12

Anmeldelser og kommentarer: 12

 1. Vladimir KRYLOVICH, landmand, Dzerzhinsky distrikt

  В мае обрабатываю приствольные круги. Если деревьям меньше 7 лет — почву рыхлю, перекапываю. Эту работу легко и быстро проделываю мотокультиватором. А вот прополка сорняков обычно отнимает много времени и сил. Поэтому рекомендую приствольные круги обрабатывать гербицидами (Раундап, Глифос — по инструкции).

  Если обрабатываю приствольные круги низкорослых плодовых деревьев или кустов, укрываю их полиэтиленовой пленкой, чтобы гербицид не попал на листья. После каждой обработки тщательно промываю опрыскиватель. И всем советую соблюдать это правило: мой знакомый им как-то пренебрег — заправил опрыскиватель с остатками гербицида фунгицидом и прошелся по грядкам с огурцами и помидорами. Итог плачевный — остался без урожая.

  svar
 2. Lyudmila Ivanova, Svetlogorsk

  Jeg har en lille have. Er det muligt at gemme chives, dill, persille, ærter i trunker for at spare plads?

  svar
  • OOO "Sad"

   - I træstammer af frugttræer vokser vegetabilske planter dårligt. Bælgløg, dill, persille og ærter er meget krævende på lyset, og du får ikke et godt resultat af at dyrke dem under sådanne forhold.

   svar
 3. Natalia

  Efter alt løvet under træerne er fjernet, graver jeg grundigt jorden i træstammer. Dette neutraliserer de fleste skadedyr.
  Og derefter fortsæt til fodring. For at anvende tør gødning skal du først fjerne det øverste lag 8 jord nær stamcirklen (1-2 cm), fordel den øverste dressing og returnere jorden til stedet. På 1 apt. m kvadrat Jeg sætter 5-6 kg humus og et glas træaske.

  Normalt kombinerer jeg top dressing af træer med vandladning vanding. når du skal våd jorden på 1-1,5 m. Bestem fugtighedsgraden som følger: Jeg graver et hul 30 cm dybt blandt træerne og tager en håndfuld jord fra bunden. Jeg klemmer den i håndfladen og ser hvordan han opfører sig. Hvis kompressionen frembringer en tyk klump, behøver du ikke at blive vandet, hvis du efterlader et vådt mærke på papiret. Og hvis klumpen er tæt, men efterlader ikke spor, reducerer jeg irrigationshastigheden med 30%. Tør land og ikke klumpet? Derefter træer træerne fuldt ud. Vanding sker som følger: Jeg graver rillerne rundt omkretsen af ​​kronen. Graden af ​​vanding til maksimum -10-15 spande af vand pr. Kvadrat. m firkant. 3 spande er nok til unge træer.

  svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Ofte stilles spørgsmålet om, hvad det er muligt at optage træstammer. Nogen trækker dette sted, nogen graver, og jeg plante blomster ..

  Under æbletræer, pærer, vinrødbuske har jeg primroser, krokuser, tuleblomster, påskeliljer og andre pæreagtige blomster der blomstrer i foråret
  Når løgknopperne falder, dækkes deres falmede blade med digitalis, matricaria, værter, bregner. Alligevel planter jeg skygge-elskende flyvemaskiner. Jeg graver ud pærerne, befrugter jorden i nærkammeret med humus, flyve aske et sted om to eller tre år.

  svar
 5. Anna P.

  Jeg læser, at ærterne vokser godt i trunkerne af frugttræer. Jeg ønsker at så præcist på en sådan måde at spare plads. Men vil det ikke skade træerne? En ærte vil være behagelig i skyggen af ​​kronen?

  svar
  • OOO "Sad"

   Mens træet er lille og kronen er sjælden, kan ærter dyrkes i nærkredsens cirkel. Faktum er, at bælgplanter, herunder ærter, beriger jorden med nitrogen og forbedrer dets struktur.
   Men husk samtidig: Plantning af en plante i frugttræets nærkammerkreds skaber du en konkurrent for ham, omend ikke særlig frodig i dette tilfælde. Dette betyder, at hyppigheden og mængden af ​​vanding skal øges med 25-30%, især i tørt vejr. På samme tid skal du være forsigtig med træets øverste dressing. Reducer mængden af ​​gødning påført med halvdelen. Ellers kan du forbrænde ærterne. Og et andet vigtigt punkt - behandlingen af ​​træer fra skadedyr. Hvis du dyrker ærter i nærkredsens cirkel, skal kemiske behandlinger overlades. I dit arsenal forbliver kun folkemetoder af kamp.

   svar
 6. Veronika VOLOGZHANINA, byen Vologda

  På hvilken dybde kan du grave i stammen af ​​træer og buske? I nogle planter er rodsystemet overfladisk, mens det i andre er mere dybt placeret. Jeg er bange for at skade min have.

  svar
  • OOO "Sad"

   Det menes, at jorden under æbletræerne og pærer nødt til at grave 10-20 cm dybde, og et kirsebær og blomme -. På 10 cm For at bestemme dybden af ​​grave under et bestemt træ, er det nødvendigt at foretage en kontrol bestemmelse af dybden af ​​rødderne.

   Til dette formål er det nødvendigt at trække sig tilbage fra stammen til trækronerne omkreds og skovl til at grave rillen bredde 30 cm. Grave nødvendig indtil rødder. Følgelig bør grave udføres til en dybde, som er mindre end dybden af ​​rødderne på 2 cm. Grave kun fugtig jord bedre gennem 2 af dagen efter en kraftig regn eller vanding. Skovlen skal holdes "sidelæns" til bagagerummet for ikke at skære rødderne. Buske (vinmarker, stikkelsbær) behøver ikke at blive gravet - de har et overfladisk rodsystem.

   Perekopku buske bør erstattes af mulching humus eller tørv.

   svar
 7. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Siden blev købt for nylig, så jeg forstår ikke helt hvordan man skal forberede haven til vinteren. Er det nødvendigt at rydde stammen fra løvet og grave det? Eller tværtimod er det nødvendigt at skitsere mere løv der, så træernes rødder ikke vil fryse? Træerne i haven er alle voksne.

  svar
  • Galina

   Hidtil blandt de gartnere - professionelle og amatører - der ikke er enighed om de grave træstammer. Du skal kun træffe en beslutning under hensyntagen til dine plantes egenart. I løbet af efteråret gravering, ødelægger insekter skadedyr (samt nyttige insekter), men rødderne kan blive beskadiget. Hertil kommer, når efteråret grave i jorden reduceres frost træ, som at grave dybere ned i jord fryser. Men hvis dine træer i løbet af sommeren periode var imponeret over svampeinfektioner, bakterielle sygdomme, eller blev angrebet af skadedyr, mens bare nødt til at fjerne alle faldne blade, stormfald, og grave i jorden og behandle Bordeaux væske. Den optimale løsning på problemerne er dens omkring-stammen cirkel græsser, hvilket bidrager til en vellykket overvintring, forbedrer kvaliteten af ​​jorden, og i sommeren overfladisk rodsystem beskytter mod overophedning og fordampning. Men samtidig er der fare for patogener bevarelse af en række sygdomme og skadedyr, som dog let kan løses ved at behandle kemikalier.

   svar
 8. Rimma POLOEKTOVA, Tula

  Mange blomster, der har glædet øjet om sommeren, efter maling kan tjene en anden tjeneste. Stængler af marigolds, morgenfruer, nasturtiums i efteråret under gravning af senge, jeg fylder op i jorden. Blød organisk nedbrydes og bliver en gødning, grovere dele tjener som bagepulver.
  Derudover kan mange jordskadedyr ikke lide aromaen af ​​disse urter og de aktive stoffer indeholdt i dem. Jorden ryddes af nematoden, wireworm, løgfluen. På sådanne senge vokser løg, hvidløg, agurker, kål især godt.
  Tough stængler dekorative røllike, rejnfan, kamille, Rudbeckia sat i det nederste lag - de henfalde langsomt, og det næste år vil tjene som en dræning, der er meget nødvendigt i vores lerjord.

  Resten af ​​andre blomster, herunder stængler af dahlias, fjernes til kompost. Det synes, er det så meget? Og når du rengør blomsterbedene, er der fået få fulde trillebørster! Jeg hælder den grønne masse med savsmuld og tilsæt lidt aske.

  svar

Forlad feedback, kommentarer