan rosmarin dyrkes på en vindueskarm. Det begynder alt det samme som med plantemetoden. Kun transplantation bør ikke være i tørvepotter, men straks i store tanke til permanent ophold. Pleje af hjemmet rosmarin er ikke anderledes end omsorg for det i det åbne land. Formativ beskæring skal udføres i slutningen af ​​februar - begyndelsen af ​​marts.
  Maria SERGEYEVA, byen Kaluga

  svar
 7. Victoria Lanevskaya, Maikop

  På min dacha vokser blomsterpotter rosmarin. Det vokser meget malerisk med en frodig busk, og dens nåleblader har en behagelig lys aroma. I denne plante kræver ikke særlig opmærksomhed. Hvorfor ikke vokse sådan et mirakel?
  Rosemary Jeg spredes altid af stiklinger. Fra den voksne nabos busk skåret kvistlængden 5-7 cm, fjernede bladene og lagde stiklinger i rotstimulerende midler. Et par dage senere plantede jeg dem i en trækasse fyldt med en blanding af jord, tørv, humus og sand. Blandingen var i andelen af ​​2: 1: 1: 1. Kassen blev anbragt nær vinduet i et solrigt rum og blev ofte vandet.
  Efter 3 uger gik stiklinger i vækst, jeg plantede dem på gryder og udsatte dem for solen. Sommeren vandede ofte, men sørgede for, at paller ikke stagnerede vand (om foråret og efteråret var vandingen mere moderat). For vinteren bragte hun gryder til korridoren, hvor det er køligt, men ikke koldt.
  Nu en gang i 2-3 år transplanterede jeg buskene i større kapacitet, og jeg får en duftende krydderier i overflod.

  svar
 8. Maria

  Mit barnebarn og jeg har en fælles årsag - vi vokser alle slags grønne sammen. Luchok på fjer, dill, persille og selv basilikum - alle disse planter har længe dekoreret køkkenet og giver os deres vitaminer. Og hvilken glæde oplever mit barnebarn, når små spire er vist!
  Når min barnebarn, pigens mor, kom fra butikken og sagde: "Der er ingen styrker, som nu er yen. Jeg ønskede at købe krydderier, men ikke - det er dyrt. " Hendes datter hørte det her og tog mig til siden, hviskede: "Lad os overraske mor og dyrke hendes yndlingsplante til salat."
  Jeg købte en stilk af rosmarin lægemiddel (det kaldes også duftende) og sætte det i vand til rødning, så faldt det i et let, åndbart substrat.
  Rosemary er meget glad for forhold med en overflod af varme og lys, så i vores lejlighed står han ved vinduet. For plantens velvære, rummet der bor, fra tid til anden luftes. Jeg vandrer rosmarin meget moderat.
  Denne plante tolererer tørke godt. Men peri-
  Odotisk sprøjtning af blade hjælper med at rydde det fra støv og opretholde en storslået udsigt.
  Det viste sig, at rosmarin ikke kun er en duftende plante, men også meget smuk! Om sommeren og foråret blomstrer små blålige eller lilla blomster på den. Desuden indeholder bladene nyttige olier, der dræber skadelige bakterier og aromatiserer luften. Forresten er navnet på denne plante oversat som "friskhed i havet". Efter at have vurderet alle fordelene af rosmarin, og nu er vi dyrke planter allerede 4 tre dekorere vores værelser og rengøres dem i luften, og man står i køkkenet (med det we'm klemme bladene).

  svar
 9. Alexander

  Jeg vil virkelig plante linser og rosmarin på min plot, men jeg ved ikke, hvordan man dyrker dem ordentligt. Jeg kan ikke finde nogen litteratur om dette overalt, men jeg vil ikke fungere som en "tyke" metode: alder er ikke længere den, der sprøjter mine kræfter. Ja, og planter beklager at ødelægge ved forkert pleje. Måske en af ​​læserne ved hvordan og hvad de skal gøre?

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.