12 anmeldelser

 1. Julia Tarasova, Smolensk

  Mine asiatiske liljer er stoppet med at blomstre, hvad kan være grunden? De har vokset et sted i cirka fem år.

  svar
  • OOO "Sad"

   - Mest sandsynligt mangler de ernæring, i fem år er reden steget markant, og derfor er jorden udtømt.
   Fra det bruger liljer fugt og næringsstoffer, hovedsageligt i begyndelsen af ​​sommeren, og også umiddelbart efter blomstring, når pæren begynder at forme sig aktivt. For at hjælpe planter med både vækst og akkumulering af næringsreserver, der er nyttige til blomstring i den næste sæson, skal de fodres.

   Husk, at hvis du leverer tilstrækkelig ernæring til disse pærer, vil de blomstre mere storslåede, knopperne bliver større, og farven bliver mere mættet og lys.
   Den første topdressing anvendes bedst på jorden om foråret, når der endnu ikke er skud på overfladen. Til dette er 1 spsk nok. ammoniumnitrat pr. 1 kvm For dem, der ikke ønsker at bruge kemisk gødning, anbefaler jeg dig at grave træaske på landingsstedet. Spild ikke meget - 80-90 g / kvm er helt nok. Ask er generelt god, fordi den er ufarlig, og den kan påføres mindst hele sæsonen (bogstaveligt talt 1 spsk hver), og jeg bruger den ofte til at befrugte mine liljer. Den anden topdressing eller snarere profylaktisk behandling kan udføres, når der kommer spirer. Jeg anbefaler, at kaste jorden med 1% Bordeaux-væske, med en hastighed på 1 l / kvm. Den tredje gang foder jeg, når der vises knopper. Og jeg bruger ammoniumnitrat, cirka en halv teskefuld til hver plante.
   Nå, i juli, når august allerede nærmer sig, bringer jeg superfosfat under liljerne. Fortynd 1 spsk for at fremstille opløsningen. i en spand vand og brug 2-3 l / kvm.

   svar
 2. Oksana Pavlovna NEPOKOEVA, Bryansk-regionen, byen Pochep

  Sidste år plantede liljer under æbletræerne. Jeg kunne ikke vente, når de blomstrer. Men halvdelen af ​​blomsterne blev ramt af skadedyr - planternes knopper faldt af. Og dem der
  vokset, var med snoede blomster. En nabo sagde, at jeg fodrede liljer forkert. Og hvordan man gør dette, delte ikke.

  svar
  • OOO "Sad"

   De fleste gartnere, der begynder at dyrke liljer, finpudser normalt deres færdigheder i en gruppe "asiater". At pleje dem er enkel: luge ukrudt, sparsom, men rigelig vanding, vil ikke skade nogle få gode topdressinger.
   Den første, i begyndelsen af ​​væksten, er flydende organisk med tilsætning af fuld mineralsk gødning.
   Den anden - efter blomstring, fosfor-potash.
   Let at dyrke disse liljer ligger også i det faktum, at de ikke behøver at blive gravet op ofte, en gang om året i 3-4 vil være nok.
   Imidlertid begår mange blomsteravlere ofte en betydelig fejl: De placerer liljer under modne frugttræer. Og det er forbudt.

   svar
 3. Irina IVANOVA, agronom. Ryazan-regionen

  Jeg vil besvare de mest almindelige spørgsmål stillet af blomsteravlere til pleje af liljer i sensommeren.

  Skal jeg grave pærer?
  - Det tilrådes, hvis dette er liljer blandt asiatiske hybrider eller
  LA-hybrider, som danner mange børn (om foråret vil de tage vand og mad fra mors løg). I liljer fra antallet af østlige hybrider, OT-hybrider, er der normalt få eller ingen børn. Derfor kan du ikke grave dem ud, medmindre du vil overføre dem til et andet sted. I planteskolen graver vi årligt liljer af alle sorter fra slutningen af ​​august til begyndelsen af ​​september. Pærer plantes straks.

  Skal jeg beskære liljer efter blomstring?
  - Nej! Nip kun de dannede æggestokke af efter blomstring: Du vil ikke sprede liljer med frø, men ved modningen af ​​frugterne
  forbruger brorparten af ​​næringsstoffer til skade for pærevæksten. Nogle gange skærer blomsteravlere stængler af falmede liljer næsten til jorden. Og derved afbryde processen med dannelse af næringsstoffer i planten, fratage ham muligheden for at dyrke pæren, forbered dig til vinteren. Ved liljen dør stammene selv om efteråret. Og så fjerner vi dem.

  Bør jeg husly til vinteren? -
  Asiatiske hybrider og LA-hybrider overvintrer godt uden husly. Det er bedre at dække østlige hybrider i den midterste bane med en "pude" af faldne blade. Varmeelskende rørliljer bør ikke efterlades i jorden, selv under dækning. De er bedre at grave ud og opbevare i kældre eller kældre.

  svar
 4. Alexander ROZENTSVEIG

  Hvis liljeblomsterne bliver mindre

  Ved dyb plantning blomstrer liljer sent, men små løg, der også plantes tæt, bliver ofte syge med grå rot (botrytis). Med denne sygdom bliver antennedelen brun og vokser ikke. Og dermed blomsterne bliver mindre, og selve blomsten svækkes. Til forebyggelse af grå rot i april-maj behandler jeg liljer med Bordeaux-væske (100 g for 10 l vand). Bladene skæres straks af.

  svar
 5. Maria Koval, Leningrad-regionen

  Sidste år begyndte spidsen af ​​liljerbladene at blive blege. Efterhånden blev pletterne gulbrune. Hvad er det?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Lilies rammes af cercosporose. Denne svampesygdom udvikler sig oftest, når pærerne er for stramme, når planterne ikke er ventilerede og dårligt belyste af solen, såvel som i fugtigt, køligt vejr.

   svar
 6. Svetlana Vasilenko, Ivanovo

  Jeg blev præsenteret med smukke duftende liljer i en gryde (sort ikke opført).
  Men de falmede og døde. Hvad skal man gøre med dem, er det muligt at plante dem i foråret i haven eller fortsætte med at vokse i en gryde?

  svar
  • OOO "Sad"

   Da sorten og typen af ​​liljer er ukendte, er det umuligt at vide, hvor termofile de er, og om de har brug for ly på vinteren. Derfor er det mere sikkert at dyrke disse løg og længere i beholderen.
   Når blomsterne er falmet, skal de fjernes, men planten skal vandes efter behov og fodres og venter på stilkene og efterlader tørre og dø. Fjern derefter pærerne på et køligt sted (1-5 C). Du kan straks i puljen eller fjerne fra jorden og vaske k i en svag opløsning af kaliumpermanganat, tør og læg i en plastpose, dækket af let fugtig savsmuld eller sphagnum. I mørke og kølige pærer skal hvile i omkring 2-3 måneder.

   Derefter fjernes de og plantes igen i en beholder fyldt med frugtbar jord med et dræningslag af claydite i bunden. Lilies har brug for et godt oplyst sted (på balkonen eller i haven), regelmæssig vanding og befrugtning.

   svar
 7. Daria Andreyevna

  For et par år siden købte jeg en hel placering liljekugler på markedet i efteråret. Sæt dem. Men resultatet er simpelthen beklageligt - det store flertal kom ikke op. Hvad er årsagen? Måske for hver sort af liljer har sin egen dybde af plantning?

  svar
  • OOO "Sad"

   Anbefalingerne fra M. V. Baranova - forfatteren af ​​bogen "Lilies" (Agropromizdat Publishers, 1990) bemærker, at dybden af ​​plantningen er bestemt af et antal tegn: størrelsen af ​​pærerne, evnen til at danne stamme rødder, jordens mekaniske sammensætning osv.
   Forfatteren skriver, at lilypærer normalt plantes til en dybde, der er 3 gange så store som deres diameter. Undtagelserne er flere arter, der danner en roset af jorden blade: snehvid lilje, Catsby og terracotta. Deres pærer er plantet på en dybde af 2-3 cm, så at toppen af ​​skalaerne ligger næsten på jordens overflade.
   Lilypærer med store blomstrende skud (Kinky Nuts, Hanson, Willmott, Henry og andre høje sorter) plantes dybere end reglen dikterer. Så gør pærerne, der danner stamme rødderne.
   Ifølge forfatteren har plantningen, som er begravet i sammenligning med anbefalingerne, en række fordele: Jo lavere pærerne er, desto mere fugt får de, og liljerne føler sig bedre i den varme sommer, fordi deres ben er kølige. Og i efteråret er der en højere temperatur, med det resultat at rødderne vokser længere. Desuden fryser jorden på dybden af ​​pærerne ikke længere igennem. Og om foråret har dybere plantede løg en langsommere vækst af peduncle, som beskytter den mod forårsfrost. På den længere underjordiske del af blomstrende skudd udvikler flere stamme rødder og løg.

   Rådet
   Ved bestemmelsen af ​​plantedybden af ​​liljekugler er det nødvendigt at tage højde for jordens sammensætning: De er plantet på lette, sandet jord, dybere end på tunge.

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.