5

Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Jordbær: Mulching og vanding
  Jordbær begynder at modnes i juni (tidligt og remontant sorter) og begyndelsen af ​​juli (midt-grade og srednepozdnie). Selv i den tidlige modning af bær kan du stadig nå at zamulchirovat jorden under buske af jordbær (bedre - halm, klippe græs eller ikke-vævet stof), til at løfte blomsterstilke og beskytte bærrene fra mudder og rådden frugt.
  Når der samles bær, er det vigtigt at indsamle og destruere bær, der er beskadiget af rot - infektionskilden.
  Vand jordbær under modning kun i tilfælde af akut behov (1-2 gange), hvis det er meget varmt og tørt vejr. Vanding er bedre ved at lade under buske holde bærene tørre og rene.

  svar
 2. 3. Tarasova

  efter høstpleje af jordbær
  Denne vigtige begivenhed giver mulighed for lægningen af ​​det næste års høst. Pleje begynder umiddelbart efter indsamling.
  Fjernelse af blade i en højde af 5 cm udføres kun, hvis det er alvorligt beskadiget af en spindelvæv eller jordbærmide, pulverlak eller flekkede pletter. Rengøring sker nødvendigvis ved at fjerne svage, syge og overflødige planter.
  Plantage andet år efter high yield fodret phosphor-kalium-tion med gødningsmidler (for 10 g / m2 kaliumsulfat og superphosphat eller 10 g / mg monokaliumphosphat) før vanding. Plantager af det tredje år af livet (hvis de forbliver for endnu et år), foruden mineralsk gødning, foder Kompostering (op til 8 kg / m?), Overbrusning det på toppen af ​​mineralsk gødning.
  Efter rengøring og topdressing bliver planterne vandet, indtil rodsystemet er fuldstændigt gennemvædet. I juli og august skal du fjerne overskydende overskæg og rosetter.

  svar
 3. Manana KASTRITSKAYA, Cand. af videnskaber

  Hvordan man plejer jordbær efter at have hentet bær?
  Det er nødvendigt at skære (ikke afbryde!) Alle de ekstra overskæg. Ellers er buske udtømt, blomsterknopperens bogmærke er forsinket, derfor falder høsten af ​​det næste år. For at beskytte jordbæret mod sygdomme og skadedyr, klippe eller afgrøde bladene (de tages ud af plottet og brændes). Det er vigtigt at gøre dette umiddelbart efter den sidste høst af bær! De frugtbærende plantager er hugget, og den yngste (1-2-årige) fjerner selektivt de ældste blade.
  Så skal du ordentligt løsne jorden, luge ud, hver buske lidt til jorden med jorden.
  Efter høst samt i august måned jordbær anvendelige fødeopløsning mullein (1: 4) med tilføjelse af en spand 30 g superphosphat og 100-150 g træaske. Hvis der ikke er organisk materiale, hvilket gør en komplet gødning (20-25 g ammoniumnitrat, 25-35 g superphosphat og 10-15 g kaliumchlorid i 1 meter).

  svar
 4. Tatiana

  Høst jordbær - vi skal sørge for, at plantagen genvinde styrke til fruiting i den kommende sæson.
  Jeg kan huske sommeren denne dag i havearbejde af "Nazia" i Leningrad-regionen. Jeg besøgte min bedstemor Ani. Stierne er smukt sprinklet med savsmuld blandet med flodsand. Rensning er garanti for sundhed! Mange gartnere i sommeren mareridt: Weevils slog peduncles, sluger angreb bæren. Derefter blev roten plager, bare rædsel. Men Anis bedstemor har ingen problemer. Berry er et syn for livet!
  Bedstemor går på lyse rene stier med saks i den ene hånd og i den anden - en filmpose (der på forhånd hældte han et glas godt vand). Zorko undersøger jordbærbuskene og. bemærker den stærke voksne overskæg, skærer venen nær moderens busk og sætter overskæg i en pose vand.
  Hvis du forlader et overskæg i haven, vil de flette hele rummet og kaste deres styrke fra forældrenes buske. En sådan have vil være forgæves i fremtiden. Gartnere kender dette og bare skære deres overskæg, ikke længere bekymrer sig om deres skæbne. I solen vil skuddene tørre, og sengen bliver ren. Og Anyas bedstemor skrællede ikke kun sin overskæg, hun rodede dem på en separat seng - i yaselkas.
  Dette er en platform af ren jord, ikke i solen selv, men i en lacy skygge
  under æbletræet. Bedstemor bad mig om at tage en spand, en skovl og bring humus og torv bagved skuret, fra bunken. Han hældte i puden, blandede den, gravede den ud og hældte den over regnvandet fra tønde. Derefter gravede vi en glasburk i denne seng - halsen er lig med jorden. Hældes op til den øverste gærede smudsinfusion, zhidenky, som vandede agurker til gødning. Bedstemor tog strawberry tendrils ud af posen med vand. Stængler i krukken og rosettes med blade - omkring krukken på jordplottet lagt og hver trykt presset til den fugtige jord. Hvis en ny antenne voksede uden for roset, ville hans bedstemor klippe den af.
  Og nu er drikkepanden allerede omgivet af en fan af grønne frøplanter.
  Forstår du planen? Nu, i stedet for at sugge saftene fra moderplanterne på bærplasten, vil disse whiskers drikke opslæmning fra krukken. Hver bank kan fodre mindst halvtreds jordbærrosetter!
  Haverne fylde med æble, blomme, kirsebær blomme, havtorn, pærer vokse fedt. Små grene vil bøje under afgrøden, er det nødvendigt at erstatte en backup for dem, og derefter nedern. I det andet årti juli nødt til at bruge furer ung skorpe blomme, kirsebær blomme, kirsebær. Dette vil beskytte træerne mod farlige barkbrud. I det tredje årti Lad os spirende (spirende) frøplanter af blommer, kirsebær, kirsebær blomme, og i slutningen af ​​juli og i begyndelsen af ​​august er det tidspunkt, der passer vaccinationer æble og pæretræer.
  Men uden tilsyn kan jordbærets børnehave ikke overlades. Det er nødvendigt at hælde om morgenen og aftenen. Men i en måned, i midten af ​​august, vil jordbærets velrotede plantager være klar til flytning til et nyt, permanent bopæl.
  Så det er meget bekvemt at udbrede både almindelige og nye og meget dyre sorter. At lave små kimplanter på frøplanter: at give, ændre, sælge ... Velkendt kendsgerning: Gode kimplanter er altid efterspurgte.
  Den forklarende gartner, mens han høster, markerer de mest produktive buske med de største og lækre bær. Det er altid fra buske mestere bør altid tage frøplanter til en ny have.

  Og her er et andet jordbær råd. Umiddelbart efter høsten er det nødvendigt at have rigeligt vand i sengene og løsne jorden mellem buske. Væg planterne. Giv strawberry top dressing, hæld infusion mullein. Der er en masse kvælstof i den, det er nu nødvendigt af unge blade til vækst. I en uge fodrer strawberry senge med komplekse mineralske gødninger, som indeholder kalium, fosfor, nitrogen og sporstoffer. Nu er nye frugtsprutter plantet med jordbær. Den ekstra fodring er designet til næste års høst og forberedelse af buskene til en sikker overvintring.
  Hvem vokser hvidløg på jordbær - fjern, behandle det til vinteropbevaring. Jeg minder dig om: Brug narkotika mod kvæget, pennsya-slobber og snegle skal være i tørt vejr, på den allerede ujævnede, rene plantage. Gamle blade, der er ramt af skadedyr og sygdomme, skal først skæres og brændes.

  svar
 5. Alain

  Jordbær kan lide økologisk
  Det er allerede 30 år, da vi har en dacha i landsbyen, og meget erfaring er ophobet. Alt var: skuffelse, fiasko og glæde. Jordbær dyrkes hele tiden, skiftende sorter. Tidligere blev 5-7 frost gemt af bål, og nu dækker vi det med agrofiber. Under dækning modber jordbær tidligere. Jeg plante det hovedsageligt i efteråret, næste sommer spiser vi allerede og sælger rester. Der er ingen specielle visdomme, men jeg tilføjer absolut humus, når man planter. Jeg plante jordbær, og to år vokser det uden gødning. I tørt vejr vandrer vi regninstallationerne. Når samlingen af ​​bær er færdig, sprøjter vi fra rot og nematoder - og det er alt sammen. To år senere plantes jordbær igen.
  Vi vokser også mange jordbær, to hundrede. Vi sælger og køber de penge, vi har brug for til dacha. Vi sælger jordbær med kopper. Total have vi har 20 hektar, nu finder jeg det svært at håndtere alt: min mand døde for to år siden. På mine skuldre er der stadig høns og kaniner. Men vi er nødt til at bevæge os, bevægelse er livet. I vores tid er pensionister svært, men det er nødvendigt - det betyder, at det er nødvendigt.

  svar

Forlad feedback, kommentarer