29 anmeldelser

 1. Angelina Myslina, Pushkin

  Sidste sommer er ikke det mest gunstige for varmekærlige blomster, så jeg var bange for, at min gladioli ville rådne, men overraskende gravet de voksede løg op. Men blomsterne var generede - der var nogle hvide pletter på kronbladene. Måske overfødte jeg dem eller blev påvirket af overdreven fugtighed?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Pletter og pletter på blomster kan vises af forskellige grunde. Det mest ufarlige - resultatet af forbrændinger fra gødskning og kemiske behandlinger. De kan også stamme fra thrips, hvilket heller ikke er farligt.
   Den mest ubehagelige mulighed er en virusinfektion af planten. I de senere år er vira blevet mere aktive, og der er flere af dem, og de parasiterer på meget mange planter, inklusive gladioli. Infektion, i modsætning til svampeinfektioner, forekommer ikke på nogen måde på pærer og børn på vegetative planter; nogle gange kan den findes i form af stribethed på løv og i den ukarakteristiske farve på blomsten (pletter og streger). Når de er inficeret med flere vira, ser planterne undertrykt ud, deformation og udvikling af dværg er mulig. I sidste ende kan pæren i den næste sæson give en flok tynde skud og dø. Virussen overføres gennem insektbid (thrips, bladlus osv.) Og arbejdsredskaber.

   Syge planter ødelægger. De kan ikke behandles. Kun insektbehandling hjælper, så vira fra andre planter ikke overføres til gladioli eller fra inficerede gladioli til sunde. Dette bør ikke tages som en katastrofe, men det er nødvendigt at bekæmpe ved at behandle planterne fra skadedyr med Aktara, Confidor eller Aktellik (ifølge instruktionerne).

   svar
 2. Yana Labun

  Når man graver knaller, kom der bløde prøver på tværs. Efter tørring var der endnu flere af dem. Hvad kunne det være fra?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Måske “pærer” pærerne under tørring fra en varmekilde eller blev påvirket af boratitis. Hvis dette er et fysiologisk fald i turgor på et tidspunkt af tørring, vender alt tilbage til det normale. Dette sker lejlighedsvis med os, hvis for eksempel en gladiolus trækkes ud af jorden og efterlades med toppe i flere dage. De, der er berørt af botrytis, vil rådne meget snart, så hold øje med plantematerialets tilstand.

   svar
 3. Olga Vlasenko

  Som forberedelse til opbevaring af klynger med gladioli fandt jeg, at nogle af dem har løbebånd. Medbragt sandsynligvis et insekt i haven med plantemateriale. Behandlede alle pærer med Fufanon-løsning. Vil det redde dig fra skadedyret?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Tror ikke, at snuble kom til dig med plantemateriale. Denne skadedyr lever i naturen. Han er på mark tusindfryd, såvel som phlox og dahliaer. Medmindre ringblomster er giftige for ham. De siger, at den hollandske drivhusrejse tilpasset "kemi".

   Du gjorde det rigtige, at du behandlede pærerne med “Fufano-nom” (følg instruktionerne). Dette lægemiddel redder fra thrips og løgmider, da det er et acaricid. Naturligvis bringer alle de nye planter, der falder ind i vores haver nye sorter af svampesygdomme. Dette er uundgåeligt. Imidlertid overføres de ikke kun med saften fra syge planter, men også gennem oversøiske grøntsager og frugter, deres rensning og rester sendt til kompost.

   svar
 4. Tatyana Grigorievna VYAZOVA, Nizhny Novgorod

  Rådgive, hvordan man tilbereder gladioli til plantning?
  Hvad er tørdestillationsmetoden?

  svar
  • OOO "Sad"

   Det er kendt, at spiring af gladioluspærer normalt tager flere uger. Men det er det værd: spirede eksemplarer blomstrer hurtigere efter plantning i åben jord.

   Når du har fået gladioli efter vinteropbevaring, skal du forberede dem. Fjern først forsigtigt dækvægten, og kontroller for skader. For det andet ikke at fjerne flere lag vægte på én gang, fordi under dem kunne en lille stilk begynde at spire, hvilket let kan beskadiges. Du skal fjerne det forsigtigt - lag for lag og rive det gamle lag forsigtigt ned fra rodbunden.
   Alle synlige skader skal skæres med en kniv og desinficere pærerne i en opløsning af kaliumpermanganat eller anvende medikamentet "Maxim".
   Ofte er avlere interesseret i, når de har brug for at få gladioli efter vinteropbevaring. Det afhænger af, hvornår de plantes i en blomsterbed. Hvis du beslutter at placere pærerne i rummelige gryder, tillader det at plante tidligere end normalt: i godt vejr - i slutningen af ​​april.
   For at anvende tørtrivningsmetoden skal du tage en papirkasse under ægene og placere pærerne i bunden af ​​cellen nede. Jord og vand er ikke påkrævet. Gør det i slutningen af ​​marts. Proceduren går fra 3 uger til en måned. På dette tidspunkt bliver du nødt til at kontrollere det, så spiren ser strengt lodret, ellers vil flukten vokse. Blomsterhandler besvarede spørgsmål fra læsere
   Anna Petrovna Blazhko, Minsk

   svar
 5. Polina P

  Uanset hvor svært jeg prøver, lykkes det aldrig at vokse høje gladioler. Ikke kun korte stængler er produceret, men også små blomster. Fortæl os hvad du skal gøre,
  at beundre virkelig smukke gladioler?

  svar
  • OOO "Sad"

   For at gøre gladioli imponerende er der mange regler at følge. Først, så tidligt som i marts, bør pærer tages ud af opbevaring, befriet fra skalaer og lagt ud på et lyst sted.

   For det andet, da gladioli er meget glad for lys og varme og ikke tåler stærke vindstød, skal de plantes på et solrigt og beskyttet sted.
   For det tredje skal du på den forberedte seng af løgene uddybe den med 10 cm, idet du tidligere har lagt noget sand på bunden af ​​hullet. Derefter hældes pladsen til plantning rigeligt med vand, pæren placeres i snavset, og jorden blandet med sand hældes på toppen. Ingen dressinger behøver ikke!
   Forlad plantningen alene, indtil de første skud optræder. Dette er et tegn på, at det er nødvendigt at vandene planterne godt - ligesom under plantning, så jorden bliver til en "flydende grød". Derefter vand blomsterne først, når jorden tørrer.
   Efter vanding er det afgørende at løsne jorden, græsse ukrudt og dæk jorden. Plantepærer behøver i en afstand på mindst 20 cm fra hinanden. Og for at forlænge blomstringen skal pærerne plantes i flere faser med intervaller på en uge. Og da gladiolusblomster er skrøbelige og ustabile, har de også brug for rekvisitter.
   Det skal bemærkes, at det bedste sted at købe gladioluspærer er specialbutikker. Når du køber plantemateriale, spørg sælgeren, hvor han bragte.
   Hvis du ikke bor i en region med et varmt klima, bør du ikke tage plantemateriale dyrket der - det er usandsynligt, at du kan tilpasse sig dine breddegrader. Det skal også siges, at gladiolen i det hollandske udvalg vil være i stand til at behage dig ikke mere end en sæson. Så er det værd at bruge på sådan flygtig skønhed?

   svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Hvordan kan du forynge gladioluspærer?
  Rimma Yakovlevna

  svar
  • OOO "Sad"

   Dette kan gøres på flere måder.
   Den første. Det er nødvendigt at fjerne de gamle skalaer fra pærerne, skære dem lodret, idet der tages hensyn til antallet af sovende øjne, drys snittene med aske eller smør dem med en lyserød opløsning af kaliumpermanganat, og lad dem tørre i et stykke tid. Efter denne procedure kan du plante fremtidige gladioler på et tidligere forberedt, permanent sted. Forbered det som sådan: lav riller, hæld sand på bunden, læg de tilberedte løg ud og sprøj dem med sand og over dem med jord. den anden. For ikke at beskadige de sovende øjne skal du forsigtigt rengøre pærerne af gamle skalaer og skære vandret i halvdelen. Så plantes straks halvdelen.

   Skiver kan ikke håndtere noget.
   Som praksis viser, takket være den første metode kan du få flere deleok gladioler, som senere vil give børnene. Men deres alder vil være kortvarige - de vil blomstre hele 2-3 af året, og derefter blive gamle.
   Den anden metode kan være længere. Foryngede løg vil blomstre næste år, og det vil også være gennem årene 5. Og sørg for at give børnene til den næste foryngelse, som vil overraske med deres magt. Kun børn vil ikke blomstre med det samme. Vi bliver nødt til at vente.

   svar
 7. Sofya GUSEVA

  Gladiolus: kun ung og sund

  Skotopa september til midten af ​​oktober grave gladioli.
  Corms modner gennem 30-40 dage efter blomstrende planter. Jeg arbejder i tørt vejr, efter at have tjekket på forhånd med anbefalingerne fra månekalenderen. For ikke at beskadige gladioli graver jeg jorden mere dybt end landingerne er placeret.
  Yderligere ordningen er som følger.

  Jeg gravede ud knolde og udbrudte en blomsterstengel med blade og efterlod dem et par timer i luften for at tørre.
  Jeg renser de gamle rødder, fjern de syge og beskadigede dele. Det er bedre at rive af rødderne, og ikke at skære dem af, så stubberne ikke rådner. Jeg tager væk til opbevaring 2-3-sommerplanter. Corms ældre end fem år er smidt væk: de bliver værre, svagere, og sygdomme er mere tilbøjelige til at klamre sig til dem.
  Mine pærer i en lyserød opløsning af kaliumpermanganat, tørret og anbragt i kasser, som jeg lægger i et varmt rum.

  Jeg tørrer ud en anden måned. Gladioli holdes bedre med børn, så jeg adskiller dem om foråret, før de plantes.
  Derefter lægges i et enkelt lag i små papkasser til sorter og farver. Jeg holder mig hjemme i et mørkt, køligt sted.

  svar
 8. Olesya PRIVALOVA, Krasnodar

  Til høj gladiolus voksede jævnt, burde de være bundet til støtten.

  svar
 9. T. Mikheeva, Obninsk

  Jeg blandede gløder af gladioli i forskellige farver. Kan du bestemme blomsterblomsternes farve i pærens udseende og farve?

  svar
  • OOO "Sad"

   Farven på gladioluskornene varierer fra hvid til sort og kirsebær. Stramt forhold mellem farvningen af ​​blomster og snor er ikke. Men som regel er der også lyse sorter med blomsterkroner. I udseende kan vi antage pærens alder: unge planter har omformede former, de gamle er fladere. Selvom størrelsen og formen af ​​knolde afhænger af spiring. Størrelsen af ​​pæren påvirker væksthastigheden og udviklingen af ​​planten - fra den større er en højere skyde med store blomsterstande og blomster dannes, sådanne planter blomstrer tidligere.

   svar
 10. Elena KIRYASHINA, Ulyanovsk

  Gladiolus er den rigtige konge blandt blomsterne. Jeg elsker ham for storheden og forskellige farver. For at dyrke smukke blomster med lange pinduner har jeg nogle hemmeligheder.
  En måned før plantningen (i begyndelsen af ​​april) tager jeg ud pærer fra køleskabet og renser dem fra skalaer. Hvis knoldene har nogen skade, skal du så skære det berørte område til et sundt væv og placere skæret med fedt. Jeg spreder pærerne i et lagspirer op i æsken og efterlader ved stuetemperatur for spiringens udseende.
  Jeg plante pærer i begyndelsen af ​​maj på et solrigt sted. I jorden tilføjer jeg 1 kunst. l. urea, en håndfuld træaske, 1 st. l. dobbelt superphosphat ved 1 sq. m. m. Jeg graver lidt og manipulerer med bagsiden af ​​raken. Før du planter pæren i en halv time, sug i opløsningen af ​​fungicidet, tør derefter det og plant det. Afstanden mellem pærerne i rækken og mellem rækkerne er 15-25 cm, afhængigt af størrelsen af ​​pærerne. Jo større pæren er, desto større er afstanden. Dybde af plantning - 10-15 se. Det er bekvemt at plante hullerne med en speciel enhed til landing af løg.

  Gladiolus elsker rigelig vanding (men tillader ikke stagnation af vand på sengen) og løsner jorden. Jeg laver hele tiden sengene med blomster, da ukrudt kan blive en kilde til svampesygdomme.

  Jeg fodrer gladiolus tre gange. Når 2-3 forlader vokser, hælder jeg dem med en opløsning af urinstof (2 st.l til 10 L vand). 2-th top dressing jeg bruger når
  vises spike (1,5 teknikken. l. nitrophosphate 10 L vand). 3-I dressing - efter blomstring gladiolus til bedre pærer oplagres (.... 1 spsk hakket superphosphat, 2 spsk kaliumsulfat og kaliumpermanganat 5 g razvozhu i 10 I vand og vand).

  Jeg graver op pærerne i slutningen af ​​september i tørt vejr. Jeg afskåret stængerne og efterlod en stub et par centimeter. Jeg tørrer det en måned og sætter den i en vævspose og opbevarer den i køleskabet i køkkenrommet.

  svar
 11. Olga Persunova, Ramenskoye, Moskva-regionen.

  I anden halvdel af maj, når jorden bliver varm, er den optimale tid til plantning af gløder af gladiolus
  Store pærer plantes på let jord til en dybde på op til 12 cm på ler - ikke dybere end 6-8 cm (tæller fra bunden). Den anden snedkerner (diameter 2,5-3,1 cm) og den tredje (diameter 1,5-2,4 cm), der analyserer til en dybde af 4-6, se.
  position praktisk at placere dem i rækker tværgående kamme med afstanden mellem rækkerne 20-25 cm mellem planter og 10 cm for mellemstore sorter og 20 cm -. for sorter med store blomster og knolde.

  svar
 12. Vera Ilyina Kaluga

  De bedste naboer til gladiolus
  Jeg har bemærket, at gladiolus er langt mindre syge og thrips påvirket, hvis de vælger gode naboer, såsom morgenfruer, calendula, blomsterkarse, og endda hvidløg.
  Marigolds, som gladioli, elsker frugtbar jord og er meget fotofile. I slutningen af ​​maj planter jeg deres frøplanter langs gladioliplantagerne. Mindre end en måned senere begynder de at blomstre og danner en lys grænse (jeg vælger lavt voksende sorter), som ikke mister sine dekorative kvaliteter til frosten.
  Ikke mindre nyttigt og nasturtium med calendula. De har ligesom fængslerne også phytoncidegenskaber, afviser jordskade, nematoder og desinficerer jorden, som de vokser på.
  Jeg sår dem direkte i jorden med frø.
  En anden god nabo til gladioli er hvidløg. Plantning hans tænder til vinteren, samtidig med efteråret, forbereder jeg et sted for gladioli. Jeg fortynder jorden med sand og humus. Om sommeren fodrer jeg dem med aske. Høst og blomster og pærer er altid glade.

  svar
 13. Alla Vladimirovna Pavlova, Rybinsk. Yaroslavl region

  Gladiolus - kultur er ikke let. Overvej de mest almindelige fejl, der er lavet af uerfarne dyrkere, og de problemer, der opstår, når de dyrker dem.

  Forkert udvælgelse af plantemateriale: - Hvis ormene er gamle eller små, kan blomstringen ikke forekomme; - køb af fremmed plantemateriale, ikke tilpasset de klimatiske forhold, for eksempel, selv fra samme Holland, kan ende med at blive det første år anlægget vil blomsten, men den anden eller tredje vil vænne sig til de nye forhold og det er usandsynligt at behage blomstring. Forkert landingssted valg: - Hvis du allerede har plantet gladioli på samme sted for første gang, kan planter blive syge og blomstre heller ikke helt; - landing i skyggen truer det faktum, at gladioli, hvis det blomstrer, så meget senere, og sorter af mellem- og sene blomstringstider sandsynligvis ikke vil blive opløst overhovedet; - landing i dårligt ventilerede områder øger risikoen for udvikling af svampesygdomme væsentligt.

  Forkert landing:

  - Hvis vi sætter sammen både voksne og unge snor, vil den første vil undertrykke sidstnævnte. Det er bedre at sætte dem til at analysere; For dyb plantning af løg. Det korrekte, der ikke forstyrrer blomstringen, er lig med tre diametre af en pære. Ugunstige vejrforhold: - Hvis sommeren er for varm og tør, skal du sørge for at vandene planterne mindst en gang om ugen. Mangel på fugt vil have en dårlig effekt på blomstringen. Hvis varmen har stået i lang tid, vand dem hver nat. - Forkert landbrugsteknologi: - påvirker blomstringen dårligt, og den generelle udvikling af planter mangler næringsstoffer. Hvis jorden er lys og fattig, er det tilrådeligt at forkæle dem ikke kun med rod, men også bladtop dressing; - Glem ikke om jordens lossning, uden at disse knolde ikke kan blomstre; - mulchplantning - fra denne ene fordel - Det er meget vigtigt at skære blomster korrekt. Sørg for at forlade mindst fire blade på planten. Ellers er der ikke nogen udstrømning af næringsstoffer, og der dannes en svag erstatningskorm. Skadedyr: - hvis knoldene har beskadiget wireworms, ikke forvent at blomstre fra sådanne planter; - En ægte svampe af gladiolus - thrips, importeret med importeret plantemateriale. Især de skader orm i vintervejr, hvilket svækker dem stærkt.

  svar
 14. Yulianna PULENKOVA, Krasnodar Territory

  Gladiolus i strømper
  Når jeg planter rengjorte sneglegladioli på en seng, skal du altid omhyggeligt undersøge dem.
  Hvis jeg bemærker de mindste tegn på sygdom, afviser jeg det straks. Oftest lider gladioli af fusariose eller tørr råd.
  Min erfaring har vist, at den biologiske metode til kamp er effektiv mod fusariose.
  3 kg af hvidløg jeg hakke og blande gyllen med 10 liter koldt vand, lad i det mindste 3 timer. Vasket knolde med babyer sat i gamle nylonstrømper og 2-3 sekunder udelade denne infusion. Så dræner jeg væsken og hænger mine strømper med gladioli i skyggen for at tørre. Behandlingen sker altid med handsker, da opløsningen viser sig at være kraftig, så du kan brænde dine hænder.

  svar
 15. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Lær mig, tak, hvordan du fodrer gladiolus?
  Alesya D. SHITIK

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Disse blomster skal fodres tre gange i vækstsæsonen. Oprindelse - efter udseende 3-4 ark komplet mineral gødning, anden gang - i fase 5-6 forlader den samme sammensætning, og den tredje fodring giver under spirende kun phosphor-kalium-gødning.
   Det er vigtigt at vide, at for gladioli er farligt overskud af nitrogen farligt, det kan føre til dårlig modning af knolde og deres død under vinteropbevaring.

   svar
 16. Irina NOVOSELOVA, Dolgoprudny

  I begyndelsen af ​​måneden fodrer jeg gladioli. Do ekstrakt af superfosfat (det er dårligt opløseligt i vand): 200 g superfosfat (dobbelt - 100 g) pour 1 liter varmt vand og lad det stå en time under stadig omrøring. Derefter 0,2 l tegning razvozhu i 10 liter vand, tilsætning af kaliumsulfat (30 g) og vanding blomster.

  svar
 17. Leonid KHANBEKOV, byen Zelenograd

  Gladiolus blomstre længere!
  To gange i en måned med et interval på uger 2 befrugte (vanding) gladiolus opløsninger superfosfat (25 10 g pr liter vand) og kaliumsulfat (15 10 g pr liter vand). De blomstrer derefter i lang tid.

  svar
 18. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Gladiolus kurver. Jeg holdt min gladioli i forsiden, i en kasse. Bevaret godt, men her spirer spire sig et sted til siden. Sådan plantes sådanne pærer. Rett spirer eller ej?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Ved opbevaring af gladioler begår mange fejl i at pile pærerne i en kasse på en eller anden måde. Som følge heraf ligger nogle pærer på deres sider eller generelt på hovedet. Når spirer begynder at vokse, strækker de opad, og i forhold til pæren ser et sted i siden.
   Hvis du plante sådanne pærer som det skal være - rødder ned, så vil der ikke være en god stilk. Stamgladiolus ændrer modvilligt stilling og ikke retner. Derfor pærer med "buede" spirer plantes, så kimen er lodret. Sæt pæren på sin side, rødderne vokser i den rigtige retning.
   Dybden af ​​indlejring af pærerne 10-15 cm, afhængigt af pærens størrelse. Ved en lav landing bliver pæren ude af jorden i en stærk vind.
   For fremtiden: opbevar gladioli, læg pærer med knopper op. Så vil de spire korrekt, og skudene bliver lodrette.

   svar
 19. Raisa CHERMANENKO, byen Kramatorsk

  Så snart jorden smelter godt, plantes jeg gladioli. På forhånd jeg bringer i 60-80 jorden g nitrophosphate 1 kvm Ved plantning knolde styret af deres størrelse: stor (2 cm i diameter) sendes til 5-10 dybde cm for medium (diameter - af 1 til 3 cm) egnet 4-7 dybde cm "fine partikler" (med en diameter på ca. 1 cm ) udplantning i 3-5 cm dybde afstand knolde (og mellem rækkerne) -. gennemsnitlige 15-20 cm.

  svar
 20. Rafis

  Volumetrisk og i mange henseender nyttigt materiale, men jeg anbefaler ikke at rense det tidligt fra kalksten
  Pærer gladiolusov.Obychno forbereder pærer til plantning er ikke tidligere
  tre uger før plantningen.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.