20 anmeldelser

 1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Børnebørn og børn ændrede vinduerne til de moderne - metal-plast. Alt er godt: rent, smukt, komfortabelt. Jeg kunne godt lide alt, indtil foråret på det nye vindueskarm dræbte alle frøplanterne. Ikke langt væk, nye anstrengelser med frø, kimplanter, og jeg er meget bange for, at alt vil dø igen. Sidste år måtte frøplanterne købe, mange favoritsorter går tabt. Eller måske er jeg forgæves på vinduerne? Men før, var der aldrig et sådant problem, plantene var ikke engang syge. Hvem står over for dette? Svar! Jeg har allerede mistet alt håb ...

  svar
 2. Elena I. AKULICH

  Måske vil nogen tro at det er fjernet, men jeg bygger altid mit arbejde med planter i forstæderne, afhængigt af hvilken livsstil de fører - nat eller dag.
  Den første omfatter pære, hindbær, tomater, kartofler, rødbeder, gulerødder, lupin, kløver - de vokser hurtigere om natten end i dag.

  Druer, vinmarker, løg, agurker, stikkelsbær, græskar, courgetter kan tilskrives planterne i den daglige "livsstil". Forresten er "nat" kulturer mere levedygtige og lydhør over for pleje.
  Bladplanteplanter af nat "livsstil" bør gives om aftenen og "dagtid" - tidligt om morgenen.

  svar
 3. Arina VASILIEVA, Moskva-regionen

  Hver dacha ved, hvor svært det er at så små frø. De falder i hullet ifølge 2, ifølge 3, eller endnu mere, og så rejser en bunke og forhindrer hinanden i at vokse. Tyndning af fortykkede afgrøder er vanskelig. Du trækker en ud, og han trækker de andre bag sig.
  For at adskille små frø af hinanden blander min svigerinde dem med sand - på 1 et glas tørt flodsand 1 tsk. frø. Rør godt og sov i sporet. Mulcher jorden fra oven. Frøen til svigermor vokser jævnt.
  Engang fandt jeg ikke sandet i hytten og tog i stedet for ham gamle semolina. Resultatet var ikke værre.

  Nu fortynder jeg frøene med økologiske frugtbare stoffer: repareret tør savsmuld pulveriseret med æggeskal, et skrald af medicinske urter tilbage fra sidste år. Disse tilsætningsstoffer er også et foder til planter.

  svar
 4. Dmitry Dvornikov, med. Krasnogvardeyskoye, Republikken Adygea

  HVIS TOMATERNES TOMATOER VAR VÆRET
  Hvis frøplanterne strækker sig meget, kan du dele plantens stængler i to dele: Afskær plantens overdel over det femte eller det sjette blad. Denne del sættes i en krukke vand, og i stængernes nedre sektioner vil 7-10 dage vokse nye små (1-1,5 cm) rødder.
  Nu vi plante disse planter eller i separate potter eller potteplanter med næringsstof jord i en afstand fra hinanden 12 12 x cm. Opnår vi således yderligere fælles have racer, dannet af en enkelt stilk.
  Lad os nu se hvad vi skal gøre med den nederste del af den beskårne frøplante. Efter et stykke tid på den beskårne plante, som forblev i vores gryde, fra bihulerne af de nedre blade vil der være stiftebørn (nye skud). Vi skal vente, indtil de når længden af ​​5 cm. Derefter forlader vi kun 2 af det øverste trin og fjerner de nederste skud. I sidste etape får vi en standard god frøplante. Fjernelse af trinoner i kimplanter er ønskeligt at udføres i 20-25 dage før landing på et permanent sted.
  Hvis vi planter sådanne kimplanter i et drivhus, så skal vi fortsætte med at danne det i 2 skud, der hver især er bundet sammen med garn til ledningen (trellis).
  Hvis vores tomatplanter strækkes og bliver lysegrønne, så mangler det kvælstof. Vi skal straks føde hende. Til dette skal du på 10 1 vand tage 1 st. l. urinstof og hæld denne opløsning på kimplanterne med en halv glas for hver krukke.

  Efter dette skal du sætte kimplanter i et koldt rum med lufttemperatur og nat og dag 8-10 grader og et par dage ikke vand det. Efter denne procedure vil frøplanterne pause i vækst, blive grønne.

  svar
 5. Daria Osipova

  Jeg plejede at købe frø fra specialbutikker, men vidste ikke, at det var muligt at anmode om et frøkvalitetscertifikat der, og jeg troede ikke, at disse salgssteder var så tæt forbundet med planteskoler.

  Men på internetbutikkerne med frø kom hun over for sig selv, da hun var på udkig efter en sjælden plante. Særlig tak for råd til at holde op med venner og bestille en fælles levering (for at gøre det billigere). Mine venner og jeg gjorde det allerede, men - da vi købte tøj, og det var ikke klart for os, at det var muligt at købe frø med samme princip på grundlag af samme princip.

  svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  For at vælge de fulde frø placeres de i 5% saltvandsløsningen, og kun de, der drukner, anvendes.

  svar
 7. Elena PIKARENKO, Ivanovo

  Ikke det faktum, at hvert frø bestemt til udsæd vil vise sig at være levedygtigt. For at være sikker på en god høst anbefaler jeg dig at udføre en bestemt helingsprocedure med frøene. Juster 2 kunst. l. sæbe, fyld med 1 et glas kogende vand, bland grundigt, indtil sæbe opløses.

  Så, uden at vente på fuldstændig afkøling af væsken (for fingeren skal bære), sænk gasbindene med frø ind i den. Forlad på 6 h. Hold så frøene i poser 2 min. under rindende vand. Tør det - og du kan sikkert så. I sæbevand overlever hverken mikrober eller svampe.

  svar
 8. Ekaterina HARCHEVKINA, Bryanskaya obl.

  For at øge koldmotstanden af ​​tomater og agurkplanter, for 5-10 dage før såning, krydser jeg frøene. På bunken af ​​etiketter fastgøres etiketter med karakteren. Jeg falder i søvn i dem frø, og på toppen sætter jeg stykker bomuldsuld.

  Fyld med vand, så bomuldsulden er gennemblødt med fugt. Jeg modstår frø af agurker 6 h, og tomater - en dag. I løbet af denne tid svulmer de. Så sætter jeg bunker på 12 på den nederste hylde i køleskabet. Så tager jeg dem ud til 12 i stuen og renser dem igen i køleskabet igen. Jeg flytter så-og-her agurkfrø til 4-6 dage og tomater - 10 dage. Jeg sørger for, at de er konstant våde. Det sker, at frøene begynder at hakke før, så holder jeg dem i køleskabet længere, 15 h.

  svar
 9. Galina SLAVETSKAYA, byen Izyaslav

  Kontrast "bruser" vil øge spiring. Denne metode kan genoplive selv gamle frø. Jeg bruger det, når jeg ikke er sikker på kvaliteten af ​​plantematerialet.
  Jeg hælder vand i to dybe skåle.

  I en-kold, i den anden - hot (ca. + 70 grader). Frø indpakket i ostekloth og igen sænker jeg i 3 minutter derefter i en eller anden skål med vand. Derefter lader jeg det tørre og så. Allerede et år er spiring af mine planter næsten hundrede procent.

  svar
 10. Alexey KUZMENKO, Kyiv region

  Alle frø, undtagen indlagt og granuleret, forkrydder.

  For at gøre dette skal du sætte fugtig gasbind på bunden af ​​plastikbakken, læg frøene ovenpå og dækk med et andet stykke fugtig klud. Bakken klikker på plads. Over de tilsvarende celler underskriver jeg navnene på sorter, sætter dem i en plastikpose og sætter dem i varme. Med jævne mellemrum åbner og tjekker jeg. Spirefrø sår.

  svar
 11. OOO "Sad"

  Fodring:
  1. Før plukke gange i 10 dage frøplanter kan vandes med ammoniakvand (1 spiseskefuld ammoniak opløses i 1 L vand).
  2. I 10 dage efter fremkomsten af ​​skudene fodrer planterne med den komplekse mineralgødning Kristalen (ifølge instruktionerne).
  3. En gang om ugen, vandplanterne med vegetabilske afkogninger uden salt (kartoffel, bete, ærter) fortyndet vand 1: 5.

  svar
 12. OOO "Sad"

  Frø af peber og aubergine kimplanter ved lufttemperatur + 25 ... + 30 GRAD, tomater NOK + 20 ... + 22 bydel, kål - .. + 16 ... + 18 GRAD.

  svar
 13. Irina Semenovna Kasyanova, byen Bogoroditsk, Tula-regionen.

  Frø af planter med skrøbelige rødder sår i lerpotter uden glasur, og med stærke - i trækasser.
  Frøplanter i tørvepotter skal være vandet, ikke sparsomt vand og i tørvkassetter - og glem ikke at vand, og hæld ikke til støbeform.

  Jeg så ikke i samme pot forskellige slags (de har brug for forskellige forhold) og forskellige planter (kan undertrykke hinanden). Jeg opbevarer plastikpotter større og dykker frøplanter i fase 2-th af dette blad.

  svar
 14. Oleg Egorovich Petrikov, byen Vladimir

  Nu i hvilken slags frø sælger ikke: sprintere, plasma, boblede - og du vil ikke udtale! Og de foretrukne drageer skelner jeg som følger: De svarer virkelig til en drage eller pille.

  De er dækket af en nyttig sammensætning i flere lag - der er fungicider, og afskrækningsmidler og mikrofremstillingsmidler. Disse frø er stærke. Hvis du lover en regnfuld forår og sommer, er det bedre at såge dragefrøene, for at opløse denne belægning behøver du meget fugt, selvom de så dem tørre.

  svar
 15. Alexey Vasilyevich Ilyin, byen. St. Petersborg

  For at finde ud af på forhånd spire frøet, jeg placere dem i forskellige koncentrationer af saltopløsning: peber og tomat - stærkere (modtage 10 g salt per 200 ml vand) for agurker - svagere (for den samme mængde vand - 6 g salt) og vent et par minutter.

  Pop up frø med en ske - og send det sikkert i skraldespanden! De er ikke all-rounder. Jeg får de druknede frø, de er gode, og de kan sås og vente på høsten. Tjek jeg bruger direkte før såning. Jeg gør opmærksom på, at kun enkle frø, der ikke er dækket af noget, er egnede til det.

  svar
 16. Anastasia Mikhalevich, Vitebsk, Hviderusland

  Før plantning udryddes frøene, fordi jeg vil have, at alle stiger uden undtagelse. Må ikke overkøle dem! For at ventilere rummet om vinteren, hvor de spirer, de har at gøre - og gøre tilbage, når igen bliver + 25 ° C (det er mig på frø af tomat og peber). Og den første jeg bringer tilbage selleri: det er normalt allerede ved + 18 ° C.

  Og det ville være rart at have en luftbefugter i huset, det vil bringe forholdene tættere på de naturlige. Sæt let frøene i en klud, hæld i rent vand (snedige løsninger vil kun skade) - og tjek. Stig op - plant med det samme.

  svar
 17. Lidia NOVIKOVA, Sloboda landsby, Vitebsk region.

  I løbet af dagen før plantningen står jeg alle frøene i en mørkgrå opløsning af kaliumpermanganat.

  Som følge heraf er vegetabilske kulturer praktisk taget ikke påvirket.

  svar
  • OOO "Sad"

   Kaliumpermanganat eller kaliumpermanganat er faktisk et ideelt middel til desinfektion af frø. Løsningen bør dog ikke være mørkrosa, men simpelthen lyserød, dvs. koncentrationen bør ikke være for høj.

   svar
 18. Lada Orlova, s. Kapyrevschina, Smolenskaya obl.

  Frø af mange planter vokser bedre, hvis koldprøven passeres - stratificering.

  Især angår frø med hård skal og indeholder aromatiske olier. Ved almindelig såning sporer de i meget lang tid, og spirer er uvenlige.
  Nogle forsøger at såge sådanne frø om vinteren. Men du kan øge deres spiring på en anden måde. Jeg tager 3-liters krukke, ned til pakker af frø af asters, kornblomster, nelliker, Delphinium mv af grøntsager -. Gulerod, radise, fennikel, koriander, salat, persille og andre.
  Jeg rulle kanen op med et metal låg, på forsiden med en søm jeg laver 10 huller. Jeg bruger ikke plastikdækslet, da musene vil gnave det og æde hele indholdet. I efteråret graver jeg i en dåse af 40-50 cm i jorden. Fra oven lukker jeg stænglerne af planter og markerer tegnet "skat".
  I det tidlige forår tager jeg min "skat" ud, tager frøene ud af dåsen og så dem i jorden. Skuddene ser hurtigt ud og er venlige. Planterne bliver ikke syge. Blomster blomstre tidligere end normalt. Metoden er meget god, bevist.

  svar
 19. Olga Loboda, Penza

  Når jeg vælger frø, følger jeg flere regler.
  1. Jeg ser på udløbsdatoen og tjekker, om de er certificeret.
  2. Jeg køber frø i butikker med et godt omdømme eller med mine troværdige sælgere.

  3. Før jeg køber, læser jeg for hvilket område og for hvilket klima disse frø er egnede.
  4. For et drivhus køber jeg nøjagtigt drivhusvarianter, og til fri grund - derfor jorden.
  5. Før såning kontrollerer jeg frøene til spiring. Jeg fylder dem med vand og fjerner alle de frø, der er opstået.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.