6

6 anmeldelser

 1. Yuri KUHLIVSKY, byen Kaliningrad

  Не раз сталкивался с тем, что семена моркови всходят недели через три после посева. За это время грядка успевает основательно зарасти сорняками. Чтобы не повредить едва заметные всходы во время прополки, прибегаю к простой хитрости.

  Семена моркови покупаю на лентах, чтобы были по одному.

  Раскладываю ленту в подготовленные канавки. Между семенами моркови высеваю по одному семена редиса, которые всходят быстро. Растения редиса хорошо заметны, и понятно, где будет расти морковь. Это существенно облегчает прополку. К тому времени, когда моркови понадобится больше места, успеваю весь редис убрать.

  svar
 2. Iosif Vladimirovich VOYTYUK, Tatarstan, Kazan

  Det daglige forbrug af gulerødder styrker immunforsvaret, hvilket er især vigtigt 80 under influenzaepidemien. Denne grøntsag har meget kalium, så den bør inkluderes i din diæt til mennesker, der lider af hjerte-kar-sygdomme. På grund af det høje indhold af antioxidanter i gulerødder forhindrer det regelmæssigt anvendelse af kræft. Gulerødder er især nyttige for dem, der ryger - denne rodafgrøde beskytter lungerne mod tobaksrøg. Retter fra en orange rodafgrøde tilfredsstiller sult hurtigt og giver en følelse af metthed.
  Følgende tip, håber jeg, hjælper med at dyrke sunde, saftige og velsmagende rodafgrøder.
  Du kan ikke så gulerødder i jorden krydret med frisk husdyrgødning - rodafgrøder vil vokse "hornede".
  De bedste forløbere til gulerødder er tomater, kål og agurker.
  Gulerødder er en temmelig koldresistent afgrøde. Dens frø giver de første frøplanter allerede ved 4-5, og frøplanterne tåler et fald i temperaturen til minus 3 grader.
  Duften af ​​gulerødder, der tyndes under udtynding, tiltrækker en gulerodsflue. Derfor skal du straks så frøene mindre ofte.
  Ukrudt trimmes bedst på overfladen. Hvis du trækker dem ud, kan du skade rodafgrøderne.
  På lerjord vokser buede rodafgrøder. På sandede, løse, godt drænet jord, der indeholder silicium, bliver gulerødderne velsmagende, glatte med en tynd kerne.
  Den første gødning med kvælstofgødning udføres, når der dannes et 3-4-blad på planterne. Den anden - med kompleks gødning efter 3-4 uger. I perioden med aktiv vækst af rodafgrøder og 3 uger før høstning fodres gulerødder med kaliumgødning.
  Med et overskud af nitrogen vokser rodafgrøder store, men følsomme over for skader og sygdomme. Ved overdreven fodring med kalium og fosfor vokser smagløse rodafgrøder i kæmpe størrelser med en tyk kerne.
  Med en mangel på fugt i jorden vokser rodafgrøder grove, træagtige og med et overskud af dem vokser toppe og kerne. Ved uregelmæssig vanding knækker rodafgrøder.

  For at bestemme jordens tilstand skal du trække rodafgrøderne ud og se: hvis det er vådt, er hårene i live og holder jordklumper på dem, så er der nok vand. Med tørke er toppen af ​​toppe som om koagulerer, rodfrugten bliver langsom. Vanding skal være regelmæssig og rigelig, så jorden bliver våd til en stor dybde.

  svar
 3. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Så rødbeder og gulerødder bliver store og opbevares godt, tynd dem grundigt i slutningen af ​​sommeren. Mellem roerne skal du forlade 6-8 cm, gulerødder - 4-5 cm. Efterlad ikke toppe på senge, ellers kommer roer- og gulerodfluerne frem.
  Dmitry DIYAKONOV

  svar
 4. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  I begyndelsen af ​​september skal du skære gulerøddernes toppe, så der er hestehale uden foldere, der er omkring 7 cm høje. Dette vil beskytte rodafgrøderne mod at revne og fremskynde modningen.

  svar
 5. Stepan A. ZHELEZNYAK, Pskov

  Gamle kilder rådede til at bruge petroleum til at kontrollere ukrudt på gulerødder. De eksperimenter, der blev udført på det tidspunkt, viste, at paraplyfamiliens planter er resistente over for denne væske, og for andre planter er det giftigt.

  Det blev anbefalet at bruge petroleum både før spiring og derefter. I det første tilfælde udføres behandlingen 2-3 dagen før spiring. Hvis tiden går glip af, skal dette ske i 2-fasen af ​​ægte blade. Ved forarbejdning af gulerødder på skud skal tiden ikke forsinkes: Den ekstreme dato er, at den øverste del af rodafgrøden når diameteren 6 mm. Det skal også tage hensyn til udviklingen af ​​ukrudtsplanter - petroleum undertrykker dem bedst i fasen af ​​1-3 blade. Hvis du er forsinket med fristerne, er ukrudtet beskadiget meget mindre.
  Dosis pr. Hundrede dele er 2,5-4 l og afhænger af graden af ​​forurening og plantedæthed. Efter forarbejdning sænker gulerødder på 5-6 dage aktiv vækst, men genopretter hurtigt og fortsætter med at udvikle sig godt.

  Sprøjtning af senge bør laves med frisk petroleum i tørt, vindløst, varmt vejr. Når trusslen om regn ikke kan påføres dette "herbicid" - regn fører til dannelsen af ​​vand-petroleumemulsion, der kan skade gulerødder.
  Brug ikke petroleum, hvis gulerne er planlagt til høst ung.

  svar
 6. Summerman, gartner og gartner (anonym)

  Mine gulerødder stødte konstant, enten små eller klodsede. Jeg er ærligt, desperat at vokse. Og en gang i en samtale over en kop te på arbejdspladsen fortalte medarbejder Irina mig, hvordan hun vokser store og smukke gulerødder. Jeg vedtog straks sin metode.

  Men pointeret er, at gulerodder plantes i en fure ved siden af ​​kartofler i begyndelsen af ​​maj i fugtig jord, dækket af flodsand og klappet med en palme. Jorden opvarmes, gulerødder stiger, og ukrudt er helt synlig på det lyse sand.
  Vanding producerer kun hvis det er meget tørt og nok fugt. Sandet er ikke jorden, skorpen er ikke dækket, og min gulerod stiger meget pænt. En separat fur er tydeligt synlig, solen opvarmer den op, og gulerne vokser. Jeg undertiden podrykhlyu ja polya, hvis det er tørt - det er hele plejen.
  I august tager jeg gulerødder til høst, og i slutningen af ​​september høster jeg rødderne og nyder høsten. Jeg ser ikke nogen krølletrødhed. Sandt nok, i de sidste to år, efter råd fra Dacha, plante jeg gulerødder før plantning derhjemme. Spruet, mættet med fugt, sås det sjældnere, så det er senere ikke nødvendigt at tynde ud. Og efter såning kommer op i en uge.

  Når jeg i september graver min gulerod med en pitchfork, skærer jeg altid haler og tops på hængeren for at fjerne vækstpunktet. Jeg tørrer det lidt i solen, så overfører jeg det til skuret for et udkast, og der tørrer jeg det. Jeg holder i en kælder i spande med savsmuld, på savsmuld på toppen. Jeg lægger en kvist gran med nåle og dækker med låg. Hvorfor sætte et juletræ? Men jeg kender mig ikke, bare et stort gran bryder nær huset, og på grund af vinden er der altid mange grene i gården. Gulerødder opbevares perfekt, ikke spire og ikke rådne.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.