Anmeldelser og kommentarer: 5

 1. Antonina Gorskaya

  En nabo fortalte mig, at frøene af agurker, græskar og courgetter sår på mosspirer i rigeligt spildt mos (tør det om efteråret på komfuret). Har denne metode fordele, eller bør du ikke bruge tid på det?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Jeg ser ingen fordel på denne måde. Moss bevarer fugt godt. Det er bekvemt at dykke udplanter fra det - rødderne er ikke beskadiget. Men savsmuld af hårdttræ har de samme egenskaber.
   Det er rigtigt, at det er tilrådeligt at tage dem, der har ligget i omkring et år og begyndte at nedbryde. Bedre endnu, køb kvalitet løs tørv og ikke spilde tid. Hvis du beslutter at bruge mose, skal du huske at det er meget brandfarligt, så tør det på steder, hvor der ikke er åben ild og høj temperatur (på ovnen, batteri). Og før brug spildes kogende vand til rensning.

   svar
 2. Gennady LUTOVINOV, byen Izhevsk

  Alle os, sommerboere, ønsker at have en effektiv, overkommelig og billig gødning. Sawdust opfylder disse krav, men kast dem ikke straks alle sengene. For at give den maksimale fordel, skal du først og fremmest at savsmulden er fremstillet af massivt træ, snarere end spånplader, hvor der er meget lim. For det andet skal de være godt falmede, som det fremgår af den mørkebrune farve.
  Hvis du bare hæld savsmulden på jorden, vil de pereprevat 7-8, og i tørre klimaer og alle 10 år. Men processen kan blive betydeligt fremskyndet. På en tyk film hæld en spand savsmuld, niveau og tilsæt 200 g urea, rigeligt vandet. Hæld derefter igen en spand savsmuld, tilsæt urea, vand mv. Den resulterende bunke er dækket af en film, hvis kanter er presset ned med sten, så fugtigheden fordamper mindre. Ca. i 3-uger savsmuld "modner" så meget, at de kan bringes i jorden.

  Hvis savsmuld anvendes som en mulch, er det ikke nødvendigt at "modne" dem. Kun i den snavsede jord bliver det nødvendigt at tilføje træaske, dolomitmel eller kalk, da frisk savsmuld forsurker jorden.

  svar
 3. Alina Zhukova

  Løg og hvidløg på foråret blev dækket med savsmuld. Skal jeg medbringe gødning, dolomitmel eller noget andet efter høsten for at gøre savsmulden mere tilbøjelig til at rådne og ikke skade køkkenhave?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Det er bedst i denne situation at gøre urinstof (5-10 1 gram per kvadratmeter) eller ammoniumnitrat (10-20 1 gram per kvadratmeter). Dolomitmel kan tilsættes særskilt, fortrinsvis efter urea eller ammoniumnitrat, da træ savsmuld dekomponerer stærkt forsurende jorden.

   svar

Forlad feedback, kommentarer