Anmeldelser og kommentarer: 41

 1. Vera IVANOVA, Redkovo, Tver-regionen

  Nu reklamerer internettet aktivt for flydende græsplæne. Er han virkelig god, eller er det bare et andet fupnummer?

  svar
  • OOO "Sad"

   Dette er en græsplæne kaldet "Gidromuss" eller dens analoge "Aquagrass". Produktet er en plastikflaske med en frøblanding. Der er græsfrø, et koncentrat af nødvendige gødninger, knoglemel, vækststimulerende midler.
   Hvordan virker systemet? Sprøjten er forbundet med en slange, der forsyner vand, låget drejes, og tanken udleder en grågrøn jet, som f.eks. Er rettet mod de gamle pleters skallede pletter.
   Gennem 9-12 dage vises venlige stærke skud af saftigt græs. De bliver ensartede, hvis du forsigtigt kan sprøjte det hele. Skønheden er imidlertid opnået ved, at et naturligt grønt farvestof tilsættes til vidundervæsken, som først maskerer plantens ufuldkommenheder og giver dem en vis illusion af tykkelse. Kort sagt, det er bare en praktisk og genial måde at plænde så på, plus et lille trick - en slags græsplæne. Og ingen magi. Vores håndværkere stal en produktiv idé, men de har som altid ikke taget hensyn til det.

   Det hele vanskeligt for køberen er at bestille præcis, hvad reklamen lover. Bestil ikke fra bedrager, men fra en bona fide producent. Men uværdige - dem, der sælger falsk - 95%, fordi internettet er fyldt med negative anmeldelser.
   Det er sikrere at bestille en flydende græsplæne i Tyskland. Pakken skal vente 2 måned. Hvor længe? Ja! Dyrt? Selvfølgelig! Men i det mindste får du et kvalitetsprodukt, og du vil ikke føle dig som sucker. Ellers vil der i din pakkepost være flere plastposer med græsfrø til 790-rubler (dette er en rabat!), Det vil sige et sæt, der koster omkring 200 i det indenlandske havecenter. Og du vil ikke finde enderne for at kalde cheaters til konto - de er meget klogt forklædt.

   svar
 2. Ilona HOMICH

  Græs hjemme: Græspleje
  På sommerens højde skal græsplænen vokse et sted på 7-10 om to uger. Hvis græsset vokser langsomt på grunden, opløses den komplette mineralgødning i vand (ifølge instruktionerne) og fodrer den.
  Mange gartnere vandrer plænen for ofte - som følge heraf vasker vand næringsstoffer fra det frugtbare jordlag. I dette tilfælde skal du foder plottet oftere.

  Hvis græsset, på trods af god pleje og tilstrækkelig ernæring, stadig "står stille", skifter den ikke meget, ændrer "vandbehandling" -ordningen: vand det rigeligt, men ikke oftere end en gang i 1 -2 uger (afhængigt af vejret) .

  svar
 3. Olga SURINOVICH, agronom, Horki

  I pleje af frugthave og blomsterhave glem ikke græsplænen.

  Når græsset strækker sig til 15-20 cm, gå på det med en plæneklipper. Du skal klippe græsplænen en gang per 10-15 dage til højden af ​​4-5.
  I tørt vejr, vandet græsset med rigeligt vand (så vandet trænger ind i en dybde på mindst 15 cm).
  Kombiner en af ​​kunstvandingerne med ammoniumsulfatgødning (15 g per 1 m2), som syrer jorden og tillader ikke ukrudt at vokse.

  svar
 4. Oleg Petrovich

  Det virker, hvorfor fodre græsplænen i efteråret, selvom det tjener trofast på sommeren, vil det hvile. Men denne opfattelse er fejlagtig, fordi græsplænen i virkeligheden ikke adskiller sig fra andre planter, og problemet med en vellykket overvintring er også relevant for den. Det er i orden, at det grønne græs forsvandt frost uden tab, og dets efterårsforbinding udføres.

  Hvilke gødningsstoffer skal man bruge på dette tidspunkt? Vi definerer det mål, vi ønsker at opnå. Selvfølgelig behøver vi ikke at øge den grønne masse, som simpelthen bliver "dræbt" af kulden. Derfor er nitrogenforbindelser udelukket fra sammensætningen af ​​gødninger. Men at skabe et mere omfattende rodsystem er en vigtig opgave. I sin løsning spilles hovedrollen af ​​fosfatgødninger, som stimulerer dannelsen af ​​laterale rodprocesser, og det gør tærven mere tæt, hvilket hjælper græsplænen til at modstå frost.
  Til fodring er det bedre at bruge et vandopløseligt dobbelt superphosphat. Praksis har vist, at befrugtning i bulk og ved hjælp af specielle vogne og såmaskiner giver ikke ensartethed selv om vinteren. Som et resultat dannes nogle indviklede mønstre af mere tæt og mørkt grønt græs på plænen.
  Derfor er det bedst at sprænge gødningsopløsningen. Hvis vi taler om fosfor, så er det i dette øjemed ikke egnet simpelt superphosphat, dårligt opløseligt i vand.
  Sørg for at lave og potash gødning, hvilket øger frost modstand. Her er valget meget bredere, da alle arter opløses perfekt i vand. Den bedste løsning er kaliumsulfat.

  svar
 5. Natalia Bulatkina

  i juli såede frø af græsplæne græs. Græsset steg hårdt, det var nødvendigt at afslutte det. Men på steder, der ikke har tid til at stige, tørrede den op. Hvad er der galt?

  svar
  • OOO "Sad"

   Det lader til, at du har udarbejdet plottet forkert. Måske har den tung jord (hvis skuddene havde svært ved at gøre deres vej). Prøv at plante om foråret (i april). Pladsen til plænen skal have en lille hældning (ca. 3 grader). Det underliggende lag er bedst af loam eller ler. Det er et pund.

   Hæld i et lag med sand i 3-10 cm, juster og komprimér. Først derefter hælde grobund for såning lag på omkring 10-15 1 -2 se Ventetid -. I løbet af denne tid vil der være ukrudt, der er ren, og derefter sår plænen græs. Den første måned af webstedet regelmæssigt vand og græs.

   svar
 6. Polina Petrovskaya

  Har ikke haft tid til at så en græsplæne i haven. Vi søgte efter en passende gasblanding i lang tid og besluttede at vælge det om vinteren. Hvad skal jeg se efter?

  svar
  • OOO "Sad"

   En perfekt græsplæne opskrift eksisterer ikke. Det er nødvendigt at vælge indstillingen under hensyntagen til belysningen af ​​stedet og typen af ​​jord. Du kan blive på de tre mest berømte typer af korn: rød sving, enggræs og fint græs. De danner talrige datter buske, der sikrer lang levetid af græsplæner. Det er disse urter, der danner grundlaget for de fleste græsblandinger, men de vokser langsomt.
   Tilsætningsstoffer almindelig rajgræs, hvene pobegonosnoy, andre typer af svingel og bluegrass græs accelerere væksten og øge modstanden mod negative faktorer plænen, men lidt reducerer sin skønhed. Der er særlige blandinger til skyggefulde græsplæner. Lawn i skyggen, du har brug for at skære højere og mindre hyppigt, lejlighedsvis sår. Separat blandingen er til salg for sand- og lerjorder.

   svar
 7. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Hvis du har mulighed for det, så prøv ikke at gå på græsplænen om vinteren. Græs under sneen og det føles ikke den bedste måde, og hvis du løber og hopper langs den, så vil den trampede sne og iskage føre til fangst af græsplænen. Og om foråret vil du uundgåeligt støde på behovet for reparation.

  svar
 8. O. Savushkina

  Engelsk (jorden) græsplæne er en grøn klassiker på dit websted.
  Hvis du vil lave et websted i den klassiske stil, skal du være opmærksom på engelske græsplæner. Ideelt flad overflade, farve ensartethed, høj densitet af græsdæk - traditionel engelsk græs ser parade og præsentabel - engelsk græsplæne behøver ikke være dekoreret med andre planter. Ifølge området bør det være den største blandt alle elementer i landskabsdesignet i forstæderområdet.

  Jordforberedelse
  Sted til engelsk græsplæne skal være solrig, åben. Lav en drænpude af grus og sand. Løsn, niveau og flad jordens overflade.
  Tykkelsen af ​​det frugtbare lag skal være 15-20 cm. Jordens surhed kan ligge inden for grænserne for pH-værdien af ​​5,5-6,5.

  PLACERING AF SØDER
  Til den engelske græsplæne er sådanne planter som feskue, enggræs, enggræs velegnet. At vælge en blanding af urter, er det nødvendigt at tage hensyn til klimaet. I gennemsnit kræver 100 m2 2 kg frø.
  Såning udføres bedst med en særlig sædemand, da manuel udsåning ikke garanterer ensartet fordeling af frø (og ensartethed og plantedæthed er det vigtigste krav til en engelsk græsplæne).

  CARE
  1 en gang om ugen, plænen skal vandes, og 1 gange i 2 uger - klippe til højden af ​​3-4, se.
  Fra og med maj skal kvælstofgødning indføres i jorden, og i efterårsmødninger med højt indhold af fosfor og kalium.

  svar
 9. Natalia DISHUK. cand. biol. videnskaber

  Et tæt lag af sne på græsplænen fører til dens obstruktion, udseendet af mug. Hvis det er muligt, fjern derfor sneen fra græsplæner. Af samme grund fri for sne og stuntede og kugleformede arter og former for nåletræer. Og for at gøre sneen smelter hurtigere, spred torv, aske på plænen.

  svar
 10. Natalia SEROVA, Perm by

  Normalt ligger alle slags ulykker i vent på plænen i den varme årstid. Men der er en specifik sygdom, der udvikler sig om vinteren, med moderat forkølelse og optøning. Det hedder sneform - først udvikler det sig under sneen, og for det andet ser de berørte steder ud som hvide pletter. Det døde græs på pletterne stak sammen, som om strøet med noget sølvfarvet.

  Den forårsagende middel til sne skimmel er en svamp, der spredes gennem luften, med jord, frø af urter. Det er ekstremt frostbestandigt, der er i stand til at transportere koldt til -NNUMX °. Optimale betingelser for dens udvikling: temperatur fra 50 ° til -5 °, fugtighed og overskydende kvælstof i jorden.

  Slap af sneform på plænen er svært. De berørte områder vil ikke blive genoprettet, men vil fungere som en kilde til infektion, så de skal grave, erstatte jorden og genåse græsset. Hele området skal behandles med en fungicidopløsning, de græsstykker, der skal brændes.
  For at forebygge sneform og mange andre sygdomme skal du undgå høj luftfugtighed på plænen, lave et godt afløbssystem. I efteråret bør du ikke fodre græsset med kvælstofgødning, kun kaliumfosforgødning. Hvis vinteren er snedækket, og sneens smeltning af fjeder er forsinket, er det bedre at rydde plænen fra resterne af driften. Du behøver ikke at bruge plænen og som en platform til opbevaring af sne, ryddet af sporene.

  svar
 11. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Jeg så græsset - jeg glæder mig ikke! Hele sommeren var han glat, pænt! Jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre med det i efteråret. Skal jeg skjule det på en eller anden måde, fodre det? Eller skal han bare gå under sneen og det er det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Selvfølgelig har græsplænen efteråret pleje. Din omhu i efteråret vil gøre det muligt for det næste år at beundre den smukkeste grønne beklædning og ikke bruge energi på genoprettelsen.

   I efteråret fjern alle ukrudtplanter fra græsplænen, så der ikke spredes unødvendige frø. I slutningen af ​​oktober - begyndelsen af ​​november, hugge græsplænen. Dens højde bør ikke være mere end 5 cm. Hvis der er skaldede pletter på plænen, så tilføj frø af græsplæne. For at sikre, at frøene kommer i kontakt med jorden, skal de behandles med rake, inden de plantes. Efter plantning skal du placere et øverste lag kompost eller frugtbar jord for at øge spiring.

   I begyndelsen af ​​efteråret udfører top dressing med mineralsk gødning indeholdende kalium, fosfor og calcium. Og i slutningen af ​​efteråret - organiske gødninger. Kontroller jordens pH. Græsgræs vokser godt på neutrale jordbund. Hvis jorden er sur, tilsættes kalksten i efteråret, hvis den alkaliske jord er svovl. Glem ikke at regelmæssigt fjerne blade fra træer og buske fra græsplænen. Dette forhindrer udseende af skaldede pletter i foråret.

   svar
 12. Natalia GOFAROVA.

  Lawn uden besvær
  Mange sommer beboere klager over plænen, de siger, det tager meget energi. Jeg har plantet min græsplæne med hamstring - og nu kender jeg ikke problemerne med plænen. Denne plante spredes godt på jorden, så der er ikke behov for at klippe. Og selve græsset er så blødt, at det er en fornøjelse at gå barfodet på den. Og mens plænen ikke er trampet ned, men tværtimod er sporichen endnu bedre gengivet. Derfor beder min mand og jeg vores børnebørn om at køre rundt om stedet oftere. Om efteråret er det bedre at så græsplænen med en spire senest i september, eller allerede i det tidlige forår, da jorden dræber.

  svar
 13. Mikhail Semenov, byen Saratov

  Jeg tror nogle gange, at de ideelle græsplæner, som vi ser i den engelske serie, 3 år før skydningen, ingen undtagen græsplænen og tromlen, tramper ikke. Ellers, hvor skal man få en sådan upåklagelighed?
  På min græs ligger børn og hunde i hjertet og sjælen, der arrangeres fodbold- og tennisturneringer med jævne mellemrum. Og jeg kæmper, men jeg kæmper så langt med alles ønske om at sprede og omslutte territoriet med plader med indskriften: "Gå ikke på græsplænen!". Nå, jeg forsøger at gøre alt for at holde en interessebalance.
  I 2-halvdelen af ​​august er det tid til at genoplive græsplænen, det vil sige at såge. Frøer Jeg tager to gange mindre end om foråret, om 25 g pr. 1-firkant. m. For at supplere næringsreserver i jorden, for 2 dage før såning, bidrager jeg lidt
  kvælstof gødning, vandt derefter rigeligt.
  Mit websted er ikke alt for ødelagt af solen, så brug en blanding af frø 1 / 4 svingel, 1 / 4 hvene og 1 / 2 bluegrass fetlock. Før såning blander jeg frøene i halve med sand. Såning på den gamle måde for hånd, selvom jeg hørte, at der er specielle automatiske såmaskiner.
  Mulching i augustgrøderne er obligatorisk. Ellers vil solen overvælde frøene. Til dette har jeg forberedt en blanding af tørv og humus. Da jeg sprer mosen rundt på stedet, går jeg let med rake og ruller derefter afgrøderne med en håndrulle. I sidste ende vanding (bedre, ikke for koldt vand). De første skud optræder som regel i 2 uger.

  svar
 14. Nina KUZMENKO, Smolenskaya obl.

  En veletableret stereotype siger-det er en god græsplæne, der kontinuerligt skærer 300 år. Men. som det viste sig, er der et magisk græs, der danner en glat smuk græsplæne med næsten ingen hårklipp. Dette er en vaginaløsning. Højden på det voksne græs er kun 15 cm, og det er hele sommeren. Desuden bliver den uklare græs ved slutningen af ​​sæsonen tykkere og tykkere, idet der opretholdes lyse saftige greens. Hvis 2-3 gange per sæson holder
  haircut, vil resultatet overgå alle forventninger.
  Faktum er, at denne slags bentgrass vokser ikke så meget opad, så meget som i bredden. Skudene spredes langs jorden og vokser med jævne mellemrum. På rodsorter opstår nye rosetter af unge blade, kompakterer plænen og animerer dens farve. Kanin vokser meget hurtigt og kan gribe territoriet, for det er ikke pre-
  værdier. Du kan forme paprika både ved at så frø og vegetativt ved at plante skud.
  Det ser ud til, at her er det - et ideelt græsplæne. Men desværre er anlægget ret krævende. Poverwitcher løb væk dårligt i regioner med lange og kolde vintre. Det passer til et klima, der kan sammenlignes med Mellem- og Sydeuropa.
  Men hun kan heller ikke lide tørke, så hun er ikke egnet til Syds Rusland og de sydlige regioner i Ukraine. Hun kan også ikke lide skygge og fattige jordbund. En mild vinter, en moderat fugtig sommer med en overflod af solrige dage, ingen pludselige temperaturændringer - det er det, hun kan lide. Hvis der i din lokalitet er lignende forhold, vil en græsplæne fra en løbestrøm være lang tid og uden omhu at glæde dig med sin skønhed.

  svar
 15. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Sengene på stedet er for nylig blevet mindre, der er ikke nok styrke til forarbejdning. Og på den anden side er der flere og flere børnebørn. Når de kommer, har de brug for et sted at spille. Sådan viste nogle græsplæner på stedet. Og det viste sig, at det ikke er lettere at dyrke en smuk græsplæne end en kartoffel.
  For Ruslands midterband er de mest optimale græsgræs skæg, sving, bluegrass og rajgræs. De vokser godt, kræver ikke jordbunden og er modstandsdygtige over for frost. Disse urter er grundlaget for alle græsplæneblandinger. Men - i forskellige kombinationer og proportioner.
  På spytten og i nærheden af ​​hegnet sådede jeg en blanding af "Universal græsplæne" med en overvejelse af enggræs, rød sving og rajgræs. En sådan græsplæne vokser godt på enhver jord, men du skal klippe det ofte. Under vinduerne i huset og i nærheden af ​​blomsterhaven, hvor vi ikke tramper specielt, såes der
  blanding parterre græsplæne med overvejende hvide og fescue eng fescue. Belægningen viser sig at være smuk og homogen, men kræver pleje. I planerne om at erstatte den med en eng eller maurisk græsplæne - med tilsætning af flerårige blomster. Disse er græsplæner til doven, de behøver næsten ikke at blive skåret.
  Men dine børnebørns yndlingsplæne er sport. I denne blanding dominerer rajgræs og svingfingst. Belægningen er mere stiv, kræver hyppige hårklipp. Men det er muligt at ligge rundt og trampe og solbade og shish kebaber til at stege.
  Fejl i de tidlige år har jeg gjort meget, især i skæring af græsplænen. Først, undskyld for det unge græs i foråret, så begyndte jeg at skære det for hårdt, hvilket efterlader et "pindsvin" på 1-2 cm fra jorden. Begge er dårlige. At skære en ung græsplæne i foråret er nødvendig. Herfra bliver græsset kun tættere og mere modstandsdygtigt mod tørke, blødning og frysning. Men det er ikke værd at overdrive, for lavt et hårklipp ødelægger rodsystemet.
  Så slå græsset nu begynder i slutningen af ​​april, når græsset når 10-12 cm, en højde på 4-5 cm fra jordoverfladen. Og det gør jeg, som den engelske gartner rådede regelmæssigt, mindst en gang hver anden uge.

  svar
 16. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Som enhver levende organisme kan en græs blive syg. Og jeg er sket for at møde sådanne ulykker. Vi vil behandle.
  Fusarium
  Dette er den første sygdom. På græsset optrådte sølvfarvede og lyserøde øer limet græs, der minder om spindelvæv. Foranstaltningerne begyndte at tage øjeblikkeligt: ​​Stænk plænen med en Bordeaux væske (du kan bruge 1% kobbersulfat). Umiddelbart brugt beluftning, i enkle termer, forsigtigt poked gaffel med jord og sand. Til forebyggelse i efteråret fodret græsplænen med gødning med et højt indhold af kalium.
  rust
  Hun behandlede det også. Som det ser ud, og du behøver ikke at fortælle - disse gullige, røde og sorte prikker er straks synlige. Umiddelbart udelukket aftenvande, fodret, behandlet med fungicid. Næste kæmpet med rust hyppigt klippe.
  mos
  Han kæmpede med ham sidste år. Årsagerne til udseendet af mos kan være mange, der er ingen tid til at forstå, det var nødvendigt at handle. Kogt forsigtigt græsplænen med rake, slog og rensede græsset. Derefter gennemførte han et "kemisk angreb". Tørr vindfri vejrbeskyttet græsplæne 5% opløsning af jernsulfat med en hastighed på 500 ml pr. 10-kvadrat. m. Efter to uger blev behandlingen gentaget, og græsset blev sået i skaldede patches.

  svar
 17. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  ■ Når der lægges en ny græsplæne, skal frøene fordeles jævnt i hele området. Kan jeg gøre det manuelt? I princippet ja, men jo større området af den fremtidige græsplæne, jo større er sandsynligheden for fejl. Derfor er det bedre at købe en græsboremaskine, især da denne enhed vil være nyttig, ikke kun når du opretter en ny græsplæne. I foråret, sommeren og efteråret, et værktøj designet til at sprede eventuelle faste stoffer, nyttig gødning eller kornet kalk (det er nødvendigt for raskislivaniya jord), og om vinteren - for slibning glatte spor. Du er nødt til at vælge mellem tre muligheder: manuelle såmaskiner (kompakt og praktisk til at hænge på skulderen), tohjulede modeller (kun arbejder, når bevæger sig fremad) og bugserede spredere hjul (for de områder "industriel" skala). Vigtigt: Den manuelle spreder kan være den nemmeste, hvis den aktiveres ved at dreje håndtaget, kører enheden mere expensivt på batteri eller batteri. Manglen på sådanne anordninger er et lille volumen, og dermed behovet for at genopbygge bestanden af ​​frø eller gødninger.

  svar
 18. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  På grund af hyppigt klippe mister græsset styrke, så det skal fodres regelmæssigt. Gødninger accelererer ikke blot planternes vækst, men styrker også dem, hvilket er særligt vigtigt. Efter alt bliver det svækkede græs hurtigt erstattet af mos og ukrudt. Generelt er det nødvendigt at gøre gødning 3-4 gange pr sæson: efter den første klipning i foråret, i perioden med aktiv vækst af græs i juni, hvis det er nødvendigt, i august, og sidste gang i efteråret, i oktober. Ideelt set er det bedst at bruge langtidsvirkende gødninger - de vil give planter de nødvendige næringsstoffer til de næste 10-12 uger.

  svar
 19. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  For at bryde en blomsterhave fra forskellige blomsterflyvninger midt i en grøn plæne, skal du først fjerne den bløde plet, der er udvalgt til plantning, og fjern alle ukrudtene. Løs derefter jorden og niveau overfladen med en rake. Spred frøene jævnt, tryk dem med et bræt og sprøjt let med jorden. Før spiring og i flere uger efter det, vand regelmæssigt det såede område, så jorden ikke tørrer ud. 2 Glade er klar!

  svar
 20. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Blomsterkryddesmix: hvad man skal vælge
  Hvis du vil have i stedet for den klassiske grønne tæppe til at skabe i hjemmet eller en blomst eng midt i monokromatisk baiting Foot dækning pause farverige ø eng græsser, mens den mauriske græsplænen - er præcis, hvad du har brug for. I ruller sælges den ikke kun i form af en græsblanding af frø. Men man bør vide, at der er årlige og flerårige arter. I det første tilfælde omfatter græsblandingen frø af flere typer årligt græs og mange blomsterflyvninger, det vil sige det næste år græsplænen skal sås på ny. Men i græsblandinger til en flerårig maurisk græsplæne indeholder frø af lokale græsarter, engblomstårige og sommerafgrøder, som formere sig godt ved selvsåning. En sådan græsplæne fremstår i al sin herlighed kun fra andet år. Vigtigt: enggræs vokser bedst på dårlig jord, så det er ikke nødvendigt at befrugte det eller fodre det. Og en anden ting: clearingen af ​​etårige planter behøver slåning kun én gang (i efteråret), men fra det langsigtede - to gange i sæsonen (forår, når græsset er spiret, og blomsten kun på tilgang, og igen i efteråret, hvor kimen til talus). Den eneste ulempe ved den mauriske græsplæne er, at du ikke altid kan gå og spille på den, ellers vil det hurtigt miste sit udseende.

  svar
 21. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Hyppigt og lavt græsning af græs tillader ikke planter at kaste blomsterstængler, at blomstre, for at give frø og dermed forny sig. Første årgang falder ud, så bliver ressourcer og flerårige græs gradvist udtømt. Rødder dør, de holder op med at holde jorden, græsset bliver mindre tæt, kryber væk. Men engen er ikke kun græs. Mange synlige og usynlige skabninger lever på forskellige dybder af jordlag og blandt planter. De er alle inkluderet i kæderne, der sikrer livets livsvigtige aktivitet, bæredygtighed og selvfornyelse og alt, der lever på det. Berøvet en normal habitat, de dør også.
  Om sommeren bliver jorden under et sjældent græsdække overophedet, og om vinteren fryser det dybere. Dette fører til en tidlig død af græsplænen til dens ørkendannelse.
  Ved hyppigt og lavt klippe falder kløveren hurtigt fra græsset. Humle og nogle andre insekter er økologisk bundet til denne honning plante. Hvis der ikke er nogen apiary i nærheden, er udbyttet af mange haveplanter reduceret.

  svar
 22. Igor Pavlovich LOB, Gomel-regionen, byen Vetka

  I foråret har græsplænen særlig opmærksomhed, men det vil give det et fantastisk udseende for hele sommersæsonen. Hvad skal der gøres?
  Først. Organiser den korrekte smeltning af sne på græsplænen. Spredes sneen jævnt over hele stedet, løsner det, brækker områderne med is for at forhindre lang snesmeltning i skyggefulde områder. En sådan simpel procedure hjælper med at undgå plante modning og for høj fugtighed. I løbet af denne periode må man uden særlig grund flytte på en stadig våd græsplæne for ikke at skade den grønne belægning.
  Den anden. Når sneen smelter, laver du plænen op. I april har han brug for nitrogen. Denne gødning i kombination med fosfor og kalium vil hurtigt genoprette den grønne belægning efter vinteren. Efterlad derefter græsplænen alene i to uger.
  Tredje. Når jorden tørrer og du allerede kan bevæge dig rundt, skal du kaste græsplænen med en rake, der kæmper rester af tørt sidste års græs, såkaldt filt og blade. Denne procedure hjælper lidt med at løsne jorden, hvilket selvfølgelig vil forbedre luftudvekslingen.
  Fjerde. Efter plænen "trækker vejret", fortsæt til næste trin - gennemboring græsdækslet. Dette er for at sikre, at luften kan trænge ind i rødderne. Det vigtigste er, at dybden af ​​punkteringen skal være mindst 8 cm. Dette kan gøres med gafler eller specialværktøjer. Hvis plænen indtager hele stedet, skal du være særlig opmærksom på steder, hvor vand normalt stagnerer.
  Femte. Når den virkelige varme kommer (i slutningen af ​​april - begyndelsen af ​​maj), begynder ukrudt at forstyrre plænen. Slippe af med dem! Hvis der er gulning af græsset eller skaldede pletter i nogle områder, så er det nødvendigt at så græs.

  svar
 23. Valery Petrovich Taldonov. Gavrilov Posad.

  Frø af hurtigt spirende prydplanter efter såning skal være konstant i et fugtigt substrat. Til dette sætter jeg et lille lag løv på bunden af ​​såningskasserne. Hvis frøene spirer langsomt, i en kasse gør dræning fra stykker af brudte keramiske potter eller grus, og en seng af blade humus allerede sat på det. Fyld derefter kasserne med drivhuset sigtet gennem sigten.
  Hvis du har forladt en græsplæne blanding, kan du bruge det i haven. Så blandingen inden høstens græsning, når alle grøntsagerne allerede er høstet. Det vil hjælpe med at berige jorden. Når skuddene er grønne, graver dem op med omsætningen af ​​formationen. Ved foråret vil græsset rådne og fungere som en fremragende organisk gødning, som forbedrer jordstrukturen. For en sådan afgrøde er restene af fugleføde også velegnede.

  svar
 24. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Græsplæner i dag er en integreret del af ethvert websted. Det hjælper med at bevare territoriet på en attraktiv og æstetisk måde.
  Men ofte efter plænen
  græsserne stiger, sidder ved siden af ​​dem og ukrudt, der tager mange næringsstoffer og ødelægger udseendet. For at græsplanterne ikke spire, er der en meget pålidelig metode, men det er temmelig svært, derfor bruges den kun i små områder. Den består af følgende: Vælg et lille plot, som du vil plante, justere det og læg det i et lag, der overlapper avisen. Fyld derefter op
  deres jordlag i 3 cm, hæld og så græsplænenes frø. En sådan metode vil ikke tillade sorber at spire gennem aviser, papiret vil nedbrydes i 1,5 år, og plænen bliver allerede stærkere på dette tidspunkt.
  Alexander Anatolyevich
  НАМЕСТНИКОВ, Pskov region,

  svar
 25. Gennady Utkin, Orel by

  Fortæl mig, tak, hvordan laver du plænen til kulden?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Om efteråret, i tørt og varmt vejr, skal plænen blive vandet en gang om ugen, i en kølig en - en gang i 10 dage. Før vanding introduceres gødningsstoffer - fosfor- og potashgødninger eller specielt kompleks til græsplæner. Kvælstof i efteråret er bedst ikke at bruge. I midten af ​​oktober kan græsplænen behandles med en opløsning af bioregulatoren Zirkon eller Epin. Derefter stopper gødning.
   I september, er plænen skæres hver anden uge, er det sidste snit udført i slutningen af ​​oktober - begyndelsen af ​​november, forlader græs højde 7-8 cm før de går under sneen højden af ​​græsset på plænen bør ikke være mindre end 6 cm, men for stor højde (mere end 10. cm) er uønsket, mens græsset kan vipret. Når den gennemsnitlige daglige temperatur falder under 10 ° C, stoppes vanding og skæring. I september og oktober, plænen to gange kam og udføre beluftning - gennembore jordens gafler eller specielle værktøjer til at sikre adgang for luft til rødderne. I efteråret bliver plænen rengjort flere gange fra de faldne blade med rake. Før indtræden af ​​frost ønskelig zamulchirovat kompost blanding tørt græs tørv i tunge lerjord tilsat dertil sand. Laget af mulch bør være lille - omkring 1-2 cm.

   svar
 26. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  På græsplæner med rapgræs og svingel beluftning 1 normalt udføres en gang om året, i slutningen af ​​september og begyndelsen af ​​oktober, når kornet er i en fase af vækst. Luftning af plænen udføres efter dens skæring. For 2 dage før piercing, i tilfælde af mangel på regn, græsplænen er rigeligt fugtet. Punktering udføres i tørt vejr. Traditionelle redskaber for små græsplæner - almindelige gafler, de gør punkteringer i laget af sod på 8-10 cm dybde gennem 30-40 cm, let løfte græstørv, især i tunge-teksturerede jord, med fri luft når rødderne. Det hjælper dræning, dræner vand ind i de dybere lag af jord, luft underjordiske plantedele, nærer rødderne af ilt, ikke stagnerer vand, jord og luft. Moderat luftcirkulation forhindrer svampesygdomme og rådner. Store arealer kræver en speciel enhed - en beluftning.

  svar
 27. Olga Potrut, Orel

  At klippe eller ikke klippe græsplænen i efteråret? Faktisk kan du tænke på, siden nu græsset vokser meget mindre. Men du kan ikke starte en græsplæne. Det skal fortsættes med at blive slået en gang i 2 uger. Den sidste gang plæneklipperen slog i slutningen af ​​september eller i begyndelsen af ​​oktober. Fra det skal du fjerne alle blade og andet snavs, for dette har du brug for pålidelige fan rakes. Indtil midten af ​​september i varmt vejr kan du stadig så græsplænenes frø.

  svar
 28. Galina

  Plænen bliver eksklusiv
  Vi er alle vant til ideen om, at græsplænen består af en blanding af forskellige græsplæner. Men hvis du virkelig vil have noget originalt, så skal reglerne brydes.
  I denne situation kan der være mange muligheder, lad os overveje en af ​​dem og dekorere vores græsplæne med løg eller eng blomster. Men før du køber pærer yndlingsfarver, lære deres krav til vækstbetingelser, fordi for de fleste pæreformet skråninger med en mangel på fugt og skygge træer - ikke det bedste sted at lande. Som praksis viser, jo enklere blomster, jo mere naturlige ser de ud på plænen.
  Til plantning pærer på græsplænen så ud som om det var den måde, naturen ønskede, med en håndfuld pærer udgang til haven, vilkårligt smide dem på græsplænen, og derefter plante dem i målrettede områder. Prøv at plante pærer i små grupper og forskellige i størrelse. Sørg for, at hver pære får tilstrækkelig plads under plantningen, ellers blomstrer de ikke, og du bliver nødt til at tynde dem.
  Gødning, som vi bruger til græsplæner, er ikke særlig velegnet til pæreafgrøder. De indeholder en masse kvælstof, som ikke bør bringes ind, indtil den ovennævnte del af pærerne fuldstændigt forsvinder. For godt blomstrende næste år glem ikke at lave potashgødning. Plænen denne gødning gør ikke ondt.

  svar
 29. Tatiana LOZHKINA, Pskov region

  Plæne til at hjælpe haven
  Mange gartnere klipper pletter af trimmere eller græsslåmaskiner. Efter slibning forbliver en mild, knust urtemasse. Det er ideelt til forbedring af jordens kvalitet, gør løgene løs og luftgennemtrængelige og sandige jordbund - frugtbare.
  Grave en lavgrave i haven. Sæt en lille mængde urtemasse i den og drys et tyndt lag jord, ikke mere end 10 cm. Du kan lave et bogmærke i flere lag, men du behøver kun at undgå for store tætninger.
  I tørt vejr skal trenchen fugtes. For at accelerere nedbrydningen kan du let gærre græsset. Opløs i et glas varmt vand 1 en pak tør gær med 1 tsk. sahar-
  Foot sand. Når gær er blæst (opmærksomhed: reaktionen kan være voldelig og voldelig!), Hæld blandingen i en spand varmt vand. Du kan tilføje noget sødt: Gæret syltetøj, sur juice. Skyl denne væske. Alternativt kan du købe den færdige blanding for at fremskynde fermenteringsprocessen.
  I stedet for grøften i foråret, danne en have seng og plante agurker, courgette, græskar, tomater. Løg og rodafgrøder i det første år med plantning på en sådan seng er uønsket. Hvis hele området af haven dyrkes i efteråret - også det betyder ikke noget. Græsset vil have tid til at halve nedbrydes, og når det dyrkes, blandes det godt med jordens masse.

  svar
 30. Julia ANDROSOVA, Barnaul

  Hvordan gemmer man en græsplæne?
  Min side var stolt af en tyk, græsplæne græsplæne. Det var fordi jeg troede løfterne om reklame og købte en særlig gødning. Men det viste sig at være ubestandigt - efter nogle gange blev græsset ophørt med at vokse, og på plænen blev der "skaldede pletter". Jeg er bange for, at rødderne er ødelagt, og det vil ikke være muligt at genoprette den tidligere skønhed. Er der mulighed for at redde plænen?

  svar
  • Julia

   Kontroller omhyggeligt området - hvis græsplænen råder over ukrudtet, giver det mening at genoprette det. Årsagen til udseendet af blanke områder kan være tørring af græslaget, brænd med herbicider eller gødninger. Sodlagene genoprettes ved at polstere jorden og så græsblandingen, grave og vanding. De skaldede pletter korrigeres ved såning af frø. Landingsraten er 30-45 g per I square. m. Når du erstatter græsset, skal du fjerne det gamle afsnit fra det eksponerede område og løsne jorden med stiggafler. Endnu en gang lægges kappens skårlag på det forberedte sted og udjævnes til det generelle niveau af stedet. Fra oven scatter en blanding af gødning og sand. Sørg for at spilde græsplænen grundigt før og efter topdressing, brug gødning fra kun dokumenterede producenter. Og hold en lille del af plænen i reserve for en presserende restaurering af de faldne steder.

   svar
 31. Sergey GOLOVCHENKO. Kharkiv by

  Såning græsplænen
  En velplejede grønne græsplæne kan nemt blive stedet for stedet. Plænen kan lægges til midten af ​​august, så den kan vokse stærkere før vinteren begynder.
  Plænen vokser godt på lerjord, det har en masse fugt og næringsstoffer. Men det bliver bedre, hvis der før plantning tilføjes en særlig blanding til græsplænen. For at forhindre dette stiger jordniveauet ikke, fjern det øverste lag af jordtykkelsen på 15-20 cm.
  Ryd stedet for store sten og snavs, grave jorden op med en kultivator.
  Træk jorden med en græsrulle. I stedet kan du bruge en almindelig tønde. Prøv ikke at forlade spor af sko.
  Så frø ved strengt at følge instruktionerne på pakken. På bagsiden af ​​raken forsegles dem i jorden ved 1 cm. Top med tørv og hæld godt. Hold jorden fugtig hele tiden, ellers frøene vil ikke spire. For at få plænen til at klatre hurtigere, dække den med et ikke-vævet materiale.

  svar
 32. Karina MALYAR, Pskov

  Et billede på plænen
  Jeg så billeder af store malerier beskåret i markerne, og jeg fik ideen om at skabe noget som dette i mit sommerhus. Besluttet at dvæle på sports emner og lave olympiske ringe fra græsplæne. Jeg købte frø, så en firkant 4 × 4 m. Jeg plantede morgenfruer langs omkredsen af ​​det fremtidige billede.
  Men da det var tid til at tegne en tegning, måtte jeg manuelt afskære de olympiske ringe på mine knæ med en saks til at skære græs. Det viste sig i sidste ende smukt, men jeg brugte meget tid og energi.

  svar
 33. Galina BYCH, Krasnodar Territory

  Græsplæne kan til enhver tid høstes - fra forår, så snart jorden opvarmer til efterårets frost.
  Grundstykke
  Det skal grundigt rengøres og udjævnes. Det er ønskeligt at fjerne det øverste jordlag og sætte dræning - murbrokker eller grus (15 cm), som tjente frugtbar og stampet lag af skummetmælk eller tidligere bragt jord. Jord med surhed mere end 5 pH skal kalkes. Bedre til dette brug dolomit mel {0,5 10 liter per kvadratmeter), men man kan tage og læsket kalk (0,5-0,8 1 kg per kvadratmeter).
  Tørv og humus (ved 5 1 liter per kvadratmeter), hvis den anvendes, blandes ensartet gennem tykkelsen af ​​laget af jorden. Af gødning fosfor og kalium påført ved efteråret grave (po1 kgna10kv.m) aazot nye - i foråret før plantning (1 20 kg per kvadratmeter), korrekt lukke ned i jorden. Før såning behovet for at bryde skorpen, klumper, godt løsnet jorden fint, men ikke i støvet.
  frø
  Det bedste for græsplæner er en blanding af urter:
  rajgræs græsarealer, græsmarker, græsmarker eller røde bentgrasser, marshland bluegrass (især hvis området er skyggefuldt eller fugtigt).
  polyp
  Vanding græsplænen er ofte nødvendigt, omhyggeligt, gradvist. I begyndelsen vokser ukrudt hurtigere end græsgræs. De skal omhyggeligt fjernes. I fremtiden løses dette problem ved hjælp af skæring af græsplænen, som ikke vil give ukrudtets frø modne.

  Såning græsplænen er vanskelig, fordi frøene er spredt ujævnt. Derfor forblandede jeg dem med sand (1: 1), opdelt i to lige dele og sået i to trin i to indbyrdes vinkelrette retninger. Lidt tykkere faldt på kanten af ​​stedet og langs stierne. Det er ønskeligt, at der på dette tidspunkt ikke var vind. Fordeling af frøene langs jordens overflade var dækket af lavvandet. Derefter blev området forseglet med humus, der beskytter mod hurtig fordampning af fugt og effekten af ​​brændende solstråler på skud.

  svar
 34. Kærlighed Boytsova, Dmitrov

  Bare tre enkle tricks - og min græsplæne ser godt ud igen.
  1. Inden jeg starter helbredelsen, klipper jeg græsset i en højde af 4-6 cm og vandter plænen. Dernæst renser jeg plantens filtmos, græsresterne. Jeg bruger til dette formål en speciel fræsning. Hun håndterer sådan arbejde meget mere effektivt end konventionelle fan rakes. Desuden løsner jeg ved hjælp af et fræser også jorden, så min græsplæne er bedre bagt.
  2.Gasone græs, eller rettere sine rødder, har brug for luft, så den næste fase af genoplivning er beluftning - piercing jorden til en bestemt dybde. Det gør jeg ved hjælp af almindelige smalle gravegafler med tykke tænder. Dernin gennemborer i forskudt rækkefølge gennem 10 cm.
  3. Derefter så jeg græsplænenes frø, hvor de skaldede pletter dannes. Og på samme tid befrugter jeg også jorden. Jeg bruger til dette formål en blanding af tørv, sand og kompost. distribueret
  Plænen skal skæres regelmæssigt - for mig denne regel! Jeg går langs græsplænen mindst en gang om ugen, jeg afgrænser den på græsplænen med et tyndt lag, og så går jeg af blæser, så græsset blomstrer ud.
  Lige kanter
  Altid ser kanten af ​​plænen, kan rystede kanter ødelægge hele indtrykket. Omhyggeligt trim dem med en kniv. Jeg glemmer ikke plottene nær buske, træstammer og blomsterbed. For disse svært tilgængelige steder har jeg batterisaks.
  Slåning og vanding
  At plænen skal klippes regelmæssigt - for mig denne regel! Jeg går på græsplænen mindst en gang om ugen, og hvis der er en mulighed, så er alle to. Især hvis vejret er vådt og varmt og græsset vokser hurtigt. Men hvis det er varmt udenfor, høster jeg ikke græs fra græsplænen, under sådan en pude korn er pålideligt beskyttet mod den brændende sol. Forresten bemærkede jeg, at hyppig hårklipp også hjælper med at bekæmpe ukrudt. På mig er hovedangrebet - mælkebøtter, og så bærer de ofte ikke en frisure. Og glem ikke efter det og vand det. Jeg følger reglen om, at det er bedre en gang, men mere end ofte, men ikke nok.

  svar
 35. Fedor Kutikov, Serpukhov

  For to år siden besluttede de at så en græsplæne på deres dacha.
  Alle forberedt til arbejde, først nu rullen til rullende jorden besluttede ikke at købe.
  Og de behandlede sig snedigt: de fik gamle ski ud af loftet.
  Skuespillet var selvfølgelig det - om sommeren på ski på græsset op. Jorden blev rammet op hurtigt, da alle familiemedlemmer deltog i denne underholdende begivenhed med stor glæde. Og resultatet tilfreds!

  svar

Forlad feedback, kommentarer