18

Anmeldelser og kommentarer: 18

 1. Katerina Gromova

  Pæren er væk
  Pærerne blomstrede om foråret, men blev så sort på en gren. Og senere hele træet. Desuden blev barken hårdt revnet i bagagerummet. Hvad er der sket?

  svar
  • OOO "Sad"

   Måske har du en svagt resistent type. Bladopløsning skyldtes forbehold af næringsstoffer, men en alvorlig skade på stammen om vinteren førte til træets død i sommeren.
   Alligevel er sorten ustabil for bakteriel cancer. Symptomer på træets tilstand, beskrevet af dig, svarer fuldt ud til den sidste fase af denne sygdom. Og i første og andet tilfælde skal træet opdeles. Fjern det fra stedet, brænd alle plantesteder. Og i den nye sæson må du ikke plante en ny plante på dette sted.

   svar
 2. Anna KUROCHKINA, Nizhny Novgorod regionen

  Der sker noget utroligt med min pære. Det vokser med os kun 2-th år, har endnu ikke blomstret og ikke frugtsomt, men her i begyndelsen af ​​august blomstrede bloomed på skuddens tips! Hvorfor skete dette?

  svar
  • OOO "Sad"

   Generative (blomst) knopper i frugttræer lægges i 2-halvdelen af ​​sommeren - det tidlige efterår, at blomstre næste år. Men i nogle situationer, der er stressende for planter (tørke, overskydende fugt, afkøling) kan blomstringen forekomme i år. Ja, fænomenet er noget unormalt, men ikke fatalt. I dit tilfælde er blomster bedre at fjerne, og træet selv om efteråret til at fodre kaliumfosforgødning.

   svar
 3. Richard Kolosovsky

  Pæren blade har mørkebrune pletter, der vokser, næsten mørkere. Blade derefter visne. Hvad skal jeg gøre?

  svar
  • OOO "Sad"

   Sådanne symptomer kan forårsage to sygdomme.
   Pære af pærer. Det påvirker blade, frugter, unge skud. Sygdommen opstår først på undersiden af ​​bladene i form af hurtigt sværdende oliven pletter. De ramte frugter vokser smuldre og knækker.
   I løbet af efteråret løvfald spray træerne 10% vandig opløsning af nitrat eller 7% vandig opløsning af urea, og det tidlige forår under hævelse knopper - 3% styrke Bordeaux væske.
   Før blomstring og straks efter det, behandles med fungicid (Azofos, Fundazol - ifølge instruktionerne). Sprøjt træerne med Quick, Strobi eller Tridex - senest på 20 dage før høst, hvis der er skoldpletter på unge frugter.

   Bakteriel cancer. Sygdommen begynder med nederlag af blade og blomstrende knopper. Bladene bliver sorte, visne. Derefter påvirker sygdommen de enkelte grene. Hvis du ikke sletter dem, dækker det hele træet.
   Ved kræftens begyndelse (når bladene bliver sorte), behandl plantene med et fungicid. Saml og ødelæg de tørrede blade. Skær de berørte skud og grene (sår behandler medicinsk kit). Hvis sygdommen "dækker" hele træet, udrydder det og brænder det.

   svar
 4. Nikolai RYABIKOV, Republikken Bashkortostan

  Hvert år høster jeg en god afgrøde af pærer i min have. Og hvorfor? Fordi jeg bruger forebyggelse af skadedyr og sygdomme, tilfører jeg tidligt træer og forbereder dem på forhånd om vinteren.

  Til bekæmpelse af skadedyr bruger jeg specielle kemiske præparater. For mig er dette en pålidelig og bekvem måde.
  Hvis juli er varmt, vandt pærerne rigeligt med varmt vand. Hvis jeg bemærker at på unge træer vokser grenene i en spids vinkel, bøj ​​dem forsigtigt (grenene må ikke være kortere end 50 cm).
  I midten af ​​sommeren fodrer jeg pærer. Opløs grødlignende gødning i forholdet 1: 7 i Yul-vand, tilsæt 1 et glas aske og 2 st. l. superfosfat. Denne mængde fodring er nok til 1 voksen træ.

  Overhovedet fodrer jeg ikke pærer i 2-halvdelen af ​​sommeren kvælstofgødning. Dette forhindrer dem i at forberede sig korrekt på vinteren. Jeg knuser aktivt voksende skud i unge pærer. I slutningen af ​​sommeren sprayer jeg træerne på pladen og opløser 5 g superphosphat i 150 l vand.

  svar
 5. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Vepsene angriber ofte mit pæretræ, når frugten er moden. Mod dem hænger jeg på grenene fælder med honning sirup (honning med fortyndet vand). Jeg tager en plastikflaske og fylder den med halv sød væske. Udenfor er den også belagt med honning. Hvepse rush til en delikatesse lettere end til frugt: først spiser hun honning udenfor, så flytter de ind og synker. For et træ er et par fælder nok.

  svar
 6. Natalia VOROZTSOVA, Samara

  Pæren fra den første høst skal vente flere år. Tidligere på 2-3-år begynder podede frøplanter på dwarfishstockestammer at bære frugt, især de søjleformede former. Det er bare fantastisk: en tynd kvist vokser langs brystet i højden, og flere store frugter hænger allerede på det. Men århundredet af sådanne mirakel træer er ikke længe, ​​et dusin år - og de skal udskiftes.

  Store pærer lever længe, ​​med god pleje - op til 100 år. Men frugterne giver ikke for meget. Men ved 1-2, "rush" er pæren mulig på grund af korrekt plantning, pleje, krondannelse. Frøplanter skal placeres således, at graftningsstedet (det kan identificeres ved overgroet ujævnhed) kigget mod syd. Så voksenzonen vil modtage mere solenergi.

  Når frøplanterne går i vækst og frigiver de første grene, er det nødvendigt at forlade 3-4-flugten, rettet i forskellige retninger, hvile klippet. Ved hjælp af et blødt garn trækkes grenene lidt ned og øger vinklen på stammen (det er vigtigt ikke at overdrive det for ikke at bryde grenen!). Mere til 1 fruiting er der ingen grund til at gøre noget!

  Intet behov for yderligere befrugtning, hvis landingskassen var fyldt med humus. Med et overskud af mad begynder pæren at bygge grene og ikke lægge frugtknopper. Hvis denne urolige krone også bliver tynd, så træder træets kræfter til at helbrede sårene, som igen vil udskyde frugt.
  Hvis alt blev gjort korrekt, kan flere frugter allerede prøves i det tredje år efter plantningen. En lille afgrøde, men i det mindste kontrollere sorten og forstå, om det er nødvendigt at fortsætte med at dyrke dette træ yderligere, eller det skal genprivatiseres eller endda erstattes generelt.

  svar
 7. Elena VAZIHOVA. byen Kazan

  På bladene af pæren sent om sommeren optrådte sorte pletter. Er det en slags sygdom eller pære ekstra ernæringsmæssige behov?

  svar
  • Elena. byen Kazan

   Det er svært at svare på dit spørgsmål direkte, fordi den ikke beskrive de særlige kendetegn ved disse pletter: deres størrelse, beliggenhed, mest sandsynligt, din syge pære skurv - en ret almindelig svampesygdom af frugt afgrøder. Til forebyggelse af denne sygdom anbefales alle de nedfaldne blade i efteråret at indsamle, og derefter brænde fjederen at grave i jorden l under træerne, træerne i tide at fodre phosphor-kalium-gødning, spray træstammerne når der graves Bordeaux væske (3% vandig opløsning). En god effekt opnås for multipel forarbejdning 8 Vegetationsperiode 0,3% styrke suspension af kobberoxychlorid eller 1% opløsning af den samme væske Bordeaux. Der er også særlige værktøjer designet specifikt til at bekæmpe skurv frugtafgrøder (og biologiske midler og systemiske fungicider).

   svar
 8. Olga LAMBATSKAYA, byen Smolensk

  Pærer med en "overraskelse"
  Så glad for at jeg har pæretræer dækket med frugt i år! Men da jeg prøvede frugten, viste det mig, at mange af dem begyndte at rive fra midten. Hvorfor skete dette?

  svar
  • Olga

   Den mellemste rot af pærefrugter skyldes oftest, at planten ikke er egnet til vejr-klimatiske træk i området. Høj luftfugtighed, rigelige og hyppige regner, skarpe temperaturændringer reducerer væksten af ​​pæremasse celler. På grund af den øgede saftbevægelse sprænger cellerne, dør, der danner en grødet-lignende middel i frugten. Derefter udvikles svampe, bakterier intensivt på den, pæren mister sin smag og holder kvaliteten. Særligt sårbare er efterårspæresorter. Sommer og vinter er mere holdbare. Hvis råtningen af ​​pærens frugt forekommer fra år til år, er det nødvendigt at ændre sorten.

   svar
 9. Yegor Dmitrievich Matveyev

  Pærrotmide beskadiger ikke kun pæren, men det forekommer også på bjergaske, æble, hagtorn og kvede. Han bor i nyrerne og blade af disse træer. Voksne individer vinter under nyrernes skalaer. Tidligt om foråret, indtil bladene, lægger kvinden, uden at forlade nyrerne, æg. På tidspunktet for udviklingen af ​​de første blade af pæren, bliver myggens larver omdannet til kvinder af en ny generation, som indføres i bladets væv nær centralvenen.
  Fra dette på overfladen af ​​bladene er svulmer (galls) dannet, i begyndelsen gullig brun, derefter sort. Bladene bliver sorte, visne og falde af. I løbet af sommeren giver en mide 2-3 generation: den anden er udviklet i juni, den tredje - i juli. I september mider forlade galls og migrere til overvintrende grunde - under opløbet skalaer, der fodres: en nyre dø. Gallussyre anvendes mod mide præparater af kolloid svovl (80% th fugtepulver) og sulfa-chlorid (50-100 10 g pr liter vand) eller 10% 'nde benzofosfat (60 10 g pr liter vand). Befolkede og flåter pærer røn behandlet 2-3 gange i perioden fra eksponering for BUD knopper umiddelbart efter blomstring og sensommeren (august).

  svar
 10. Maxim Shcherbatov, Tula

  Hvordan pleje et ungt pæretræ?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Efter at have plantet pæren, skal kronedelen afskæres, så vi vil afbalancere kronens og rodsystemets størrelse. Regelmæssigt fra nærkredsens cirkel skal vi fjerne ukrudt. En ung pære er meget krævende efter vanding og fodring, især i den første måned efter plantning. I vegetationsperioden hældes pæren 5 gange over 50 liter vand pr. Træ og mindst 3 gange fodret. Den sidste vanding skal ske i slutningen af ​​august. Ved begyndelsen af ​​koldt vejr er træerne bundet med grene grene (nåle ned) for at beskytte dem mod gnavere. Prestvolevye cirkler til vinteren mulch torv eller savsmuld. Om foråret, når truslen om stærke frost passerer, kan vinterhyllen fra træerne fjernes.

   svar
 11. Svetlana IVANOVA, Ryazan

  Frugttræplantning i haven er altid delvist et lotteri. Resultatet afhænger ikke kun af pleje, men også på kvaliteten af ​​frøplante, vejrforhold og mange andre faktorer. For at vinde i denne lotteri så ofte som muligt skal du vide nogle regler.
  Når du vælger en pæresort, skal du være opmærksom på dens modstand mod frost. For mig, for eksempel overlevede det første træ ikke vinteren. Forbered på frøplanterne en hyggelig spotbelysning, tør og jævn. Grave en grav dybde på ikke mindre end m og diameter 1,5 1 m plads nederst margen af ​​gødning :. 3 skovle nedbrudt gødning, 1 spand planterester, 0,5 skovle flodsand. Stænk alt med et lag af rideplads. Tilsæt en spand vand til et glas lime og træaske, hæld i gruben. En uge kan plantes. Begraver ikke frøplanterne: vaccinationsstedet skal være placeret på jorden. Glem ikke om mulch. Hvert forår fjerner toppe. På 2-Year frøplante Feed kvælstofgødning (20-30 g pr træ).

  svar
 12. Ludmila

  Med en pære har jeg også problemer, på grund af hvilke jeg endda måtte skære ned et træ. Derfor læser jeg meget omhyggeligt alle oplysninger om denne plante.
  Du skriver, at i løbet af efteråret spredte du en kalkstenskonsol under hvert træ i henhold til røddernes diameter. Forklar venligst: kalksten eller kalk? Kalksten er trods alt en sten sammensat af forskellige krystalstørrelser. En kalk opnås ved at brænde denne meget kalksten. Afhængigt af metoden til bearbejdning af den kalcinerede kalksten opnås en kalk og lakket kalk (puschka). Uventet lime er et klumpet pulver, og slagt lime er et pulver opnået ved vekselvirkning af en quicklime klump med en lille mængde vand.
  Hvis du virkelig bruger kalksten, så hvad giver det? Lime (pulver) giver deoxidering af jorden. Og hvis lime, så er det ikke meget - en spand til et træ?

  svar

Forlad feedback, kommentarer