Anmeldelser og kommentarer: 13

 1. Tatyana Fedorovna

  På tærsklen til 2018 gav min søster mig en lille krukke med en knap skitseret roset af grønne blade - det var en yucca. For de festlige problemer i de første to uger forkyndte jeg ikke den nye grønne venns opmærksomhed, men simpelthen satte gryden med ham i neutralt område: og ikke under den brændende direkte sol og ikke i et mørkt sted.

  Plejen passede ikke
  Pas på en nykommer på samme måde som for andre planter. Vanding udført meget blidt for ikke at skade rodsystemet. Jeg har aldrig haft vane til straks at genplante et nyligt erhvervet plante, da jeg helt forstår, at det tager lidt tid for en købt blomst at tilpasse sig nye levevilkår. Derudover er næringsjordene for de solgte planter meget rige, da de er designet til deres lange ophold uden transplantationer.
  Helligdage passerede, og på en eller anden måde bemærkede jeg, at et af bladene begyndte at blive gul og til sidst forsvandt helt. Og efter et stykke tid fandt den samme skæbne det andet sunde blad. Selvfølgelig blev jeg opmærksom, reduceret vandingen, ændret placeringen af ​​gryden og begyndte at observere yucca nøje. Over tid er intet ændret til det bedre, tværtimod tabte jeg et andet ark.

  Nogle fejl
  Og derefter besluttede at fjerne deres frygt på internettet. Efter at have læst nogle artikler indså jeg, at jeg havde lavet en fejl uden straks at transplantere planten. Og det er i dire behov. Efter den informative undersøgelse købte jeg den næste dag et nyt "boligareal" i form af en 4-liter pot, en agroperlite-pakke (således at rodsystemet ikke rådnede), en dræningspakke og den mest almindelige universelle jord til indendørs blomster.
  Efter at have bragt alt købt hjem, transplanterede planten straks til en ny gryde, hældte den og satte den på sin oprindelige plads. Næsten et år er gået siden min første bekendtskab med yucca, og jeg kan med tillid sige, at vores "palme" (det er sådan planten ser ud, selvom den ikke tilhører ægte palmer) fuldt ud er tilpasset og brugt til nye forhold, og vigtigst er den steget markant størrelser, fik ny grøn masse.

  Det var min første oplevelse at dyrke denne plante, hvis nærmeste familie er agave, chlorophytum og vært.

  svar
 2. Alla Gavrilova, Primorsk by, Zaporozhye regionen.

  Yucca i haven er vokset meget, mange lag optrådte. Hvad skal man gøre med dem? Hvordan man plejer omsorg for planten, så den årligt nyder rigelig blomstring?

  svar
 3. Daria ERSHOVA

  Min spathiphyllum har ikke blomstret i flere år. Hvad har han brug for at bogmærke peduncle?

  svar
  • OOO "Sad"

   Hvis spathiphyllum vokser blade, men stædigt nægter at blomstre, analysere og korrigere tilbagetrækningen.
   Giv lys, men diffust belysning. Direkte sollys - ikke for ham som en komplet skygge.
   Vedligehold en moderat varme året rundt + 20-24 deg., Undgå udkast.
   Vand jævnt, uden overfugtning og tørring, ikke med koldt vand. Forøg luftens fugtighed.
   Foder ikke mere end en gang i 2-3 uger, overdamp det ikke med nitrogen.
   Forstyr ikke planten med hyppige transplantationer, ikke begrave rodhalsen og omhyggeligt behandle rødderne.
   Natalia GUBANOVA

   svar
 4. Inessa SAGAIDAK

  Diffenbachias andet liv
  Senere i efteråret hentede jeg en diffenbahia på gaden i en beklagelig tilstand. Afskåret spidsen, fugtet på den skårne saft, plantet i tørv og sat til rod ved en temperatur på + 21-24 grader. Regelmæssigt sprøjtede skæringen, skygget fra direkte sollys. Snart viste et nyt ark, så igen og igen!

  Stalken tog rod, men pludselig begyndte bladene at blive gule. Flyttet anlægget til et rum, hvor befugtere er placeret, og problemet blev løst. Siden da har jeg sprøjtet dienbachia hver dag. Fra forår til efterår vandrer jeg rigeligt smeltevand efter tørring af det øverste lag af jorden om vinteren moderat. Temperaturen er ikke værre end + 18 grader, da kulden og udkast til "prinsessen" er kontraindiceret. Jeg beskytter mig mod direkte sollys, hvilket giver et lyst diffust lys.

  Jeg tilføjer i forårssommer 2 en gang om måneden med komplekse mineralske gødninger, om efteråret-vinteren en gang om måneden - til ornamental-løvfældende arter.
  I 2 år vokser denne diffenbachia med mig, jeg plantede flere stiklinger i gryden for at få en frodig busk. En kollega foreslog, hvordan man foryngede planten: det er nødvendigt at afskære spidsen, hvilket giver anledning til laterale skud.

  svar
 5. Anton NILOV, Moskva

  Heder Shamrock blev bragt til min lejlighed af min mor - en inveterate villa ejer og blomster elsker. Men jeg har på en eller anden måde ikke trænet med denne vedbend. Han så sokh, så ønskede ikke at vokse. Han havde allerede besluttet at smide den væk, begyndte at komme med undskyldninger for sin mor, men besluttede at give blomsten den sidste chance. Afskær spirerne og læg dem i vandet på vindueskarmen. Overlev - godt, overlev ikke - godt nu ...
  Efter nogen tid kontrollerede jeg processerne, og deres rødder dukkede op! Plantede dem i en ny krukke. Liane som en erstatning! Det begyndte at vokse med spring og grænser, bladene voksede større. Mamma gik engang for at besøge, vinssav - hænder spændt! Først roste hun mig, og så sagde hun, at planten har brug for støtte. Intet er
  gå ved hånden var ikke, undtagen håndtaget fra frugtkurven i form af et hjerte.

  Hedera voksede smukt. Det var meget behageligt på et køligt men let vindueskarm. Så det viser sig, hvad er årsagen - de tidligere planter jeg havde på køleskabet, de havde ikke nok lys, måske var det for varmt.

  Jeg begyndte at sprede vinen regelmæssigt og klemme den. I februar indpakket hedera støtten, og jeg fik et "hjerte" fra blomsten! Og her er ferien - Valentinsdag. Jeg gav en cheder til sin kæreste. Hun var glad, især da hun fandt ud af at jeg selv havde vokset en blomst. Lige nu tænker jeg på min mor?

  svar
 6. AS PONOMARENKO, Skt. Petersborg

  Salt af salt i en blomsterpotte
  Ak, næsten alle kageplanter er påvirket af denne ulykke. Planten ser ud til at være sund, men vokser ikke og udvikler sig ikke. Og hvis jorden er dækket af hvide krystaller, eller hvis der er en hvidlig belægning på potens mur, så er situationen startet, planten skal reddes.
  Denne ulejlighed kaldes saltholdighed. Oftest er det et spørgsmål om natriumsalte. Og saltopløsning forekommer af to grunde. Den første er en overdosis gødning. Anlægget har ikke tid til at fordøje dem, og de er deponeret i jorden. Den anden er vanding med hårdt vand. Men saltholdighed kan forhindres.
  • Foder strengt i overensstemmelse med gødningsproducentens anbefalinger.
  • Forsvar vandet inden vanding i mindst 24 timer eller brug regnvandet.
  Vask ikke for ofte og for meget, følg foranstaltningen. Hvis det er for sent til forebyggelse, er der flere måder at slippe af med ophobning af natrium i substratet.
  • Komplet udskiftning af jorden med en ny.
  • Vask af underlaget. Tag anlægget i badet og spild fra badet med en tynd vandstrøm i en halv time. Kranvand indeholder selvfølgelig meget salt, men når det passerer gennem strædet, vaskes det mere end det efterlader.
  Tilsæt en gryde af gips eller superphosphat: de hjælper med at neutralisere natrium.
  • Løsn ofte. Her er nogle enkle tips til at slippe af med jordens salinisering. Held og lykke!

  svar
 7. Alla Kozich, Minsk-regionen

  Nogle indendørs planter har en hvid belægning på jordens overflade. Hvad er det?

  svar
  • Alla

   Oftest er hvid belægning en saltskorpen, som skyldes overskydende vanding. Situationen kan forværres i tør luft (det øger fordampningen af ​​vand fra jorden, hvilket fører til fjernelse af salte på jordens overflade). Derfor skal vanding indendørs planter være sjældent, men rigeligt, så jorden kan våd hele jorden.
   Hvad skal man gøre med den allerede eksisterende belægning i puljen? For det første kan du fjerne det øverste lag af jord (3-5 cm), forsøger ikke at beskadige de store rødder og hælde nyt substrat. Hvis planterne ikke er blevet transplanteret i lang tid, og rødderne ligger tæt på
   til overfladen kan du drysse jorden med flodsand og toplag løsne (sammen med sand). Hvid belægning på jordens overflade i potten kan skyldes udvikling af svampe eller bakteriel mikroflora (igen fra overskydende vanding). I dette tilfælde skal du vandet planten først efter tørring af det øverste lag af jord i puljen. For at slippe af med skimmelsvamp, behandle jorden med svampedræbende midler.
   Eller forsigtigt fjern formen og drys jorden med knust aktiveret kulstof - dette vil beskytte planten mod råtning.

   svar
 8. Natalia STRAZDAUSKENE, byen Klaipeda

  Jeg har vokset en gerbera i en gryde i flere år nu. Jeg transplanterede det i marts: Det er vigtigt ikke at beskadige rødderne og redde jordkloden. Krav til potten: lille højde, bred øverste del. Glem ikke om dræning. Jeg forbereder en svagt sur jord baseret på en blanding af tørv med sand og plader (1: 1: 2).
  Gerbera kan ikke lide økologisk. I marts 2 giver jeg en gang om måneden det med mineralgødning. Tidligt vandet med blødt vand (med en temperatur på ca. + 20 grader). Jeg sprayer ofte på bladene. For indendørs gerberas er overdreven tørhed i luften skadelig.
  Sommer gerbera foretrukne temperatur på omkring + 16 ... + 20 deg vinter -. Inden + 12 ... + 15grad. Han kan lide belysning såvel som direkte sollys om morgenen og om aftenen. For sommeren sætter jeg blomsten på balkonen.

  svar
 9. Olga MIKHALEVA, Irkutsk

  Jeg vil dele med dig den inderste. Jeg fortæller dig, hvordan blomster reddede min familie, bragte lykke, kærlighed og fred til mit hus.
  Som barn, min søster og jeg ofte lo ad hendes bedstemor, da hun var vanding af blomster, som blev foretaget alle vindueskarme i huset, noget talte til dem i en hvisken. Hun overtrådte ikke vores vittigheder. Som svar, han kaldte os fjollet-peresmeshnitsami og sikker på, at i løbet af årene kommer til os kvinders viden, evnen bede karakteren af ​​lykke i huset og tage det. Som vandet kiggede, min kære granny.
  År gik, jeg blev gift, fødte to sønner. Det syntes, det vil altid være sådan. Men min lykke blev misundelig af en ex-kæreste. Dagene ophørte med at virke lyse for mig.
  Da jeg var helt desperat, huskede min søster min bedstemors videnskab. Det blev præsenteret af
  Jeg er en spathiphyllum. Det kaldes også "kvindelig lykke". Tro det eller ej, nej, men efter at jeg blev vandet og hviskede for at bede blomsten om lykke til at komme tilbage blev det lettere for mig.
  Anthurium, hvis andet navn er "menneskets lykke", købte jeg mig selv. Jeg så ham på en blomsters hylde - og som om noget havde skubbet mig. Allerede efter at lært at spathiphyllum og anthurium i et par bringer harmoni i forholdet mellem mand og kone. Ved udseendet af disse blomster på vindueskarmen er noget i mig ændret, jeg er blevet roligere og mere selvsikker i mig selv.
  En måned senere blomstrede spathiphyllum. Ifølge legenden er blomstringen af ​​denne plante den lykkeligste i elskerinde. Min mand og jeg vendte tilbage til familien.
  Til Spathiphyllum kastede deres sarte blomster ikke kun i den første halvdel af sommeren, men også i efteråret, jeg befrugte det hvert forår gødning til blomstrende planter.
  Anthurium, som det viste sig, kan blomstre selv året rundt. Sandt, han er en stor fidget og sissy. Jeg hælder det kun med varmt vand og sørg for, at det ikke kommer ind i et udkast. At forlade mig er slet ikke en byrde - blomsterne hjalp mig i et vanskeligt øjeblik, og nu er jeg bekymret for dem.

  svar
 10. Alexandra CARAPINA, Irkutsk

  I de senere år er gerbera blevet mere populær. Tænkte jeg: skal jeg vokse denne skønhed i landet?
  For at komme sammen med hende havde meget - gerbera kræver pleje hele året rundt. Derudover viste de første blomster kun i 10 måneder efter såning.
  Til gerbera har du brug for en speciel primer. Bland bladsjorden, græs og humus i omtrent lige store mængder, tilsæt sand til blandingen (en tredjedel af jordens samlede volumen). Frø plante lavt, maksimum - ved 30 mm. Frøplanter vil ses om cirka to uger. Når de er dannet på 4-5 blade, transplanteres hver kim i en separat krukke. Vælg nu stedet for Gerbera plantning - solrige, varmopvarmet, med frisk jord og uorganisk gødning. Glem ikke at behandle jorden med svampemidler, fordi
  svampen vil ødelægge plantens rødder ved lynhastighed. Gerbera kræver aktiv fugtighed under vækst og blomstring, og begrænser senere vandingen. Det samme og med top dressing: rigeligt - i foråret og sommeren, moderat - i efteråret. Det er vigtigt, at vandet til kunstvanding er varmt, og gødningen er mineral.
  Gerbera er meget sårbar over for sygdomme og skadedyr. Pas på, at sengene ikke stagnerer vand. Regelmæssigt behandle gerbera med præparater mod grårot og pulverformet meldug - disse er de vigtigste fjender. Spray blomsterne med beskyttelsesmidler mod eddermider og bladlus. Jeg råder dig til omhyggeligt at undersøge hver plante fra rødderne til blomsten, for hurtigt at bemærke og løse de problemer, der er opstået.
  Sådan en lunefuld skønhed, men hendes første blomster vil hurtigt få dig til at glemme alle problemer!

  svar

 11. Har købt for nylig i butikken hvide liljer i en gryde. De blomstrer nu, men hvad skal de gøre efter blomstringen? Hvordan skal man holde dem, før de lander på det åbne jord på dacha? Skal de modtages? Nu står de på vindueskarmen

  svar

Forlad feedback, kommentarer