Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. G. Agapova Moskva Region.

  Meget underligt slået basilikum i år: planterne er tydeligt svækket, bladene var farverige, mosaik. Jeg har aldrig konfronteret dette før. Er det muligt, at han også kan lide af mosaik?

  svar
  • Summerman, gartner og gartner (anonym)

   Blandt basilikaen mosaik patogener tegner af agurk mosaik virus (CMV), lucerne mosaic virus (LMV), tomatbronzetopvirus (TSWV), hestebønne visnesyge virus (BBWV). På de berørte planter udvikles karakteristiske symptomer: en mosaikplast af unge blade, en forsinkelse i vækst og udvikling af planter og tidlig døende. Viraene overføres fra syge til raske planter via insekter -persikovoy (Myzus persicae Sulzer) og melon (Aphis gossypii Glover).
   De anbefalede kontrolforanstaltninger er den rumlige isolering af basilikumplantager fra planteinfektionsreservoarer, beskyttelse af plantager fra sedimentering af bladlus og selvfølgelig valg for resistens.

   svar
 2. Bogdan KARPENKO

  Basincirkulationen
  I min have er der altid en masse grønt og urter. Årligt plante jeg også basilikum, og dets frø høstes altid selv.
  Jeg starter arbejdet i midten - i slutningen af ​​marts med dyrkning af frøplanter. Frø uden gennemblødning sår i æsker fyldt med befrugtet jord. Frøplanter jeg sender til haven i maj eller endda i begyndelsen af ​​juni, hvis sommeren er cool. Jeg bryr mig om basilikaen traditionelt - vanding, befrugtning, løsning, ukrudt.
  Frøer, jeg skriver fra blomsten af ​​15-20 planter. Ved de stærkeste af dem sletter jeg sidebelægninger, der har udviklet sig bedre og har vokset frø i det grundlæggende. Når blomsterne tørrer op og mørkker, venter jeg på en fin dag og skærer dem af. Det er vigtigt at have tid til at samle frøene, før de kaste! Jeg tørrer blomsterne i et par dage i skyggen, fjern så frøene fra dem og opbevar dem i papirposer ved stuetemperatur, men ikke mere end 5 år, så sporer de allerede dårligt.

  svar
 3. Elena BOYKOVA

  De, der ønsker at forlænge samlingen af ​​basilicensegrønt i indendørsforhold, kan grave ud i busken i slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september, slip det i en gryde og overføre det til vindueskarmet. Således vil du i lang tid nyde den vidunderlige duft og smag af frisk basilikum.

  svar
 4. Julia Lisna, Kremenchug

  Jeg elsker basilikum, men alle mine forsøg på at vokse det sluttede uden held. Først prøvede jeg at såge frøene i det tidlige forår under ly i jorden, men der var næsten ingen spire. Nu tror jeg, at de unge frøplanter simpelthen ikke havde nok varme. Det er også muligt, at frøene var forældede. Jeg lærte også, at den tætte skal interfererer med skudene. For at eliminere det, vaskes frøene i varmt vand inden næste afgrøde 4-5 gange. Derefter tørrede jeg dem lidt, så dem i en lav beholder, dækkede jorden let med jord, dækkede den med en film og satte den på et varmt sted. Og - igen, fejl!
  Købe igen basilikumets frø, lærte jeg fra sælgeren, at de skulle sås tørre og under ingen omstændigheder dækkes af jorden. Derefter dække beholderen med en film og sæt på et varmt sted.
  Besluttet at prøve. Jeg tog en landingstank, fyldte den med et løs købsland og såede frøene generøst i jorden. Stænkede afgrøderne let med en svag opløsning af kaliumpermanganat, trak filmen og læg den på et varmt sted på en gaskonvektor. Efter 3 dage svulmede frøene, og på nogle 4 begyndte nogle at afdække cotyledonøse blade. Efter en anden 2-dag blev alle frøene spire. Derefter tog jeg filmen ud og satte den på lysvinduet. Et eller andet sted i 3 uger efter fremkomsten, jordoverfladen let genopfyldes med biohumus.
  Ved opstart af stabil varme, transplanterede frøplanter i det åbne område, præ-tempered det. Et par uger efter transplantation for at øge den grønne vægt af lejet af godt prolyl og spredt på overfladen af ​​jorden ammoniumnitrat (20 1 g pr sq. M). Hun hældte vand igen. Basil voksede smukt. Jeg har kun fjernet fingrene permanent for at få det velsmagende grønne.

  svar

Forlad feedback, kommentarer