Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. A. FEDOROV Moskva-regionen

  Repareret jordbær fra frø
  Jeg vil helt sikkert bruge stratificering. For at gøre dette lægger jeg frøene i en plastikpose og sætter dem i køleskab i mindst en måned (under fryseren). I marts bliver frøene gennemblødt i en varm opløsning af enhver vækststimulant til 12 timer. Så skyller jeg frøene, vikler dem i en fugtig klud og sender dem tilbage til køleskabet i en uge.
  Derefter forbereder jeg 2 plastikkarrene på en større størrelse end den anden. Den store vil tjene som en palle, og i bunden af ​​den lille gør jeg flere huller, jeg falder i søvn mindre end halvdelen sten med sand og udfylder jorden over. Jeg spilder det resulterende substrat med varmt kaliumpermanganat (ikke kogende vand!). Frø sår koldt og falder ikke i søvn deres jord.
  Jeg binder krukken med tæt polyethylen, så det stiger på 10, se. I panden hælder jeg lidt destilleret vand af stuetemperatur og sætter det i en krukke frø. Jeg placerer hele strukturen på et mørkt sted i nærheden af ​​batteriet.

  Så snart den første spire kommer frem, flytter jeg krukken til vindueskarmet, til lyset. Hæld nu regelmæssigt vand i panden til bunden blev lukket. Under ingen omstændigheder skal vand hældes eller polyethylen fjernes.
  Når frøplanterne vokser på 1 cm, skal der tilsættes gødning til bærafgrøder på pallen. Når buskene vokser til 3-5 cm, kan du løsne filmen til en dag, og om natten trækker den tilbage. Næste dag tager jeg filmen i en halv dag, og om natten sætter jeg den på igen og fastgør den. På den tredje dag kan du endelig fjerne det.

  Jeg fortsætter med at vand og fodre jordbær inden plantningen. I slutningen af ​​maj - i begyndelsen af ​​juni, plante jeg 2-3 planter på plads på grund af vejret. Busser vil blomstre om efteråret, og høsten begynder at samles næste forår.

  svar
 2. L. Mamlina Kurgan regionen

  Venner delte med mig buske af haven jordbær dyrket af frø. Variety unknown. I det første år er en stor høst af små bær modnet. Der er ingen visp, men jeg vil gerne beholde sorten i lang tid. Hvordan gør man det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Remonthus vilde jordbær forplantet af frø. Frø skal høstes fra modne bær, og næste år, i januar-februar, så til planter.

   I maj er den plantet i åben grund. Vær opmærksom på, at remontant sorter er den mest produktive første 2-3 af året, så udbyttet falder kraftigt.

   svar
 3. M. Volkova Stavropol Territory

  Jeg dyrker jordbær fra frø. Når de ægte blade 3-5 vises, begynder de at tørre rundt om kanterne, og så dræber frøplanterne. Hvad kunne være årsagen?

  svar
  • OOO "Sad"

   Årsagerne er mulige forskellige. For eksempel mangel på kalium eller magnesium, et overskud af gødning, hvilket gør det svært for vand at komme ind i planter, en ubalance af næringsstoffer i jorden, rodsygdomme, mangel på belysning mv. Da belysningsniveauet i huset er meget lavere end udefra, så for at sikre normal fotosyntese har planten brug for mere chlorofyl, hvilket kræver mere kalium og især magnesium. Men i dette tilfælde er det svært at finde linjen mellem den mængde, der stadig er utilstrækkelig, og det, der allerede er overflødigt og begynder at få en negativ indvirkning.

   Før såning skal frøene holdes 3-5 h i en opløsning af kaliumpermanganat. Så de ætses og beriges med kalium. Voksne jordbærplanter kan forsøge at forsigtigt fodre. Det hjælper ikke - du skal lave en jordanalyse.

   svar

Forlad feedback, kommentarer