2

2 anmeldelser

 1. N. Zhdanova Tula-regionen

  Er det muligt at bestemme, hvornår man skal plukke stikkelsbær, så bærene har den maksimale mængde vitaminer og næringsstoffer?

  svar
  • OOO "Sad"

   I den midterste bane begynder stikkelsbæren at modnes tættere på midten af ​​juli. Forskel mellem bærens tekniske og biologiske modenhed. Teknisk modenhed er begyndelsen på modning af bær, når de har nået deres normale størrelse og begynder at farve, men er stadig meget tæt og mere egnet til transport og forarbejdning. Fuld eller biologisk modenhed kommer efter 7-10 dage, når bærene bliver lyse, karakteristiske for sortens farve, akkumulerer en vis mængde sukker, organiske syrer, bliver duftende og behagelige at smage.

   Når overmodne stikkelsbær i de fleste sorter forringes kvaliteten af ​​frugter, indholdet af C-vitamin og sukkerindholdet falder, og i tør tid går vægten tabt.
   Til forarbejdning til marmelade høstes stikkelsbærkompotter af mange sorter i en teknisk modenhed, til mad og forarbejdning til syltetøj, juice og vin - ved fuld modenhed, når bærene indeholder mere sukker.
   Det er bedre at plukke stikkelsbær tidligt om morgenen. Hvis buskene med pigge, kan du ikke undvære tykke handsker. Den bedste container - kurve med en kapacitet på højst 6 kg. Høst skal fjernes i skyggen - i solen bæres ”bærene”. Stikkelsbær er det mest transportable bær og opbevares også i meget lang tid. I køleskabet - mere end en måned.
   N. ALEKSEEVA, agronom

   svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.