Anmeldelser og kommentarer: 9

 1. Darya SVETLOVICH

  Levende bønnehegn

  For tre år siden købte man et sommerhus. Først og fremmest erstattede min mand det gamle hegn med et nettinget. Det er bare mig sådan et hegn syntes ubehageligt. Det næste forår langs det såede blomsterfrø. Sandt nok indså hun hurtigt, at det var upraktisk, og selv udenfor, desværre kigget ud bag stængerne, syntes blomsterne at være "fanger". Så skete der for mig at såne krøllede bønner af forskellige sorter langs hægen.

  I slutningen af ​​april, engageret i forberedelsen af ​​jorden. Jord dækket af sand langs hegnet (10 3 liter per kvadratmeter), derefter gjort humus (spand på 1 m), superfosfat (tændstikæske til 2 meter) og træaske (1 teknik. Til 1 meter) . Alle gravede og raked. Før såning vaskede jeg bønnerne i en lyseblå opløsning af kaliumpermanganat og gennemblødtes natten over i koldt vand. Hoe dannet rilledybde 5 cm rigeligt kaste deres opvarmede vand, drysset med et tyndt lag af humus, lagt bønner 15 cm fra hinanden og dækket af jord, vand rigt vandes og savsmuld zamulchirovat. Meget snart steg bønnerne op og begyndte at hække sig om hegnet. Og i midten af ​​sommeren kiggede mit hus næsten ikke bag den frodige, blomstrende mørkegrønne "mur" - ubeskrivelig skønhed og fremragende høst!

  svar
 2. Andrei Nikolaevich

  Jeg har vokset snoede bønner i mange år. Det andet år i træk, i juli er planten stor med lange skud, og der er næsten ingen bælg. Med hvad det kan tilsluttes?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Du bør starte med en række - måske er det ikke egnet til din region, eller hvis du selv har opsamlet frø, opstod degeneration. Hvis frøene er af høj kvalitet, og der er ingen tvivl om sorten, skal du være opmærksom på jord og gødning, især kvælstof. Med sit overskud udvikler planten en kraftig overjordisk del, men vender sig mod blomstrende og frugtbærende modvilligt. Anlægget "fedtstoffer". For at forhindre dette er det nødvendigt ikke at give alle gødninger på en gang, men for at opdele dosen og gøre det efter behov. Se nøje på bønnerne. Bladene er mættede grønne, hvilket betyder at nitrogen ikke skal introduceres, og der er nok af det. Bladets farve blev lysfodring.

   svar
 3. Igor Kravchenko, Krasnodar Territory

  Jeg blev meget overrasket da jeg hørte om creme bønner - kremet smag er iboende, som jeg troede, produkter af animalsk oprindelse. Men det viste sig, at dette virkelig eksisterer.
  Sammensætningen af ​​bønner lima bønner omfatter en betydelig mængde og protein, og fedt, og derfor retter ud af det virkelig er mærkeligt for UD grøntsager cremet smag. Selv de bønner kaldes olie og lunovidnoy (til korn form).

  Denne slags bønner kommer fra Peru, hvor den blev tæmmet af de gamle inkaer. Men klimaet i Europa er ikke særlig velegnet til hende, og hun modtog derfor ikke bred formidling her. Men i de sydlige regioner i USA dyrkes oliebønner i store mængder.

  I vores land kan oliebønner kun dyrkes, måske med os, i Kuban og

  Stavropol, og selv da skal sorten vælges tidligt. Såede de gennemblødte frø i maj, da jorden blev opvarmet til 18-20 ° og for første gang installeret et filmhus. Denne bønne er krøllet, så det er nødvendigt at yde støtte, og endnu bedre - trellis. Under bindingen af ​​bønner kræves der meget fugt, men man bør ikke tillade stagnation af vand, som hurtigt nedbryder rødderne.

  Maden forbruges som fuldt modne frø, der og bløde umodne. Løvbønnerne af limabønnerne er meget hårde og uspiselige. Jeg kunne ikke opnå høje udbytter, fordi ikke alle blomster blev til æggestokke, og i hver bønne er der kun 2-3-frø. Men det samme forsøgte min familie opvaskene fra de usædvanlige bønner.

  svar
 4. Marina Alexandrovna

  Bønner er ikke kun meget nyttige og velsmagende, men også smukke. Jeg bruger den til at adskille haveområdet fra min prydhave. Favorit sorter er Toldmary, 'Nezhenka' og 'Krapinka'. De to første sorter er med gyldne bælg. Alle er høje, og som fløjler fletter de støtten. Det sædvanlige havnetværk (til klatreplanter), som kan købes i enhver havebutik, strækkes mellem søjlerne. Bønnen fletter det hurtigt nok, så det meste af sommersæsonen er grøntsagshaven gemt bag dette grønne hegn. Og fordi planterne får masser af lys, giver de en rig høst.

  svar
 5. Pavel MALCHEVSKY, Rostov-regionen

  Flere træer i min have måtte nedskæres. Jeg er en ældre person, og det er svært for mig at rodstubbe, så jeg besluttede at tage dem til døden. Ved træning af træerne lavede spili højere - i 1-1,5 m fra jorden. Så rev han barken ud af stubben, hvordan han formåede at skyde rødderne og grave i kufferten.
  I graven opgravet jorden plantede spire frø af krøllede bønner. På toppen af ​​hver stump hamrede han på et søm, bundet reb til det, som han sendte ned til jorden med stråler og fikseret med pinde. Bønner voksede og tæt indpakket reb og stubber - de oprindelige grønne kegler viste sig. Planten undertrykte rodskuddene og af den måde gav en god høst.
  Bønnerne omkring stubplanterne plantede 3 år. Når hampen, skygget af en bønneskærm, rottede godt, faldt dem uden meget besvær og gravede dem på kanten af ​​haven. Jeg hældte dette sted om en gang om ugen. For 2 blev stubbenne til støv. Jeg rystede den med en skovl og brugte den som mulch og gødning.

  svar
 6. Familie KOZYREV, Ivanovo

  Winding Bønner - The Three Sisters Method
  De høstede bønner er nok for os i lang tid. Fryse bælgene, tør bønnerne, marinere ... Få en stor afgrøde af denne kultur er ikke svært. Krøllede bønner dyrkes efter en metode kaldet "tre søstre". I flere år i træk plante vi et græskar, majs og bønner på samme seng. Majsstængerne tjener som grundlag for de krøllede bønner. Græskar med sine kraftige blade beskytter søstrene mod overophedning og undertrykker ukrudt. Og bønnerne, det næste år efter dens overjordiske del er begravet i efteråret og perepreet, giver planterne kvælstof.
  Placer under plantningen vælger vi rodafgrøder eller kål. Bønner bestemt til plantning, sortering (vi fjerner bønner med uregelmæssig form, syg eller beskadiget). Vi vælger den bedste kvalitet. Sænk dem i optøet vand til 12 h. For at forhindre udseende af knoldsvæv, sænker vi de hævede bønner i en vandig opløsning af borsyre (ved 5 min. Ved stuetemperaturopløsning).
  Hvis meget tæt spirede kimplanter, deres gapping fremkomsten af ​​de første løvblade. Emne afstand mellem planterne i det mindste 12 cm. Efter at have nået spirer 5 cm vedhæfte dem til den støtte, de ikke er faldet og ikke filtret ind i hinanden. Når vi vokser op knytter vi om nødvendigt. Dagligt vandet ved hjælp af diffuser. I tørre dage bliver hyppigere vanding indtil 2-3 rasere dag.

  svar
 7. Zinaida PROSCURINA, Krasnodar-regionen

  Unge bønner med den sidste varme
  I august er der stadig tid til at vokse den anden afgrøde af grønne bønner. det
  vil være mindre end sommeren, men også besværet med det er meget mindre.
  Efter høst af hovedafgrøden skærer vi buske. Vi forlader stængerne af længde 10-12 cm. Vi løsner jorden godt. Vi vandner planterne med gylle eller andre organiske stoffer. Efter en sådan fodring begynder hun hurtigt at opbygge den grønne masse og vil snart være tilfreds med de unge blade.
  Den udskårne del af buskene er ikke smidt væk. Vi bruger dem som gødning. Skær de mindre planter og send dem til tønde, kompostkasse eller anden kapacitet, der er reserveret til dette formål. Du kan simpelthen begrænse plantens rester af bønner i jorden - om vinteren bliver de perepreet, og landet bliver mere frugtbart.

  svar
 8. Boris

  Min landserfaring er allerede gået i 20 år. Havearbejde og havearbejde videnskab forstået af egen erfaring. Selvom at give er ikke kun et job for mig, men også kreativitet.
  For eksempel har jeg plantet bønner i mange år omkring omkredsen af ​​stedet langs trådgitteret. Jeg foretrækker farvede bønner. Om foråret blomstrer det smukt, og i efteråret giver det en god høst, som også er praktisk og nem at rengøre (pods i åben adgang på hegnet).
  Og alligevel er den bedste høst jeg får fra bønner, der vokser på træstøtter med en højde på 2 m, som jeg installerer langs hegnet.
  Forresten løser denne dyrkningsmetode et andet problem - det grønne hegn beskytter mod støv fra vejen, som løber fra den ene side af vores side.
  Denne samme funktion udføres også af jordskokker, der vokser ved siden af ​​bønner. Det er ret tykt og højt (op til 2 m) og beskytter ikke kun støv, men støj, der skaber en særlig komfort i forstadsområdet.

  svar

Forlad feedback, kommentarer