12 anmeldelser

 1. Evgenia Tatarinova, Yasnogorsk. Tula Region

  Gladiolus Jeg har meget, og alder af knolde er forskellige. Før plantning, jeg omhyggeligt se, om de har en bred basal plade: i de fleste voksne stængelknolde det bredere, og de blomstrer er ikke så rigt som unge.

  Jeg plantede de gamle løg i en række, så i alt hver række blomstrer med samme intensitet. Og for at forlænge blomstringen af ​​hele firmaet plantes jeg pærer ikke på en dag, men i to måltider med intervaller på 2 om ugen til nabosteder.

  svar
 2. Valery Ligovsky. Moskva

  TIDLIG GLADIOLOSER

  I hytten er plantet gladiolus blomst seng hele, de blomstrer i mig før alle andre, og det er derfor. Jeg sætter stedet lyst, beskyttet mod de nordlige vinde. I efteråret grave i jorden til en dybde af 30 cm, samtidig jeg bringe en spand 1,5 alderen humus og lidt mere end et glas træ aske, denne gødning er nok for 1 m2

  Spring jord gravet igen og nu bringer jeg jorden i 35 40 g urinstof og superfosfat og g gør højderyg bredde på ca. 1 m. I jorden stak film. Jeg plante gladioli, når jorden på en dybde på 10 cm opvarmer op til 8-10 ° C.

  Til plantning vælger jeg de bedste knolde i efteråret uden skade. Jeg lagrer dem i underfeltet, hvor temperaturen holdes inden for grænserne for 6-8 ° C. I en kasse med snor holder jeg flere hvidløg og et par kvister af Ledum - dette forhindrer udviklingen af ​​dryp.

  svar
 3. Vera PAVLOVA, Perm

  Sund gladioli
  Ofte er gladiolus beskadiget af thrips - små insekter, sugende plantesafter. Til næste sæson gjorde ikke blomsterne ondt, i oktober, gravede knolde, fuldstændig afskåret stængerne. Jeg skrot de rynkede gamle løg. Jeg renser sundt materiale fra eksterne skalaer, så pollinerer jeg med noget insekticidpulver (for at ødelægge skadedyrs larverne), pakk det i en avis og læg det i kælderen til vinteren.

  svar
 4. Svetlana Odinokova, Orenburg

  Flower King
  Med min "konge" i blomsterhaven - gladiolus - var der en katastrofe. Bladene snoet, der var fuzzy pletter på stilkene, og knoppene selv ændrede farve. Da hun begyndte at grave pærerne op, opdagede hun, at nogle jordstammer var stærkt deformerede, mens andre blev små, "dwarfish". Der er ingen synlige skadedyr på blomster. Hvad skete der med gladiolen og hvordan man håndterer det?

  svar
  • Svetlana

   Desværre er der ikke nogen nøjagtig beskrivelse af farven på pletterne og formen af ​​deformerede løg. Men ved generelle kriterier - dette er en af ​​typerne af svampesygdomme (mere præcist kan bestemmes i laboratoriet). Der er generelle regler for bekæmpelse af sådanne sygdomme. Næsten altid forekommer infektion gennem jorden eller i fugtigt vejr gennem luften. Plant gladioli på samme sted ikke tidligere end 5 år, behandl pærer før plantning med et antifungalt stof og jordbund. Skad ikke pærer, opbevar dem på et køligt tørt sted, forbehandlet med kobbersulfat. Stærkt skadede løg skal destrueres med det samme for at undgå smitte af sunde.

   svar
 5. marina

  Sådan tilberedes dahlias til opbevaring

  I slutningen af ​​september - begyndelsen af ​​oktober, efter de første frost, skal du grave ud dahlia grundstammen. Hvis du har en kælder eller frost-glaseret veranda behandlet knolde lå i kasser, hælde tør jord, tørv, savsmuld, og top kjole den tætte pergament eller papir. Det er bedst at opbevare Korneklubni ved en temperatur på + 3 ... + 6 ° C og en luftfugtighed på 60-75%. Værelset skal være ventileret, ellers kan rotting forekomme. For at sikre rodenes sikkerhed er det ønskeligt at vokse - så gemmes de selv i lejligheden. Hvis rødderne begynder at falme, befugt substratet. Hvis der er rot - skåret foci, behandl skiven med en stærk opløsning af kaliumpermanganat eller fyld den med knust trækul. Derefter sættes rødderne tilbage i opbevaring og erstatter substratet.
  1 Trim stængerne med pruner og efterlad lidt hamp.
  2 for ikke at beskadige rødderne, tilbage fra 15-25 cm tønde. Grave omkring Bush på alle sider, forsigtigt løfte, ryste jorden, og fjern forsigtigt pip. Ryst jorden, hold stykket for en stub, du kan ikke - du kan beskadige rodhalsen.
  3 Dug op rotafgrøderne og skyll godt i frisk luft i 5-6 dage.
  4 Trim de små rødder og gamle livmoderknolde, forkort stængerne, forlader 2-3, se Stænk snitene med knust trækul. Placer rodbure i æsker og drys med tør savsmuld.

  svar
 6. Alexander

  Sagen er. at den måde du rådes på, er kun egnet til de tidlige varianter af gladioli. Når alt kommer til alt, med den forsinkede plantning af blomster af sene sorter, kan du ikke vente på blomstringen overhovedet. Derfor for at forlænge sæsonen anbefaler jeg at plukke blomster med forskellige perioder med blomstring.
  Det er vigtigt at vide, hvad disse begreber afhænger af plantning plads (på solrig grund de blomstre tidligere, men i Penumbra vil blomstre længere), samt metoden til såning (enårige kan sås som kimplanter, og i det åbne land, blomstre, vil de være forskellige vilkår).
  Langvarig blomstring, for eksempel phlox, hjælper og beskærer en del af skudene (på nyvoksede laterale skud vil blomsterne blomstre senere). For mange blomster er effektiv opskæring af falmede blomsterarter effektiv. er odnoletnki således mere tilbøjelige til at danne nye knopper, og stauder såsom Delphinium, lupin, fingerbøl, Erigeron, Campion - re-flor (nær slutningen af ​​sommeren).

  svar
 7. Raisa

  Hvordan forlænges blomstringen?
  For at forlænge blomstringsperioden blev jeg opfordret til at strække tidspunktet for plantning af blomster - især gladioli. For hvilke andre planter er dette retfærdigt? Er der andre måder at kontrollere blomstringen på?

  svar
 8. Eugene

  For en kultur som gladiolus er rigtig ernæring meget vigtig. På forskellige udviklingsstadier er forskellige elementer af ernæring påkrævet. Når det andet ark fremkommer, tilsættes 25 g urinstof og 20 g kalium til jorden og opløses i 10 1 vand. Når det nuværende 3-4-th-ark fremkommer, indføres de samme elementer, men dosen øges til 30 gram urea og kalium. Den næste fodring udføres i blomstringsfasen: 25 g nitrofoski påføres, opløses i 10 l vand. Den sidste øverste dressing udføres umiddelbart efter blomstring, tilsæt fosfor-kaliumgødning (fosfor -15, kalium-30 g).

  svar
 9. Eugene

  Jeg elsker gladioli, men fra år til år kan jeg ikke finde det rigtige system til fodring af disse planter. Fortæl mig, hvornår skal man begynde at fodre og hvad?

  svar
 10. gæst

  Valget af plantetid afhænger af områdets klimatiske forhold. I Sibirien plantes gladioluspærer i maj, og de blomstrer i august-september.
  Bedst plantet planter, når jorden varmes op til + 10 ° C i en dybde 10 cm. Tidligere de skal modstå i en svag opløsning af kaliumpermanganat for 30 minutter til beskyttelse mod sygdom. Derefter skal du uden at skylle i jorden. Plantepærer skal være dækket af uigennemtrængeligt materiale, hvis returfrost er muligt.

  svar
 11. Оксана

  Hvornår skal du plante gladioluspærer, så de blomstrer tidligt?

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.