2

Anmeldelser og kommentarer: 2

 1. A. Rudakova Moskva regionen

  Vi har et lille plot, og i flere år er det blevet dekoreret med en klatrerost. Men jeg vil gerne dyrke andre blomster. Hvilke prydplanter kan plantes ved siden af ​​en plisseret rose?

  svar
  • OOO "Sad"

   Klatreroser bruges oftest i enkeltplantager. Ikke desto mindre kan deres forening med andre planter se meget fordelagtigt ud. Måske er det mest passende retinue for dronningen af ​​haven clematis. Begge planter har en tilsvarende højde og kræver næsten samme pleje.

   Særligt elegant vil skille duetter ud med pink og blå-violette blomster. Af alle den mangesidige gruppe clematis er det værd at vælge lavt voksende sorter og typer. For eksempel clematis lilla, såvel som de fleste storblomstrede hybrider.
   Når du plantes, skal du flytte væk fra rosen ved omkring 1 m og placere en spand uden bund i landingskassen, så dens øvre kant spoler med jordens niveau. Rødderne af clematis, mens de ligger i spanden, vil ikke konkurrere med roens rødder og fjerne fugt og næringsstoffer fra dem. Skyd den nye nabo i retning af rosen. Over tid, når rosenbusken er delvist udsat i bunden, vil clematis hjælpe med at dække det.
   For smigrende roser skal du kun vælge de partnere, der ikke vil være foran hende i vækst. Derfor vil der i tillæg til clematis, actinidia, nogle svagt voksende humlearter og krøllet honeysuckle gøre. Men fra sådanne hurtigt voksende arter som Baljuan bjergbestigeren eller den store leaved Kirkazon, er det bedre at nægte. De er i stand til hurtigt at tavse rosen.

   Fagforeningerne med klatring af roser og årlige lianer (søde ærter, morgenglorier) er også vellykkede. Men vær forberedt på det faktum, at i efteråret af de tørrede skud af enårige bliver nødt til at ophøre og fjerne fra rosenbuskene. Og det vil kræve en vis indsats. Men du kan gå den anden vej: Udstyr til vinstokke separat støtte. Så vil planternes skud ikke blande sig, og deres rødder udvikler sig selvstændigt uden meget konkurrence. I dette tilfælde vil planterne skabe en enkelt sammensætning.
   Også phloxes, tusindfryd, iriser, lupiner, muscari, crocuses og iberier kan blive gode naboer af en klatrerost. Alle disse planter blomstrer før roser, så de vil ikke skjule deres sarte skønhed.
   N. Markova, blomsterhandler

   svar

Forlad feedback, kommentarer