Anmeldelser og kommentarer: 11

 1. Alexander Gorny, Cand. af videnskaber

  Hvorfor løg og hvidløg bliver gule

  • anvende kvælstofholdige gødninger (ammoniumnitrat, urinstof) med en hastighed på 10-15 g pr. 1 sq. M, og brænd derefter jorden omkring planterne til en dybde af 4-5 cm;
  • Indtil juni, hver anden uge, foder løg og hvidløg fortyndet i henhold til instruktionerne fra den komplekse mineralgødning eller plantelekstrakt (1: 10);
  • For at forhindre udseende af løgfluer og svampesygdomme 1 -2 gange i foråret, skal du lege en seng med løg og hvidløg flydende ammoniak (2 tbsp på en spand vand). For at slippe af med flylarver og andre jordskadedyr, der allerede har fundet sted, skal du forberede en sådan sammensætning: opløs 3 ioddråber, tsk 0,5 tsk i en spand vand. borsyre, 1 st.l. ammoniak og 3-4 mangan krystal. Hæld 0,5 l-opløsning i hver plante.
  100 af sidste års tørrede hot pepper kogt i 3 1 vand 30 minutter, lad afkøle, filtrer. 130 ml bouillon vokser i en spand vand, tilsæt 40 ml flydende sæbe og masser af drysure og hvidløg. Dette beskytter planterne fra både løgfluen og løgemøllen.

  svar
 2. Irina Semenova, Saransk

  Det ser ud til at være for tidligt at fjerne løgene, men penen er blevet massegul. Skal nægen så hurtigt modne?

  svar
  • OOO "Sad"

   Hvis løgene ikke tilhører de tidlige modnesorter, men bliver gule på sommerens højde, skal man se efter årsagen. Kontroller det omhyggeligt for skadedyr. De mest ondsindede er løgfluen, den hemmelige tymus (weevil), thrips. Hvis buen er beboet af larver af løg fluer, er det for tidligt at blive gul, pæren begynder at rådne og nemt "trækkes ud af jorden. Skrytnohobotnika larver hule inde løg fjer lange langsgående streger og pen dækket med hvidlige striber. Og voksne biller spiser huller, hvoraf hvide pletter dannes som pladen tørrer op.

   Sygdomme kan også forårsage gulning af penen. Den mest almindelige: Fusarium rot af bunden, rust, bakterieaffald. Løg kan blive gule på grund af utilsigtet vanding.
   Overhold rotationen, så glem ikke om sygdomsforebyggende foranstaltninger og skadedyr, vælge en god plantemateriale, vandes og fodres i tide til at bøje sig og fjer hele sommeren vil behage dig med sin lyse grønne farve.

   svar
 3. Valentina Nikolaevna, byen Svetlogorsk

  Begyndte at blive gule løg (sevok og familie). Tore nogle få løg ud - grunden af ​​rod er våd. Jeg tror, ​​at løgfluen er skylden. Er det muligt at spare høsten på en eller anden måde?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Hvis planterne allerede har ramt løgfluen, kan den skade, det forårsagede ikke korrigeres. For lidt at reducere skaden vil behandling med insekticid Aktara (2-3 g per 10 L vand) hjælpe. Løs plåstret med løgopløsningen om morgenen eller aftenen, men lad ikke vandlogging ske. Så behandle bue fungicid (Metaks, Ridomil Gold et al.), Fordi baggrunden læsion flyve svampesygdomme vil udvikle sig.

   svar
 4. Elena Maslova

  Hvorfor bliver spidsen af ​​løgfjederne gule? I efteråret blev haven fyldt med humus, i maj fodrede hun infusionen af ​​urter 1: 10, vandet som sædvanligt. I hvilken fejl?

  svar
  • OOO "Sad"

   Kig på løgene på løgluften. Jeg tager ikke en, men flere gulede fjer fra forskellige steder i sengen for at kontrollere og rive dem. Inde, hvis der ikke engang er orme, kan du se bevægelserne.
   Then'll bryde alle beskadigede fjer, og spray løg: først - urinstofopløsningen (1 til 10 spiseskefulde vand), og tre dage senere - Kemira (som pr instruktioner). Formorgen spilder jeg haven med rent vand fra vandkassen, og jeg behandler det om aftenen. Eller en anden mulighed: drys løg på fjer med en opløsning af ammoniak (20 dråber på 2 l vand).

   svar
 5. Valeria Lukyanova

  Løg sidste år var syg: først viste fjerene sølvfarvede pletter og sorte prikker, og derefter blev bladene gule, begyndende fra toppen. På planter bemærkede hun også lyse gule insekter med smalle vinger med frynser. Hvad er disse skadedyr?

  svar
  • OOO "Sad"

   Løg vælger tobakssprøjter. Den insekt suger saft fra blade og blomsterstand af løg, hvorfor de er dækket med en hvidlig-sølvfarvede pletter, forvrænget, bliver gule og tør, planter er forkrøblede, danner små lu kovitsy udbytte meget få frø. Del thrips truffet under tørre skalaer af løg (før dvaletilstand kan også flyve på agurker, ukrudt kål,) og kommer ind i opbevaring hvor temperaturen + 18 ... + 20 ° opformerede mellem tørre og kødfulde skæl (de bliver reticulate-rynket med sølvfarvede pletter).

   Kontrolforanstaltninger
   Ødelæg planteplanter og grave dybt i haven.
   Før plantningen skal du holde løget i varmt vand (+ 45 grader) i 10 minutter, og dypp det derefter i en kold.
   Hvis løg vokse i pennen, bare i 5-7 dage, spray planterne under instruktion BI-58, IntaVirom eller gnist (1 tablet Yule vand).

   svar
 6. Anastasia Fedorovna GERASIMENKO

  Mod løgens flyve, der tager belejringen af ​​bueplantningen, har jeg min egen måde at beskytte.
  Når højden af ​​fjer hårsække har nået 5 se. Jeg behandler planterne med en opløsning af salt (3 art. L. Til 10 liter vand), og derefter en anden vanding mælkebøtte ekstrakt (for denne tage omkring 200 g rødder og blade på 10 n vand). Denne procedure blev gentaget, og i juli igen senere 10 dage.
  Blandt de enkle løsninger er der også blandede plantager. Plantet mellem gulerod og løg morgenfrue, calendula, røllike og malurt skræmme væk mange skadedyr og på samme tid og skabe en smuk sammensætning af blomster og planter.
  Så snart jeg brugte et sådant "våben" mod løgluften, så jeg ikke mere hende i sengene.

  svar
 7. Vera ANTONOVA, Biysk

  Løgfluen er en af ​​de mest skadelige skadedyr af løg. Da jeg kun forsøgte at tage hende ud: og med aske og peber og salt sprøjtede jeg sengene. Og almindeligt vand hjalp med at klare.
  Normalt hældes alle grøntsagerne i haven med varmt vand fra tønderen. Men det skete så, at hun hældte det hele. Og for at vande løgene, måtte jeg tage vand direkte fra brønden. Ti dage senere bemærkede jeg, at fjeren, der var blevet gul på quillen, var frodig og mørkegrøn. Og efter et stykke tid var bugen en grøn mur.
  Nu kun på denne måde kæmper jeg med fluen. Så snart jeg mærker de gulvede blade - arrangerer jeg en isblus løg.

  svar

Forlad feedback, kommentarer