10 anmeldelser

 1. Gleb Iosifovich SHUR, Minsk

  Hvordan finder man ud af, hvad de mangler?

  Hvis du husker de vigtigste tegn på sult eller omvendt plantens "opfedning", vil der i næste sæson ikke være pludselige situationer, når der skal træffes foranstaltninger, men det er ikke klart, hvilke.

  nitrogen
  Ulempen ved dette vigtige element er, at plantens nedre blade begynder at blive gule. Dette sker fordi de "ofrer" deres mad, som det var, passerer det op til yngre blade. Selv "gamle mænd" bliver gule, visne og til sidst falder. Som følge heraf kan planten ikke få den vegetative masse, der er nødvendig for den normale udvikling og dannelse af frugter.
  Men overskydende nitrogen stimulerer tværtimod opbygningen af ​​overskud
  grønne "caps". Dette forbruger en betydelig del af kosten, hvilket fører til en forsinkelse i dannelsen af ​​blomster, rødder eller knolde. Som følge heraf falder udbyttet. For at neutralisere overskydende kvælstof skal planter fodres med fosfat og kaliumgødning.
  phosphor
  Manglen på dette element gør bladene mørkegrønne eller blålige med en rød tinge. Ofte bliver de sorte og tørre. Forekommer for-
  holde blomstrende og frugter, på grund af hvilke planter giver en mager afgrøde.

  kalium
  Med mangel på kalium bliver bladernes kanter og spidser gule, som derefter helt bliver brune, tørrer ud og falder af. Produktiviteten falder kraftigt. Ved det første tegn på kaliummangel skal kaliumgødninger, der ikke indeholder chlor, påføres jorden, f.eks. Kaliumsulfat (beregnet som 10 g pr. Kvadratmeter) eller træaske (100 g pr. Kvadratmeter).

  svar
 2. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. videnskaber

  Kvælstof i sensommeren? Der er undtagelser!
  I anden halvdel af sommeren anbefales nitrogengødning ikke at blive introduceret. Men der er tilfælde, hvor en sådan yderligere befrugtning er nødvendig. For eksempel på lette sandjord kvælstofgødninger, som er lavet i foråret, kan kraftig regn vaske i de dybere lag af jorden (som ikke har nogen rødder). I dette tilfælde vil planterne lide af mangel på nitrogen. Et andet eksempel: om sommeren ved lav temperatur af luft og mangel fugt i jorden tilførsel af næringsstoffer til rødderne er forsinket, reduceret skyde vækst, og kvælstof-mangel er allerede nu muligt at identificere typen af ​​ekstern plante - bladene begynder at blive gul.

  I sådanne tilfælde er det tilrådeligt ikke at anvende kvælstofgødning til jorden, men for at give bladet top dressing - drys. Optimal brug af urinstof. Endnu bedre, giv det i en blanding med kalk for at reducere risikoen for forbrændinger fra urinstof: 5 g urea og 1,3 g lim på 1 L vand.

  svar
 3. Elena PISARENKO, Saratov-regionen

  Ved udseendet af agurk kan du nemt afgøre, hvad i denne periode han ikke har nok. Hvis planten har en masse grøn masse, men æggestokkene dårligt dannes, kan dette være tegn på overskydende fugt eller nitrogen. Skær vandingen og anvend ikke økologisk. Agurker kan bære frugt dårligt også ved de fortykkede plantager.
  Hvis agurkerne vokser langsomt, bliver piskene tynde, frugterne er små - de mangler nitrogen. Foder planterne med ammoniumnitrat (3 skefuld pr. 10 L vand).
  Hvis du opdager, der dukkede op på enderne af bladene tørre kant og mellem venerne brun film, når frugten begyndte at danne uforholdsmæssig - et tegn på kaliummangel. Fyld op med kaliumsalt (3 st.l for 10 1 vand).

  svar
 4. Manana KASTRITSKAYA, Cand. c-hnauk

  glem ikke om top dressing, manglen på et element er "signaleret" af bladene. Hvis de er bleg grøn eller gulfarvning - tomater ikke nok kvælstof, blålig eller lilla-rød - fosfor, de brænder kanten - brug for kalium. Vi bemærkede, at i tomat (samt peberfrugter, agurker, auberginer, kartofler, eller bælgplanter græskar) die apikale knopper eller blomstring falde æggestokke ikke kommer - drys dem med en opløsning af borsyre {5-10 10 g pr liter vand). Fyld hurtigt de manglende elementer kan være flydende gødning med mineralske gødninger.

  svar
 5. Andrey MALINNIKOV. Perm Region

  Manglende stoffer?
  Uden opmærksomhed har jeg ikke et enkelt stykke jord tilbage i haven. I efteråret bringer jeg gødning eller kompost af 1-2 skovle til 1 sq. M. når jeg deler jorden. m. Desuden geder jeg jorden med mineralgødning, lime og dolomitmel til 1 glas på 1 kvm. m. Dette vil fylde manglen på næringsstoffer i udtømt jord. Til samme formål sår jeg under vinterens siderater: sennep, kløver og boghvede, og i foråret sælger jeg dem.

  svar
 6. Peter Viktorovich Aksyonov.

  Overskydende kvælstof kan også forårsage ikke mindre skade: planten begynder at opfede, bladene bliver gigant, stængel - en tyk, dannede en masse stikledninger - hele kraft går i greens og frugter fik intet. Som følge heraf er afgrødeudbyttet alvorligt påvirket. På mangel af kalium indikerer grå eller brunlig kant på bladets kant. Og hvis du mærker et marmor mønster på bladene, er det tid til at give magnesium top dressing.

  svar
 7. Petrovich

  På en gang var han engageret i voksende tomater, herunder til salg. Jeg læste en masse speciel litteratur. Over tid lærte jeg at erkende, at denne grøntsag er nødvendig ved udseendet. Oftest er tomater mangelfuld i nitrogen. Dens tegn: lysegrønne eller gule hakket blade, tynd stilk.

  svar
 8. Vladimir Khmelnitsky, byen Krivoy Rog

  En masse kvælstof!
  Uheldigvis "fedtede" tomater med kvælstofgødning - ikke beregnet den nødvendige dosis. Selv om jeg er en nybegynder gartner, men jeg ved, at et overskud af nitrogen fører til opbygning af grøn masse, snarere end frugt. Desuden er "overfed" -planten mere udsat for sygdom. Fortæl mig, kan jeg rette min fejl?

  svar
  • Vladimir

   Nitrogen er et af de grundlæggende elementer, der er nødvendige for livsprocesser, der forekommer inde i planteceller. Nitrogen accelererer biologiske processer. I sammensætningen af ​​chlorophyll - det grønne pigment af blade, der er ansvarlige for fotosynteseprocessen, er der en stor andel kvælstof. Generelt bruger planten dette element til at danne unge dele. Derfor er det i tilfælde af "overfeeding" først og fremmest nødvendigt at omfordele nitrogenforsyningen til de unge dele af planten og ikke lade det samle sig i frugterne. Afskær ikke dine børnebørn, lad dem vokse, og en del af stoffet vil blive brugt på vækst af skud. Stil jorden med savsmuld, spil planter oftere med vand. Sådanne foranstaltninger vil bidrage til at reducere koncentrationen af ​​nitrogen i jorden.

   svar
 9. Anna U., byen Grodno

  Der er flere effektive måder, der hjælper med at forhindre gulning af blade i agurker.
  Efter fremkomst planterne 3-4 plader af et sådant præparat, der skal forarbejdes: Fortynd i en spand vanddråber 30 iod, 20 g sæbe og 1 liter mælk. Hvis hver 10-dag med denne flydende sprøjteblomst og stilke forbliver de grønne til efteråret.
  Ovennævnte opløsning kan veksles med den følgende sammensætning. Om aftenen i blød i en spand vand et brød om morgenen hele mask, tilføje 20-25 dråber af jod, afløb og fortyndet i forholdet 1: 10. Broom drys planterne. Periodiciteten er den samme som i det foregående tilfælde. Hvis venstre ufortyndet væske kan opbevares i en lukket glasbeholder på et køligt sted, såsom en kælder.
  Erfarne gartnere bruger til at bevare sundheden for planter agurk løg skræl, som naturligvis indsamlet på forhånd. Til fremstillingen af ​​lægemidlet flydende stramt fyldt avner liters krukke, hældt i 10-liter spand, opvarmes til kogning, fjernes fra varmen og lukning låg, skubber 12-15 timer. Derefter filtreres og klemmes i skummet. Denne væske skal fortyndes i et forhold på 1: 4, drys den med hjælp fra en kost blade, altid med to sider, og om 0,5 l hældes i jorden omkring planten.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.