Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. Efim Alexandrovich. Tula

  Hvis du vil dele bevist og meget god måde at beskytte tomater fra kartoffelskimmel, som for mange års brug har aldrig misfired, men mange klager over, at de har en vellykket kamp mod denne svøbe gang til tiden er ikke nødvendig, især hvis sommeren regnfuld udstedt.
  I 10-liter spand fyldt med varmt vand plante jeg i henhold til 1 kunst. l. kobbersulfat (det skal først opløses under fremstillingen af ​​enhver haveværktøj), drik sodavand og ammoniak, så tilføjer jeg 1 / 2 tsk til denne løsning. kaliumpermanganat og omrør godt. Behandlingen af ​​plantager med dette middel er obligatorisk to til tre gange så snart frugterne begynder at dukke op på planterne.

  Ja, jeg ved, at brugen af ​​kemikalier, mange gartnere ikke velkommen, men det første, i dette tilfælde, doseringen er ganske lille, og for det andet, vitriol - betyder den velkendte, gennemprøvede (ikke at alle der nymodens livskraftige præparater af der ikke forstår hvad der er inkluderet, hvis anvendelse ikke forstå, hvordan så kan komme ud til siden), af planterne og jorden relativt hurtigt går (jeg forarbejdning af tomater denne opløsning blev stoppet godt inden høsten).

  svar
 2. Irina KUDRINA, Voronezh

  Jeg fandt ud af at en bekendtskab er meget effektiv i kampene med sen rødme ved hjælp af valle. Dette er forståeligt: ​​patogene svampe, der forårsager sen rødme, tolererer ikke noget surt miljø. Men for mig er en byboer meget problematisk at få et serum.

  Derefter tænkte, den kemiske sammensætning af infusion af tesvamp, selvom forskellig fra sammensætningen af ​​serum, men også har en sur reaktion. Jeg besluttede at gennemføre et eksperiment og alle sommerens tomater drysset med infusion af te svamp, som jeg altid har i overflod. Resultatet jeg var meget tilfreds med - høstet af tomater jeg samlet i det år fremragende! Siden da har jeg ikke brugt andre midler. Men bare jeg ønsker at påpege, at spray infusion af te svamp, begyndte jeg at navigere gennem 2 uger efter omplantning i det åbne land og gentage dem indtil udgangen af ​​frugtsætning tomater hver 7-10 dage.
  For at forberede en 10-liter pot, fyld den med vand, hæld i 100 g sort te og et halvt glas granuleret sukker. Indhold koger over lav varme 10-15 min. Efter afkøling filtreres sirupen, tilføjes kulturen af ​​te-svampen i det og dækker panden med gasbind. Gennem 2-3 uger er den magiske infusion klar. Før det påføres filtreres det gennem flere lag gasbind, fortyndes med vand halvt og anvendes til sprøjtning af tomater.

  Infusion af te svampen er ikke kun et glimrende middel til rødme, men også en vidunderlig bladtop dressing.

  svar
 3. Tatiana Bratyshkina Smolensk

  I slutningen af ​​august kommer tåge op i midterbæltet, og de umodne tomater lider af sen rødme. For at forhindre dette sker jeg jod. Jeg sætter 3-4 åbne bobler i drivhuset, nogle gange hælder jeg endda jod på pladen. Det er bedre at tage bobler med en bred hals for at øge fordampningen.
  Mine tomater succesfuldt modner uden at dække med mørke pletter. Efter høsten udtages toppe og, når den tørrer, brænder jeg.
  Jeg graver jorden i drivhuset og sår sennep: det er en fremragende siderat. Sennep har tid til at stige, vokse og endda blomstre før frost. For at udvikle sen røg er tilstedeværelsen af ​​jern nødvendig i jorden, og sennep binder jern, hvilket bidrager til forbedring af jorden. Derudover renser det ukrudtets jord og er en fremragende gødning.

  svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Jeg deler ikke nogen begejstring for kampen mod phytophthora ved at gennembore stænglerne med stykker kobbertråd. Og der er ikke noget vidunderligt i denne metode, og det kan heller ikke kaldes nogen form for opdagelse - det har været kendt i lang tid. Jeg har i det mindste oplevet det i slutningen af ​​1970-ies.

  Ja, det virker. Men tvivl om ham opstod på samme tid straks. Når alt kommer til alt, hvis kobber oxideres under indflydelse af fugt, så er det også tilfældet med plantesaftens virkning på den. Og i så fald spredes alle oxidationsprodukterne sammen med saften i hele planten og naturligvis bosætte sig i frugten. Midler, og til os vil få. "Har jeg brug for det?" Jeg spurgte mig selv, så snart jeg indså, hvad jeg havde at gøre med. Og jeg nægtede denne metode.

  svar
 5. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  om kartoffelskimmel - er også stadig den samme infektion, meget af hendes skader grøntsager, især tomater og især i drivhuset. Mange Jeg har prøvet forskellige måder, som et resultat af dette er, hvad der er kommet: i drivhuset Phytophthora dukkede op, så det næste år, i 10 dage efter omplantning, jeg punktering af sin kobbertråd.
  Endnu engang gentager jeg: Straks efter plantningen er det ubrugeligt at gøre dette, vi skal klare tiden.
  En tråd er høstet på følgende måde: tog gamle telefon ledning Vi rengør det og skæres i stykker længden af ​​3-4 cm gennemborer deres kufferter i midten, og så tæt som muligt på jorden, resterende fast haler snoet rundt om planten, og sendt til jorden .. For at lette arbejdet gennemblødte jeg først stængerne med en nål, og først derefter satte en tynd ledninger i. Derefter faldt sygdommen. Gentagne gange verificeret og det var mig og min ven: vores naboer ofte visne tomater på grund af Phytophthora og vi optøjer "Øre" som om intet var hændt.

  Desuden sprayede jeg dem med en særlig løsning med en kost: I 10 liter vand fortyndet i 1 tsk. kobbersulfat og borsyre, 1 / 2 tsk. kaliumpermanganat (først separat i krukkerne opdrættede komponenter og hældes derefter til spanden). Til behandling af agurker, courgetter og græskar blev denne opløsning fortyndet to gange.

  svar

Forlad feedback, kommentarer