5

Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. Olga Khvostova, Shuya, Ivanovo Region

  Kæresten delte nogle kartofler af en sjælden sort med et lilla kød. Jeg vil formere sig. Hvordan får man den maksimale høst fra dem?

  svar
  • Alexander KULENKAMP, Ph.D. Sci., Lektor

   Intet bedre end avlsspirer kan ikke forestille sig. Kartoflerne er plantet til spiring i en kasse, ikke en, men 2-3 gange. Så du kan få fra en kartoffel, fra nesting dukker, 30 og flere frøplanter, med andre ord, kartoffelspirer. Fra hver spire til efterår er dannet af 2-3 store knolde, og fra en kartoffel 10-12 kg.
   Frøknolde bliver først kimineret i lyset ved 17-18 ° C. Hvis kartoflerne er store, tungere end 50-60 g, skal de skæres sammen og skiver sprinklet med knust trækul eller aske. Stykker ligger tæt på hinanden i kasser på et lag fugtig dampet savsmuld. Et torv af 2-3-centimeter er stablet ovenpå. En gang om ugen, vandet moderat. I 2 uger vises en "buket" af skud. Når de når 5-7 cm, skal kartoflerne forsigtigt afbryde alle de mørkegrønne spirer med rødder. Fra en moder modtager kartoffel op til et dusin frøplanter, der er plantet i tørvkasser, og hvis vejret tillader det - ind i det åbne jord.
   Moderknolden med små hvide skud bliver returneret til sit tidligere sted i kassen og igen dækket med tørv eller humus. Efter 2 uger vises mørke grønne skud igen, de adskilles og plantes i jorden. Sådanne kimplanter placeres tæt på hinanden - gennem 15-12 cm, og hvis de er kolde, dæksel med flasker fra under vandet med en skåret bund.
   Moderen knold plantet i marken, vil give en anden generation: tredje gang vil han give 5-7 skud.

   svar
 2. Irina NEFEDOVA, byen Valdai

  Forskellige kartofler med en hvid hud er mange, men jeg vil plante noget violet nysgerrighed for skønheden. Bare hvad slags?
  På basaren så jeg knolde med en smuk blækfarve. Jeg spurgte sælgerens lønklasse, siger: Gypsy. Jeg kom tilbage en uge senere, igen bad jeg om navnet på mærket fra den samme sælger med de samme kartofler. Nu er svaret: Negress. Jeg formodede at alle de lilla kartofler, hun havde, enten sigøjner eller negre.
  For at være retfærdig siger jeg, at kartoflen var meget velsmagende, crumbly, rigtig for kartoffelmos. Huden er tynd, og på toppen af ​​hovedet er pinkæer, det er sådan et træk ved sorten. Men høsten er ikke særlig stor.
  I år vil jeg plante kun en lille seng af denne kartoffel - til mad, ikke til opbevaring. Og landsbyboerne vil blive bedt om at hjælpe: Hvilke slags sorter af lilla knolde du vil rådgive og hvordan man plante, så høsten er større.

  svar
 3. Tamara

  I butikkerne blev der solgt kartofler fra forskellige lande: Marokko, Israel, Frankrig ... Jeg kunne virkelig godt lide franskmændene - med en mørk rød hud, en smuk aflang form. Så rart at rense det! Og smagen er god. Besluttet at forsøge at vokse det i landet.
  Da knolde ikke var helt modne (for "unge"), blev flere stykker til eksperimentet plantet i en æske til spiring. Men før landingstiden i det åbne land var det stadig lang, og frøplanterne var meget udstrakte. Jeg var nødt til at opbygge væggene i kassen og lejlighedsvis hælde jorden.
  Når man plantede i jorden, var det næsten umuligt at rive rødderne uden væsentlig skade. Det var muligt at gutte dem lidt og blot overføre hele indholdet af kassen ind i det udgravede hul. Ekstruderede stænger spredes omhyggeligt rundt om kanten af ​​jorden, strømmede med jord og vandede godt.
  Som du vokser, kan du ikke sige, at du var humming, bare hælde jorden på toppen, forsøger at hælde over den overgroede "bush". Naturligvis fik jeg ikke en anstændig høst ...
  Men jeg ønskede at holde sorten. Et sted blinkede en artikel gennem, at importerede knolde bliver behandlet, og de er uegnede til plantning. På trods af dette besluttede jeg at give kartoflen en mulighed for at bevise sig selv (i håb om, at knolde var lidt akklimatiseret). I år valgte de smukkeste store knolde og plantede en lille række. Tilberedte lavvandede furer blev sprinklet med aske, kompleks gødning, løgeskaller med knuste æggeskaller (jeg samler hele vinteren). Hun spredte knolde og sprinklede jorden. Når rækkerne dukkede op, efter regnen, på begge sider langs rækkerne, stænkede en hakkede tørre kyllingsdråber og blandede.
  Da jeg har få jord, plantede jeg kålplanter i gangen. Det var selvfølgelig ikke særlig behageligt der, det var nødvendigt at afvige kartoffelstængerne lidt under såning. Men derefter blev kålen fri efter høstning af knolde.
  Denne gang gav pommes frites et acceptabelt udbytte (dette ses på billedet). Jeg håber, at næste år bliver det endnu bedre.
  Forresten blev det samme eksperiment udført med marokkanske kartofler, men det viste sig at være mislykket. Kartoffel for aktivt gik i vækst, mens den stadig var i kassen, og i det åbne område gav et meget skuffende resultat. Derudover inspirerede denne slags mig ikke på nogen måde og kostede ikke sådan besvær.

  svar
 4. Gæst

  I begyndelsen af ​​barndommen hjælper min mor i haven, jeg troede, at det var et ubrugeligt arbejde - fordi alt kan købes i butikken. Men nu, da jeg selv blev en mor, indså jeg, at arbejde på jorden er en stor fornøjelse. Jeg studerer meget, og derfor vil jeg gerne spørge læserne om råd. Min kartoffel vokser i haven, men den blomstrer ikke. Mere korrekt vises blomster (dvs. knopper), men falder af, ikke afslørende, selvom buskene virker sunde og stærke. Nogle af kartoflerne er mulket med hø, den anden - bare okay. Jeg løsner jorden, jeg bruger ikke biller, jeg bruger ikke kemi. Fortæl mig, hvad er årsagen? Måske er det en sygdom hvad? Eller bare en slags dette?

  svar

Forlad feedback, kommentarer