Anmeldelser og kommentarer: 2

 1. V. Vasilyev Moskva regionen

  I år viste jordbærbær at være tørret. Jeg tror ikke, at tørken er skylden: vanding var regelmæssig fra brønden, men bærene er grimme, som om tørrede, temmelig små, selvom de er søde. Hvad er det og hvordan man håndterer det?

  svar
  • OOO "Sad"

   Dette er et klassisk billede af ødelæggelsen af ​​haven jordbær med fusarium vilje. Sygdomsfremkaldende middel til sygdommen er parasitiske svampe af slægten Fusarium, der befinder sig i jorden. De er almindelige næsten overalt og påvirker mange haveafgrøder.
   Gennemtrængning gennem de beskadigede rodhår i plantens ledende system og hurtig ekspansion indenfor, gør svampens mycelium det vanskeligt at transportere vand og næringsstoffer til alle voksende plantegrupper. Det mest mærkbare stop i den normale udvikling af bær, ændring af farve og udtørring (højt sukkerindhold kun på grund af mangel på vand). For en mand er disse bær ikke giftige, de kan spises, men ikke meget behagelige på grund af den ændrede farve og tør konsistens.

   I fremtiden, med en stærk udvikling af sygdommen, begynder unge blade og whiskers at waddle på solrige dage med god jordfugtighed. Det sidste stadium - den fuldstændige tørring og ødelæggelse af busken. Tag overskæg fra sådanne planter eller forsøge at forynge dem ved at dele en busk er en ubrugelig og endog skadelig beskæftigelse, tag tid til at spilde og sprede infektionen over webstedet.
   Fra kemiske plantebeskyttelsesmidler - det er muligt at kaste jorden under de plantebelastede præparater, for eksempel på basis af foundationol eller fludioxonil. Imidlertid vil 100% resultat for forbedring af jorden, ikke noget stof vil ikke. Planter kan reddes fra total ødelæggelse, men stadig forbliver de meget svækkede. En fuld høst fra dem er usandsynligt at lykkes.
   Det bedste og mest pålidelige middel til denne ulykke er regelmæssig afgrøde (plantning buske til et nyt sted), valget til plantning af varme områder uden vandblæsning (den mest fusariske vilje påvirker jordbær på fugtige, kolde jordbund) og regelmæssig (gennem 2-3 af året) foryngelse af plantager.

   Unge planter har god immunitet, hæmmer væksten af ​​mycelium indeni, og buske ældre end 3 har i mange år lider af sygdommen meget. Også i områder med en stærk forurening af jorden med fusarium, give fortrinsret til genetisk resistente sorter - for eksempel Zenga Zengana, Tsarskoye Selo, Torpedo, Sonata, fra de nye produkter - Christine, Florence.

   svar

Forlad feedback, kommentarer