Anmeldelser og kommentarer: 2

 1. Anna ARAKELOVA, Sankt Petersborg

  Kålbladlus ligner at slå sig ned på undersiden af ​​blade, så disse dele af planten bør kontrolleres oftere. Ellers risikerer du kun at opdage en skadedyr, når bladene begynder at krympe og krølle.
  For ikke at indrømme bladlusene på kål senge, er det nødvendigt at observere en afgrøde og ikke at plante kål to gange på samme sted. Men løg, sennep, dild, mynte, kamille, basilikum er fremragende forgængere og naboer til kål. Deres lyse duft smager ikke som den. Derudover tiltrækker duftende planter insekter, der ødelægger bladlus.

  Hvis plantningerne er små, kan du fjerne bladlusene med hånden eller med en kraftig vandstråle. Bliv ikke for involveret, for ikke at skade planterne selv. Andre dokumenterede metoder - Behandling af plantager med tjæreholdige sæbeopløsninger med aske, løg og hvidløgsvæske (sammen med skinken), tobakskulturer eller dusting med tør tobak. Alle disse produkter er sikre for mennesker og andre afgrøder, men bladlusene tåler dem ikke.

  svar
 2. 3. DEMCHENKO, Arkhangelsk

  Gartnere er enstemmige i deres ønske om at spise grøntsager og frugter uden kemikalier. Og for at opgive det, har vi brug for insekt-rovdyr. I Europa er de specielt bragt til haverne og bygger huse til vintering. Og hvad gør vi?

  Alligevel er det ikke, at vi har en økologisk bevidsthed til alvorligt at bygge huse til bugs og edderkopper, undtagen for sjov med vores børnebørn. Forresten, intet kompliceret - det samme fuglehus, men i stedet for et flyvende hul - et gitter og indvendigt - spåner eller hø. Men vi kan fodre vores assistenter om foråret - for eksempel om vinteren planter jeg deres yndlingsplanter. Til kødædende hveps og fluer - tusindfryd, kamille, mynte, timian.
  Ryttere og os tiltrækkes af blomster af dild, anis, gulerødder, sennep. Nødvendigt brug for planter-honningplanter (oregano, mynte, melissa). Næsten alle nyttige insekter spiser nektar, dette øger deres frugtbarhed. Så vil de ødelægge flere skadedyr.

  svar

Forlad feedback, kommentarer