Anmeldelser og kommentarer: 6

 1. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  På kartoffelens skadelige skadedyr - Colorado-kartoffelbaglen begynder min kone og jeg at tænke på forhånd, selv når man planter knolde.

  I flere år har vi brugt en simpel metode, takket være, at vi i løbet af årets 4 lykkedes at reducere antallet af disse skadedyr på vores plot betydeligt. Efter vinteren, så snart Colorado-kartoffelbaglen vågner op, kalder vi ham for at besøge kartofler. Efter plantning rundt om vores grøntsagshave udfolder vi de værdiløse kartoffelknolde, knuste spirer. Bjørnene kryber på lugten. Alt du behøver er at følge dem i et par dage, indsamle og ødelægge dem.

  svar
 2. Anna

  Fra biller jeg gemmer mine kartofler så: før plantning spand frø knolde hældes i en gammel bad, som står i gården, fyldt med vand og race i det kaliumpermanganat (opløsning gør temmelig svag, rosenrødt). Gennem 10-15 kartofler minutter tegne, spredt på græsset for at tørre, og på dette tidspunkt en anden spand frø knolde falde i søvn i badet. Og nu er der ingen biller på buskene!
  For ikke at give wireworm, skar jeg toppen af ​​hvidløg og spred det over alle senge - det virker fint!

  Kartofler Spud gradvist: række på den ene side, på den anden række, og kan fås mellem rillerne, hvor jeg hober sig op alle sommer afklippet græs og efterår - finthakkede stilke af ærter og bønner, samt paluyu løv røn.
  Det er al min gødning, fordi jeg ikke har råd til gødning.

  svar
 3. Igor Filatov, Penza

  Jeg mødte på internettet oplysninger om kartoffel sorten Lasunok, der ikke spiser Colorado billebenet. Hvorfor omgiver en saboteur det? Er denne kartoffel skadelig for mennesker? Nu er der mange genetisk modificerede planter, hvis indflydelse på menneskers sundhed endnu ikke er blevet undersøgt. Hvilke andre sorter af grøntsager fra familien Nightshade har beskyttelse mod Colorado bille?

  svar
  • OOO "Sad"

   Lasunok - temmelig gamle udvalg af belarussiske avl kartofler (opført i staten register over udvælgelseskriterier resultater i år 1988) egnet til dyrkning i alle regioner i Rusland, herunder nord. Betegner sene og sen-modnesorter. Vegetationsperioden, afhængig af klimaforhold, varer 100-120 dage. Produktiviteten er høj. Et karakteristisk træk ved denne sort er modstanden mod skader på toppen af ​​Colorado-boblen.
   Forklaringen er enkel: plantens blade er dækket af hård pubescence, hvilket forhindrer skadedyrene i at spise dem. Bortset fra rent mekanisk beskyttelse mod Colorado bille Lasunok høj modstand er også anderledes end kræft og kartoffelskimmel, sjældent påvirket fælles skurv, sortbensyge og Rhizoctonia.
   Forskning i produktion af transgene planter i vores land er reguleret af føderal lovgivning. Til dato er fire linjer transgen kartoffel godkendt til brug, med høj modstandsdygtighed over for Colorado-kartoffelbaglen. Således opnåede russiske forskere fra de indenlandske sorter Elizaveta og Lugovskiy transgene sorter Elizabeth 2904 / 1 kg og Lugovskaya 1210 mindst. Sådanne kartofler må dog ikke vokse i industrielle forhold i Rusland. Af sorterne af traditionel avl, der er relativt resistente over for dette skadedyr, kan nævnes: Kamenskiy, Nikulinsky, Temp, Reserve, Zarevo, Peresvet, Bryansky pålidelige.

   Resistent over for Colorado bille afvige sorter af aubergine med intens anthocyanin pigmentering stængler og intens blå-violet farve af blade (Faith, Delikatesser A-163, Long lokale K-699), såvel som dets beloplodnye bedømmelse (Sne, sne, White Night, Smag svampe, Fluff).
   Tomat og peber og grøntsager især på grund Physalis indeholdt i plantevæv glycoalkaloider (Tomatino, capsaicin og fizalinu) angribes til coloradobille mindre sammenlignet med kartoffel og aubergine.

   svar
 4. Albert MINAKOV, Krasnodar Territory

  For dem der opdrætter kartofler i de sydlige regioner, er et stort problem Colorado-billedet. Selvfølgelig er der kemikalier imod det. Men den mindste afvigelse fra instruktionerne og en del af giften gennem høsten får dig selv. Men kemikalier kan bruges og helt sikkert.
  Når kartoflerne allerede er plantet, skar jeg flere knolde i dele og sætter dem i en opløsning af chlorophos for en dag. Så om aftenen eller i det klare vejr (så at stykkerne ikke tørrer længere) spred jeg dem på pap til ark. Da toppen ikke voksede på dette tidspunkt, sprang den sultne "stribede" på de forgiftede kartofler. Så er det kun at samle sine rester og døde biller på papir. Jeg gentager proceduren efter høst.

  Nogle gange arrangerer jeg på haven banker, gnides med kartoffelsaft og med kartoffelchips inde. I 3-4 timer samler jeg dem sammen med de biller der er akkumuleret der.
  Disse metoder eliminerer ikke fuldstændigt skadedyr, men reducerer deres antal betydeligt, og høsten forbliver miljøvenlig.

  svar
 5. Vladimir Kireev, byen Samara

  En gammel, bevist og harmløs for menneskers måde at håndtere Colorado-billedet på, sprøjter med "Bitoxybacillin". Dette mikrobiologiske præparat forstyrrer fodring af billerlarverne. Min nabo klagede for nylig om, at hun plejede at sprøjte kartofler, men billedet kunne ikke ødelægges.
  Jeg fortalte hende, at dette ikke er et lægemiddel, der er ineffektivt, og hun blev senere behandlet. På larverens stadium har Colorado-boblen fire alder. "Bitoksibatsillin" virker effektivt mod larver fra første og anden alder. Larver i tredje og fjerde alder er mindre følsomme over for det.
  En generel voksne biller er modstandsdygtige over for lægemidlet. Larver af den første (mørkegrå, med sort hoved og fødder) og anden (brun-orange, med to rækker af mørke pletter på siderne) aldre bebor toppen af ​​kartoffelspirer. Larver af den tredje (svarende til den tidligere) og fjerde (rød-orange) aldre vandre gennem anlægget. Har tid til at sprøjte under fremkomsten af ​​unge larver og biller ikke vises. Det kan ske gennem oparbejdning 10 dage.
  VIGTIGT!
  Planterne sprøjtes med en 5% suspension af præparatet

  svar

Forlad feedback, kommentarer