1

1 Kommentar

 1. Margarita Stanislavovna

  Rettidig høstning af kartofler påvirker afgrødens størrelse. Tegn på fuld modning: knolde har en stærk skræl og adskilles let fra stammeskud. Ved tidligere høst opbevares umodne knolde med tynde, flassende skræl dårligt.

  Det bedste tidspunkt til høstning af kartofler er fra august 20 til september 5-10. Rengøring skal udføres på en klar og solrig dag, den optimale temperatur er -11-17 varmegrader.
  Hvis toppen af ​​kartofler fortsætter med at vokse, klippes 10-15 dage inden høst af knolde, klippes de. Dette vil fremskynde modning af knolde, styrke skræl, reducere mekanisk skade, forhindre bevægelse af svampeinfektioner fra toppe til knolde og forbedre lagring i opbevaring.
  Kartofler bør ikke efterlades i jorden efter farvning eller skrå toppe i mere end tre uger. Forsinkelse i høstingen medfører et fald i knoldens vægt, ustabilitet over for sygdomme og forringelse af kvalitetskontrol.

  Rådet
  Dug kartofler bør ikke placeres på fugtig jord, helst på savsmuld eller jute. Knolde på 1-2 timer skal ligge og tørre, så jorden smuldrer fra dem. Læg dem derefter under en baldakin eller dæk med jute.

  svar

Anmeldelser og tips

Din e-mail vil kun være synlig for dig.