10

10 anmeldelser

 1. Sergey Zhurov

  Til min blåbær fra 4 til 6 år. Jeg fodrer i tide og vand. Sidste år forsvandt tre af de tyve buske og toppen af ​​unge skud begyndte at tørre ud. Hvad kan det være?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Den mest sandsynlige årsag er stængernes kræft. Svampesygdomme påvirker barken og træet og som følge heraf forårsager en gradvis tørring af de ovenfor anbragte grene. Lignende symptomer kan forårsage nogle få svampe (grå skimmel, etc.). Men kontrolforanstaltningerne er de samme: i foråret, indtil knoppene blomstrer, og om efteråret efter efterårets blade, drys buske med en opløsning af Bordeaux
   flydende (100 g pr. 10 L vand). Skrumpe grene med indfangning af sundt træ, desinficere sektionerne med 5% opløsning af kobbersulfat (50 g pr. 1 L vand). Med en stærk udvikling af sygdommen skal planterne behandles med et systemisk fungicid (Topsin-M - ifølge instruktionerne).
   Vi kan ikke udelukke tro-titsilleznoe visnen eller beskadigede rødder Melolontha larver, jordkrebs, mus, mosegrise. Grave rødder en af ​​de buske og undersøge, om der er en hvid film bid og døde mycelium (mørke på de afskårne) rødder. Hvis rødderne er brune på skiver, er det bedre at fjerne sådanne buske straks fra haven og brænde dem. Så erstatt jorden på dette sted med frisk jord. Desværre behandles vertikillosen ikke.
   Tatyana KURLOVICH,
   cand. biol. videnskaber

   svar
 2. O. IVANOVA

  Funktioner af voksende blåbær

  I de seneste år er tallet talgblodbær blevet en af ​​de mest populære afgrøder blandt vore gartnere, men mange ved ikke, hvordan man skal passe godt på det. Det vil vokse godt og kun bære frugt på stærkt forsuret jord.

  Ved plantning af de unge frøplanter i jorden skal der tilsættes op til halvdelen af ​​plantekassen af ​​nåletank, blandes med sand og et frugtbart lag. Fra oven lå i 2 en række gran- og fyrkegler og skrum dem med nåle eller savsmuld.
  Men det er ikke nok. Jorden bør surgøres årligt 2 gange om året - om foråret (i begyndelsen af ​​maj) og om efteråret (i september).
  For at gøre dette skal du bruge en koncentreret opløsning af citronsyre (til en enkelt plante - 2 standardpakke til 50 g, fortyndet i 10 L vand). Og selvfølgelig bør vi ikke glemme gødning. Kvælstof, jeg producerer i form af overgroet gødning og en opløsning af urinstof (gødning, jeg bringer i foråret, og jeg fortynder urinstofopløsningen efter blomstring). I juni giver jeg planter dobbelt superphosphat og kaliumsulfat.

  I efteråret anvender jeg mineralgødning. Og glem ikke at blåbær er en plante-vandhval. Hun har brug for konstant rigelig vanding. Med sådan pleje vil hun helt sikkert takke for de rige høst af lækre og sunde bær!

  svar
 3. Varvara Aleksandrovna Yastrebova, byen Taldom, Moskva-regionen.

  Jeg tror, ​​at for jordbær vil landet være godt ikke kun fra under træerne og fyrretræerne, men også fra under bregnerne, selv lidt.

  På mig på et sted vokser jorden sur, ler, som en sten og forskellige bregner på den godt. Så, under deres blade bliver jorden anderledes - lys, løs, i restene af de falmede bregneblade! Så hvorfor blander de ikke med restene af nåletrænåler og hæld det under blåbær? Jeg er sikker på, at bregner ikke bliver forarmede. Sådan er gensidig bistand.

  svar
 4. Tatiana, Mogilev

  På mig 3 en buske af en blåbær af forskellige karakterer. For to år siden gav de en lille høst. Sidste år blomstrede ikke, men i dette - enkeltblomster. Hvad er årsagen? Jeg fodrer urter med urter, tilføjer lidt kyllinggødning, tørvoxid og borsyre.

  svar
  • OOO "Sad"

   En af de fejltagelser, der gartnerne tager i brug af blåbær, er fodring af økologisk (som indbefatter urteinfusioner). Blåbær har ikke brug for store doser gødning, og især ikke organisk (gødning, fugedråber osv.).

   Gød kun med mineralsk gødning - i foråret og forsommeren, men ikke senere end midten af ​​juni. Egnede gødning grå (Kemira Universal, Rastvorin et al.). Standarder: en 2-årige bush - spiseskefuld 1, 3-årige - spiseskefuld 2, 4-årige - spiseskefuld 4, 5-årige - spiseskefuld 8, 6-årige og ældre - 16 spsk

   svar
 5. Tatiana COSSACHENOK

  Vi har to hunde.

  Har plantet en blåbær på en side, og de springer igennem det og bryder af grene. De begyndte at tænke på, hvordan man beskytter planter. Løsningen viste sig at være på overfladen: en pinde blev hamret i jorden omkring buske 3 og bundet op med garn. Kun indhegnet og vegetabilske senge. Nu er mine planter sikre, og hunde løber kun på de tilladte stier og græsplæner.

  posadka-golubiki

  svar
 6. Valery NÆSTE

  Jeg begyndte for nylig at dyrke blåbær. Jeg har sorter Blyukrop og Raikokas. Sandt nok har jeg endnu ikke mestet beskæring - jeg ved ikke, hvor ofte det er nødvendigt at gøre dette.
  Og han læser også, at blåbær elsker skrald. Derfor erfarede gartnere gamle planter - de siger, denne procedure forynger dem og forårsager rigelig frugtning.

  svar
  • OOO "Sad"

   Hyppigheden af ​​trimning i en høj blåbær afhænger af sortens egenskaber. Planter af sorter, der årligt danner få nye skud (Blue-Crope), kan skæres en gang i 2-3 år. Tilskyndet til fortykkelses sorter, der har mange skud (Rankokas), afskåret årligt.

   For at danne en busk er det muligt i slutningen af ​​efteråret (i slutningen af ​​bladfaldet), om vinteren (under optøning) eller tidligt forår (før vækstens begyndelse) - dvs. når planter er i ro. Om sommeren fjernes kun syge eller ødelagte grene. For at få store bær, skal du skære alle skud ældre end 5 år. Hvis mængden og ikke størrelsen af ​​frugten er vigtigere, kan du lade grene ikke være ældre end 7 år. Lad os nu tale om fyring af buske. Denne metode anvendes til dyrkning af en kortfødt blåbær.

   Men ved brændende landinger ødelægges et lag organisk materiale på jordens overflade og hele mikrofloraen. Dette påvirker væksten af ​​buske og deres udbytte negativt. Derfor er den "brændende" metode nu erstattet med en trimning til en stub (busken er simpelthen klippet ned, planterne er ikke så gode, og deres skud er tynde). Gør dette en gang hvert tredje år. For høje blåbær er det umuligt at forbrænde det med henblik på foryngelse. Rå grene af tykkelse 3-4 cm vil ikke brænde. Du kan scorch grene om vinteren for at ødelægge skadedyr (som det er gjort med vinmarker - hurtigt, for ikke at brænde spirer, tilbringe dem en brændende fakkel), men ikke for foryngelse.

   Tatyana KURLOVI

   svar
 7. Oleg Sergeevich Konstantinov, byen Vologda

  HVORDAN SKAL DU BLIVE BLUEBERRY

  Macrocarpa haven blåbær afgrøde er værd kun 4-5-th år efter plantning: de voksne frugtsætning buske tilbringer klipning alle svækket, syge og lavtliggende skud, der forlader 6-8 stærk. Optager i 4 år skåret på jordoverfladen.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.