Anmeldelser og kommentarer: 4

 1. L. Mamlina Kurgan regionen

  Venner delte med mig buske af haven jordbær dyrket af frø. Variety unknown. I det første år er en stor høst af små bær modnet. Der er ingen visp, men jeg vil gerne beholde sorten i lang tid. Hvordan gør man det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Remonthus vilde jordbær forplantet af frø. Frø skal høstes fra modne bær, og næste år, i januar-februar, så til planter.

   I maj er den plantet i åben grund. Vær opmærksom på, at remontant sorter er den mest produktive første 2-3 af året, så udbyttet falder kraftigt.

   svar
 2. M. Volkova Stavropol Territory

  Jeg dyrker jordbær fra frø. Når de ægte blade 3-5 vises, begynder de at tørre rundt om kanterne, og så dræber frøplanterne. Hvad kunne være årsagen?

  svar
  • OOO "Sad"

   Årsagerne er mulige forskellige. For eksempel mangel på kalium eller magnesium, et overskud af gødning, hvilket gør det svært for vand at komme ind i planter, en ubalance af næringsstoffer i jorden, rodsygdomme, mangel på belysning mv. Da belysningsniveauet i huset er meget lavere end udefra, så for at sikre normal fotosyntese har planten brug for mere chlorofyl, hvilket kræver mere kalium og især magnesium. Men i dette tilfælde er det svært at finde linjen mellem den mængde, der stadig er utilstrækkelig, og det, der allerede er overflødigt og begynder at få en negativ indvirkning.

   Før såning skal frøene holdes 3-5 h i en opløsning af kaliumpermanganat. Så de ætses og beriges med kalium. Voksne jordbærplanter kan forsøge at forsigtigt fodre. Det hjælper ikke - du skal lave en jordanalyse.

   svar

Forlad feedback, kommentarer