5

5 anmeldelser

 1. Alexey VOLODYCHIN. agronom

  Undgå at undergrave dine naboer.

  Nogle gartnere sætter grøntsager eller blomster mellem buske af stikkelsbær for at spare plads. Og det er dårligt - de årlige naboer tager næringsstoffer fra buske. Og fra de "sultne" stikkelsbær er der ingen mening.
  Godt fodret:
  1) Straks efter blomstring 10 spredes kg overmasket gødning eller kompost under busken.
  2) Efter plukning af bær 5 st.l. superphosphat og 1 st.l. Kaliumsulfat spredes under busken, forsegles med rake og hæld vand.
  Trim spidsen af ​​skud.
  Når de unge skud vokser til den maksimale længde (omkring slutningen af ​​juni eller begyndelsen af ​​juli), tæller bunden af ​​5-7 internodene og skær alt som ovenfor. Denne metode øger udbyttet af busken, og bærene bliver meget større.

  svar
 2. S. Vershinin, Kemerovo

  Blade og stængler af stikkelsbær var dækket med hvidlig belægning, brune pletter optrådte på bærene. Hvad er denne sygdom, hvordan man kan slippe af med det?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Denne svampesygdom er pulverformet meldug. Som en forebyggende foranstaltning anbefales det at beskære buskene i efteråret eller det tidlige forår, fjern inficerede skud og bær i hele den vegetative periode (de berørte grene og frugter skal brændes).
   Brugen af ​​kalium- og fosforgødning forbedrer også modstanden af ​​stikkelsbær til pulverlak.
   Hvis planten allerede er inficeret, kan du anbefale følgende metoder:
   1. Tidlige forår før kvældning knopper buske og strøelse spray omkring dem (det sidste års græs, blade) 1% opløsning af kobbersulfat (100 g: vand 10l).
   2. Sprøj gåsbærene før og straks efter blomstring med opløsningen af ​​Topaz (fortyndet, efter henstillingerne fra vejledningen).
   3. Behandl buskene med en opløsning af HOM eller et andet kobberholdigt præparat (40 g: 10 L vand) indtil kirsebærblomsterne.
   4. 150 g vaskesæbe blandes med 20 g kobbersulfat, fortyndet i 10 1 vand. Spray straks efter blomstringen.

   svar
 3. Galina KIRSHINA, Saint-Petersburg

  Forbered en "trone" for stikkelsbær
  Som de fleste frugt- og bærafgrøder er gåsbær meget glad for frugtbar jord, vokser godt i veloplyste og ventilerede områder af jorden. Han kan ikke lide skygge og fugt. I dette tilfælde skal du forberede 2-3 uger til et sted til plantning eller snarere en grop.
  Pit skal dimensioneres 50 50 × cm og dybde 60 cm. Den øvre skal et lag af frugtbar jord omhyggeligt rake i en bunke, og bunden er mindre frugtbar, kan det ikke ønskes at sprede over stedet. At fylde gruben
  du skal fremstille en blanding af humus og gødningsstoffer i forhold: 1 spand af humus eller kompost, 200 g superphosphat, 300 g træ aske, 50 g kalksten. Først og fremmest skal dette være dækket af et frugtbart lag jord. Hvis den er for lille, kan jorden blandes med humus. Det er vigtigt, at planterne ikke plantes med gødninger, når de plantes. I midten af ​​landingskassen skal der være en jordhøje, når plantningen plantes gennem 2-3-ugerne, vil den afregne.

  svar
 4. gæst

  Jeg vil gerne fortælle dig, hvordan man skal håndtere et hvidt strejf på krusebær. Når foråret vises brochurer. Jeg sprøjtede med denne løsning: for 10 1 vand 3 st. l. drikke sodavand. Så snart de stikkelsbær blomstrede og små bær dukkede op, gentager jeg sprøjtningen - og der er ingen pulveragtig meldug.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.