Anmeldelser og kommentarer: 4

 1. © Tatiana Zheltovskaya, plante samler, Moskva.

  Vores forfædre kaldte vandliljen et odolen græs og troede på, at det er i stand til at overvinde enhver sygdom, beskytte den mod modgang og ond ånd. Hvor charmerende er nymfagen i dammen og dekorere den fra maj til oktober!
  Den optimale dybde af dammen til vintering nymferne er fra 60 cm. Derefter opbevares alle knopper og unge blade, og blomstringen kommer meget tidligere. Hvis vandet fra reservoiret af en eller anden grund drænes til vinteren, er nymphaea dækket af et stort lag halm, og toppen er dækket af et lag af sne.
  Der er termofile tropiske vandliljer og koldt resistente, absolut vinterharde i forhold til midterbæltet. De er nemme at skelne: i tropiske brune nymfer runde knolde på størrelse med en lille kartoffel, brun i vinterhårdfør, også, men mere langstrakt; i tropiske - stjerneformede blå, mørk blå eller lilla blomster med en stærk krone støvdragere, højt hævet over vandoverfladen på stærke stilke, blade med en meget takkede kanter.
  Jorden for liljer skal være meget nærende og ikke vaskes ud med vand. Det er bedre at plante i beholdere, hvor tilførslen af ​​næringsstoffer er designet i to til tre år. Ved sammensætning af substratet bør både mineral og organisk gødning anvendes. Såkaldte osmotiske gødninger med langvarig handling er gode. I underlaget nødvendigvis tilføje ler, så jorden ikke vaskes væk. Og beholdere af samme grund er bedre at tage fast, end i mesh.

  svar
 2. Margarita IVANCHENKO, Smolensk

  Hvordan man dyrker en vandlilje?
  Jeg fik ideen til at udstyre en lille dam på dacha. Fortæl mig, hvilke planter kan plantes omkring mini-vandtårnet? Er det muligt at dyrke vandliljer, og hvordan man gør det?

  svar
  • Irene

   En kunstig dam bliver ikke en havepryd, hurtigt overgås med alger og bliver overskyet, hvis en plantekompleks ikke er korrekt udvalgt. Planter, der flyder på overfladen af ​​vandet, er repræsenteret af vandhyacint, almindelig akvarel og swimmingpool. Flerårige dybvandsplanter - kapsler og vandliljer. Til planter-oxygenatorer, som understøtter iltbalancen i reservoiret, er Turcha-mosen. Planter af lavt vand - moseorm, mosefjeder, paraplyparaply, fælles skydespil, chasoha prizorozh-
   nikkel, trebladet ur, simpel rytter. Kystplanter kan vokse med succes i både vand og jord. Denne mose morgenfrue, glem-mig-mose, almindelig kattehale, blære-star, struds bregne, mjødurt og rød.
   Vandliljer er veletablerede i kunstige reservoirer. Men glem ikke, at fra deres naturlige miljø, de ikke trække det værd, fordi der i mange regioner i Rusland er en sjælden numerisk små planter indgår i Red Book. I handelen findes der mange sorter af opdrættede lilje forskellige størrelse ark, blomst, kronblad farve, fx Alba, Helvola, Minor, sulphurea, caroliniana, guldmedalje et al.
   Planterne er plantet fra begyndelsen af ​​maj til slutningen af ​​september til et godt oplyst sted i stillestående damme. I et tilfælde har du brug for fra 0,5 til 4 sq. M. m. og mere. Vandliljer plantes enten i jorden ved bunden af ​​reservoiret eller i små brede tanke med dræningshuller (gryder, beholdere, kurve mv.). Til plantning brug en blanding af gammel kompost, flodsand og havejord. 8 som benmel til gødning. Hvis om vinteren fryser puljen helt, så bliver planterne beslaglagt og opbevaret på et køligt sted i beholdere med ikke-frysende vand. Hvis dammen er dybt nok, kan vandlillerne overvintre i den.

   svar
 3. Fedor Kutikov

  PITCHES IN CART
  Vandliljer i mini-damme er plantet i trelliserede kurve, som kan laves af ledninger eller købes færdige. Og at kurven ikke vasker ud under substratet, før det plantes, kan det lægges et lag af aviser. I vand bliver papiret gradvist vådt og bliver ikke en hindring for rodvækst, men vil holde jorden i beholderen.

  svar

Forlad feedback, kommentarer