Anmeldelser og kommentarer: 39

 1. OOO "Sad"

  ГЕРКУЛЕС ДЛЯ ОВОЩЕЙ
  Уже не первый год с середины лета для подкормки своих овощей я использую геркулес! Сам по себе он, конечно, не является удобрением (разве что чуть-чуть). Но когда я рассыпаю геркулес мелкого помола по грядке (примерно горсть на погонный метр) и неглубоко заделываю его грабельками, червей набирается видимо-невидимо! А это значит, земля рыхлится и обогащается продуктами их жизнедеятельности. И овощам нравится, особенно это заметно по свекле – прямо «плечи расправляет»!

  Nikolay Ermikov

  svar
 2. Nina

  I et lille område vokser jeg lidt af alt - udelukkende til familiens behov. For at opnå det ønskede udbytte skal man arbejde hårdt: at regelmæssigt vandre, løsne planter, bekæmpe mange sygdomme og skadedyr og selvfølgelig fodre dem rettidigt.
  Da jeg er en tilhænger af økologiske landbrugsmetoder, bruger jeg kun naturlige supplerende lægemidler. Sidste år, efter råd fra gode venner, opdagede jeg gærbaserede gødninger. Og resultatet overraskede mig! Frøplanterne af tomater og peberfrugter, der blev fodret med gær, viste sig at være mere holdbare og stærke.

  Og efter at have læst oplysningerne på internettet lærte jeg, at anvendelsen af ​​gødninger baseret på gær har en gavnlig virkning på jorden, beriget dets sammensætning med essentielle elementer og aktiverer aktiviteten af ​​gavnlige mikroorganismer.
  Harvest sidste år var tilfreds. Og vigtigst af alt - jeg er sikker på naturen og miljøsikkerheden. Hvad mere kunne jeg ønske til min bedstemor, hvem ville spise hjemmelavede grøntsager til børn og børnebørn, der kommer til besøg for hele sommeren?

  Gærforbindelser er nærende for alle vegetabilske afgrøder. Derfor anbefaler jeg dem, der som jeg, når jeg dyrker grøntsager, at dyrke naturlige landbrug, rådgiver jeg økologiske produkter, som omfatter gode gærbakterier. Dine planter vil helt sikkert føle det og tak for en sund og høj kvalitet høst.

  svar
 3. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  To gange om sommeren (i begyndelsen af ​​juni og midten af ​​juli), efter rigelig vanding, fodrer jeg alle grøntsagerne i haven med en sådan sammensætning ved roden. 1, Art. tør gærblanding med 2 st.l. sukker, 2 pulveriseret ascorbinsyre dragees og en håndfuld tørv. Hæld alle 5 l vand ved stuetemperatur, insister dag, filter. Før brug, fortyndes med vand 1: 10.

  Olga

  svar
  • OOO "Sad"

   Gær er rig på proteiner, mineraler, organisk jern og sporstoffer. De er en fremragende vækstpromotor og kilde til gavnlige bakterier. Ascorbinka styrker immunsystemet hos både mennesker og planter. Og tørv er rig på nærende makro og mikroelementer. En fremragende sammensætning, men jeg vil anbefale at bruge frisk gær (30 g), og selve dressingen er ønskelig at bruge første gang i scenen af ​​to ægte blade (både til frøplanter og til planter i åbent terræn) den tredje - når rødderne begynder at fylde, og frugterne - at modnes.
   Elena ISAEVA, agronom

   svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Kan gær modstå svampeplante sygdomme?
  Zakhar Ivanovich NEVIN, Tula

  svar
  • OOO "Sad"

   Det er helt muligt, fordi gær har den samme natur. Og når de falder på plantedele, begynder de aktivt at konkurrere med patogene "pårørende", der fortrænger dem. I særdeleshed modvirker de late blightpatogener på tomater og pulverformet meldug på agurker. Samtidig truer gæren ikke selve planterne.
   Godt tjent til dette formål "mash", kogte hjemme. I 10-liter-spanden hæld 3 liter varmt (ikke højere end 37 grader) vand, hæld 10 Art. l. sukker og pose (10 g) tørgær. Væsken skal fermentere, hvilket vil tage 8-10 timer. Hvis du begynder at forberede "mash" om morgenen, så om aftenen kan den bruges. Fyld skovlen op med rent vand, inden du bruger det, og tilsæt vegetabilske planter med 1 l under busken (agurker, tomater, kål) eller 2 l pr. 1-firkant. m (gulerødder, radiser, grønne afgrøder). Før dette skal du hælde dem med rent vand. Top-dressings af agurker laves oftere (hver 10-12-dag), tomater og alle andre grøntsager - mindre ofte (hver fjortende dag).

   Den samme "mash" kan være foliarfoderplanter, der drypper deres løv. I dette tilfælde er virkningen af ​​at modvirke svampesygdomme højere, især hvis grøntsager behandles hver 2-uge. Udadtil synes kulturen at komme til live: Efter et par dage bliver bladene lyse grønne, planterne vokser, blomstringen og frugten bliver mere aktive.

   Men for gødning af blad er en forudsætning. Det er nødvendigt at sprøjte den ovenstående del af planterne kun om aftenen lige før solnedgang. I dette tilfælde vil dets stråler ikke kunne brænde blade fugtet med væske. Og planter natten over vil være i stand til at absorbere alle de fordelagtige stoffer, der udgør gærblandingen.

   svar
 5. Olga ZUEVA, Pskov

  Opskriften på denne gødning blev foreslået til mig af en nabo. Nu bruger jeg kun dem - og jeg klager ikke over høsten! I en 3-liters krukke med varmt vand hældes en kniv tør gær, tilføj 5 Art. sukker, bland alt omhyggeligt.

  Jeg forlader det varmt på 2-3 af dagen. I et tønde med et volumen af ​​200 smider jeg gulv i en gødningsmand, på en spade af træaske, kompost, jord fra haven og sandet, tilsæt 1 1 kefir, yoghurt eller valle og en spand dampet hakket halm. Hæld alt op til toppen med vand, hæld i gær surdej, rør. Jeg insisterer uge, rystes med jævne mellemrum. Før brug fortynder jeg med vand 1: 10 og vand grøntsagerne.

  svar
 6. Ekaterina Chaplygina, pos. Ust-Donetskiy Rostov-regionen

  I minibussen hørte hun en samtale mellem to kvinder, der kørte fra villaen. En sagde, at hun fodrede hendes tomater med gær, og derfor havde hun en god høst, og den anden tvivlede på, at det var effektivt. Så hvilken af ​​dem har ret?

  svar
  • OOO "Sad"

   Hvis du vandplanter med en gærløsning, vil dette forbedre deres ernæring ved at stimulere jordmikroorganismernes aktivitet. Men der er flere nuancer. Top dressing med gæropløsning udføres ikke oftere end 2 gange pr. Sæson (i begyndelsen og i midten). I fermenteringsprocessen absorberer gær calcium, så erfarne lastbilbønder gør straks også aske. Det skal også huskes, at gær begynder at arbejde kun i varmen, og hæld kold jord på opløsningen - Martyshkin arbejdskraft.

   For at forberede en arbejdsløsning opløses tør gær (10 g) i 10 1 varmt vand, tilføj 2 st. l. sukker og insisterer på 2 h. (før brug fortyndes infusionen i 50 1 vand).

   svar
 7. Vera LIPAI, byen Uzda

  Gær vil returnere blomster til livet

  Om efteråret og vinteren begynder indendørs blomster til at vildne. Gær hjælper mig med at returnere dem til livet. 10 g presset gær opløses i 1 1 varmt vand, tilsæt 1 st.l. sukker. Jeg insisterer på et par timer. Den resulterende sammensætning fortyndes med vand 1: 5. Jeg planter planterne 1 en gang om måneden.

  svar
 8. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Virkelig som din fodring fra gær. Den er universel, velegnet til alle haveplanter - både i haven og i haven. Jeg dyrker gødningen i en fem-liters flaske. Jeg hælder første 3 l af varmt (ikke varmt) vand, jeg smider inde i 10 st. skeer sukker og en pakke gær - de er tørre. Om morgenen gør jeg, og om aftenen fodrer jeg alle, der har brug for det.

  svar
 9. Anna Grigorevna Krasavina, Moskva

  Jeg forkæler min agurk med en gær dressing. Jeg kaster et par gange kimplanter og et par gange går agurker allerede i det åbne område. For at forberede til fodring har du brug for tør gær (en pose med 10 g), en spand vand, klippet græs.

  Infusion koster natten, om morgenen kan du allerede plante planterne. Det er også godt at lave infusion med kyllingekrøg. Denne top dressing forbedrer væksten af ​​kimplanter, dannelsen af ​​frugter accelererer.

  svar
 10. A. Maleeva Belgorod

  Jeg hørte, at gær bruges som en top dressing til tomater. Fortæl mig hvad skal jeg tilføje?

  svar
  • OOO "Sad"

   Til top dressing af tomater blev jeg rådgivet at bruge infusion af nudler, gær, valle, kefir og syltetøj. Nærende "måger" Jeg forbereder i 200-liter tønde. Grønne finskåret, tilsæt 0,5 spande af kyllingegødning og hold omrøring, dage 10. Derefter lejet cellofan og cylinderen tilføje 100 g gær, 3 l valle, kefir og 1 l liters jam (hvis venstre gammel, unødvendig) eller 1 kg sukker. Jeg fylder det med vand og dækker det tæt med en sort film. Efter 10 dage vil fermenteringen afslutte.
   Jeg spænder denne meget "dukhovituju" væske om aftenen, jeg tilføjer i vand til vanding i forholdet 1: 10 og vand planterne. Tomater som denne infusion af sjælen - de er fremragende frugt, bliver næsten ikke syge. Og med storbærssorter fjerner vi ofte "tomater", der vejer 1 kg.
   O. LOTAREVA

   svar
 11. Galina PEREDRIY, byen Stavropol

  Forbered en surdej - det er simpelt nok! Og hvor meget brug er grøntsagshave fra det!

  Jeg tager 5 g tørgær, bland dem med 3 st. l. malt eller tør kvass, hæld 0,5 glas vand og lad i en time. Spred derefter starteren i en 3-liters krukke, tilføj 3 st. l. sukker, hæld dåsen til toppen med vand, luk låget og læg det på et varmt sted for at vandre.

  Efter tre dage er kvass klar. Efter kvasset er fuld, tilføjer jeg til starter 2 kunst. l. malt og 1 st. l. sukker, hæld vand og igen lægge på fermentering.
  Så snart massen i puljen overstiger 2 / 3 af dens volumen, smider jeg den i en 10-liter spand, fylder den med vand og insisterer i 24 timer. Jeg får en fremragende gødning til planter. Jeg vand dem med blomster, tomater, agurker, \ Sye? ' bzzhplzhany, peberfrugter, buske, træer. > * "- Gær det
  spille en vigtig rolle i denne fodring, skabe gunstige betingelser for jordbakterier.

  De begynder mere aktivt at behandle organiske stoffer, der beriger jorden med kalium og nitrogen. Dette påvirker planternes vækst og frugter.
  Den eneste nuance - den gamle fermentering, du kan ikke fodre rodafgrøder: kartofler, radise, rober, løg, hvidløg. Gærbefrugtning gør afgrøden løs og smagløs. Og det vil være bedre, hvis gødning befrugtes med aske i en uge før vanding af surdejen, fordi gæren "ødelægger" kaliumpræparatet i jorden.

  svar
  • Rouse

   Jeg voksede op i haven: siden barndommen var jeg sammen med mine forældre engageret i voksende planter. Jeg så deres vækst fra frø til frugt, læs meget om planternes liv.
   Jeg brugte mikrobiologiske gødninger, gæringsforbindelser, annoncerede kosttilskud på min sotki og mange andre ting: mens jeg arbejdede i produktion, havde jeg mulighed for at købe dem. Jeg så deres virkning på planter.

   Og nu har jeg en penny pension, du vil ikke gå meget bredt ... Jeg vælger og bruger det mest effektive værktøj - parringen.
   Jeg tager 3-liters beholder med vand, adskilt fra chlor (det dræber alle de bakterier, der er anvendelige herunder), 1 1 kop sukker og en pakke af gær. Alt dette rører jeg og sætter et varmt sted i tre dage væk fra solens stråler.

   Dette er toppen i udviklingen af ​​antallet af gær svampe og bakterier. Braze hældes i 200-liter vat vand og vand alle planter tre gange om året. Det er allerede blevet testet, at bakterier fungerer som symbiotika med planter og øger udbyttet.

   En uundværlig betingelse: De har brug for mad til videre udvikling - hvad enten det er mulch fra hø, græs eller humus.

   svar
 12. Rimma LASKINA, Orel region.

  Tomat på gær

  I bagersgær indeholder værdifulde mineraler, så jeg forsøgte at fodre dem med infusion af tomater.
  I 10 l af vand sættes 10 g tørgær og 2 st. l. af granuleret sukker. Omrør venstre på 2 time., Derefter fortyndet 1 L i infusion 5 I vand og hældt tomatfrøplanter transplanteret ind i drivhuset. Jeg bemærkede ikke nogen indlysende virkning af fodring. Maj var kold, og gæren er kendt for at arbejde i varmen.
  Det andet forsøg blev lavet, da varmt vejr blev etableret, og når plantene var veletablerede.

  Kun denne gang tilføjede jeg aske (2 glas) til infusionen, fordi jeg fandt ud af, at fermenteret gær absorberer kalium fra jorden. Efter denne fodring var effekten mærkbar allerede på 4 dagen - planterne begyndte aktivt at opnå grøn masse.
  Gærdressering kan dog ikke udføres for ofte nok 2-3 gange pr. Sæson. Jeg fx foder 1 gange (ikke tæller det første mislykkede forsøg). Forresten, ikke kun tomater, men også peberfrugter og kartofler som dette additiv og vokser i bogstavelig forstand af begge spring og grænser!

  svar
 13. I. Lestvitskaya Novosibirsk region

  På internettet skriver de, at planter kan fodres med gær eller brødkrummer og blødgør dem i vand. Hvad giver sådan yderligere befrugtning?

  svar
  • N. Khromov, Ph.D.

   Gær og brød, gennemblødt i vand, er en fremragende befrugtning til planter, som kan forbedre væksten, styrke immuniteten, fremskynde dannelsen af ​​rodsystemet. Gær og brød er rige på sukkerarter, der er tilgængelige for planter med jern, mineraler, sporstoffer, aminosyrer.
   Sådan befrugtning har blandt andet en positiv effekt på udviklingen af ​​mikroflora indeholdt i jorden, hvorved jordens sammensætning forbedres, den tilgængelige fosfor og kvælstof fremkommer. Af minerne kan det kun bemærkes, at gær og brød, dekomponering, kan absorbere en stor mængde kalium indeholdt i jorden, så det er nødvendigt at sørge for dets introduktion. Den bedste mulighed er indførelsen af ​​gær og brød sammen med infusionen af ​​træaske.
   For at gær og brød skal fungere, er det nødvendigt at gøre alt korrekt. Glem ikke, at sådanne gødninger er mest aktive, når jorden er varm, så vent til sent på forår og sommer.
   Anvendelse kan være som en tørret gær, eller rå, samt kiks - iblødsætningsmidlet dem i en varm vand til 10-12 timer.
   Tør gær opdrættes i varmt vand (10 g pr. 1 spand vand), tilsæt 2 kunst. sukkerskeer og forlad 1 til 2 h. Den resulterende infusion fortyndes til 5 gange og vandes.
   Hvad angår frisk gær, er dosen højere - ca. 1 kg pr. 5 l vand. Opløsningen fortyndes i 5 gange og anvendes som gødning.

   svar
 14. Katerina BELOTSERKOVSKAYA, Krasnodar Region

  Alt vokser med spring og grænser
  I mere end et år har jeg fodret agurker, courgetter, tomater, aubergine og andre kulturer med gær. Det er meget billigt og meget effektivt.
  100-150 g af presset gær opløses i 10 l varmt vand og insisterer en dag eller to. Den resulterende befrugtning på 1-1,5 llyu direkte under rødderne. Derefter befrugter jeg sengene med aske.
  Under fruiting anvendes ikke gær, da de stimulerer væksten af ​​grøn masse. Gær befrugter ikke kun grøntsagsafgrøder, men også bær, blomster, prydbuske. 8-gærløsning en dag, jeg holder stiklinger før plantning til spiring.
  Nogle gange viser det sig at det er på tide at gøre befrugtning, men gær er ikke til stede, så koger jeg dem selv. Jeg tager et glas hvede, spire det og male det, tilføje på 2 kunst. l. mel og sukker.
  Alt dette blandes indtil konsistensen af ​​tyk grød, 20 min. Jeg laver mad på en lille ild og lader vandre. Efter en og en halvanden dag er gær klar.
  Gærbefrugtning giver dig mulighed for at vokse usædvanligt stærke planter, og derfor for at modtage fremragende udbytter.

  svar
 15. alimma

  Tak for rådene meget. Jeg kunne godt lide råd om at blive plejet
  Egggærplanter. Jeg vil helt sikkert forsøge at anvende denne metode.

  svar
 16. Kristina OLEZHKO, Ivanovo

  I vores familie er der to allergiske mennesker, derfor er det særligt vigtigt for mig at dyrke "rene" grøntsager, der ikke er overfødt med gødning på grunden. Men du kan ikke uden mad, ellers får du ikke en god høst. Derfor bruger jeg bladtilsætningsstoffer, hvor risikoen for "overfeeding" grøntsager er minimal.
  Planter er i stand til at absorbere næringsstoffer ikke kun gennem rødderne, men også gennem bladene. Desuden absorberes sporstoffer (bor, mangan, magnesium osv.) Af bladene meget hurtigere end ved rødderne. Særligt effektiv bladplastring i slutningen af ​​maj - i begyndelsen af ​​juni, når bladene og skudene vokser aktivt. Desuden reduceres gødningsforbruget med denne type behandling.
  Næringsstoffer
  Jeg sprayer planterne i overskyet, men ikke regnvejr. På solrige dage kan det kun ske om aftenen. For ikke at forbrænde bladene skal opløsningens koncentration være mindst dobbelt så lav som ved normal rodforbindelse.
  Især god til bladpåføring fortyndede ekstrakter af brændenælde, tomat blade, hvidløg med tilsætning af træaske og sporelement gødning opløsning. De fungerer som kunstgødning, og som præparater fra bladlus, svampesygdomme, bladdejder skadedyr.
  En sådan sprøjtning «2 at 1» oftest bruger for kartofler, agurker, bærbuske, kål, tomater.

  svar
 17. Nina

  Jeg tog denne metode i brug. Jeg fyldte min hånd og begyndte at eksperimentere. Nu vil jeg lave en lille tilføjelse. Om sommeren gør min mand altid kvass. Kolduet over det med stor glæde. Hver tredje dag drænes den færdige drik, og brødet ændres i tanken. At kaste det ud er en stor synd, og derfor spilder jeg dette brød i vandet og hæld det under agurker, tomater og ferskner. Og alt vokser meget hurtigt. For eksempel på billedet kan du se, hvordan min barnebarn Alyonushka er flået af en simpel agurk. Men i gården, forresten, i slutningen af ​​oktober. Og mine tomater var velfødte, de voksede op som virkelige helte. Af den måde vil jeg igen takke de læsere, der råde mig til at lave gobeliner til tomater, det hjælper mange planter.
  Men i et af værelserne er sommeren bosiddende (jeg ikke vil angive hendes efternavn) råd til at plante auberginer mellem rækker og kartofler. Herved beskytter hun sit andet brød fra Colorado-boblen. Men han har en blå til en tand, og så vil han stadig kaste sig på en kartoffel. Efter min mening er det bare spild af indsats og jord.

  svar
 18. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Efter høsten er jorden forberedt til forårplantning - det er nødvendigt at fylde næringsstoffer, der udnyttes i løbet af sommeren. Da organiske gødninger langsomt nedbrydes og forlængelsesvirkninger introduceres de i efteråret. Du kan bruge gødning og kompost, pløje dem i jorden. Derudover introduceres mineralske kalium- og fosforgødninger i efteråret. På lette, sandet jord, hvor der er en markant mangel på kalium, skal gødningsdosen øges.

  svar
 19. Elizaveta VALYUSHKINA, Pskov region

  Fodring med gær
  Når jeg hældte resterne af gærkvass i haven med jordbær. Og jeg bemærkede, at buskene og bærene blev større i sammenligning med dem, der voksede andre steder.
  Efter disse observationer besluttede jeg at bruge en opløsning af gær til andre planter. Derudover læser jeg, at dette produkt forbedrer jorden og giver planter ekstra ernæring.
  Gær elsker varme, så jeg bringer dem kun til opvarmet jord. De hjælper jordbæret til at tage rod. En uge efter plantning af overskæget (i anden halvdel af september eller begyndelsen af ​​oktober) fodrer jeg buskene med følgende midler: I 2.5 l varmt vand planter jeg 500 g gær. Jeg insisterer på 3 timer, og tilsæt derefter 25 1 vand og vand jordbærene under roden.
  Du kan også bruge tørgær. I 5 l varmt vand tilsættes 5 g tørgær og 1 st. l. sukker. Jeg lader det brygge 2 h, fortynd 25 1 vand. Disse topforbindelser anvendes ikke kun til rødbearbejdning af jordbær, men også under transplantation og plukning af grøntsagsplanter. Det er nødvendigt at vide, at gær tager meget kalium fra jorden, så jeg spreder også aske med dem.
  Fremragende erstatning af gær, et stykke hvede. Til dette skal du hælde et glas korn på 1 vand, lade dem være en dag, og slip dem derefter. Tilføj på 2 Art. l. mel og sukker, sæt denne masse i brand for omkring 10 min. og fjern den resulterende grød for en dag på et varmt sted. Derefter fortyndes massen 40 L af vand, stamme og påføres under planternes rødder.

  svar
 20. Nikolai POVALYAEV, byen Lviv

  Gød med mælk, haven vil være sund!
  Når jeg hørte en samtale mellem to lastbilbønder. De diskuterede brugen af ​​mælk på grunden. De siger, at de kan befrugte planter og kæmpe med skadedyr. En sådan usædvanlig metode gjorde mig meget interesseret, da jeg holder mit hus, og mælken er endog rigelig. Sig mig, var disse mennesker rigtige? Hvor effektiv er brugen af ​​mælk i haven og hvordan man gør det korrekt?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Ja, nogle gartnere bruger faktisk mælk som gødning og skadedyrsbekæmpelse. Mælk indeholder elementer som nitrogen, calcium, svovl, fosfor, nogle aminosyrer. I sin rene form anvendes mælken som regel ikke, men den fortyndes med vand i forholdet 1: 3 eller 1: 5. Også brug og mælkesyre serum. Det bruges også i fortyndet form. Til rodfoder fremstilles blandinger af mælk (valle), vand, træaske, tørv i forskellige forhold afhængigt af anvendelsesformålet. Den mest følsomme over for top dressing med mælk og valle er tomater og peberfrugter. Påfør det også til sprøjtning af planter fra skadedyr (bladlus, lopper).

   svar
 21. Vera Nikolaevna Agafyeva. Dzerzhinsk byen. Moskva-regionen

  TILSLUTNING FRA YEAST
  Jeg vil gerne dele en opskrift på universalfoder fra gær, som forbedrer jorden og hjælper med at udvikle nyttige mikroorganismer i den. Også gær er et fremragende vækststimulerende middel. Jeg forbereder den øverste dressing som følger: I 5 l varmt vand fortynder jeg 10 g tørgær, tilsæt 3 st. spiseskefulde sukker. Jeg insisterer på tre timer. Jeg fortynder et glas tinktur med fem glas vand. Jeg fodrer alt, der vokser i haven. Vera Nikolaevna Agafyeva. Dzerzhinsk byen. Moskva-regionen

  svar
 22. Kapitolina Semenovna Tarasova, Boksitogorsk

  Det er ikke det første år siden midten af ​​sommeren at fodre mine grøntsager, jeg bruger ... Hercules! I sig selv er det selvfølgelig ikke gødning (er det lidt). Men da jeg smuldret havregryn fintmalet på højderyggen (ca. en håndfuld per meter) og overfladisk tæt op hans grabelkami, orme rekrutteret af tusind! Og det betyder, at jorden er løsnet og beriget med produkterne af deres levebrød. Og ligesom grøntsager, især er det mærkbart på rødbederne - lige spredt spreads »!

  svar
 23. Taisia ​​Stepanovna

  Urte og gær
  Jeg vil gerne tale om, hvordan jeg fodrer agurker.
  Den første vej er en nælde fra nets. Det er nemt at lave mad: Jeg skærer planten med en segl, jeg smelter den og fylder den med en spand til halvdelen. Så hælder jeg 10 l vand, jeg dækker løst med et plastiklåg og efterlader at insistere i fem dage. Når brændenælde gære (dette er let at forstå for den ætsende lugt), hver liter infusion yngler igen i 10 liter vand og befrugte agurk.
  Den anden metode - jeg fodrer på basis af frisk gær. En 3 liters krukke på 2 / 3 er fyldt med varmt, stående vand. Så tager jeg 100 g frisk gær, læg dem i en halv-liters krukke, hæld for varmt vand, opløse dem der og tilføje en halv kop sukker. Så hælder jeg alt dette i en stor krukke og lader den vandre. Jeg dækker halsen på krukken med gasbind, og fra tid til anden ryster jeg indholdet. Løsningen vil være klar, når gæringen stopper. For mest gødning producerer jeg den resulterende opløsning i forholdet 1 glas til 10 L vand. Jeg vand - 1 l for hver busk. Forresten er begge disse top kjoler velegnet til enhver kultur og endda indendørs blomster.

  svar
 24. Tamara

  Tak for råd, jeg vil helt sikkert prøve det på min dacha.

  svar

 25. Fortæl mig, er det nødvendigt at befrugte om vinteren? Jeg vælger gødning til foråret. Men for nogle planter er der vintergødning.
  Rådgive, tak.

  svar
 26. Tatyana72

  Du bruger altid meget tid og energi på at dyrke grøntsager i haven. Og resultatet er nogle gange skuffende: Planterne vokser dårligt, de binder lidt frugt, bliver syg. Måske skal de fodres? For flere år siden blev jeg opfordret til at fodre grøntsagskulturer med gæropløsning.
  Gær generelt er meget nyttig for planter, fordi de indeholder calcium, kalium, magnesium, kobber, fosfor. Forbered dressingen simpelthen: Du behøver kun 1 en standardpakke med komprimeret gær (100 g) til opløsning i 10 l varmt vand. Hæld ud fra 0,5 l-opløsningen pr. Plante. Især som fodring fra gæretomater, agurker, løg, jordbær.

  svar
 27. Daria

  brød Chatterbox
  For nylig, her og der læser jeg råd til at fodre planter med en breadcrumb. Rådgivningen er god, selvom det er en gødning, der ikke er for planter, men for jordbakterier, som efter at have spist vegetabilsk protein, begynder at formere sig hurtigt og dermed hjælpe grøntsager med at absorbere næringsstoffer. Men jeg ville foretage nogle tilpasninger. For det første tilføjer jeg kun tørre skorpe af brød til talkeren eller "grøn" gødning, dem. at vi ikke spiste ved bordet. Brød er mad, ikke gødning,
  skamme sig over at kaste dem! Hvis brødresteret mangler eller ikke er nok til et parti, tilføjer jeg kyllingemad eller klid til dem. Effekten vil være den samme. For det andet er det meget vigtigt. så brødet ikke er forurenet med mug, ellers vil du skade jorden i stedet for at bruge den. Så straks tørrer jeg brødkrummerne og ser for at forhindre, at skimmel opstår på dem. Moldy brød er kun egnet til kompost, hvor skimmel svampe dør.

  svar
 28. Анатолий

  Jeg vil gerne dele mit råd med læsere. Mange af os plante agurker og tomater i senge. For at få en fremragende afgrøde af disse afgrøder, skal de være godt passet. Først og fremmest skal de velnærede, nemlig - at gøre brød dressing, som jeg gør. Og jeg forbereder dem som dette. For tomater, der elsker brød dressing, madlavning kvass, og tror min erfaring, resultatet er det værd! For at gøre kvass tage 6-7 sort rug rasp, læg dem i en tre-liters krukke, hæld koldt vand fra hanen og sætte det i vindueskarmen på solsiden, om 7 dage - strejfe. Når bryg vil være klar, vi tager et glas og fortynde det i en spand vand. Med dette vand fodrer du tomater en gang om ugen.
  Og jeg spiser agurker så. Jeg fylder halvdelen af ​​spanden med rugbrødkrummer. Så fylder jeg dem med vand, læg belastningen på toppen, så kiksene ikke kommer op, og jeg insisterer på 7 dage. Denne surde er derefter filtreret og fortyndet med vand 1: 3. På 12 l af den modtagne væske tilføjer jeg en matchkasse af enhver kompleks gødning til agurker. Med denne opløsning, vand agurk 1 en gang om ugen fra begyndelsen af ​​blomstringen til begyndelsen af ​​visningen.
  Og frugtsbær træer også lide at spise kvass, og derefter at takke med deres høst. 20-liter skovl på 1 / 4 er fyldt med rugbrødkrummer og hældt med vand. Til den modtagne vægt tilføjer jeg halvskovl med frisk gødning, jeg blander og jeg insisterer præcis på en uge. Til gødning tager jeg 1 l infusion af 12 1 vand og vand 1 gange i 2 uger.
  Takket være denne usædvanlige fodring får jeg gode høstarter. Jeg råder dig også.

  svar
 29. Alena

  Grøntsager på gær
  Nogle gange vil du bruge meget tid og energi på haven, men uden forstand. Oftest er årsagen til utilstrækkelig eller utilstrækkelig ernæring. Og hvad hvis du fodrer dine kæledyr med gær?
  I normal gær er der næsten alt, hvad du behøver for et sundt og frugtbart liv af planter. I den optimale mængde indeholder de kalium, magnesium, calcium, fosfor, kobber. Hvad er ikke gødning?
  Ikke før sagt end gjort. Jeg tog et bundt af presset gær (100 g), spredt koldt vand i 10 og straks fyldte alle mine senge med denne løsning. Specielt kunne lide "drikke" af tomater, agurker, løg og jordbær. Prøv og dig.

  svar
 30. Alain

  Gødning med champignon er en vidunderlig topdressing til alle haveafgrøder - grøntsager, buske og have træer
  Hun bruger det i flere år og tilbyder en opskrift: 9 1 vand, et og et halvt glas sukker, 300 g gær.
  Sæt på et varmt sted, og efter 7 dage er mashen klar. Vi opdrætter 1 et glas bryg for 10 1 vand. Vand planterne under roden (pr. Liter ved plantens rod), og sprøjt på bladene - dette er en vidunderlig bladtop dressing. Planterne udvikles stærke, frugterne er sunde og saftige.
  Jeg forsøgte og sørgede: alt er rigtigt. Meget glad for sådanne fodring kartofler, tomater. Tomater efter det er slet ikke syge, kartofler - store, kogte og kålblade - uden bladlus, midges, bugs og andre onde ånder. Foder planterne i 10 dage, 3-5 gange pr. Sommer.
  Resultatet tog ikke lang tid. Og tomater i juni, juli og august, jeg lavede en gødning, skiftevis mask med serum, og holdt dem fra Phytophthora.
  I 2012 jeg nærmede sig en aften til løgesengen og gispede - snegle klæbte til hele bue, gnave. For tre år siden brugte jeg stadig et insektmiddel, men han handlede før den første regn, og derefter sloger igen angrebet, formåede jeg næppe at redde løgene. Og den aften tog hun mosen, hældte den i en spand vand og hældte et land og en fjer rundt om løgene. Den næste dag kommer jeg - ikke en slug, penen er ren.
  Det samme problem var med agurker: naboer krydsede 2-3 gange. Og mine agurker vil kun stige - straks ødelægger snegle dem. Jeg løsnede jorden i hullerne, såede agurkerne igen og hældte dem i mosen. Et par dage senere steg agurkerne som soldater, og ingen generede dem mere, høsten var fremragende. Og når man plantede kål, græskar, courgette også vandet med en flok, og ingen planter blev beskadiget. Sidste år viste det sig at være regnfuldt, jeg ventede ikke på snegle at angribe - efter en anden regn sprød jeg løg to gange med et interval på to uger og fik bare en rekordhøst!
  I et ord var jeg overbevist om i min have i to år: det bedste middel til at bekæmpe snegle er en bob. Til plantning, såning grøntsager, parring bør være klar, så vil du ikke have nogen problemer med at bevare og vokse kimplanter.

  svar
 31. Vyacheslav

  Altid i foråret i drivhuset installerer jeg en tønde, hvor jeg holder vand til vanding. Hun opvarmes meget godt om dagen, og om natten giver hun hende til de plantede frøplanter.
  Sidste år fyldte jeg tønde med regnvand, kom i en uge, og vandet blomstrede, hele overfladen var dækket med grønne alger. Men hell det ikke bare sådan! Jeg besluttede at vande nogle af tomaternes plantager med dette vand. Resten hældes med ferskvand, opvarmet i solen.
  En uge senere så planterne vandet med "grønt" vand
  mere udviklet end dem, der vandede det sædvanlige. Det viste sig, at vand med alger fungerede som vækststimulerende middel.
  Han begyndte at vandre alle planterne i drivhuset med dette vand. Mine tomater voksede i spring og grænser. For at zazelenit en ny del vand i en tønde forlod 10-15 l såkaldt starter med tang. Efter 3-4 dage var vandet klar til vanding.
  I år vandrer jeg igen mine kæledyr med "grønt" vand. Erfaringen viste sig at være vellykket!

  svar
 32. gæst

  Sidste år forsøgte jeg at genoprette jordens frugtbarhed ved hjælp af den berømte grøntsagsgartner Igor Liadovs metode. Og det viste sig perfekt! Udbyttet af alle afgrøder er vokset med en og en halv gang.

  Det er den infusion, anbefalet af en kollega, jeg brugte til dette formål. Først "rystede op" parringen. I en tre-liters krukke vand (taget fra en landsbybrønd, ikke chloreret) sætte 5 kunst. l. sukker og omkring 1 cm fra gærstænger. Han blandede alt og lagde det til gæringen. Mens denne væske "Lad bobler", begyndte at fylde 200-liter tønde. I det lagde jeg på skovlen skovl træaske, kompost og sand, så en halv skov gylle eller fuglefiltre, en spand halvblæste blade (du kan rotte halm).
  Da hoppen var moden (i mig om tre dage), hældte jeg den i tønderen med 1 l sur til tilstanden af ​​krøllet mælk. Alting blandede sig godt (for dette gjorde jeg et øje) og forlod at vandre i en uge, dækket af et stykke tagpapir. Fra tid til anden holdt han omrøring med samme åre.
  Det viste sig som den berømte "Baikal EM-1", men som jeg tror, ​​bedre. I denne starter er der nøjagtig de samme mælkesyrebakterier, andre nyttige mikroorganismer. Fordel på købte stoffer, først og fremmest i billighed (næsten alt for ingenting), og for det andet er det ikke kendt, hvad du køber i butikken under dække af live EM-ekstrakter. De kan fryse i vinteropbevaring, og det gør væskerne helt ubrugelige. Derudover er det ofte foreslået og forfalskning. Så det er mere pålideligt at bruge dine egne starterkulturer.
  For at bruge flydende I beskrevet, bør det fortyndes i halvdel med vand og vandes senge er baseret på 1 1 spand firkant. m.

  svar

Forlad feedback, kommentarer