Anmeldelser og kommentarer: 22

 1. Vera Ivanovna GRACHEVA

  Ukrudt er en gødning!
  Grøden af ​​ukrudt består af mange nyttige stoffer. Selv gødninger, som vi introducerer i jorden, bliver ofte en del af den grønne masse af vilde planter. Så, quinoa absorberer aktivt fosfor, felt bindweed - kalium, field bojak - calcium. Og hvis vi ikke smider ukrudtet ud, men bruger dem til at forberede gødning, så kan mange nyttige stoffer returneres til jorden.
  En særlig god gødning opnås fra nålen. Friskskåret græs skal knuses. Hæld et par spande af dette råmateriale i en tønde og tilsæt så meget vand. For hver 10 l infusion er infunderet med 40 g dobbelt superphosphat (uden det, bærer frugtbærende planter kaliumchlorid-
  selv når der tilsættes aske eller andre kaliumgødninger). Bland alt og lad gæring. Gæringsprocessen passerer mere jævnt, hvis tønderen ikke er placeret i solen.

  Infusionen vil være klar, når den rigelige skumfrigivelse stopper under omrøring efter ca. 7-10 dage. Infusion behøver ikke filtreres, inden befrugtning det skal fortyndes med vand i forholdet 1: 3. Når masse blomstring og frugtning af tomater på 1 spanden af ​​fortyndet gødning, er det nødvendigt at tilføje et 1 glas aske.

  svar
 2. Nina SABAEVA, Volgograd Region

  Med situationen, da de unge skud først begyndte at dukke op, og ukrudtene allerede er fulde af "gnave" på haven, kom alle landmændene sikkert over.
  For at forhindre dette bruger jeg en meget effektiv metode.

  Så snart sneen falder, lægger jeg tæt på stykker af gammelt tagdæk på sengene, styrker dem med mursten på toppen og venter på 2-3 om ugen. Beskytter jorden mod sollys, det tillader ikke spiring af ukrudt, som som enhver plante har brug for lys og luft. Frø og rødder af ukrudt på tidspunktet for "fængsel" rådner og mister deres spiring, mange pereprevayut.

  Jeg har plantet afgrøder i mange år efter en tagbeklædning og bekymre mig ikke om at nogen quinoa eller moccas vil muffle ødeskud.

  svar
 3. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Ukrudtsbekæmpelse med eddike

  Det er ikke nødvendigt at bruge købte herbicider, der kan forgive jorden i lang tid. I hvert køkken er der eddike, som fuldstændig ødelægger ukrudt.
  Dette betyder, at der sprøjtes med fordybninger af vild vegetation, som næsten umiddelbart mister sin vitalitet. Hvis det er nødvendigt at fjerne ukrudtene, der vokser ved siden af ​​de dyrkede planter, selektivt, så børstes eddiken på deres blade med en børste.
  Effekten holder dig ikke venter.

  Endnu mere kraftfuld er opløsningen i eddike af bordssalt. Forbereder lægemidlet som følger: I 1 l kogende vand skal du hælde i 5 st. l. eddike og hæld
  2 st. l. salt. For at forbedre effekten af ​​dette værktøj kan du tilføje 1 kunst. l. flydende sæbe. Dette selvfremstillede herbicid anvendes på samme måde som ren eddike.
  Det er værd at bemærke, at denne måde (selvom med en lidt mindre effekt) virker citronsyre. Til brug 2 art. l. Pulveret opløses i 1 1 varmt vand, blandes grundigt og afkøles. Påfør i varm tilstand og sprøjt græsplanten.

  Alle disse midler, såvel som købte herbicider, skal anvendes i vindløst vejr: så dråber falder nøjagtigt på målet, ikke spredes til afgrødeplanterne. Det er også tilrådeligt at sørge for, at der efter behandlingen ikke bliver nogen regn, der vil vaske de ukrudtpåvirkende stoffer ned og reducere alt for at ødelægge dem.
  Svetlana Iosifovna MELAMED, Nizhny Novgorod

  svar
 4. Anna Proskoryakina, Leningrad Region

  Vi købte et websted, og alting ville være fint, men der er ægte jungle fra cow-bream. Vi har ikke plantet noget endnu - konstruktionen er i gang, men i et par år bliver jeg nødt til at vinde min grøntsagshave fra græsgodset. Sådan overvinder du dette grønne monster mere effektivt?

  svar
  • Anna

   Der er flere måder at bekæmpe hogweed Sosnovsky på.
   At grave ud roten er den mest effektive, men også den mest tidskrævende metode. Det er vigtigt at fjerne hele rodsystemet, da de resterende rotleter kan give en ny flugt.

   Skære blomsterne. Før begyndelsen af ​​blomstrende paraplyer skæres og brændes. Da planten igen kan frigøre blomsterstammen, skal denne procedure gentages mange gange.
   Slåning og brændende planter under blomstringen. Giver ikke 100% garanti.

   Kemisk behandling. Effektiv metode, men ikke egnet til de gartnere, der beklager ekozemledeli.

   En række kemiske metoder til bekæmpelse af hogweed er folkemetoden til at bruge bordssalt og dieselolie. På "stumpen" fra den skårne plante hældte rigeligt bordsalt. Eller ved hjælp af en medicinsk sprøjte indtræder i den første internode fra en rodhals 5 ml sololie.

   Bioklip. I foråret, inden vækstens begyndelse skal hele området være dækket af en tæt sort polyethylenfilm, som vil blokere adgangen til lys og delvis luft. Hvis planterne allerede er begyndt at vokse, skal de knuses eller knuses. Top med en film af jorden eller tryk mursten. Det vigtigste er, at planterne ikke får lys.
   Når du arbejder med en ukrudt, skal du ikke glemme, at dens saft gør huden følsom overfor solen (så kan der opstå en forbrænding).

   svar
 5. Irina VOROBYEVA, Astrakhan

  Jeg elsker agurker små, ikke mere end 10 cm i længden, fast, saftig, øm, med en tynd hud. Nu dyrkes sådanne agurker, at de allerede har mistet deres smag. Har du set disse felter uendelige?

  På dem, ingen græs, ingen pletter af støv, kun agurk pisker. Når alt kommer til alt, skal hver kvadratcentimeter give en fortjeneste. Et andet spørgsmål er mine senge. Du kan ikke se bar jord på dem, agurk piske fritt spredt og komme godt sammen med ukrudt.

  Desuden bemærkede jeg, at i skyggen af ​​grønt græs gurker skjuler sig fra den varme sol. Og ukrudt redder jorden fra udtørring. Om efteråret, når jeg graver gennem en seng, graver jeg græsset dybere, det viser organisk gødning. Og langs sengene med tomater har jeg vokset salvie i mange år. Hendes duft er en fremragende skræmme skadedyr. Vær venlig med ukrudtet til gavn for haven!

  svar
 6. Vladimir Pyatak, Kopyrevschina landsby, Yartsevsky distrikt. Smolensk-regionen.

  Hvad ukrudt er ikke kun zapolonyayut vores have: og fuglegræs, og burre og padderok, og sofa ... Og vi begyndte at angribe dem "på alle fronter", men efter et par års kæmper ukrudt er blevet meget mindre
  En masse problemer blev bragt af mocchristen. Det er svært at gennembore det: dele af et ømt plante let rive og rod. Som du ved. moccaserne vokser godt på fugtige og sure jordarter, i mørkere. Og vi besluttede at skabe uudholdelige forhold for hende. Grøntsager er nu plantet på høje senge, og i jorden introduceres igen lime og aske. Skyggefulde steder blev åbnet på grund af beskæring af buske og træer.
  Fra burdock slap af med dette: Afskær sin kufferter med en skarp kniv og efterlader en stub ikke højere end 1 cm over jorden. Derefter skar en tynd kniv kæden af ​​hamp og hældte salt ind i hulrummet. Det opløses til sidst og trænger ind i alle tistens væv, herunder rødder. For at fremskynde processen kan du hælde kogt kogende vand med salt.
  Mælkebøns rødder blev fjernet ved dyb gravning. Og slippe af med alle blomster for ikke at have tid til at give frøene.
  Efter hegnet græsser vi regelmæssigt græsset, så de nye frø ikke falder på grøntsagshave. Vi tilføjer aldrig frisk gødning til sengene, der er mange ukrudtsfrø i det, så vi får en ond cirkel.

  svar
 7. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Vi købte stedet sidste forår. Da det næsten ikke blev behandlet af de tidligere ejere og blev overgroet, vidste jeg kun sommer, at jeg kæmpede med ukrudt. Det er så kedeligt! Er der nogen sparsomme måder at kontrollere ukrudt på? Jeg ønsker ikke at ædle jorden, men jeg er ikke klar til at bruge al min styrke på ukrudt.

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Vi har et stort udvalg af metoder til bekæmpelse af ukrudt. Anvendelsen af ​​den ene eller den anden afhænger kun af ejerens ønsker og muligheder. Ud over banal ukrudt (trækker), uden brug af kemi til at rengøre stedet for "ubudne gæster", kan følgende metoder anvendes. For det første skal du fratage planten af ​​det mest nødvendige - lys. For at gøre dette skal dyrkede planter, der ikke er optaget eller ikke besat, være dækket af lysfast materiale (brædder, tagmateriale, skifer, strygejern osv.). Du kan bruge et tykt lag af mulch (savsmuld, træspåner og bark, tørv, klippet græs).
   En anden effektiv metode til bekæmpelse af ukrudt er brugen af ​​siderater, samt brugen af ​​komprimerede plantager og gentagen såning af hurtigt voksende grøntsager i de ledige senge. Glem ikke, at ofte gartnere selv planter deres steder med ukrudt, introducerer "umodne" kompost, frisk gødning, jordjord og blandinger indeholdende ukrudt.

   svar
 8. Aleksanara

  mekanisk er det meget svært at klare det, du bliver tortureret for at opstyrte - jeg ved selv. Men fra min egen erfaring var jeg overbevist om, at de områder, der er overgroet med græs, kan "helbredes" ved at plante jordskok eller dahliaer. Den anden mulighed er endnu bedre, fordi jordens rhizomer er så høje, at meget få af planterne kan modstå dem. Gedden foldes altid før dem. Jeg ved også, at nogle landmænd har hjulpet med at plante majs. Men jeg vil ikke argumentere her, jeg har ikke prøvet det selv.

  svar
 9. Leonid BARANOV, Volgograd Region

  Til foråret og sommeren, er haven mindre angrebet af ukrudt, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge deres rødder, når grave, især i sådan perniciøs som hvede græs og mælkebøtte.
  Rødderne på den hæklede creeper er kraftige, de vokser hurtigt under jorden, de kan beskadige kartofler, rødbeder, gulerødder, piercingrotafgrøder. Weed fortegner hurtigt nye territorier, undertrykker udviklingen af ​​dyrkede planter.
  Jeg har en 2 måde at håndtere det. En af dem er en dyb pløjning af jorden. Jeg graver for 2 bajonett bajonet, mens det første, det øverste lag, hvor grødet er placeret, sænkes til dybden af ​​2 bajonetten. Herfra kan jeg ikke undslippe. Fra oven dækker jeg det med jorden af ​​det nederste lag af jord.
  Men en mere effektiv metode er det mekaniske valg af hvedegræs rødder. Og vi bør ikke være dovne og rene selv de mindste af dem. Samme med mælkebøtte: se denne ukrudt, grave i sin skovl, og træk det derefter forsigtigt og omhyggeligt vælge de små rødder.
  Maligne planter sætter ikke i kompost, men jeg tørrer dem og brænder dem. Hvis jeg i løbet af efteråret graver, ser jeg andre ukrudt, hvorpå frøene blev dannet, skåret forsigtigt den ovennævnte del med en sekatør og brænder den også. Jeg siver den opnåede aske for at udelukke de frø, der ikke har brændt, så fjerner jeg det enten i kompostbunken eller forlader det til foråret og bruger det, når du planter planter.

  svar
 10. Raisa PAVLOVA, Kaluga Region

  Gæs vil klare ukrudt!
  Mine kæledyr - geder, kyllinger, gæs - giver ikke kun vores familie naturlige produkter, men hjælper også i haven.
  Vi har et stort plot, og børn hjælper mig altid til at behandle det. Kun de bor i byen, så de kommer til mig kun i weekenderne. Og der er så mange job, at det er umuligt at genoprette alt for lørdag-søndag.
  Her skal du f.eks. Klippe græsset i det fri fra plantepladser. Her hjælper jeg flere børn, og ... Geder! Jeg binder dem til overgroede græsplæner - mine geder er perfekt plukkende græsset! Ikke værre end en plæneklipper.
  Gæs er også mine gode hjælpere. Jeg starter dem i det tidlige forår i den del af haven, hvor der ikke var podzimnich afgrøder. Fugle rydder rent ud alle ukrudtene og tilmed befrugter de kommende senge med en droppipe.
  Kyllinger går stille gennem min have, når alle grøntsager er mere eller mindre voksen op. Bare på dette tidspunkt begynder kålen at forekomme caterpillere, snegle, og dette er det meste, der heller ikke er en delikatesse til kyllinger. Så de hjælper mig med at bekæmpe skadedyr.
  Når høsten høstes i efteråret, frigiver jeg igen gæsen ind i haven. De klipper græsset, ukrudt og befrugter jorden.
  Det er mine vidunderlige assistenter - med horn og vinger!

  svar
 11. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Hvis der er noget vådeste ukrudt i verden, er det en bindeknæk, der ødelægger alt omkring sig selv. Og det sørgeste er, at det er ekstremt svært at slippe af med det, fordi det starter rødderne meget dybt ind i jorden - ved 2-3 m.
  Derfor blev jeg hurtigt overbevist om, at alle forsøg på at opdrive det er helt ubrugelige. Men hun lod sig heller ikke til kemi enten: convolvulus er naturligvis ond, men den forgiftede jord er endnu værre. Og jeg begyndte at lede efter forskellige, såkaldte folks midler til at bekæmpe det. Efter mange forsøg kom jeg til den konklusion, at der ikke findes nogen måde at bekæmpe denne svøbe på, en effektiv kombination er nødvendig. Og til sidst lykkedes det mig at finde det her.
  Vitacom, jeg først behandle det sted, hvor fast bindweed, saltvand (1 10l kg vand), og derefter er der sennepsfrø er sået. Lad dog ikke straks, ikke for en sæson, men convolvulus, jeg formåede at køre væk.
  Og da jeg begyndte at tale om Jorden, vil jeg fortælle om et øjeblik - hvordan til at grave en plantning jomfru (jeg har arvet en masse, alle dækket med et tykt græstørv). Jeg var i stand til at klare dette problem uden negative konsekvenser for ryggen, og min hemmelighed er enkel - det valgte stykke jord under sengen at dække med tagmateriale, på toppen af ​​det sætte mursten, sten og forlade denne "skønhed" alene på 1,5 måneder. Så fjerner jeg huslyet, og under det er en blød, løs jord. Det er kun at rake tørre tragter af græs med rake og alt for at skovle rigtigt.

  svar
 12. Tatiana BARANOVA, Mogilev

  Jeg har næsten ingen ukrudt, tk. knæk dem, mens de stadig er små og tynde. Hjælper drop: leverer vand kun til grøntsager, ukrudt fratage fugt og de tørre somre visne. Også hørt, at for at fjerne mos, en blanding af flodsand og ureasulfat 5: 1: 1, og slippe af med lus og normalisere jordens surhedsgrad vil hjælpe aske og kalk.

  svar
 13. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  hvem vil svare på den eksakte sammensætning af eddike og salt .. og citronsyre til bekæmpelse af græs

  svar
 14. A. KROTOV, Soltsy

  Bindweed af marken er en skadelig ukrudt. Dens rødder går dybt ind i flere meter. De er farlige at trække, hver revet stykke, selv en længde på 1 cm, er klar til at gengive lignende.
  Jeg havde en bindweed i haven, da sengene blev rigelig gødning. Næsten har det samme problem - hele sommeren gik hun rundt i haven og med en lille børste smedte hun bladene af herbicid herbicider. Og hun gjorde det under blomstringen. På dette tidspunkt går saftene ned, fra stilkene og efterlader til rødderne, samtidig med at de giver herbicider. Lang, kedelig, men effektiv.
  Efter behandlingen skal du vente ti dage, og så kan du fjerne de døde skud.
  Jeg valgte en enklere måde: i foråret gravede jeg op i jorden og dækkede det sted, hvor bindweedet blev afgjort, med en sort film (du kan ruberoid). Om sommeren så hun ud, tynde tynde stængler kom ud, og om efteråret blev de bøjet. Men havesæsonen måtte ofres. I slutningen af ​​sommeren tog hun af filmen, klappede haven, valgte og plantede rødderne og plantede havre (siderat). Han klatrede sådan en tæt mur, at ingen ukrudt passerede. For det følgende år observerede convolvulus her ikke.

  svar
 15. Ekaterina Andreevna

  Hun købte min datter en dacha. De tidligere herrer kom kun til hvile, så bygningerne var i orden, og hele landet blev overgroet med så. Jeg kæmpede med ham to år uden held. Og så er det historien der kom ud.
  Fra busstoppestedet for at give minutter 25 til fods, skal du spank. Men jeg kan ikke lide at gå alene, jeg venter altid på virksomheden - vi går, vi snakker. Og så en dag fik jeg en god gammel granny yngre end mig (jeg var den niende af ti). Hun klagede over hendes so tidsel, og det, og siger, "Pour i en spand 2 liter vand, satte den friske mullein, rør, derefter tage den venstre hånd på stammen af ​​denne ukrudt, trække det, og den højre hånd Tag fat i kniven og beskæring lidt roden af ​​planten i en dybde af et sted 5 se. Og så er der en løsning af formen. " Til prøven behandlede jeg dette sted med et sted omkring gulerodsengen. Og hvad? Begyndelsen af ​​sår. Og han mistede i stedet i år. Oh ya og omkring resten af ​​sengene gjorde det. Så vil bare ikke so-tidsel i næste sæson.

  svar
 16. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Ukrudt til hår skønhed
  Et ubehageligt problem, som skæl, kan løses af planter, der er let at finde overalt, bogstaveligt talt under deres fødder.
  • Nettles. 3-4 planter med blade hæld 1 l kogende vand, kog 20 min. på en lille ild, kølig og belastning. Skyllehjælpen er klar. I de første faser af udseende af skæl kan være ret bogstaveligt 2-3 procedurer.
  • Hestestang på marken. Slip af med dette ukrudt er ret vanskeligt, især hvis jorden er sur på stedet, men gøre det til en allieret i behandling og forebyggelse af fedtet seborrhea meget muligt. 10-12 stængler padderokke (mulig selv med en grundigt vasket rødder) pour 1-1,5 liter kogende vand og indgyde 3 timer. Tilse infusion anvendes som en skylning. Den udtalte effekt vil være synlig efter 10-15-procedurer for sådanne næringsstofskylninger.
  • Calendula. For at forberede en afkog fra denne plante, skal du tage 10-12 blomstrer af calendula og skrællet og knust rod af burdock (det er også en burdock). Alle ingredienser hæld 1 l kogende vand og kog 10 min. Når bouillon bliver varm, spænd den, blomsterne og rødderne presses godt. Derefter gødes det hår, der smøres, gnidning i hårbunden. Proceduren skal tage 15-20 min.
  Hørfrø og havtornsolie. De kan købes på apoteker. Olien bør opvarmes lidt og gnides i hovedbunden. Hvis fedtet seboré - dette skal gøres før vask af dit hoved, hvis det er tørt efter. Gentag proceduren 2 gange om ugen. Det er nødvendigt at udføre 10 procedurer, så gennem 2 uger bør kurset gentages.
  Elena KALENSKAYA. byen Korosten

  svar
 17. Anton POLYUSHIN, Lipetsk

  Ugresset er omgivet!
  Villaen blev købt ganske for nylig. I år brød brød haven, høsten er lille, men modtaget. Men rundt på stedet er alt græset med græs, ukrudt, som sikkert vil tilstoppe haven. Jeg vil på en eller anden måde berolige ukrudtet. Mens de bare slog dem. Hvordan kan du ellers kæmpe mod dem?

  svar
  • Anton

   Ukrudt er ikke skadelige planter, men planter der har bosat sig der. hvor der ikke er behov for en havegartner, og mange af de "vædende" planter er til gavn. Derfor er det absolut ikke nødvendigt at omdanne området rundt om i stedet til en "forbrændt ørken". Bestem hvilken af ​​planterne der kan skade haven og haven, og prøv at slippe af med sådanne naboer (den mest "ondsindede" - cowboy, kost, sø osv.). Kontrol af ukrudt skal udføres på en kompleks måde ved hjælp af mekaniske
   (slåning, ukrudt, husly ved senge, mulching) og kemiske metoder (brug af herbicider). Ukrudtsskæring er en af ​​de mest effektive måder. Mowing er nødvendig mindst 3-4 gange en sæson - så du vil ikke lade frøene modne, og planterne selv vil ikke have tid til at opbygge den grønne masse og svække. Jordgravning Og ukrudt giver også et godt resultat. Gravet op i jorden og så sideraderne - de "erstatter" ukrudtet hurtigt.

   svar
 18. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Kæresten beder dig sige, at du prøvede at overtale mig til ikke at være bange for kemi, men efter behandling af Roundup blæser alt på afstanden af ​​centimeter 20 fra den behandlede. Så bliver det alligevel absorberet gennem jorden? Eller gennem rødderne af nabo planter, der er sammenflettet i dette land?
  Mest sandsynligt er sagen, at opløsningen dræner fra de behandlede blade til omgivende planter eller falder på dem under sprøjtning. Absorberet de samme stoffer baseret på glyphosphat (og der er mange, ikke kun Roundup, som allerede er blevet et husstandsnavn). Nøgleordene, når man arbejder med disse herbicider, er nøjagtighed og metodicitet. På en eller anden måde hjalp en ven mig med at ødelægge den voksende under nåletræ og så flittigt gjorde det, at der på den omkringliggende græs en uge senere spores de gule døende græsspor af benene. Hun fortryde ikke løsningen ... Så når man behandler spor, bør de ikke gå videre af dem, der ikke er skrevet i 8 instruktioner, men det skete trods alt at bære stoffet på fødderne og efter det tørrer helt. Det samme absorberes ikke fuldstændigt, i det mindste ikke i den første dag.
  Ved behandling af stærkt dyrkede ukrudt skal det bemærkes, at de behandlede stængler kan vind vind, de vil røre de voksende buske og blomster, og stoffet vil falde på dem. Dræb ikke dræb, men vær ikke overrasket af den grimme trådagtige vækst bagefter. Det er ikke en sygdom - det er et herbicid.
  Generelt, for at have færre overraskelser, fortynd stoffet strengt i henhold til instruktionerne, fordi der for forskellige former for ukrudt anbefales deres koncentrationer.

  svar
 19. Lyudmila Kolesnikova Moskva

  Fluer og kaffe
  Et eller andet sted læste jeg rådene om at så frøene sammen med den fulde kaffe. Jeg besluttede at prøve denne metode afgørende.
  Og hvor glad var jeg, at mit håb var berettiget! I løbet af sommeren, under vandingen eller løsningen, glemte jeg ikke fluen: Jeg har altid plantet og plantet med aske, derefter med tobaksstøv, med peber, derefter med den samme kaffe og oftere med en blanding af disse. Selvfølgelig var der nok problemer, men resultatet var lykkeligt.
  Der var næsten ingen ødelagte rodafgrøder, så denne gang kommer hele afgrøden til os. Vores børnebørn elsker at gnave gulerødder meget, foruden gør vi det ikke med nogen kemi, og vi fodrer dem kun med infusion af urter.

  svar

Forlad feedback, kommentarer