Anmeldelser og kommentarer: 3

 1. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Hvidløg blade i år blev dækket med orange speckled pletter. Jeg har aldrig stødt på en sådan sygdom.
  Hvilken slags angreb og hvordan man kæmper det?
  Veniamin Aleksandrovich SIDELNIKOV, Leningrad Region, Lodeynoye Pole

  svar
  • OOO "Sad"

   Denne hvidløgsrode er en sygdom, hvor der forekommer appelsinhårede hudlæsioner på overfladen af ​​bladene, som så brister og orange sporer spilder ud af dem. Med et stærkt nederlag tørrer blade tidligt, grøden falder kraftigt.
   Denne sygdom forekommer oftest som en reaktion på gartneres uagtsomhed, der ikke overholder lovene for landbrugsteknik. Således er der ikke et udbrud af rust, når man undlader at observere afgrøde, når hvidløg og løg dyrkes på samme sted fra år til år, næsten altid som følge af ophobning af patogene svampe i jorden. Hvis du ikke fjerner planten tilbage til vinteren, hvor sporerne slår sig ned, vil sygdommen uundgåeligt komme ned næste sæson.

   Anti-rustning er effektiv mod dressing før formalinopløsning med en formalinopløsning (1 del 40% lægemiddel på 250 vanddele). Hvidløgskalverne hældes i en lærredspose, som nedsænkes i opløsningen i 10 minutter. Derefter tages den ud, der gives tid til, at væsken dræner, og den er tæt indpakket i en plastfolie i en time. Derefter spredes tænderne og tørres.
   Ved de første tegn på sygdom kan planterne og jorden omkring dem sprøjtes med en 1% opløsning af Bordeaux-blanding eller HOM-fungicid. Men dette kan gøres senest 3 uger før høstning af hvidløg.

   svar
 2. Ludmila

  I de lange år af havearbejde kunne jeg ikke klare at vokse stor og smuk foråret hvidløg. Selvom vinteren altid har vokset godt, trods det faktum, at jeg ikke forkælet ham på nogen måde. Ja, jeg ændrer ikke planteringsstedet, jeg vandrer det ikke om sommeren, jeg kan ikke gøde det med noget, undtagen i efteråret lægger jeg kyllingedyr i haven sammen med jorden. Og vinter hvidløg vokser smukt, men foråret, uanset hvor hårdt jeg prøvede, voksede ud af figner. Indtil en dag på markedet mødte jeg en kvinde, der solgte stor hvidløg.
  Valentina sagde, at hendes hvidløg elsker frodige senge, meget tidligt plantning, god pleje for løsning og vanding. Jeg købte nogle hoveder fra hende og fulgte alle hendes råd. Lyser op for at vokse hvidløg på størrelse med en mandarin. Og det er hvad der skete (se billede).
  I februar sætter jeg hvidløg på bunden af ​​køleskabet. En lille seng (ca. 1,2 × 2,2 m) gravede, såede havre. Tidligt på foråret løsnede hun med en fladskærer, stænket med aske. Ikke vandet: jorden og så var våd. En uge før plantningen trak jeg tænderne ud og plantede den i en beholder fyldt med savsmuld. Savsmuld spildte varmt vand med kaliumpermanganat (en opløsning af crimson farve). Meget hurtigt tog tærterne af rødderne, og grønne spirer dukkede op.
  Og i april 7 jeg plantede hvidløg. Da planterne nåede en højde på 10-12, løsnede hun. Valentina fortalte mig, at hun giver sin hvidløg to gange med gødning til løg og hvidløg. Jeg brugte ikke gødning, i betragtning af at der ville være tilstrækkelig aske: der er mange sporstoffer i den. Selvfølgelig er et godt råd at sætte torv og noget sand i jorden, men jeg har heller ikke det gode, så jeg besluttede mig at gøre uden det.
  For en hel sommer så jeg på min lille seng: Polola, vandede, løsnede fladskåren. Hvidløg voksede smukt, behageligt for øjet. I begyndelsen af ​​august blev hovederne gravet lidt op, men de udsatte ikke meget, de var ikke meget store endnu. Så skal stadig hældes. Og først i september, da bladene faldt og begyndte at blive gule, gravede jeg op hvidløg.

  Høsten glædede mig, hvidløg var en stor succes! De største hoveder tilbage til landing næste år, lad resten til mad. Konklusionen er dette: Du bør altid tro på dig selv, i din egen styrke og ikke genert væk fra andres gode råd. Som de siger, vil du bare - og alt vil vise sig.

  svar

Forlad feedback, kommentarer