Anmeldelser og kommentarer: 13

 1. Anna Belyaeva, Smolensk

  Jeg så en nabo, der så blomsterblomster i sneen. Er det muligt at så frøene af grøntsager eller grøntsager? De skal trods alt i teorien opstå tidligt ...

  svar
  • OOO "Sad"

   - Såning over sne giver mening om meget små frø af koldt resistente afgrøder, for eksempel salat og selleri. Når de så på hvid sne, kan de ses tydeligt, og der er ingen fare for dyb begravelse. Frø af andre vegetabilske afgrøder skal sprøjtes med jord, ellers vil de tørre ud på overfladen og miste deres spiring.
   Derfor er det vigtigt, at frøene altid er i våd tilstand, når det er sået, hvilket er lettere at opretholde i jordlaget end på overfladen.

   svar
 2. Alexander Gromov, Moskva-regionen

  En del af såningene, jeg bruger efteråret. For eksempel sår jeg rødder på dette tidspunkt. Men ikke alle sorter er velegnede til efterårsåning, jeg kan godt lide Podzimnaya D 474. Denne sort blev opdrættet i 1952 år, og dens pålidelighed er bevist af tiden. Karakteren er koldt resistent, har god modstand mod tsvetushnosti. Og rosetten af ​​blade, og rødderne selv er ret store. Rødbeder er lyse, saftige og velsmagende.

  Jeg sår frøene i midten af ​​november, drys dem på toppen af ​​dem med jord og humus. Ved en sådan plantning forekommer sædvanligvis i begyndelsen af ​​maj, og i slutningen af ​​juni er de første rodafgrøder allerede dannet. Ved forårsåning kan rodafgrøder kun testes gennem 3-3,5 måneder. Rødbet, jeg sår i efteråret, vi spiser om sommeren. Og til opbevaring bruger vi rodfrugter af sommersåning.

  svar
 3. Tatiana

  Jeg vil gerne dele med læsere teknologien om overvintring af asters og løg. Jeg bruger denne metode i omkring syv år.

  Først en lille historie. Jeg begyndte at så asters i et drivhus. De blev sunde, stærke og godt blomstrede. Men en dag oversvømmede landhuset i en hel måned. Da vandet var væk, var jeg overrasket over at se, at skud optrådte på stedet. Det viser sig, at de var asters! Selvfølgelig lykkedes det ikke alle at blomstre, men fakta overrasket.
  Lidt senere tilføjede hun en chernushka til vinterafgrøderne: Spirerne i foråret er vidunderlige! En del af løget som en frøplante er plantet på en have, og jeg får løg i en årlig afgrøde, og nogle bliver efterladt i et drivhus indtil august i august til sevok. Det viser sig meget høj kvalitet, ren, fordi regnen ikke våd det. Af den måde er der med sådan dyrkning altid frisk løg til okroshka eller salat - fra haven eller fra drivhuset.
  Og nu mere om metoden for landing. I efteråret graver jeg jorden op i et drivhus, leveler det og laver riller. Alt arbejde udføres til konstant frost. Når jorden fryser, går jeg til landet med frø og en pakke jord fra butikken (du kan lagre din). Jeg så asters, løg, jeg falder i søvn med jorden fra pakken, og det er det - indtil foråret!
  Du kan selvfølgelig falde i søvn med sne, men det gør jeg ikke. Jeg så også persisk og kinesisk nellik, og det er muligt at så drivhus radise. Men mest af alt, jeg elsker denne måde at dyrke asters og løg!

  Jeg vil også fortælle dig, hvordan du holder sevok. Jeg lægger min egen eller købte sevka i en kasse og sætter den straks på køleskabsdøren. Selv Osyuzhka er reddet!
  I foråret opvarmer jeg plantematerialet nær batteriet i et par uger - og ingen pile.

  svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Under vintersæsonen gennemgår frø af stauder i den kolde periode en naturlig stratificering, spirer sammen om foråret, giver stærke og modstandsdygtige over for ugunstige vejrforhold og sygdomme i planten.
  Natalia

  svar
 5. O. IGNATOVA, Petrozavodsk

  Der er flere og flere elskere af podzimnego såning. Det er ikke nemt, men det er spil. Om foråret er alle lige begyndt at så, og du har allerede bladene af radise! Hvis de ikke dukker op, så søger vi en fejltagelse.
  Mange forsøger at have tid til at sive før de første frost. Tværtimod er det nødvendigt at så kun efter frost, når jorden vil fange lidt fra frost. I mellembåndet er det normalt november, men orienter dig selv af vejret.
  De skulle så, men landet var allerede frosset, ikke at lave en rille. Gør dem på forhånd, for eksempel i oktober, og straks anvende gødning. Ved 1 kvm. m ca. 3-5 kg kompost, 20-30 g kompleks og efteråret gødning 1-2 cup træ aske. Afstandsriller til grønt og radise - 10 cm, til rødbeder og gulerødder - 20 se. Forfiner plantning med tørv, sand, tør kompost.
  Efter plantning er jorden vandet. Dette er ikke nødvendigt, ellers hvis fugtigheden er høj, og temperaturen stiger efter den næste temperaturstigning, kan frøene spire.
  Plantning er dækket af en film, så i jorden bliver varmen op og frøene vil snart stige op.

  Kondensation akkumuleres under filmen, som i efteråret kan fremkalde spiring, og om foråret vil frøene ikke få fugt fra smeltende sne. Hvis man skal varme, skal man kun dække materiale.

  svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Podzimny såning er en fantastisk måde at overraske dig på: i efteråret såede du det, glemte det om vinteren og så et ømt grønt om foråret og var glad!
  Såning om vinteren blev opfundet ikke i dag eller i går. Denne metode er kendt fra oldtiden, og hvis den stadig ikke er glemt, betyder det at det berettiger sig selv.

  Fordele ved vinterplantning
  Nogle afgrøder under såning om foråret må ikke stige op - de skal stratificeres, det vil sige at skabe en kunstig vinter.
  Svært problematisk, du skal tage et sted i køleskabet og overvåge holdbarheden.
  Ved såning om vinteren vil vinteren selv udføre stratifikation for dig.
  Vi sparer tid, som altid mangler om foråret.
  Podzimnie skud er mere hærdet.

  Hovedregelen
  Så så sent som muligt, selv i december, da jorden endelig frøs.
  Hvis du skynder dig, vil frøets pludselige opvarmning betragtes som et signal til at starte og vil stige i forvejen.

  Men senge i forvejen koge indtil jorden fører til rillerne, også zagotovte spand tør jord (kompost eller jord med sand), rent i huset, det vil fylde op frøene.
  Vanding plantning er ikke nødvendigt, i foråret vil det gøre for dig smeltevand.

  svar
 7. Nadezhda ZAKIROVA, Kazan

  En nabo på dacha fortalte mig at plante gulerødder og rødbeter til vinteren.
  Frøplanter af sådanne afgrøder fremkommer tidligere, og udbyttet opnås tidligere. Desuden er de overvintrede frø hærdet af forkølelse, og skuddene er ikke bange for pludselige forårsfrost. Nu så jeg det.

  Til plantning vælger jeg et sted, hvor der ikke er stagnation af vand om foråret. Jeg begynder at arbejde efter den første nat frost. Jeg forbereder jorden på forhånd: grave over med ansøgningen på 1 kvm. m 20-30 g kaliumchlorid og 30-40 g superphosphat. Furrows gør dybde om 5 cm. Gulerødder Jeg plejer at plante Nantes, og rødder - Podzimnee. Frø falder i søvn med et tyndt lag jord, jeg sætter marshmallow eller overgå kompost ovenpå. I løbet af foråret, når frøplanterne optræder, løsner forsigtigt gangene og fodrer planterne med urinstof med en hastighed på 8-10 g for 1 sq. M. m fra haven. Jeg kan ikke klage over høsten.

  Forresten har vintersåning et plus plus. Hvis frøene af en eller anden grund ikke spire, vil det ikke være for sent at så noget nyt - og haven bliver ikke tom.

  svar
 8. Galina MALTSEVA, Solikamsk, Perm Territory

  Hvis du aldrig har sået flerårige blomster til vinteren, råder jeg dig til at prøve. Denne reproduktionsmetode har mange fordele.
  Det vigtigste er, at når såsæsonen starter, bliver stærkere hærdeplanter resistente over for sygdomme og ugunstige vejrforhold. Faktum er, at sådanne stauder som aquilegia, aconit, delphinium, primrose, cyclamen, lupin mv. Kræver stratificering. Ved vårsår skal du bruge et køleskab til dette. Ved podzimnem - frø passerer en stratificering naturligt, overvintrer i koldt jord.
  Fire sekter af dyrkning

  Jeg forbereder senge til sådanne afgrøder på forhånd, indtil jorden har frosset. Det skal graves, hvilket gør en hak og gøre blandingen af ​​gødning (m 1 2 jeg giver spiseskefulde superfosfat og kaliumsulfat, ammoniumnitrat 1 spiseskefuld, tilføjer flodsand). Smuldre blandingen i en tynd strøm af riller på øjet.
  Jeg så frøene allerede i den frosne jord, så de ikke spire indtil begyndelsen af ​​foråret (ellers vil de dø). Den mest passende tid i vores region er fra midten til slutningen af ​​oktober.

  Små frø sået i en dybde på 0,5- 1 cm, medium - til 1,5-2 cm og større - endnu dybere på 5-7 cm efter såning riller drysses pochvosmesi lys (det kan købes færdiglavet jord eller en blanding af tørv eller humus og sand. - 1: 1). Vanding og lukning af filmens seng er ikke nødvendig. F foråret, når skud vises, hvis de overskydende fortykkede kulturplanter kan fjernes eller otsadit, men ved uensartede kimplanter (forekomst af bare pletter) omvendt, podseyat.

  svar
 9. Arina LAPINA

  I vores feriekompleks sår næsten alle lastebrugere bedefrø til vinteren og plante hvidløg og løg. Jeg forbereder senge og brønde til såning når der er tid, nogle gange endda i september. Men jeg sår kun frø, når jordens temperatur på en dybde af 5 cm falder til + 2 grad, (jeg holder termometeret i jorden for omkring 15, resultatet er normalt ret præcist).

  Plantet løg og hvidløg, så frøene af persille og spinat i de tørre rækker. Jeg koge dem på forhånd for løg og hvidløg at gøre dem dybde 6 cm, persille og spinat tilstrækkeligt 4-5 cm plantemateriale -. Kun tørt, uden forbehandling. Jord til påfyldning af frø også tørret, drysses på 2-3 se Jeg husker en nabo lært :. "! Tørt frø i tør jord," I slutningen af ​​barkflis sengene med tørv lag i 5-7 cm.

  svar
 10. Olga

  I flere år i træk i slutningen af ​​oktober og begyndelsen af ​​november så jeg frøene af gulerødder, persille og spinat. Fordelene er indlysende for mig. Frø sået i efteråret spire på 3-4 uger tidligere end efter foråret såning.
  Derudover vokser planterne stærkere og mere hårdføre, de er mere tolerante for sene forårsfrost, de er mere resistente mod sygdomme og tørke. Før såning på sengene tilføjer jeg humus (spand til 3 sq.m) ifølge 3-4 st. træaske og 300-400 g lime på 1 sq. (i foråret af sengens mulch savsmuld, som øger jordens surhed). Derefter graver jeg jorden op, vælger ukrudtets rhizom, formater rakerne og gør riller på 2 cm dybere end dem, der ville have været nødvendige i forårsåningen. Så frø, drys med sand (et lag tykkelse 1 cm), dække jorden.

  Sengene er mulket med halm eller humus (10-15 cm). Med frostbegynder dækker jeg med lapnik. Om foråret, så snart sneen kommer ned, bærer jeg nåle fra køkkenhaven. Jeg dækker de tidlige skud med en spunbond.

  svar
 11. O. DENIZOVA, byen Luga

  Løg til vinter

  Normalt plantes hvidløg om vinteren, men for nylig var der en interesse i at plante vinterløg.
  Jeg plantede løgene på samme måde som hvidløg - ca. en måned før opstart af stabile frost. I vores Leningrad-region er det første halvdel af oktober.

  Jeg kender gartnere, der frygter, at løg spirer, processen trak næsten til slutningen af ​​november. Jeg køber zonerede sorter, de sydlige er ikke egnede. Jeg forbereder jorden på forhånd: Jeg tilføjer organiske gødninger, før plantning, også aske. Jeg plante løg i højbede, gøre dem pre-rille, så det var stadig på Seva 3-4 cm jord. Afstanden mellem rækkerne 20-25 cm mellem pærer 7-10 cm. Striae søvn humus, nivellering, komprimering lidt, og efter tørv har en stor varmekapacitet og lav varmeledningsevne. Det tøs langsomt om foråret og forsinker begyndelsen af ​​den vegetative periode i planter. Derfor anbefaler jeg ikke en tørvbelægning.

  svar
 12. O. NIKITINA, Bryansk

  I efteråret af grøntsager og så meget, skal du ikke grave alt ud, forlade noget til foråret. På dette tidspunkt vil du være tilfreds med enhver grøn vitaminbranche og rootlet.

  Persille. Roden på persille perfekt dvale i det åbne land. I lige tilfælde kan du dække plantningen med et tyndt lag (3-5 cm) af savsmuld eller anden mulch. Om vinteren kan du så frø.
  Gulerødder. Efterlad en lille del af afgrøden på sengen, skal du bare dække barken (godt tørre blade), så den ikke fryser. Trim ikke grønne haler. Når de bliver slået af frost, skal du tilsætte mulch og knuse den med et bord.
  Roer. I jorden vil vi ikke forlade det. Men de mindste rodgrøntsager sammen med halerne bliver gravet og tæt plantet i en kasse. Omkring to uger holder vi det på dacha vindueskarmet og derefter - ind i bylejlighed. Indtil det nye år kan du vælge friske beteblade.
  Leek. Succesfuldt overvintre hvis der er en god snedække. Senere i efteråret skal du være dækket af tørv eller jord.
  Jerusalem artiskok. Perfekt dvale, så ikke grave hele høsten op. I slutningen af ​​efteråret skal du trimme stilkene og forlade 1 / 3. Indtil Jerusalems forår vil artiskok bibeholde alle de nyttige egenskaber.
  Selleri. Du kan forlade det i haven. To uger efter sneen kom ned, kom grønne blade op. Men du kan sætte den i en kasse og sætte den på vinduet i vinduet, og skære bladene på 2 / 3.
  Pasternak. En del af rodafgrøder forlader vinteren. I foråret bliver kødet endnu mere smagfuldt. Du skal bare grave de overvintrede planter ud, så snart sneen kommer ned. Ellers bliver de stive.

  svar

Forlad feedback, kommentarer