Anmeldelser og kommentarer: 14

 1. Raisa, Penza

  Forfatteren skriver, at i hullerne hældte hun først humus, så faldt knoldene og dækkede dem med savsmuld fra toppe, som blev hældt flere gange mere, da kartoflerne voksede. At dømme efter det faktum, at toppen var høje (ca. en meter) og kraftfuld, kan det konkluderes, at chips var god humus - .. Det er kære Vera A. plantede kartofler, i virkeligheden, i en bunke af humus! Og lugten (plus "duften" af gødning indført i foråret) er meget attraktiv for maj biller. Her flyver de til denne godbid og lægger dem senere i humus og muldæg.

  Konklusionen er en: Det er bedre at lave alt sådant organisk stof på det åbne område i efteråret, når sideraterne er plantet, så duften forsvinder om vinteren.
  Det er dog stadig bedre at plante kartofler under halmen. Efter min mening er dette den mest praktiske og praktiske måde. Jeg ville også gøre det samme i år og forlod et par skiver af havregryn på forhånd. Men vinteren begyndte tidligt, med nyfalden sne hurtigt smeltet væk, og først derefter begyndte koldt, så halvdelen af ​​halmen, jeg brugte til at dække jordbær og mink, der overvintrede pindsvin. Jeg troede, at resten ville være nok, men i foråret viste det sig, at musene havde spist det.

  Du bliver nødt til at plante kartofler i år på gammeldags måde. Men den lektie jeg lærte: gå til efteråret hænge bundter af strå under taget af et drivhus, er det ikke op til gnavere nået.

  svar
 2. Nikolai Ignatenko, Astrakhan

  Manglen på jord på dachaen fik mig til at dyrke kartofler i en sammenfoldelig boks. Tanken er at få planter med lange stængler og knolde næsten langs hele længden af ​​stilkene. For at lave en kasse forberedte jeg 4 stykker af armering og plader. Fra plankens del lavede bunden med huller - for at komme ind i luftkassen og dræne overskydende vand. Resten gik til de demonterbare vægge.

  Under fremtiden skabte skuffen en mursten, igen for bedre ventilation fra alle sider, forstærkningen. Derefter installerede han plankens 1-gulv og dækkede det med befrugtet humus jord. På den ene side holder hver plade en primer på den anden side - forstærkning. I jorden plantet allerede spirede knolde. Når toppe voksede, læg 2-gulvet på brættet og dækket det med jord osv. Stretched væggene før udseendet af knopper på planter. Som et resultat, skuffen drejet omkring 1 m høj. Når skuffen dyrkes til 0,5 m, fast i midten af ​​et rør med borede huller med en prop i bunden. Gennem det hældte jeg kartofler, udførte flydende befrugtning.

  At høste, demonterede bare kassen. Alle dens dele blev ryddet fra jorden og foldet ind i skuret indtil næste sæson. Høsten var fremragende!

  svar
 3. Elena PONOMAREVA, by Bobrov, Voronezh region

  Kartofler - tier

  Om denne metode til dyrkning af kartofler lærte jeg fra Voronezh gartner Valentine Shramkov, som han takker så meget for. Jeg håber, at hans metode vil være interessant at læsere / Dette er en differentieret kartoffel dyrkning. Jeg anvender det i 15 år. Sprøjte knolde er plantet uden at skære furer. Dybden af ​​kartoflen seal - 2-3 cm Efter spiring drysset dem med et jordlag 3-4 cm ..

  Jeg fortsætter til den anden behandling i 6-8 dage. Stabelbar højde på højderyggen til 16-18 cm. Den tredje behandling tilbringer efter den anden 5-6 dage. Højden af ​​højderammen skal allerede være 22-25 cm.
  Ved intensiv opbygning af højden af ​​kammen er hurtig vækst af toppe ukrudt ikke forfærdeligt. Og på grund af sprinkling af blade dannes der yderligere rødder, som følge heraf øges antallet af knolde også. Kartofler er ikke dybe i jorden på grund af forskellen mellem nat og dag temperaturer, det er hærdet, det bliver mere modstandsdygtig over for sygdomme og skadedyr.

  Kartofler dyrket af denne teknologi giver altid en god høst, selv under dårlige vejrforhold.

  svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Mange rådgiver fra Colorado biller at sprede toppe af urea (100 g pr buket vand). Jeg forsøgte (forarbejdet, forresten, efter blomstring) - ingen brug. Og så hvad? Anser jeg mig selv bedraget?

  Ja, slet ikke! Det betyder, at sådanne stabile biller har fanget mig, jeg vil lede efter andre måder at håndtere dem.

  Jeg forsøgte at plante kartofler i frøplanter i mælkeposer: i starten er alt godt og bekvemt, og i sidste ende. Frøplanter voksede stort, der var ikke nok humus i pakkerne, planterne blev til sidst svage, høsten blev dårlig. Sandsynligvis var det nødvendigt at tage sig af frøplanterne, men forsøget var ikke tortur, det var interessant.
  Forsøgte at plante og i sukkerposer. Kartofler der voksede op i gennemsnit i størrelse, men stærke. Min konklusion er dette: hvis nogen har lidt plads i haven, så kan du plante det. Man bør kun huske på, at sådanne poser i løbet af sommeren let kan rive væk (jeg har i hvert fald sket), så det er bedre at tage stor polyethylen. Hun landede også i tønder, eller rettere i tre: i en lille ting voksede i en anden - af den sædvanlige størrelse, i den tredje - store og ganske meget.

  Resultat: Også en god måde, især hvis der er problemer med webstedets størrelse. Testet og plantet i dæk. Ikke dårligt skete - under hver busk til 12 store knolde. Sandt nok troede jeg, at fra disse dirt og sygdoms dæk kunne nogle lande i jorden og fjerne dem. Og kartoflerne vokset der tilbage på frøene.

  svar
 5. håber

  Til gengæld råd jeg vil dele. Det er for dem der har lidt plads i haven. I år plantede jeg kartofler både i jorden og i poser. Som hun sætter i sække, vil jeg forklare. Jeg hældte jorden fra komposthøjen lidt mere end en halvpose, læg tre kartofler på hver side og sprinklede jorden på toppen.

  Pleje - bare vanding.
  Bjælken var ikke på kartoflerne, men i jorden i haven havde de ikke tid til at splashe. På grund af utålmodighed forsøgte jeg høsten tidligt i en af ​​sækkene. Og resultatet er fremragende. Jorden er løs, det øverste lag fjernes med hånden. Og her er det kartofler uden nogen kemi! Jeg vil være glad, hvis nogen udnytter mit råd.
  Tatiana Vasilievna

  svar
 6. V. PLATONOV

  I år, jeg gennemførte et eksperiment: kartoflen del plantet som sædvanlig, spirede rodknolde på størrelse med et hønseæg, og en del-too spiret, men store, skæres hver rulle i halve og sektioner i asken. Efter hver knold "badede" kniven i en stærk opløsning af kaliumpermanganat.
  Planteret på forskellige steder - og på marken, hvor kartofler vokser årligt, og på senge med overholdelse af afgrøde. Pleje af den sædvanlige, i stedet for hilling, faldt i søvn landing græs græs. Resultaterne var uventede. Nej, det faktum, at beskæringen påvirker enhver kultur positivt, vidste jeg før. Men det faktum, at de knuste knolde overalt vil give en afgrøde og større, og mere rigelig end fuld, var en overraskelse. Generelt vil jeg næste år gennemføre eksperimentet igen.

  svar
 7. Rima VASILYEVA, Samara

  Jeg dyrker en lang række kartofler med røde knolde. Jeg kan godt lide dem for en jævn form, en tynd skræl, der er nem at rengøre. Her er treenigheden af ​​mine foretrukne sorter.
  Rosalind. Knolde af denne sort har rød hud og gullig kød. Kartoflerne er meget velsmagende. Jeg hørte, at det er værdsat af kulinariske eksperter og køber ofte restaurantvirksomheder. Grade uhøjtidelige, selv med minimal pleje giver gode udbytter og med god - på Bush modnes til 16 knolde!
  Red Scarpett. Sorten er modstandsdygtig overfor mange kartoffelsygdomme, herunder sen blight. Han kan også lide mig for det smukke navn, jeg forbinder med mit yndlingsværk "Gone with the Wind". Røde Scarpett knolde kendetegnes af deres glatte, smukke form og fremragende smag. Buske er normalt ikke meget høje, men kartoflerne vokser stort, op til 120.
  Vellaroza. Sorten er højtydende, velprøvet selv i det tørre år. Så havde jeg ikke mulighed for at vandre det i tide, men Vellarosa svigtede ikke og gav en dejlig høst. Jeg tror, ​​at lastbilbønder, der bor i tørre områder, vil sætte pris på denne sort!

  svar
 8. Nikolay RITCHENKO, Lugansk

  Mange lastbilbønder har mistet alt håb om at klare Colorado bille, og for mig er haven lukket. Rådgivningen er: at såge guldfisk og kalendula (guldfisk). Nogle kan gøre indsigelse: vi ved, læser og sår, og fejlen er stadig værter ... Ja, det kan være, men kun hvis du planter calendula samtidig med kartofler - om foråret. Og du skal handle lidt anderledes.
  Selv om efteråret bestemmer jeg, hvor i næste år jeg vil plante kartofler og andre nattelivsplanter, og omkring disse senge i rækker, så jeg om vinteren
  frø af marigold og guldfisk. Når tidspunktet for plantning kartofler egnede farver spirer er ret store, og det tidspunkt, hvor spirende kartofler og de gjorde over dem og er allerede i fuldt flor og duften, duften af ​​nedslående sine skadedyr.

  svar
 9. Galina Akimova, Voronezh

  Kartofler i tønder
  Fortæl mig, hvilke slags kartofler er egnede til dyrkning i tønder eller poser? Hjemmelavede sorter (desværre kender jeg ikke navnene) vi blev ikke kategorisk henvendt - ægte ærter voksede.

  svar
  • Websted om have og sommerhus

   Til dyrkning af kartoflen i denne metode bedre egnet 'Svitanok \' Slavyanka 'tidlige modning sorter. 'Bellarosa'. 'Shant', 'pålidelig', 'Poven' og andre. Men grunden til fejlen mozhetbyt ikke kun forkert-valgte sort. Voksende kartofler i et lille rum - en vanskelig, kræver overholdelse af procesteknologi, hvor alle dele er vigtige. Metoden består i, at masterbatch knolde plantet i bunden af ​​posen eller tønde, stængler som genvækst gentagne gange hældte jordlag, så planten til at øge mængden dannet på dem udløbere og dermed forøge udbyttet af bøsningerne (billede modning alle knyttede knolde) . For den hurtige vækst af planterne har brug for lys, mad og god beluftning, hvilket er ganske vanskeligt at opnå i en begrænset mængde jord. For enhver valgt landing vævede sække, stand til at overføre luft. Der er særlige poser, der ligner rygsække med fastgørelse vindue, hvorigennem at høste i efteråret. Til vand efter vanding ikke stagnerer i bunden af ​​posen skal overveje dræning.
   Knolde er plantet om foråret, i slutningen af ​​april til maj. I drivhuset eller på en lukket balkon kan du plante kartofler i midten af ​​marts. Jord skal være moderat let og frugtbar, til dette formål, i lige dele humus, sand og havejord. Tilsæt aske og savsmuld (hvis blandingen ikke er løs nok). Brug ikke jord, der tidligere var dyrket kartofler eller tomater. På bunden af ​​posen zasypayutdrenazh (keramisk) og derefter jordbaseret blanding lag ikke er mindre 10-15 cm. Derefter stak kartofler spirede og overdækket jordlag. Du kan placere to niveauer af knolde, stable dem i et skakbræt mønster. Falder i søvn øverste lag, plantning vand og udsætte for lyset. Når du ser ud som kimplanter, falder du i søvn igen med jord. Efterhånden løftes kanten af ​​posen, så den er fyldt med jord på 2 / 3 volumen. Klarposer anbringes i godt oplyste steder: nær husets vægge, hegn, langs haveveje mv.
   Yderligere pleje består i vanding og undermating. Poserne kan straks dækket med jord og binding, anbringes vandret, skære toppen med en kniv tværgående hul, der lagde knolde. Fordelen ved at dyrke kartofler i poser er kompakt, hvilket er vigtigt for et lille område. En sådan plantning kræver ikke propolok, hilling og skadedyrsbekæmpelse, herunder med Colorado-boblen. De kan flyttes fra sted til sted. Men behovet for hyppig befrugtning og tilrettelæggelsen af ​​ordentlig vanding, som udelukker vandlogning eller udtørring af jorden - de væsentligste mangler ved denne teknologi. Juster vandingssystemet med drypvanding. Nogle gartnere placerer i midten af ​​posen en slange med perforering langs hele længden med en kappe i den ende, gennem hvilken vanding udføres. For bedre luftning pumpes pumpen periodisk med luft ind i slangen.
   På lignende måde dyrkes kartofler i tønder. For større effekt er bunden udskåret. Dette forhindrer vandet i at stagnere, og regnorm kan trænge ind i jorden, hvilket forbedrer jordens luftudveksling.

   svar
 10. Nikolay ARCHIPENKO, Ryazan

  Kartofler i barrows
  I flere år nu, da jeg dyrker kartofler i barrows (eller i koptsy), er jeg meget tilfreds med denne metode - udbyttet når 1 tons pr. Hundrede. I så fald er alle knolde store, selv da de får meget fugt, næringsstoffer og vokser i løs jord.
  Essensen af ​​metoden er, at en god gødning (ifølge 1 spand kompost, en håndfuld superfosfat og kaliumsalt i 1 sq. M) og gravere sitet er nødvendigt at anlægge en cirkel med radius 40 cm fra 8-10 (store, ikke medium som ved normal landing) hver knold.
  Top for at udfylde kartoffelringe med jordhøjde på 15-20 cm for at lave højder (mounds) med toppe i form af tragt. De vil samle regnvand og vandde kartoflerne i dem bekvemt - bare hæld en spand vand i midten af ​​hver barrow i 1. I midten af ​​dæmningerne er det nødvendigt at smide en anden skovl på 3, ifølge 1 liter askebanken og en håndfuld nitrosfos. Når du dyrker kartoffelskud med en højde på 20-25 cm, skal du forsigtigt stikke deres jord fra midten af ​​højden.
  Forresten kan du danne barrows ikke kun runde, men også square. Det er et spørgsmål om smag.

  svar
 11. Ludmila

  Jeg plantede den i det første årti af maj. På haven gjorde tre rækker som planlagt. Men frøene var større, så jeg måtte lægge dem tykkere. Jeg behandlede det med et vækststimulerende middel og dækkede det med halm. Rains er gået, praktisk talt i ugen hældes uden ophør. Naturligvis blev halmen spikret, så meget, at spirerne brød ned. Kartofler steg ikke halvt: kunne ikke bryde et lag halm. Så lå han indtil efteråret med et stort skæg af rødder, men af ​​en eller anden grund voksede han længere. Og den der klare det fugtige strå, blomstrede i juli, men meget beskedent.
  Jeg havde ikke hjertet til at røre halm. Jeg var meget glad for at det regnede. Næsten ikke gået til sengen, og under halmen faldt i efteråret et lag af gødningen. Så lugtede han hans kartofler, og næsten alle gik ind i jorden. Jeg fik et flyskære.
  Jeg var nødt til at løsne hele jorden, som jeg ikke gjorde alle de sidste år. Kartoflen var altid ren på halmen før, men denne gang var det helt i jorden. Men vigtigst af alt - i halmen dannede proreshiny, så kartoflerne voksede og straks grønne. Så i efteråret blev det ikke engang grønt på frøene.
  Naturligvis var høsten halvt så stor som sidste år. Det er ikke for ingenting, at de siger: du vil have meget, du får ikke noget. Så det gjorde jeg. At drømme er ikke skadeligt. Så jeg vil gerne minde læserne om, at de ikke tillader fejl som mig.
  Men frøene for det næste år indsamles stadig ...

  svar
 12. IA Kopylov, byen Orenburg

  Min kone og jeg fik et plot af 20 hektar i det omkringliggende område. Og at han ikke var tom, besluttede vi i år at plante ham med kartofler. Da marken er langt væk, ville vi vandre det med noget fra ukrudt, for ikke at gå ofte i ukrudt. Jeg ved, at der er særlige midler på statsbrug. Kan jeg købe dem fra butikken?

  svar
  • E. KARPACHEVA, agronomforsker

   For sommerboere er der et særligt selektivt herbicid Lazurite. Det ødelægger ukrudt uden at beskadige kartoflerne, så det kan bruges efter plantning af knolde og selv når kimplanter forekommer. At komme ind i jorden absorberes præparatet hovedsageligt af rødder og dels af ukrudtblade. Dette gør det muligt for ham at ødelægge ikke kun ses på overfladen af ​​ukrudt, men også til at undertrykke den voksende i jorden, forhindrer fremkomsten af ​​den anden "bølge" af ukrudt selv sådan maligne som fuglegræs, gåsefod, ambrosia, opret amarant, shiritsa, mælkebøtte, avner, rævehale et al. Hvis sengene er stærkt tilstoppede, kan behandlingen gentages efter toppen af ​​toppen, men i højden ikke mere end 5 cm.

   svar

Forlad feedback, kommentarer