57 anmeldelser

 1. Kira Nikolaeva, byen Smolensk

  Rådgive om hvilken mulch der bedst bruges, så ukrudt ikke brydes igennem? Og skal vi fjerne mulch (vi har halm) fra sengene, hvis for eksempel løftet prognoser forlænger regnen?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Straw er bare det mulchmateriale, der kæmper godt med ukrudt.

   For at gøre dette skal du lægge det med et lag på mindst 5 cm. Også i kampen mod ukrudt kan du bruge træbark, savsmuld og mørk spunbond. Det er ikke nødvendigt at fjerne mulch under de lange regner. Det er nok at gøre dette en gang om året i det tidlige forår, for at give jorden mulighed for at varme op hurtigere.
   Alexander Gorny, Cand. af videnskaber

   svar
 2. Zinaida Golyakova, Krasnodar

  En masse skaller fra nødder akkumuleret i huset. Kan jeg bruge dem til at blomstre blomsterplanter, såsom hortensiaer?

  svar
  • OOO "Sad"

   Forfatteren angav ikke, hvilken skal af nødder hun havde akkumuleret. Lad os sige cedertræ. De har en lille brøkdel og en smuk farve. Men husk på, at skallen bevarer lugten af ​​nødder og tiltrækker gnavere ind i haven. Bedre afvise denne ide, da der er meget skade fra dem. Du kan begrænse hortensiaer med gran eller løvfældende blade, indsamlet fra de øvre lag af nåletræ. Den er løs og porøs, moderat nærende og har en svag syrereaktion, hvilket positivt påvirker plantens tilstand. Til mulchning kan du også bruge hakkede grankegler. Mulch kan både være uorganisk og organisk natur. Det er vigtigt, at materialet er dekorativt. Den mest anvendte knust bark, grene af træer, blad humus.

   svar
 3. Oleynikov

  Jeg forfølger ikke superudbytter - endnu mindre, men miljøvenlige. Jeg bruger ikke mineralgødning og pesticider. Selvom jeg i lovlige normer mener, at det er harmløst. Jeg fodrer det med urteinfusioner, ekstrakter fra fuglefedt, korn af brødaffald og bananskorpen, som akkumuleres i lavsæsonen.

  Jeg vælger æggeskaller, kartoffelskræl, og tør dem på et varmebatteri. Alt dette lægger jeg i kasser, hvor jeg tilføjer knogler, jeg blander alle blandinger i en landovne. Det viser sig aske, der indeholder et komplet sæt gødninger, som jeg bringer til jorden, når du planter.
  Nå, nu selve spørgsmålet. I mange artikler ser jeg ofte, at sommerens beboere bruger aviser og andre publikationer til at bøje jorden og også sætte dem i kompostperler. En ting er pap, der er ikke eller næsten ingen blæk (og selv da er det ikke kendt, hvad det er imprægneret, bortset fra kasser med mad). Og avisen er dækket af sort og farveblæk. Hvad er de Hvem kan svare mit spørgsmål korrekt og autoritativt? Er der sandsynligvis blandt os gartnere og lastbilbønder, der videnskabeligt kan begrunde, skade eller harmløst bruge aviser?

  Men hvis der ikke er nogen blandt os, mener jeg, at vi skal henvende os til kemikforskere.

  svar
 4. Mikhail SHLOMA. cand. af landbrugsvidenskab

  Læg træer og buske povyadshie ukrudt (uden frø!) Layer i 10-15 cm og et par dage senere for at se, hvordan du kvikke op din kulturplanter. For ikke at bekymre dig om, at ukrudtet, der smides med mad, bliver vant til at ryste den faste jord fra dem.

  Så du kan gøre med noget ukrudt græs, undtagen græs i creeper.
  Indsamle det, når viede i en spand og sætte sammen med jorden på rødderne i en separat bunke. Foldet på denne måde til højden af ​​en meter, vil det blive en fint fri humus om et halvt år.
  Det er helt sikkert at skumme haven med klippet frodigt græs, mælkebede, mælkebøtte. Det er sandt, at mælkebøttefrøer nogle gange forsøger at modne i mulch, men de sjældent lykkes.

  I jord, unge æble træstammer zamulchirovat kun ukrudt i 2 gange mere produktive fugt og flere gange mere kvælstof, fosfor og kalium, end nezamulchirovannoy.

  Et år eller to efter påbegyndelsen af ​​en sådan mulching i jorden øges antallet af regnorme betydeligt - op til 400 - 500 / sq. M.
  Men det er deres bevægelser, der skaber optimale betingelser for at trække vejret og levere rødderne med mad.
  Denne metode er især effektiv på sandige jordbund. Hvis du har brug for at behandle jorden under træer og buske, skal du skubbe mulch til side og derefter returnere den til stedet. Grav det ikke op med jorden!

  Dette kan provokere den hurtige udvikling af mikroorganismer, som i sin tur vil oversætte til rådighed for planter, der ikke er tilgængelige.

  svar
 5. Yuri Chernov

  En gang i vores landsby, nogle firmaer næsten tonsvis af affald til det lokale deponeringsaffald - skelten af ​​pinjekerner.

  En allestedsnærværende vacationers straks afmonteret det at barkflis. Og denne historie har bedt min kone til at indsamle haven avner af solsikkefrø (lak dem konstant), hvidløg og løg, æggeskaller, rasp, skræl og male det hele omhyggeligt. Mere - mere. For eksempel har vi udarbejdet favorit juice - gulerod og roer, og hvor man kan sætte papirmasse? Tidligere kasseret i renovationsafgifter.
  Sprøjt nu i kasser fra under slik og tør. Den samme skæbne i kartoffel og andre rensninger (fx skræl af græskar og courgette), fiskfrø, teebrygging. Og så om en uge eller to samler vi to poser af nyttigt organisk materiale, som vender tilbage til sengene for et nyt liv.

  Indsamling og forberedelse af "køkken" mulch kom til vores vane som en nyttig nødvendighed, som desuden giver en vis moralsk tilfredshed. Hvis vores initiativ (jeg ikke foregiver at være eksklusivt) vil blive fulgt af tusindvis af lastbilbønder, vil det være et væsentligt bidrag til listen over arealanvendelser. Køkkenet og spisebordene fra de fleste af os, røvet af oligarkiet, er langt fra at være maskulin, så hvorfor behandler vi os selv som rester af spildende rigdom? Lad os gøre som vores kloge forfædre gjorde, ikke tæller arbejde for at bøje over hvert faldt brødsmul!

  svar
 6. Anna SERAFIMOVA, Ryazan

  Barken af ​​træet og chipsene er en faktura mulch. Sengene kan dog ikke være dækket af disse materialer. For det første er de store fragmenterede og vil blande sig i væksten af ​​grøntsager. For det andet indeholder barken og tanninerne, som falder ned i jorden, sænker plantens vækst, især de årlige. Men for træer er det en god mulighed.
  Deres vækst bark og chips ikke forstyrre, foruden træet "coat" beskytter jorden mod udtørring.

  Under det, regnorms, der perfekt forbedrer jordstruktur føler sig godt. Desuden er træmørtel holdbar. Det har været 3 i et år nu, da jeg dækkede mine træer med bark, men det har stadig ikke rystet og har ikke mistet sin dekorativitet. Og vi har slet ikke ukrudt i nærheden af ​​mine træer!

  svar
 7. Anatoly Andreevich

  Ofte sælges kyllingæg i papkasser. Sig mig, kan dette materiale bruges som mulch eller sætte det i kompost? Er pap til planter skadelige? Hvilke flere af de tilgængelige genanvendelige materialer kan sikkert bruges som mulch?

  svar
  • OOO "Sad"

   Blødcellebeholdere fra æg er lavet af genbrugspapir, så præcist angive dets sammensætning og derfor sikre, at sådanne beholdere
   er helt sikkert, umuligt. Affaldspapir kan trods alt indeholde potentielt farlige komponenter, f.eks. Trykfarve. Ud fra min egen erfaring kan jeg sige, at æggepakningen, på trods af at den er baseret på almindeligt papir, er meget dårligt dekomponeret i kompostpæle. Så, sat i en bunke af sidste års blade, viste resterne af æggepakken sig at være næsten intakte, selvom løvet fuldstændig perepredede og blev til en homogen kompost. Derfor er den enkleste måde at slippe af med sådanne pakker efter min mening at brænde dem.

   Bruge samme rester pap, aviser, trykpapir, naturlige tekstiler i form af kompost eller barkflis kun tilladt, når kontakten af ​​substratet med prydplanter. I dette tilfælde kan eventuelle rester af fødevarer, herunder æggeskaller, og endda engangsposer lavet af sikre og fuldt biologisk nedbrydelige materialer, der anvendes som kompost til alle, herunder grøntsager, afgrøder.

   Andre affald samme, herunder eventuelle polymerer (polyethylen film, plastflasker og caps og så videre. D.), er det nødvendigt at sortere og tage point i til genbrug, da arten af ​​disse emballagematerialer ikke nedbrydes. Også brænde helt uacceptabelt i betragtning af deres høje toksicitet af forbrændingsprodukter af polymerer.

   svar
 8. Victor BURUTO

  På en eller anden måde blev det i haven efteråret mulch - jeg troede, at jorden vil varme op hurtigere, men det viste sig omvendt. Nu klipper jeg denne mulch i foråret i gangene, og jeg sprer aske på sengene for at opvarme solen. Jeg returnerer kun mulch, når jorden er opvarmet.

  svar
 9. Tatyana POLOSKOVA, Moskva Region

  Min mand arbejder i en cementfabrik. Han har mulighed for at tage defekte tasker af kraftpapir. Kan jeg bruge dem som mulch? Og hvad med brugte cementposer?

  svar
  • Tatiana

   Ja, kraftpapir er et fremragende materiale til bioklip. Brugte poser fra cement (papir) kan også anvendes som en barkflis, men først skal de omhyggeligt klappe af cement støv efterfølgende til jordoverfladen ikke dannet beton skorpe, der forhindrer gas og vand udveksling.

   svar
 10. Olesya ERMAKOVA, Republikken Mari El

  I nærheden af ​​vores dacha er der en nåletræ. Der er altid mulighed for at samle mange faldne fyrretræer, kegler. Jeg bruger nåle som mulch. Men hvordan kan du anvende stød?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Kegler af nåletræer anvendes hovedsagelig til mulchering. Et tykt lag af kegler beskytter jorden mod overophedning, og om vinteren fra dybfrysning, samtidig med at der sikres luftadgang. Kegler let passerer vand ind i jorden og næsten ikke absorbere det. Mulch fra nåletræer nedbrydes langsomt. Harpikser og æteriske olier, som er indeholdt i kegler, afviser mange skadedyr, beskytter mod en række sygdomme. Men når du arbejder med kegler, skal du huske på at:
   • kegler syrer jorden, så før aske-mulching er det værd at lave aske;
   • grankegler presser ned nogle kulturer (giver fortrinsret til fyrretræer);
   • Kegler kan tjene som en kilde til svampesygdomme, så før brug skal de behandles med en fungicidopløsning.

   svar
 11. Evgenia Uzhgorod

  Mulching er at falde i søvn på jordoverfladen med et tykt lag af løse organiske materialer.

  Denne teknik hjælper med at holde jorden ude af tørring for at begrænse væksten af ​​ukrudt. Over tid roterer mulch, blander med jorden, beriger det med organisk.
  Mulch varierer i sammensætning, derfor er det nødvendigt at tage hensyn til jordens indledende sammensætning ved introduktionen.
  • Humus - både husly og gødning. Som mulch kan endog ikke-færdige planterester endda anvendes. Især god er mulching af humus på dårlige sandjord. Det er dog bedre at bruge det om foråret, for ikke at provokere den pludselige nedfrugtning af planter.
  • Savsmuld - billigt, let at bruge, overkommeligt materiale. Giv plantningen et pænt, velplejet udseende. Ideel mulighed
  til senge med jordbær, jord under bærbuske. Men når nedbrydning savsmuld, især nåletræer, syr jorden. På sure jordarter er det derfor nødvendigt at tilføje lidt ask eller kalk til savsmulden.
  • Nedgravet græs er tilgængeligt overalt. Før brug skal græsset tørres og knuses, hvis det er muligt. Frisk græs kan bøje sig, blive et hav af skadedyr, og lange stængler er vanskelige at lokalisere i haven. Der skal ikke være ukrudt i græsset og modne frø.
  • Torv er en fremragende mulch til dekorative nåletræer, heder og andre planter, der elsker sur jord. Friable, ikke kondenseret i løbet af vinteren torv brøndkvalitets podzimnie afgrøder. Roserne vil favorisere ham. Men druer og andre elskere af alkalisk jord kan ikke lide tørv.

  svar
 12. Maxim MITLASHEVSKY, byen Soligorsk

  Jeg vil gerne tale om mulch, som jeg kontrollerede i min have.

  Kompost er god, fordi det isolerer og nærer planter. Det vigtigste er at omhyggeligt vælge rødderne og frøene af ukrudtet for at genoprette dem i haven.

  Det samme med tørv, men det er dyrere, og det er vigtigt at købe en brønd nedbrydes, ellers kan den øge jordens surhed.

  God sne forsinket høvle og nåle, men de også kan forsure jorden, er ikke egnede til alle kulturer, og endda taget ud af landet af kvælstof, så foråret for sådan en seng være sikker på at gøre kvælstofgødning.

  Fremragende isolering opnås fra halm, men det kan have en mus, og om foråret skal den fjernes i tide, ellers vil den holde jorden opvarmning.

  svar
 13. Nadezhda MINSKAYA, Volgograd Region

  Solsikkefrø kan være en god tjeneste for lastbilbønder. Det er baseret på cellulose, som bark, savsmuld, nøddeskaller, og det kan ligesom disse materialer være både en vidunderlig fodring og ikke mindre vidunderlig mulch.
  Ved at bruge som en mulch spred jeg skindene med et lag 3 cm og blandede stammen med jorden, da det er et let materiale og kan flyve i stærke vinde. Skindene løsner jorden perfekt, holder fugtet godt og undertrykker væksten af ​​ukrudtet. Når huskene rotner, bliver det til en naturlig top dressing.
  Det mætter jorden med mikroelementer, hjælper med at reducere kvælstofindholdet i jorden med det overskydende. Især nyttigt er solsikkehalsen til afgrøder som tomater, peberfrugter, jordbær, kartofler, kål. For at gøre effekten af ​​øverste dressing endnu højere blander jeg skindene med den overgroede gødning.
  Om efteråret skal resterne af solsikkebark flyttes fra sengene til kompostbunken, hvor den endelig er perepreet.

  svar
 14. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Lidt om mulch
  Jeg brugte mulching i drivhuse til tomater og peberfrugter, agurker. Og jeg var overrasket over, hvorfor jeg ikke havde gjort det før. For det første, når der vandes fra en slange, bliver jorden ikke skyllet væk, og rødder udsættes ikke. For det andet er rødderne varme (hvilket var godt i kolde sommervilkår). Men der var en "men": i en så kold og regnfuld sommer var der mange snegle, der levede godt under et lag græs.
  Jeg plejede at dæk kun courgette, squash, kål, mens de er små. Så når bladene er lukkede, er der ikke brug for.
  Sidste år plantede jeg først en familiebue som et segl på en ung jordbær. Forsøget var en succes. Har brudt 5 smalle senge 4 m lang og 70 cm bred. I midten plantes en lille overskæg af jordbær fra dronningen potten, høstet fra efteråret. Og på hver side på begge sider - løg. Agrotechnics observeret som beskrevet ovenfor. Løg voksede godt i den sædvanlige seng.
  Marina Ivanovna

  svar
 15. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Der er meget sagt om mulch. Og det er muligt at græsse oftere, og det er ikke nødvendigt at løsne det, og vand det gennem tiden, og nedbrydes, giver mulchen planterne. Snart dæk os, lastbilbønder, uden arbejde går.
  V. NIKONOVA. Barnaul

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   mulch, virkelig en god ting. Det vigtigste er at bruge det korrekt. Husk flere regler. Mulch er altid efter regnen.
   Hvis vi bruger et tæt materiale (bark, savsmuld), så fyld lag 5 cm, hvis det lette materiale (blade, nåle), så laget i nærheden af ​​8, se.
   Hvilken mulch er bedre? Den der vil forbedre jorden med din minimal deltagelse.
   Hvor jorden er fattig, bruger vi organiske stoffer (kompost, blade), det fældede græs på 2-3 dagen er tilbage for at blive sunket i solen, ellers vil det hurtigt rotne.
   Hvis jorden er sur, er nålene uønskede, det vil endnu mere syrne det. Selvom der er kulturer, der ligner sur kærlighed, for eksempel jordbær.
   Hvis jorden er god - nok dækker materiale. Det er også mulch.

   svar
 16. Tamara Ilyina Kursk

  Sandsynligvis har alle lastbilbønder allerede indset, at mulch er en meget nyttig ting. Det eneste spørgsmål er, hvilken og for hvilke formål.
  For mig personligt er det mest bekvemme pap. Jeg sætter det under tomater, og græsset under det vokser ikke, og sengene er rene, og frugterne er pæne, rene selv efter tunge regner. Ja, og fugtigheden under den er godt bevaret.
  Selvfølgelig kan læsere blive overrasket: et sekund! Hvordan er det her: frugterne på pap? Og så - tomater jeg ikke binder, og derfor stænglerne med frugt roligt og nøjagtigt fastgør sig til min mulch. De har det godt, og det er bekvemt for mig at passe på dem. Jeg er meget tilfreds med resultatet af dette eksperiment (jeg dækker karton og agurker, men de kan ikke klare sig selv).
  Og igen kan de spørge mig, men hvordan vandrer jeg plantagerne, når de er dækket af karton under jorden? Og på mig er der rør med huller, her gennem dem vand og jeg sender til planter. På samme sted, hvor jeg ikke kunne strække denne vandkanal, lagde jeg under hver buske den på en plastflaske med en nakke afskåret bunden. Desuden fjerner jeg ikke korkene fra dem, men gør kun et par små huller i dem - så vandet går langsommere, og planterne kan blive bedre, ikke travlt med at blive fuld.
  B vand øvrigt tilføjer jeg altid kvass (Zl i varmt vand ved razvozhu 1 tsk tørgær og citronsyre og tilføje 'polstakana sukker).
  Ja, og endnu en vigtig detalje. I bunden af ​​gruberne, som jeg graver under disse vandflasker, lægger jeg altid nogle dræning-småhakket pinde og græs.

  svar
 17. Stepan ULANOV, Bryansk

  Når jeg går til landet, går jeg fiskeri - for stemningen, fordi fisken vi har er lille, og fangsterne er uigennemtrængelige. Men den fangede fisk kan så bruges ... på sengene! Når jeg planter frøplanter af tomater, peber og auberginer, sætter jeg stykker af rå fisk, men ikke direkte under rødderne, men lidt til siden. Dette er en slags befrugtning til planter, fordi fisken er rig på nyttige stoffer. Og det er også et middel til mange skadelige insekter, der lever i jorden. Duften af ​​råtne fisk skræmmer dem væk. Jeg bemærkede, at planter dyrket "under fisken" er bedre frugtede og mindre syge.

  svar
 18. Valentina EROSHKINA, Kursk Region

  I vores region er det svært at dyrke en anstændig afgrøde af grøntsager uden at jordforbinde jorden. Når solen begynder at varme op i slutningen af ​​foråret, tørrer den røde jord hurtigt op, plantagerne brænder ud, og selv vanding sparer dem ikke. Men at få en god mulch er et problem. Dybest set har vi formået at tørrede urteopskæring, men det er ikke altid hensigtsmæssigt.
  Løsningen var uventet. Når den ortopædiske pude, der var fyldt med boghvede, blev tabt. Jeg begyndte ikke at patch det, og indholdet, på princippet om, at "godt forsvinder ikke", spredt rundt om blomsterbedet omkring blomsterplanterne. Snart indså jeg, hvad et godt mulchemateriale er: det er let fordelt på jorden, påfyldning af tomme områder og samtidig forstyrrer ikke planter, det ligger i et tæt lag, tillader ikke ukrudtet at vokse. Beskytter jorden mod overophedning og tørring, rotter ikke.
  Vi købte flere poser og forsøgte at bruge den i haven. Måske er den største ulempe ved boghvedehud som en mulch dens lyshed. Selv en moderat vind blæser vægtløse partikler, tynder et lag af mulch og tilstopper alt rundt. Derfor er skålen i en ren form nu kun brugt i drivhuset, og i haven dækker vi husklaget med græs og savsmuld, så vinden ikke blæser væk. For blomstene blander jeg skålen med jorden på forhånd og lader mig ligge i en måned, så jeg vil lidt pereprela og miste "volatilitet". En sådan mulch giver blomsterbede et meget pænt udseende.
  Og det viste sig, at rottingskallen er en fremragende gødning. Det indeholder mange mikronæringsstoffer, som i boghvede. Så på boghvedepuden, mere præcist under boghvedesløret vokser alle havenafgrøder perfekt.

  svar
 19. Zoya TIKHONOVA, Pskov

  Mulch fra skoven
  Det er længe blevet bemærket, at mulchafgrøder er mere komfortable. Jeg plejede at købe savsmuld til mulchering. Men hvorfor bruge penge på dem, hvis der er sphagnummos i nabobeskoven? For planter, der elsker neutrale jordarter, sprinker jeg en jordbundsmose blandet med lime. Og til planter, der kan lide surt jord, er mose bare en gave! Blåbær, hindbær, jordbær, azalea, rhododendroner, sorrel, nåletræer - de vokser smukt under et blødt tæppe mos og tolererer bedre vintre.
  En anden vidunderlig egenskab ved dette materiale er, at det fremmer udviklingen af ​​gavnlige organismer og samtidig undertrykker væksten af ​​skadelige svampe. Sphagnum kan absorbere i 10 gange mere væske end det vejer sig selv, så jeg reducerede hyppigheden af ​​vanding under sådan mulch og derved spare min styrke.
  Desuden bruger jeg sphagnum som en mulch, jeg tilføjer det også til komposten og derefter tilbage i jorden under grave.

  svar
 20. Tatyana KRIVITSKAYA

  De faldne kegler og bark af nåletræer nær haven er ikke skrald, som nogle synes. Strimlet kegler og stykker bark kan med succes anvendes som mulch og befrugtning. Også nåletræ og savsmuld bør ikke overses. Aske fra dem kan fodres mange kulturer, for eksempel lyng.
  En blanding af knust bark af nåletræ, fyrretræ og dolomitmel er en glimrende mulch til jordbær, ægplanter, hindbær og så videre. Det beskytter jorden mod overophedning og temperaturvariationer, det tager og bevarer overskydende fugtighed,
  Undertrykker ukrudt, forhindrer dannelsen af ​​jordskorpen, beskytter jorden mod erosion.
  For at stable sådan mulch er det nødvendigt efter ukrudt og vanding, når jorden allerede har opvarmet nok. Om sommeren er planter med sådan husly ikke bange for tørke, og om vinteren - endog alvorlig frost, hvilket er særligt vigtigt for frugttræer og buske i lavt sne kold vintre.
  Til lerjord jordlag nåletræ barkflis bør ikke være mere end 3 cm, og for sandet lerjord kan være 5-6 cm. Hvert par sæsoner husly behov for at blive opdateret.

  svar
 21. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Nu er mange sav: en masse savsmuld, billig, du betaler kun for levering. Dybest set er det frisk savsmuld, som ikke umiddelbart kan bringes ind, men du kan sætte det i de brede passager mellem sengene.
  For at fremskynde forfaldet tilføjer jeg en lille mængde ammoniumnitrat. Under et lag af savsmuld lidt ukrudt, og om der vil være -ryhlyu ploskorezom- I løbet af sommeren, de høvle bliver brune, og jeg flytte dem sikkert til haven, gør senge høj og luftigt.

  svar
 22. Ilya RESHETNIKOV

  agurker
  på mælkebøtter
  1. Med en skarp kniv afskærer jeg mælkebøtter (indtil de blomstrer!) Dybere, forsøger at tage fat på roden.
  2. Grøn masse stampet i den tætte folieposer (liter 20), interlayered af havejord og savsmuld, tilføje gødning (ca. 20 g nitrophosphate spand blanding) og indstilles langs hegnet.
  , 'J. Top rullende i jorden lag i 10 cm og agurk frøplanter er plantet. For stabiliteten af ​​posen kan placeres ved siden af ​​et stykke træ eller binde den til et hegn. I bunden af ​​posen laver jeg huller med en tyk aske til vanddræn. Poserne 4- rødder varm i arnested, så de er plantet kimplanter af agurker undertiden på 2 uger tidligere end den sædvanlige blomsterbed. I tilfælde af frysning sætter jeg stangstøtte og dækker emballagen med film. 5 »Hele overfladen af ​​jord bioklip klippe græs - til jorden ikke er tørret op og dannede jord skorpe. Jeg vandkurker tre gange om ugen. Som i haven over det sædvanlige, jeg befrugte flere gange hver sæson med en løsning mullein (1: 10). Scourge slips til hegnet - det er praktisk!
  6. Ved efteråret røtter mælkebøtter i pakker. Denne jord hældes i spande, om vinteren fryser jeg det, og i foråret bruger jeg det når der dyrkes planter. Pakker af mine, der tilsættes en lille smule kaliumpermanganat til vandet, tørres og opbevares i en stald. Med omhyggelig omhu holder de "et par årstider".

  svar
 23. Natalia DORONINA, Kaluga Region

  Ukrudt er en gødning
  Dyb løsning i zonen af ​​rødderne af blomme eller kirsebær blomme fører til dannelsen af ​​en spire. Derfor er hovedprincippet om bekæmpelse af ukrudt i kufferten ikke at ødelægge, men at blive til gødning. For at gøre dette, skår jeg ukrudtet på jorden niveau i begyndelsen af ​​juni, dækker dem med aviser eller pap, jeg lægger en grønt ugress på toppen. I løbet af sommeren 2-3 gange sprøjter jeg stifterne med en opløsning af EM-præparatet (Baikal EM-1 eller East EM-1).

  svar
 24. Andrei MATKIN, Novopolotsk

  Jo bedre mulching jorden under planterne i haven? Kan være savsmuld af hårdttræ, halm, humus, løv. Pine savsmuld skjule jorden under blåbær buske, som elsker et surt miljø. Resten af ​​savsmuld og spåner (jeg laver træbearbejdning) hældes i en stor bunke i havenes hjørne, vandet vandigt med urinstof og dækket af en sort film. Et år senere får jeg en fremragende mulch!
  I det løv, der er nedlagt i efteråret til opbevaring, kan der være larvere fra majbille, som i juni endnu ikke var i stand til at komme ud. Jeg samler dem manuelt og ødelægger dem.
  Forresten tager sædvanligvis i efteråret boligskattehaverne blade på traktorer uden for byens grænser. Jeg arrangerede at en trailer af dette materiale blev leveret til mit websted. Han hældte en stor bunke rigeligt med vand og dækkede den med film - om et og et halvt år (til foråret) fik han ren chernozem - en fremragende kompost!

  svar
 25. Galina Tolmacheva, by. Urengoy

  Jeg arrangerede en forårsrengøring i sommerhuset. På udkastet kom et par gamle fjerpuder. Og så tænkte hun: er det muligt at anvende kyllingfjeder fra puder i haven, siger, hæld i hullerne, når du planter tomater, peberfrugter eller agurker? Kan de drage fordel af planter?

  svar
  • Galina

   Kyllingfjeder er rige på mineralske stoffer: silicium, kreatin, molybdæn, indeholder calcium og magnesium. Du kan bruge fjer på mange måder.
   Den mest almindelige mulighed - at tilføje en håndfuld huller i plantning af kimplanter: hæld ud, bland med jorden, hæld og allerede plantning planter fra oven.
   Brænde fjer i nogle metalbeholder og den resulterende lave aske når transplantere (maksimal 1 teskefuld per brønd) eller at tilføre planten i vækstperioden (1 match aske kasser på 1 meter). Men overvej at lugten ved forbrænding af fjer ikke vil være den mest behagelige.
   Bland fjer med 1 jord: 3 og læg som kompost i enhver beholder. I løbet af sæsonen, hvis massen er fugtet, bliver fjerene behandlet - og der opnås et næringsstof, der kan bruges til for eksempel at dyrke planter.
   En anden mulighed - at gøre dem til en næringsrig mulch. Fjeder hældes i enhver beholder, fylder med vand, dækker med metalnet og lægger en last på toppen (sten, et par sten). Gennem 90-100 dage bliver penna praktisk talt en homogen masse, og den kan spredes ud i gangene. En sådan mulch kan desuden sprinkles med for eksempel tørv.
   Nogle frygter, at frøplanter på fjer kan "brænde". Men man bør ikke være bange for overdreven overophedning af jordbunden. En stigning i temperaturen vil være, men kun ved 3-4 grader, som endog er nyttig til tidlig dyrkning udendørs. Men i de sydlige regioner og i et solhushus fra fjer er det faktisk bedre at afvise.

   svar
 26. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  I agroforretninger sælges cirkler af kokosfibre med en diameter på 50 cm og en tykkelse på 15 mm. Hvorvidt der er en mening, at de skal bruge på en sommerbolig for mulching af trunkcirkler af frugttræer?
  Mikhail Sergeyevich Bliznyuk

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Kokosfibre er et fuldstændigt økologisk produkt, som opnås ved at behandle peeling af jordnødder af kokospalmer. Resultatet er et ideelt miljøvenligt materiale til dyrkning af grøntsager og blomster, haven jordbær ved hjælp af hydroponics (metoden til dyrkning af planter på et kunstigt medium uden jord) i drivhuskomplekser. Den består af ca. 30% korte fibre og 70% kokosstøv. Til salg kokosnød substrat kommer i form af tabletter, briketter, blokke og måtter, som i tillæg til forskellige størrelser og former, kan også variere i struktur. Du kan bruge cirkler fra kokosfibre til mulching af træstammer af træer, hvis du selvfølgelig ikke forveksler omkostningerne ved denne pakke og størrelsen (en cirkel med en diameter på 50 cm vil være for lille). Under vores forhold vil lokale naturlige materialer være billigere: tørv, humus, kompost, savsmuld, nåle, kegler, halm, klippet græs, hø, blade, træbark osv. Til mulchning er ikke-vævet mørk agrotechnics, spunbonds også egnet.

   svar
 27. Nina Shulginova, Krasnodar Territory

  Papir, pap.
  De undertrykker godt ukrudt. Kartonplader kan limes sammen med tape og lægge på en seng. Derefter laves et korsformet snit i dem og plantes kimplanterne. Efter plantning, skære kanter nødvendigvis er dækket med jord, eller i de store huller kommer ud ukrudt og jorden er tør.
  Ikke-vævede materialer, i modsætning til film, akryl, spunbond og lutrasil (jeg tog sort farve) slap luft, jorden under dem "trækker vejret". De bliver ikke for varme i solen og overophedes ikke jorden, og ukrudt mindre. Disse materialer tillader også vand, men det kan ikke sprøjtes med vand - fugtigheden glider af overfladen.
  Sort film.
  Det befrugter ikke jorden, men det holder fugt godt. Sandt nok, hvis der i det mindste er små sprækker mellem filmens og jordens kanter, vil jorden tørre op. Om sommeren kan den sorte film varme op jorden, som er skadelig for planternes rødder, selv dem, der er termofile, som melon og vandmelon. Derfor lægger jeg et lille lag halm eller klippet græs på filmen.
  Efter høst af grøntsagerne om efteråret, hvis plantens mulch er stærkt kondenseret og delvist rottet, tilføj et andet lag (hvis jeg i denne have ikke vil såge sideriet). Jeg gør dette, så jorden fryser så sent som muligt - så mikroorganismerne under mulch vil arbejde længere. Om foråret rager jeg mosen på banen, så jorden bliver varmere hurtigere. Og efter fremkomsten af ​​spiring igen returnerer jeg det.

  svar
 28. Elena KODOCHIGOVA

  Forlad aldrig jorden i sengene "nøgne". Den er dækket af mulch om sommeren og vinteren, og jeg prøvede mange mulchemetoder på mine 12 hundreder.
  Hay. Hurtigt rådne, men på kort tid danner et lag humus på sengen. I løbet af sommeren sætter jeg det 2-3 gange, med et lag omkring 15 cm, fordi det afregnes. Hay er velholdt fugt, undertrykke ukrudt og, fordi det lyse og afspejler solens stråler, køling i varmen i jorden.
  Opilky, barbering. De godt mulch afgrøder af tugovschih kulturer (gulerødder, dill). Savsmuld holder vand godt, med dem bliver jorden ikke vasket væk ved vanding og regn. Men før mulching skal savsmulden beriges med kvælstof (mullein, kyllingdråber, saltpetre), ellers vil de trække den ud af jorden. Jeg blander savsmuld 1: 1 med mashed hestgødning.
  Urteskæring. Det er nærende, beriger jorden med nitrogen, holder vandet godt, men tørrer hurtigt, og det skal konstant tilsættes. Jeg græsser græsset, indtil frøene dannes på nærmeste eng, og også tager det fra naboer efter at have klippet græsplænen.

  svar
 29. Tatyana SULOYEVA, g., Rybinsk, Yaroslavl region.

  Hver sommer bosiddende ønsker at få den maksimale høst, med et minimum af indsats. Og det er muligt - med streng overholdelse af teknologien for voksende planter.
  So. For eksempel skal den første ukrudt foretages så tidligt som muligt og ikke manuelt, men ved en fladskærer. Ved at bruge det meget hurtigt (tilbringe nogle få minutter for hver have) på en dybde af 3-4 cm, skæres græsserne af græsset, der vokser. Hvis ukrudt skæres i den cotyledonous blad fase, det udtømmer planten. Af de sidste kræfter lader det et andet spire. Her er det nødvendigt at skære det igen. Sjældne ukrudt vil gå i vækst en tredje gang. Med denne enkle teknik lader vi ikke ukrudtene op, uden at udmande os med ukrudt.
  I et naturligt miljø, i skoven, er jorden ikke nøgen. Derfor i haven skal du skjule jorden - mulch.
  for at undgå hyppig sommervanding og lossning. Desuden beskytter barken plantningen mod overophedning og hypotermi, beskytter jorden mod erosion.
  Der er forskellige typer af mulch, og hver har sine fordele og ulemper.
  Hø (halm).
  Under sådan mulch er jorden altid løs, fugtig, og der er næsten ingen ukrudt. Det er fremragende til udvikling af jomfru land, selv uden en foreløbig grave. Minus: Du kan ikke mulch med friskskåret græs, da en edderkoppemide kan dukke op. For det første skal græsset være lidt podvyalit og derefter bruge. Det andet negative - under høen kan der være snegle (men de kan ikke lide halm.) Selv om det er lettere at bekæmpe snegle end at udrydde hele sommeren.
  • Gran nåle. En lille kan over-sur jordbunden, men nålerne kryber ikke langs nålene. det
  det er godt at dræbe jordbær, beskytte planten mod skadedyr.
  Savsmuld.
  Passer til forskellige afgrøder, i efteråret under gravning, blandes de let sammen med jorden og forbedrer dets struktur. Minus: Anvend ikke frisk savsmuld, for ikke at forsurke jorden. Det er bedre at lade dem ligge omkring 1-2 i regnen i en bunke. Du kan tilføje urea ved at bruge savsmuld, genopfyldning af manglen på nitrogen.
  Spunbond eller agrovolokno (sort farve, № 60). Sengen er helt dækket af materialet, i den rette afstand skal man lave tværsnit og plante planterne i dem. Ved kanterne skal du trykke på tunge genstande eller stifter med stifter. Landet under dækningen forbliver fugtigt og opvarmer hurtigt om foråret. Minus: ikke rod jordbær whiskers på spunbond.

  Aviser.
  Aviser anbringes i 3-laget. Lav et snit på den ene side og skub forsigtigt det under planten. Aviser lukker tæt afgrøderne, der plantes med store mellemrum (tomater, agurker, kål). Newspaper mulch tillader ikke at dyrke ukrudt, støtter jorden i løs tilstand. Ved efteråret kan de hvirvlende aviser sættes i kompostbunke eller tørres og renses indtil næste sæson.
  Hvis mosen (dette gælder for alle arter) forbliver i sengene for det næste år om foråret, skal disse senge behandles med en lyserød opløsning af kaliumpermanganat for at dræbe insekter, der dvale under dækning. Men det er bedre at forny mulch hvert år.

  svar
 30. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  mat i stedet for mulch
  Ofte opstår spørgsmålet: hvor skal man tage mulchematerialet? Du kan forberede måtter til mulch selv.
  Siden efteråret høstet solsikke stængler, majs stilke eller skæres høje flerårige blomster (Maclay, ridderspore, Polygonum Sakhalin), de skåret tynde toppe. I foråret hjælp af en stor tyk nål og linjer (0,5 mm) blev opsamlet mat opstrengning stængler på en linie i flere placeringer (top, bund, center). For nemheds skyld bør det være bred 0,5-0,7 m.
  Brug sådanne måtter til mulching af rækker mellem jordbær, tomater og andre afgrøder.

  svar
 31. E. Zolotareva, Voronezh-regionen.

  Hvor sikkert er det at dække sengene med aviser eller pap? Indeholder de skadelige stoffer?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Materialer, som avisen er lavet af, er fri for skadelige og giftige stoffer. Papirpapir er fremstillet af fibrøse materialer, der er fremstillet af træ (eventuelt tilsætning af affaldspapir). Typisk er aviser i Rusland trykt ved hjælp af flad offsetryk. Trykpapirfarver til denne trykmetode består af pigmenter (sort pigment af sot) harpiks og mineralolie (såsom lette industrielle olier), oversøiske mineralolier erstattes af tekniske vegetabilske olier. Tykkelsen af ​​blæklaget i offset trykning er meget lille (da papiret absorberer blækket ret stærkt, blæklaget overstiger ikke 4 μm ved udskrivning af aviser).

   svar
 32. Vera LIPAI

  Jeg læser om en metode, der tilsyneladende vil hjælpe med at fjerne ukrudtstedet uden at bruge "kemi". Du har brug for en stak gamle aviser, noget vand og mulch fra gamle blade og savsmuld. Jeg vil gerne prøve metoden på jordbær i denne sæson. Anbefal at dække haven med aviser, der forlader huller, hvor plantene plantes. Så masser af vanding avisen. Og dække toplaget (i 5 cm) af gamle blade, savsmuld og chips.
  De skriver, at denne effektive metode ikke efterlader en chance for ukrudt. Det er meget fristende, men her er spørgsmålet: vil ikke avispapiret skade kulturplanter?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Mulch jordbær kan være uvævet materiale. Men det er ikke billigt, og efter nogle årstider bliver det ubrugeligt. Faktisk bruger sommerbeboerne ofte aviser som mulcher, nogle gange i kombination med bladkuld, savsmuld, chips. Denne metode blev foreslået i det sidste århundrede af den amerikanske gartner K. Jacob. Han troede korrekt, at avisen vil spille rollen som et lag, der isolerer overfladen
   jord fra solens stråler, og dette vil igen hæmme udviklingen af ​​ukrudt. Generelt har metoden ret til liv; det er enkelt, billigt og effektivt. Med hensyn til spørgsmålet om maling kommer nu de fleste aviser ud ved at bruge blæk baseret på trækul, så de ikke vil skade planter og jord.
   Nikolai CHROMOV, Cand. af videnskaber

   svar
 33. BS BESEDIN, Donetsk

  Sommerbeboere er virkelig en særlig kaste af mennesker. Deres opfindsomhed og sans for humor kan blive misundelig. Det er også nødvendigt at tænke på at opfatte shredding sko!
  Jeg har allerede lavet dacha for 21 om året. Jeg vil gerne rådgive om at lette arbejdet, så der er tid til hvile og overvejelser om den skønhed, der omgiver dig.
  Dancing på mulch
  Efter plantning af frøplanterne, og også efter gulerødderne, rødbeder, løg er steget, lægger jeg i sengene. Da anvendelsen af ​​barkflis afklippet græs på stierne rundt på hjemmesiden, indsamle græs, der kaster naboerne efter lugning sin have. Men før jeg lægger det på sengen, afviser jeg dette græs lidt og hugger det. Til slibningen lavede en enhed - en slags skøjter med skarpe knive. Jeg skære ned to plader af 2 mm stål-store såler af gamle sko, svejset på to stativer på tå og hæl, og sikrede dem en kniv (jeg electrotome fra beklædningsindustrien, men kan tage en hvilken som helst anden). Jeg sætter til jorden den gamle bordplade af den knækkede køkkenbordet på hende - en favnfuld af græs, bære sko med skøjter, tænde for musikken og begynder at danse. Jeg tilføjer flere og flere dele af urten og knuse nogle få arme i løbet af få minutter.
  Elektrisk skovl
  Men denne sæson besluttede jeg at mekanisere denne operation. Jeg tog en gammel plastikspand,
  den nedre del på bunden af ​​hullet skåret i 70 100 mm cut segment to små sløjfer fæstnet til spanden, således at opnå en lille åbning luge. I centrum af bunden af ​​det borede hul 20 mm i diameter og nederste grinders skovle fastgjort klemmer, indgangsaksel indsætter det i dette hul. På akslen satte hendes "native" disk med to knive boltet til den. Nu jeg smide i en spand flok af græs, og tænd for slibemaskinen maler græsset i et par sekunder. Jeg åbner lugen, og hele det markerede græs er kastet ud. Så under overholdelse af alle sikkerhedsregler kan du forberede den nødvendige mængde mulch. Den samme mølle, fjernelse spand og sikre de samme knive, jeg bruge som en trimmer til at slå græs med stier og en have.

  svar
 34. Tatyana Timchenko, Kursk

  Levende mulch til hvidløg
  Jeg har vokset vinter hvidløg i mange år under levende mulch mulch. Vi er altid glade for høsten, men jeg bruger lidt arbejde. I slutningen af ​​august, lige efter udgivelsen af ​​sengene fra deres forgængere {normalt tomater eller agurker), fjerne alle planterester, lavvandet løs jord og tæt sår sennep. Efteråret har været varm de seneste år, og indtil oktober har afgrøderne formået at vokse godt og dækker jorden med et tæt tæppe. Ll Normalt på tidspunktet for lo-K en hvidløgskage, slår 1 sennep allerede de første p ^ JS frost. dette
  '. Jeg renser ikke det snusede tæppe og begraver det ikke
  i jorden. Jeg skærer rillerne med en smal flad cutter og forsøger at dreje laget med hele. I de befriede riller bliver jorden løsnet, jeg tilføjer humus med aske og plante hvidløgsplanter. Så lukker jeg rillerne med det udadrettede lag af jorden, dækker med stilkene af sennep.
  Spring polupereprevshie sennep stilke ikke interfererer med spiring hvidløg, men hæmmer væksten af ​​ukrudt samoseynyh: bænkebidere, quinoa jorden under barkflis lagret løs, og ikke mesh rødder optøede vand vask næringsstoffer. Jeg fjerner resterne af sennep tættere på sommeren.

  svar
 35. Elena EVGENEVA, byen Izhevsk

  Global Mulching
  Jeg dæk jorden i næsten alle dacha. Første gang jeg gør dette om foråret, når jorden stadig er våd efter sneen har smeltet, men allerede opvarmet af solen. Ved at gøre det skal det være godt befrugtet og rengøres af ukrudt. Mulching i foråret giver dig mulighed for at holde fugtet i kildevandet og derefter - for at beskytte planternes rødder mod overophedning og tørring i varmen. Om nødvendigt fornyer jeg mulch i løbet af sommeren efter ukrudt på ukrudtet.
  For anden gang gennemfører jeg global mulching i midten af ​​efteråret, efter den indiske sommer. Jorden varmer godt om sommeren og er allerede fugtet med efterårregn. Du skal bare fjerne ukrudtet og tilføje vintergødning. Autumn mulching er normalt mere intensiv end foråret mulching. Det skaber yderligere beskyttelse for mange kriminals rødder fra vinterfrost.
  Til grøntsager bruger jeg hovedsagelig økologisk mulch, som også er gødning - Mal med halm, gødning, cedertræ og skrånende græs. Og hvis jorden skal gøres pokislee den bedste barkflis - Træ bliver genbrugt (strimlet bark eller savsmuld), bladmuld, fyrrenåle og sover kaffe.
  Hvis derimod er der ikke nok alkali i jorden - dække det med gødning, æggeskal. Og når du skal holde varmen, er den bedste mulch halm. Jord, fattig i nitrogen, er lige det samme som siderater.
  Hvis det er svært for dig at bestemme, hvilken slags jord du har, brug haven humus - universel, overkommelig og højkvalitets mulch.

  svar
 36. Sergey LESHUKOV, Kemerovo

  Træmølle
  Jeg hørte, at du kan bruge malet bark af træer som en mulch. Hvordan høstes det, hvor træer og hvilke afgrøder er egnede til sådan mulch?

  svar
  • Sergei

   Til fremstilling af mulch er barken af ​​nåletræer oftest brugt: gran, fyr, lærk. Det er mere holdbart, men barken af ​​løvtræer bruges også. Sådan mulch kan findes i specielle haveforretninger.
   For at forberede mulch i hjemmet skal du først finde barken selv - det kan være den nærmeste skov eller høststedet.
   Du kan kun forberede barken fra faldne træer - fjerne barken fra et levende træ, du kan bare ødelægge det. Cora fra gamle stubber og forfaldne træer kan ikke bruges, det er allerede "død".
   Ved høst skal det adskilte lag af bark ikke smuldre i små stykker,
   Efter høsten er barken malet med en skovle eller saks. Barkstykker i størrelse bør variere inden for 1-5 se. Den knuste bark steriliseres ved kogning eller opvarmning i ovnen ved en temperatur på 70 °.
   Mulch fra barken bruges oftest som dekorativt materiale, og ikke som en direkte mulch. Barken fra nåletræer er mere egnet til mulching af nåletræer, og barken af ​​løvfældende planter er løvhøstede afgrøder.

   svar
 37. Irene

  Jeg var meget heldig med webstedet. Vores hus ligger ved siden af ​​et stort skovområde, hvor nåletræer vokser. Og selve landet er fladt, og landet er frugtbart, men det vigtigste er en luksuriøs gødning i nærheden. Hvorvidt kun gødning! Der er en opfattelse, at nålene angiveligt øger jordens surhed, og det bør anvendes, givet havet i hvert øjeblik. Jeg tror det ikke personligt, for i mange år har nålene hjulpet mig ud. Der er kun brug for at vide, hvordan man bruger det.
  Meget taknemmeligt reagere på bioklip nåle kirsebær, blommer, svesker, bær, solsikker, valnødder, tomater, spinat, kartofler og bønner. Jeg har ligesom enhver mester komposthopper. Jeg sætter der og fyrretræer, der er det pereprevaet og går perfekt som gødning - under alle afgrøder.
  Jeg læste engang, at en canadisk lastbilbonde lagde fyrretræsnåle under ægplanter. Samtidig målte han jordens surhed og bemærkede, at der ikke var nogen forøgelse af surheden, men udbyttet steg markant. Jeg har også udført et sådant eksperiment. Harvest mine ægplanter gav som altid en god en, men der var ingen colorado, og i almindelighed var frugten meget mere behagelig at se på end i de foregående år. Smukke viste sig for mig og en jordbær, en bær til en bær. Men i sidste år ramte mine jordbær så meget fra snegle og biller, at jeg bare græd over sengene!
  I efteråret hælder jeg fyrretræer under trunkerne af haven træer, præ-laying løvfældende kuld, humus. Det giver mad til jorden, og orme også.
  Og endelig vil jeg dele en anden "hemmelighed". Infusion af nåle - et glimrende middel mod plantesygdomme og skadedyr. Jeg tager 1 kg nåle, hæld 10 l varmt vand og lad det brygge, indtil det køler af. Jeg spænder og spreder mine planter fra æblemoten, fyring - på denne måde helbredte jeg stikkelsbær og ribs. Og kvæget med mine hindbær løber væk, da vinden blæste!
  Hvis du ikke har en række landinger, skal du prøve at lagre nålene et eller andet sted på andre steder. Og siden nytårstræet, som alle normalt smider ud, vil du helt sikkert indsamle det rigtige antal nåle, i hvert fald til forberedelsen af ​​et rigtigt!

  svar
 38. Raisa Filipovna Ryabinina

  Efterår skæbne af mulch
  Hvad skal man gøre med mulch-sæsonen? Kan jeg grave i jorden for et hundrede mere?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Desværre angiver du ikke om mulch af hvilken slags oprindelse vi taler om.
   En fin mineralsk mulch kan begraves, hvis jorden ikke er særlig struktureret. Den samme tørv
   af alle slags {bare ikke blive for bæret væk for ikke at forsurke jorden; Under alle omstændigheder vil en halv liter dåse af dolomitmel til 1 mg eller et par askebriller til samme område her ikke skade). Det samme med kompost og humus. Du kan også gøre med den mindste bark (hvis du ikke har noget imod det).
   Men den større bark (fra en halv teskefuld) er allerede værd at indsamle og. Hvis du ikke har planer om at bruge den længere, skal du sætte den i kompost, i forhold ikke mere end 1 / 5 af det samlede volumen. Men det kan bruges igen (måske endda to!) - har elimineret opsamlet fra jordens partikler på skærmen og en dråbe under et baldakin fra sneen om vinteren.
   Mulch fra græsset græs kan begraves helt, sprinkles med en opløsning af urinstof, halm - det er bedre at kompostere.
   Savsmuld er bedst at begrave uden tricks. Bemærk venligst, at savsmuld absorberer kvælstof fra jorden, når den nedbrydes.
   Og husk: Begrave enhver mulch uden desinfektion, du sender æg til skadedyr og dvaletilstand til vinteren!

   svar
 39. Elena Klin Bryansk region

  Vitaminer til hytter
  Det er på tide at samle "vitaminer": æggeskaller, løgeskaller og appelsinskræller.
  Appelsinskalene redder min høst fra Colorado beetle. Sushu dem på en bakke, opbevar i en taske. Sommer 2-3 håndfulde af gennemblødt i en spand varmt vand og insistere nat. Direkte med skorpen, vand aubergine og kartofler efter de vigtigste vanding. Bjørner kan ikke lide denne lugt - den er tjekket! Infusion af løgeskaller spiser grøntsagerne, de vokser lige foran vores øjne. Denne sommer vi blev høstet før slutningen af ​​august, på gaden eller i et drivhus. Groft pulveriseret æggeskaller jeg falder i søvn på håndfuld i brøndene ved plantning frøplanter - fra jordkrebs, fint pulveriseret crumble under frøplanter af blomster - fra snegle og nøgne snegle. Også skallen er meget nyttig som gødning.

  svar
 40. Familie Kharitonov, Serpukhov

  Værdifulde Shell
  For at øge jordens frugtbarhed bruger vi altid en værdifuld gødning - æggeskallen.
  Limet indeholdt i det bidrager ikke kun til et fald i surhedsgrad, men giver også planterne de næringsstoffer, der er nødvendige for deres vækst og udvikling.
  I løbet af hele året smider vi ikke skallen ud, men samler den i en separat kasse. Før først opbevares, vaskes grundigt i vand med tilsætning af bagepulver. Sæt derefter den tilberedte skal i en kasse, som vi sætter under batteriet. Her tørrer det godt.
  Vi tørrer den tørrede skal med en rullestift og foldes den ind i cellofanposerne til foråret. I begyndelsen af ​​sommersæsonen fylder vi en del af den resulterende gødning under frugtbuskene og træerne, og resten bliver føjet til hullerne, når plantene plantes i jorden. Især som skallet af kål, gulerødder, agurker, ørred og rogn. Og fra haven afgrøder er ikke ligeglad med æggetilsætningen kirsebær, kirsebær, blomme og også havtorn. Under dem sætter vi skallen ind i den nærliggende cirkel for sidste gang i sæsonen i begyndelsen af ​​oktober og næste gang - om foråret, efter smeltning af sne.

  svar
 41. Marina ZOTOVA, Krasnoyarsk

  Hvilken mulch er bedre?
  Mange mennesker ved om muligheden for mulching, det vil sige at dække jorden med et lag af løs materiale. Mulch beskytter jorden mod udtørring, hæmmer væksten af ​​ukrudt, holder varmen. Som mulch anbefales det at bruge tørv, savsmuld, groft sand, knust sten, faldne blade og andre materialer. Hvordan vælger man den bedste?
  Savsmuld - den lettest tilgængelige og almindelige mulch. Særligt velegnet til jordbær, da de ikke pletter bær.
  Torv bevarer fugt godt, så det er ideelt til mulching hindbær og andre fugt-elskende planter. Det er også godt at bruge tørv til planter, der foretrækker sure jordarter: rhododendroner, kalina, iriser, delphinium.
  Nåle er også velegnet til "elskere af sure jordarter: prydbuske, heder. Når det anvendes under jordbær og jordbær beskytter bær fra grå rot og hvidløg - fra mange skadedyr.
  Krosset træbark og chips - temmelig dekorative belægning. Generelt er fordelene ved dem få. Bruges i blomsterhaver, alpine bakker, blomsterbed, samt i områder med dekorative nåletræer og roser.
  Overdækningsmaterialer, pap, agrotextile som mulch lægges ud over sengens overflade og skærer åbningerne til planter. Bruges til jordbær, courgette, agurker, tomater, peberfrugter.
  Faldne blade uden tegn på nederlag ved skadedyr og sygdomme - Fremragende vinterdækningsmateriale til roser, senge og blomsterbed med pære.

  svar
 42. Victoria S. Golubeva, Vologda regionen.

  Mulch altid, mulch overalt!
  Mørk fra barken er af forskellig farve og størrelse. Med farve er klar - det er et spørgsmål om smag. Men er der nogen anbefalinger til at vælge den optimale størrelse?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Hvis farven på mulch virkelig er et spørgsmål om smag, så er størrelse et spørgsmål om sted. For eksempel i den løbende brolægning af jord du har valgt et område på 2-3 m-, der vokser en stor ornamental busk med store blade (fx lilla), og du ikke ønsker zadernyat hans eller plantning nogle urteagtige planter. Det er hensigtsmæssigt zamulchirovat dens bark, fragmenter af hvilke er en halv håndflade - håndflade. Det vil se godt ud.
   Et plaster af plænen med en lille størrelse i Rhododendron cordata "halv square" logisk zamulchirovat bark med en partikelstørrelse med en falanks af lillefingeren, generelt universel størrelse - 2 / 3 tsk ..
   Husk på, at efteråret mulching er et dobbeltkantet sværd. Ugress vokser ikke så meget i dag - de er ude af spørgsmålet. Yderligere ly til rødderne på vores stauder før vinteren er god.
   Men på den anden side i mulch glorværdig vinter og skadedyr - det er dårligt! I oktober giver det mening at vende mulch og behandle det parallelt med et af de universelle insekticider.

   svar
 43. Evgeny Drobnitsky, byen Smolensk

  Nærende "frakke"
  Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at arbejde på jordodling, så prøv mulchmetoden. Personligt forekommer det mig det enkleste og mest effektive. I august, sengene er fritaget for landing, jeg ødelægger ukrudt, skære dem i roden af ​​en hakke eller ploskorez. Toppen af ​​afgrøder (tomater, agurker, krydderurter og så videre.) Beskære saks, efterlader rødderne i jorden. Derefter hælder jeg jorden med biologisk aktiv infusion. Forberedelse det på denne måde: tamp 1 / 3 dvuhsotlitrovoy tønder græs, tilføje 1 / 2 3 spande med gødning og liter yoghurt. pour
  dem i tønde til vandets rand og insisterer på en blanding af 15 dage. Derefter afløb væsken og fortynd den med vand (1: 10).
  Jeg hælder meget aske under infusion af vand og dækker mosen med græsset tilbage i tønderen. Læg ovenfra et andet lag op til 25 cm fra hø, blade, løv, tørv, gødning. I efteråret vil orm og mikroorganismer i denne masse fungere ordentligt, og ved foråret vil det sammen med rødderne af planter, der forbliver i jorden, blive til et homogent næringsstof. Weed på grund af mulch til lyset vil ikke bryde igennem.

  svar
 44. L.Porhunov

  Jeg besluttede at argumentere for brugen af ​​grøntsagshage kartofler, jod, kobbersulfat til dyrkning af jord. Jeg vil gerne citere akademiker Nikolai Mikhailovich Boyarsky, akademiker fra akademiet for medicinske og tekniske videnskaber i Den Russiske Føderation. Det er nødvendigt at vide og huske at:
  Du kan ikke "stege og dampe" jorden, spil den med kogende vand, for når temperaturen stiger over 45 °, dør de positive bakterier først og aktivt
  Ikke spilde jord mangan løsning, som konserveringsmiddel er kaliumpermanganat og behov næringsstoffer i jorden i anlægget utilgængelige tilstand, hvilket gør jordens udtømte næringsstoffer, og også fører til opløsning og destruktion af humussyrer nyttige mikroflora. Således, stegt, dampet jord i ovnen, strædet kogende vand eller en opløsning af mangan, får vi en blank substrat med et stort antal patogene mikroflora, hvilket fører til plante død.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.