16 anmeldelser

 1. Artem KOVALENKO, s. Suponevo, Bryansk-regionen

  Af en eller anden grund antages det, at store skud ved plantning af kartofler skal afskæres. Om foråret flyttede vi gennem kartofler i kælderen, og jeg lagde 12-knollen til side med lange og tykke spirer. Længden af ​​nogle nåede mere end 30 cm. Ved plantning lagde jeg dem omkring kartoffel flere gange. Tanten lo, at intet ville komme af det.

  Om sommeren voksede kartoffelpladerne kraftigt. Jeg var ivrig efter at se på resultatet af eksperimentet. Det var imponerende! 4 spande med valg af kartofler med 12 buske! Men efter begyndelsen af ​​juli begyndte vi at grave en ung kartoffel fra disse buske, og det er stadig en spand 1,5-2. Næste år planter jeg kartofler med spirer igen!

  svar
 2. Vera O. DUNINA, Brest

  Hvis du vil have de bedste læggekartofler, så brug mit råd.
  I juli bemærke buskene, der giver den største høst, for at grave knolde til frø i efteråret. For eksempel binde "buer" på dem. Du kan evaluere udbyttet af kartoffelbuske midt om sommeren: Jo mere udviklede plantens toppe, jo mere grene på dem og bladene bliver jo mere kartofler. Denne kvalitet er arvet, så alle knolde fra sådanne buske, uanset hvor store, vil give en vidunderlig høst.

  svar
 3. Anastasia Trifonova, Shatura

  Om læggekartofler skal du tænke, før du høster kartoflerne. Vi vælger de bedste kartoffelbusk på vores hjemmeside og sætter pinde ved siden af ​​den. Fra dem renser vi rene knolde, når de rengøres. Vælg dem, der vejer om 80 g. Tør dem i solen i 3-5 timer.
  Hvis kartoflen er syg, kan der gennem 2-3-uger på knolde forekomme typiske phytophthora pletter, gråbrune i farve. Derfor er frøknoldene føjet til nettet og overført til skuret i karantæne. " Gennem 2-3 uger sorterer vi ud kartoflerne, afviser de inficerede knolde, hviler æskerne og lægger dem i 2-3-laget. Spray opløsningen af ​​"Immunocytophyte" 1 tabletter / 150 ml vand. Kasser med frømateriale transporteres til kælderen, opbevares til foråret.

  svar
 4. Tamara OSTANINA, Krasnodar Region

  Da vi flyttede til Kuban, stødte vi på et sådant problem - det viser sig, at læggekartofler ikke er tilbage her, da det ikke giver kvalitetsspirer. Hvert forår måtte vi købe det på markedet, hvilket naturligvis ikke garanterede en god høst. I de seneste år, bringer vi kartofler fra Karachayevo-Tjerkessien, som perfekt rasget, men stadig ønsker at få, og dens læggekartofler!
  Jeg lærte at det er muligt at dyrke frø med sommerplantning (fra 1 på 5 juli). Besluttet at prøve. Kartofler plantet i en seng befriet fra hvidløg ved fremgangsmåden i Petersburg gartner Kizima GA - kekopanuyu på asfalterede jorden lag gammel halm og tørret græs klippet. Gennem det seneste år lagt kartoffel spirer med små-knuder i regionen 25-30 cm fra hinanden, som er dannet i juni i stedet for
  svage små kaniner. Top dækket med klippet græs. HA. Kizima rådgiver ikke vanding, men siden vores sommer var meget varmt og helt uden regn, vandede jeg mine plantager næsten hver aften. Da der var skud, der blev lagt rundt omkring dem, grædede ukrudt og skrånende græs. Desværre kunne jeg ikke fuldt ud overholde agrotechnics, men resultatet var stadig interessant.
  Min kartoffel havde tid til at blomstre, da i begyndelsen af ​​oktober var der frost, og toppen frøs. Derefter fjernede jeg forsigtigt det øverste lag græs og høstede afgrøden. Jeg vil ikke sige, at det viste sig rige, men ud af otte buske viste mere end en halv spand kartofler sig. Jeg lagde det ud til havearbejde, og hvis det fortsætter indtil foråret, vil jeg bestemt plante det. Så jeg fik frømaterialet og den anden afgrøde af unge kartofler.

  svar
 5. Leonid Pavlovich Tomashevsky, Mga, Leningrad-regionen.

  Hvordan påvirker kartoffelartens forbrugstidspunkt (tidligt, sent) forbrugerens holdbarhed? I juni i år var en god høst af kartofler - næsten 400 kg til væve, og noget jeg ikke kan lide, hvordan det er gemt - er blevet lidt slasket, og alligevel kun i slutningen af ​​august?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Du siger ikke noget om tonen. hvordan man opbevarer kartofler Norm for kartoffelopbevaring - 80% fugtighed og temperatur + 3 ... + 4 ° С.
   I almindelighed er timingen af ​​beredskab af sorten i marken og opbevaringsbetingelserne normalt forbundet direkte: jo mere tidlige sorten er, jo værre er den opbevaret. Sådanne kartofler til mad bør forbruges inden nytår og plantemateriale, indtil den nye sæson kun er bevaret i næsten ideelle forhold under særligt tilsyn.
   Kun nogle sorter kombinerer tidlig modenhed og hvile. Leningrad Oblast af de testede varianter er Dompap: normalt klar i midten af ​​juli, og uden problemer i en normal butik dolezhivaet indtil den næste høst.

   svar
 6. Tatiana

  Overfør kartoflerne fra kælderen, hvilken 0 er placeret på højdeforskellen, til et andet sted. Ellers vil det fryse og vil have en sødlig smag. Du kan endda gemme høsten i stuen.
  Når der opstår en våd råd med en ubehagelig lugt på kartoflerne, er det nødvendigt at fjerne de ødelagte knolde. Hænder kan sprede infektionen, så gå ikke igennem det. Stænk berørte lommer rigeligt med kridt eller aske. Det tørrer og lokaliserer rådne.

  svar
 7. Anna

  Mørkningen af ​​kartoffelknoldepulpen kan forekomme af flere grunde.
  Overdriven eller utilstrækkelig indtagelse af kalium i vegetationens periode med planter samt et stort antal kvælstofgødninger i vådområder.
  Til dyrkning af sunde og fyldte knolde er det nødvendigt at observere det korrekte forhold mellem de vigtigste næringsstoffer: nitrogen, fosfor og kalium (i aktivstoffet), der indføres i jorden under dets presowingbehandling. Når der dyrkes tidlige og mellem tidlige sorter, bør dette forhold være 0,7-1,0: 0,9-1,2: 1,4; for midaldrende - 1: 1,2-1,3: 1,6.
  2 Høj temperatur og mangel på fugt i vækstsæsonen.
  Opbevaring 3 knolde som ved en høj temperatur (10-15 ° C) og lav (0- + HS).
  4 Manglende ilt og overskydende carbondioxid i lageret.
  Mørkede knolde kan spises, men de har ringe værdi, da de indeholder lidt stivelse, protein og vitaminer. Desuden har retter lavet af sådanne knolde et uinteressant udseende.

  svar
 8. Igor DUNICHEV

  Gravet op kartoflerne, læg dem i kælderen. Da de begyndte at lave mad fra hende, så de, at mange knolde har et mørkt kød. Skriv, tak, hvad er årsagen. Er det muligt at forbruge sådanne kartofler?

  svar
 9. Pguye

  Tiden for høstning af kartofler skal virkelig vælges under hensyntagen til tidspunktet for plantning og de biologiske egenskaber ved specifikke sorter.
  I grunden holdes den tidlige kartoffel godt, hvis den fjernes, når den er fuldt moden. Normalt sker dette, når kartoflen begynder at tørre ud i toppe.
  På dette tidspunkt skal det klippes og fjernes, og kartoflerne tilbage i jorden i yderligere 14 dage for at danne en skræl og alle processer i knoldene blev afsluttet.
  Harvest er ønskeligt i tørt, solrigt vejr og knolde efter nedbrydning i et lag og tørre i flere timer. Derefter fjernes i kasser eller poser og efterlades til midlertidig opbevaring på et tørt mørkt sted (på dette tidspunkt opstår der ardannelse af mekanisk skade).
  Så sorter igen efter størrelse, fjern de beskadigede og syge prøver, og læg den derefter til vinteren.
  Og at knolde ikke spiser og opbevares længere, er det nødvendigt at observere tre betingelser.
  ■ Temperaturmodus i + 3 ... + 5 deg. - Hvis det er varmere, kan de spire, blive syge.
  ■ Relativ luftfugtighed inden for 90%. Overdreven fugt, som for meget tørhed, vil ødelægge høsten.
  ■ Hold kartoflerne i mørket, så der ikke dannes giftig solanin i knolde.
  For kartofler af forskellige sorter er det bedre at opretholde forskellige opbevaringsordninger, fordi nogle sorter kan ligge ved lave temperaturer, mens for andre de har brug for højere lagerkapacitet.

  svar
 10. Pguye

  Kartoffel hjalp mig med at slippe af eksem på mine hænder, som plagede mig i mange år.
  Vi skal tage en frisk knold kartofler, skræl den, rist den. Den resulterende vassel bør sættes i gasbind, foldes i flere lag og pribintovat til eksem. Kartoffelkomprimering holder mindst 2 h. Så gentag hver dag, indtil symptomerne på sygdommen forsvinder. Det tog mig mindre end en måned.
  Frisk kartoffel mask og saft er generelt gode til behandling af sår, forbrændinger, sår, vabler. Den største helbredende kraft er kartoflen af ​​frisk høst, så det er bedre at blive behandlet om efteråret. Men med små "sår" vil hjælpe sidste års kartofler.
  Før jeg ikke kunne redde høsten længere end før januar - knoldene rystede. Men naboen på dacha foreslog, at du skulle hælde kartoflerne med tørret malurt. Græs afviser skadedyr og ødelægger patogener. Takket være naboens råd bliver kartoflerne nu i mig indtil foråret, og jeg kan bruge den til mad og til hudens sundhed.

  svar
 11. Nicholas

  Før jeg sender læggekartoflerne til spiring, vasker jeg det, tørrer det og sprøjter det med kobbersulfat med en hastighed på 1 g for 5 1 vand. Så lægger jeg ud æskerne i et lag og lader dem stå i et lyst, køligt rum. Jeg vender knolde fra tid til anden. Efter 7-8 dage gentager jeg sprøjtning. Jeg sørger for, at kartoflerne tørrer godt.
  Før plantning behandler jeg det med en slags beskyttelsesstimulerende middel ifølge instruktionerne. Derefter kommer insektfungiciderne til at beskytte plantematerialet fra scoop, bjørnen, wirewormen osv. Behandlingen udføres ved at sprede kartoflerne på en tyk film.
  Alle disse bestræbelser er mere end betalt af en sund høst.

  svar
 12. AP,

  - Spiring af kartoffelknolde afhænger af temperaturen i hvælvet. Sænk det til + 2 grader. - Dette bør sikre, at knolde fuldender fred.
  Andre årsager til knoldspiring kan være en genetisk forudsætning for sorten og en kort hviletid. Jeg råder dig til at vælge kartofler af sorter med en lang hvileperiode. Dette vil reducere graden af ​​spiring selv i en varm opbevaring. Varigheden af ​​en hvileperiode, normalt afhænger af længden af ​​vækstsæsonen: de mere sene-modning sorter, jo længere havde en hvileperiode, og omvendt. Denne afhængighed er imidlertid tvetydig. Der er sen-modnesorter, der er tilbøjelige til unormal opvågnen. Når du køber en ny sort, skal du spørge sælgeren.

  svar
 13. Miroslav

  Hvad skal man gøre med kartoflerne - spirer i kælderen så hurtigt, at i løbet af vinteren går jeg igennem det fire gange?

  svar
 14. Anna65

  Mange tak for rådgivningen - oplev fejlenes søn. At redde kartofler før plantning er generelt en vanskelig sag, og frøproduktion med spiring generelt ...

  svar
 15. Andrey Kislitsyn

  Tak for rådene - nogle jeg allerede bruger, men andre vil forsøge at bruge i år ....

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.