Anmeldelser og kommentarer: 8

 1. Irina IVANOVA, agronom. Ryazan-regionen

  Отвечу на самые частые вопросы, которые мне задают цветоводы по уходу за лилиями в конце лета.

  Нужно ли выкапывать луковицы?
  — Желательно, если это лилии из числа азиатских гибридов или
  ЛА-гибридов, которые образуют много деток (весной они будут отбирать у материнской луковицы воду и питание). У лилий из числа восточных гибридов, ОТ-гибридов обычно деток мало или вообще нет. Поэтому их можно не выкапывать, если только вы не хотите их пересадить на другое место. В питомнике мы ежегодно в конце августа-начале сентября выкапываем лилии всех сортов. Луковицы высаживаем сразу.

  Надо ли обрезать лилии после цветения?
  — Нет! Отщипывайте только образовавшиеся завязи после цветения: семенами размножать лилии вы не будете, а на созревание плодов
  расходуется львиная доля питательных веществ в ущерб росту луковицы. Иногда цветоводы обрезают стебли отцветших лилий чуть не до земли. И тем самым прерывают процесс образования питательных веществ в растении, лишая его возможности нарастить луковицу, подготовиться к зиме. У лилии стебли сами отмирают осенью. Вот тогда мы их и убираем.

  Следует ли укрывать на зиму? —
  Азиатские гибриды и ЛА-гибриды хорошо зимуют без укрытия. Восточные гибриды в средней полосе лучше укрыть «подушкой» из опавших листьев. Теплолюбивые трубчатые лилии оставлять в грунте даже под укрытием не стоит. Их лучше выкапывать и хранить в погребах или подвалах.

  svar
 2. Alexander ROZENTSVEIG

  Hvis liljeblomsterne bliver mindre

  Ved dyb plantning blomstrer liljer sent, men små løg, der også plantes tæt, bliver ofte syge med grå rot (botrytis). Med denne sygdom bliver antennedelen brun og vokser ikke. Og dermed blomsterne bliver mindre, og selve blomsten svækkes. Til forebyggelse af grå rot i april-maj behandler jeg liljer med Bordeaux-væske (100 g for 10 l vand). Bladene skæres straks af.

  svar
 3. Maria Koval, Leningrad-regionen

  Sidste år begyndte spidsen af ​​liljerbladene at blive blege. Efterhånden blev pletterne gulbrune. Hvad er det?

  svar
  • OOO "Sad"

   - Lilies rammes af cercosporose. Denne svampesygdom udvikler sig oftest, når pærerne er for stramme, når planterne ikke er ventilerede og dårligt belyste af solen, såvel som i fugtigt, køligt vejr.

   svar
 4. Svetlana Vasilenko, Ivanovo

  Jeg blev præsenteret med smukke duftende liljer i en gryde (sort ikke opført).
  Men de falmede og døde. Hvad skal man gøre med dem, er det muligt at plante dem i foråret i haven eller fortsætte med at vokse i en gryde?

  svar
  • OOO "Sad"

   Da sorten og typen af ​​liljer er ukendte, er det umuligt at vide, hvor termofile de er, og om de har brug for ly på vinteren. Derfor er det mere sikkert at dyrke disse løg og længere i beholderen.
   Når blomsterne er falmet, skal de fjernes, men planten skal vandes efter behov og fodres og venter på stilkene og efterlader tørre og dø. Fjern derefter pærerne på et køligt sted (1-5 C). Du kan straks i puljen eller fjerne fra jorden og vaske k i en svag opløsning af kaliumpermanganat, tør og læg i en plastpose, dækket af let fugtig savsmuld eller sphagnum. I mørke og kølige pærer skal hvile i omkring 2-3 måneder.

   Derefter fjernes de og plantes igen i en beholder fyldt med frugtbar jord med et dræningslag af claydite i bunden. Lilies har brug for et godt oplyst sted (på balkonen eller i haven), regelmæssig vanding og befrugtning.

   svar
 5. Daria Andreyevna

  For et par år siden købte jeg en hel placering liljekugler på markedet i efteråret. Sæt dem. Men resultatet er simpelthen beklageligt - det store flertal kom ikke op. Hvad er årsagen? Måske for hver sort af liljer har sin egen dybde af plantning?

  svar
  • OOO "Sad"

   Anbefalingerne fra M. V. Baranova - forfatteren af ​​bogen "Lilies" (Agropromizdat Publishers, 1990) bemærker, at dybden af ​​plantningen er bestemt af et antal tegn: størrelsen af ​​pærerne, evnen til at danne stamme rødder, jordens mekaniske sammensætning osv.
   Forfatteren skriver, at lilypærer normalt plantes til en dybde, der er 3 gange så store som deres diameter. Undtagelserne er flere arter, der danner en roset af jorden blade: snehvid lilje, Catsby og terracotta. Deres pærer er plantet på en dybde af 2-3 cm, så at toppen af ​​skalaerne ligger næsten på jordens overflade.
   Lilypærer med store blomstrende skud (Kinky Nuts, Hanson, Willmott, Henry og andre høje sorter) plantes dybere end reglen dikterer. Så gør pærerne, der danner stamme rødderne.
   Ifølge forfatteren har plantningen, som er begravet i sammenligning med anbefalingerne, en række fordele: Jo lavere pærerne er, desto mere fugt får de, og liljerne føler sig bedre i den varme sommer, fordi deres ben er kølige. Og i efteråret er der en højere temperatur, med det resultat at rødderne vokser længere. Desuden fryser jorden på dybden af ​​pærerne ikke længere igennem. Og om foråret har dybere plantede løg en langsommere vækst af peduncle, som beskytter den mod forårsfrost. På den længere underjordiske del af blomstrende skudd udvikler flere stamme rødder og løg.

   Rådet
   Ved bestemmelsen af ​​plantedybden af ​​liljekugler er det nødvendigt at tage højde for jordens sammensætning: De er plantet på lette, sandet jord, dybere end på tunge.

   svar

Forlad feedback, kommentarer