2

2 anmeldelser

 1. N. Elkovskaya Moskva-regionen

  Hvorfor rodede hovederne på kål? Kan en sygdom overføres med frø? Jeg desinficerede dem ikke ...

  svar
  • OOO "Sad"

   Dette er en af ​​de mest almindelige svampesygdomme ved kål - grå råte. Udviklingen af ​​denne sygdom kan begynde både i marken og senere under opbevaring. Oprindeligt vises mørkere områder med våd rådning på kålhovederne ledsaget af slimhindevæv. Snart dækkes de med en fluffy grå belægning af sporulation af svampen. Senere dannes talrige små sklerotier af næsten sort farve.
   Disse sklerotier kan forblive i jord (2-3 år), på planteaffald og på berørte lagrede kålhoveder. De første fokus på sygdommen optræder på fysiologisk svækkede planter (på mekanisk beskadigede eller frostbidede sektioner af blade). Patogenet dræber derefter nærliggende væv med toksiner og udfylder dem. Men med frø: sygdommen er ikke: overført, så desinfektion vil ikke hjælpe.

   For at reducere tabet af sygdommen er det nødvendigt at høste afgrøderne rettidigt, tage sunde og uskadede kålhoveder til opbevaring og desinficere butikken grundigt. Kategorisk er det umuligt at rydde hovedet af kålblader helt: Disse er tidligere og mere hårdt ramt. Tværtimod skal du efterlade 2-3 forsideark.
   Hvis sygdommen udvikler sig årligt, er det værd at dyrke sene kålhybrider modstandsdygtige over for sygdommen: F, Dominant, F, Prestige, F, Valentine, F, Triumph, etc.
   Det er meget vigtigt at opretholde den optimale temperatur i opbevaringen: (for sent kål er størrelsesordenen 0 minus 1 °).
   Forebyggelse af sygdommen kommer til regelmæssig løsgørelse af jorden, vanding, topdressing og selvfølgelig bekæmpelse af ukrudt og skadedyr.

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.